Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 16 Maj 2025 22:46

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 37 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Auspuh Astra G 1.8
PostPoslato: 17 Nov 2008 20:54 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2008 22:43
Ime: Dejan
Opel: Astra G 1.8
Danas sam radio servis na autu,promenio ulje,filter i gumicu od kucista na filteru jer je curkalo ulje nbtno.. I vrsim ja inspekciju i vidim malu rupu na auspuhu,a provalio zadnjih dana da se drugacije cuje nekako,rekoh ajde da skinem taj zadnji lonac..

Skinem ga ja kad ono ima sta da vidim.. Sa strane ogromna rupetina,unutra garez znaci 10 minuta je izlazilo crno iz nutra raspalo sve..

Ne znam sta da radim,zvao sam ovog Ljubeca i on mi rece da kod njega taj zadnji lonac kosta 2500 din,sto nije mnogo para ali opet pitanje je kakvog je kvaliteta taj auspuh.. Istina da on daje 2 god garanciju,ali koliko je to zaista kvalitetno? Da li neko ima iskustva?

Auspuh se generalno i nije cuo mnogo,cak sta vise lepse se cuo,nekako sportski hee hee,ne znam da li da ga prisijem kod ovog limara u komsiluku,celu tu polovinu da prekrije limom nekim i zavari,da se cimam tako ili pa da narucim nov..

To kazem jer sam vrlo slab sa lovom,a treba mi za puno stvari..

Ovako sa prevozom me izadje 3000 din,a to je opet krajnje neocekivan trosak..

Vrh

Tema posta: Re: Auspuh
PostPoslato: 17 Nov 2008 20:58 
4th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2007 00:12
Ime: Srecko
Opel: Astra G 1.6 16v
Ma za sada to zapikuj :D A posle neki prohrom i zavrsis sa tim...

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2008 21:40 
IN MEMORIAM
IN MEMORIAM
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Avg 2007 01:39
Ime: Sasa
Opel: Astra F GSI Turbo
Garaza: pogledaj
Moja preporuka bi ti bila skupi jos 1000 din i kupi neki sportski lonac... Imas ih tako za 50tak evra a cuce ti se lepo auto pa nek traje i 2 god dobro je...

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2008 22:28 
OTS Osnivač
OTS Osnivač

Pridružio se: 22 Dec 2006 13:12
Ime: Bojan
Opel: Vectra 1.9 CDTI Renault Clio 1.5dCi
Ima dosta ljudi iskustva sa Ljubecom i to odličnog. Od Vlade13, pa do trkača. Sad na tebi je izbor da li ćeš taj da krpiš ili ćeš nov da stavljaš, ali sa Ljubecom se nećeš prevariti. :postovanje:

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2008 23:21 
5th Gear
Korisnikov avatar

E pa to mi je bitno da valja.. E sad razmisljao sam i o tom takozvanom sportskom izduvu,ali kada sam ga zvao rekao je da za to mora da se ide kod njega,i onda pitanje je sve sve treba da se radi,a ja trenutno imam mnogo pametnije nacine da potrosim 100 eura (put,ruke,materijal itd..)

Videcu sutra da odem kod limara,ak moze nesto da se skrpi za nekih 500-600 din onda ok,jer se auspuh zaista ne dere,ali je dosta truo unutra..

Pa mozda na prolece ako bude vise para poslusam vas savet i uradim taj sportski pro hrom ili sta vec :)

Taman da imam ''KAO" i nesto od tuninga,posto cu raditi styling i muziku xD

Jel je za koliko toliko agresivniji zvuk dovoljan samo zadnji lonac ili? Ja takodje imam i katalizator e sad pitanje je koliko je on ispravan posle 10 godina koriscenja,i koliko bi zvuk bio snazniji da se skine katalizator,ili je bolje ne cackati tako nesto?

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2008 00:12 
IN MEMORIAM
IN MEMORIAM
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Avg 2007 01:39
Ime: Sasa
Opel: Astra F GSI Turbo
Skini taj katalizator koj ce ti djavo... A zvuk mozes da dobijes samo zadnjim...

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2008 00:32 
5th Gear
Korisnikov avatar

Jel se svi slazete da trebam da skinem katalizator?

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2008 00:51 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2006 02:07
Ime: Vlada
Opel: Vectra C 1.9cdti
naravno seci djubre + uzmi i prodaj ga i zaradi koji dinar... :) javi se na pp

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2008 01:54 
4th Gear
Korisnikov avatar

Ja ga izvadio pre neki dan mnogo se lepse osecam a jos kad stanem pozadi osetim cist benzin hehehe :D

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2008 09:38 
5th Gear
Korisnikov avatar

Heheheheh xD Pa onda ne razumem ako treba samo da se promeni zadnji lonac,zasto mi taj Ljubec pricao da za sportski zvuk treba da idem kod njega da mi on namesti.. Bas mi se nesto ne cima do dobanovaca da idem,ne znam uopste ni gde je to..

Koliko je skuplja registracija bez katalizatora? Mislim ja verovatno mogu da se prosvercujem da bude kao da imam,ali pitam cisto informativno?

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2008 10:51 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Ime: Vladimir
Opel: 3 komada
Garaza:
Ljubeca toplo preporučujem. 3 godine kako mi je radio auto evo ga još uvek bez posledica. Koristi kvalitetne materijale i što je najbitnije traje. Može da ti napravi kakav zvuk hoćeš, meni je pogodio 100% kako sam hteo.

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2008 11:17 
4th Gear
Korisnikov avatar

Za tu registraciju bez katalizatora prvi put cujem ako mi verujes.

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2008 11:53 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2006 11:27
Ime: Vukasin
Opel: Kadett GSi 2.0 16V
nece ti na registraciji niko pomenuti katalizator, placaces sve isto. Samo ako ti je lambda sonda IZA katalizatora, gorko ces plakati ako skines katalizator.

A kod ljubeca moras da doteras auto, jer ne drzi on covek u glavi napamet sva vozila, pa da zna kakav lonac treba tebi.

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2008 11:59 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jul 2007 23:27
Ime: Bozidar
Opel: Vectra 2.0i automatik TNG
Garaza:
TheeyaN je napisao:
Koliko je skuplja registracija bez katalizatora? Mislim ja verovatno mogu da se prosvercujem da bude kao da imam,ali pitam cisto informativno?

o,boze... :banghead:

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2008 13:27 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Nov 2008 19:17
Ime: Nikola
Opel: kadet 2.0 16v
kakve ima veze katalizator i registracija ?
skidaj to djubre , mozes da ga prodas za nekih 30-40 evrica ( barem u Republici Srpskoj ) i dodaj jos malo para i uzmi neki fin auspuh , a katalizator ce ti platiti ruke i prevoz 8)))))
pogledaj .... ako ti je lambda sonda izmedju izduvne grane i katalizatora onda skidaj katalizator , a ako je izmedju katalizatora i srednejg lonca onda nista 8(((((((((((

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2008 14:26 
5th Gear
Korisnikov avatar

bozza je napisao:
TheeyaN je napisao:

Zar Bozo nisi ti pristalica one mudrosti: Kada nemas da kazes nista pametno onda nemoj nista glupo? Jbg,lepo sam pitao,znam da sam slusao neke price pre o tome,lambda sonda,katalizator,izduvni gasovi,sto veca zagadjenost vise para placas,i da zato ne mogu da se registruju stara vozila u inostranstvu,nisu euro tri,nemaju katalizatore,i ocaj za okolinu,tj mogu da se reguju ali je mnogo mnogo mnogo skuplje.. Stvarno nema potrebe tako da se ponasas..

@Ostali,a sta da radim sa tom ''rupom'' kada skinem katalizator? Znam da je najcesca pojava obicna cev,ali onda ce valjda auto da se cuje kao lada,tako sam barem ''slusao price''..

@Vlada13,pa necu bre ja da mi se auto cuje kako ferrari :) Malo agresivniji zvuk da bude,da nije zujalica kao do sada.. Ne vidim sta ce da mi pomogne to da odem kod njega kad se taj zadnji lonac srafi na dva srafa,osim ako on nema vise modela auspuha pa da imas da biras jacinu tonova hee hee :)

Ali da je povoljan Ljubec zaista jeste.. Za sada sam samo vratio ovaj stari auspuh,nek ide dok ide,cuje se on po malo ali zaista nista specijalno imajuci u vidu da je unutra skroz truo,od prigusivaca ni traga ni glasa,samo jedna velika rupa :)

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2008 14:55 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Garaza:
Ako ćemo pravo ti si prvi pitao glupo pitanje :shit: :D Ako si IKAD registrovao auto znaš da ti niko ne zagleda da li imaš ili nemaš katalizator.
Pošto misliš da ne može Ljubec da udovolji tvojim zahtevima onda pravac Bubanj potok i kupi na šta naletiš i završio si posao :)

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2008 15:00 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2006 11:27
Ime: Vukasin
Opel: Kadett GSi 2.0 16V
Da smo u inostranstvu, sa razlogom bi se brinuo oko izduvnih gasova i ekoloskih taksi, jer tamo stave sondu pa izmere, a ovde samo prepisu na osnovu godista automobila i nista vise.

Ja bih sve vas koji skidate katalizator odveo na robiju sto unistavate ozonski omotac i pravite smog. Sa razlogom u inostranstvu stavljaju sondu. I katalizator nije "djubre" kakvim ga ovde smatrate, nego vrlo korisna stvar, samo u ovoj zemlji ljudima fali svest o ekologiji, a sve pod izgovorom da su ekonomski problemi bitniji.
Cupate lambda sonde, katalizatore, filtere chadji, EGR, ibere...pa se posle pitate sto deca ovoliko oboljevaju od astme, sto ima ovoliki procenat raka pluca, sto je Beograd leti topliji od ostalih gradova u evropi i po 10C...

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2008 15:14 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Nov 2008 19:17
Ime: Nikola
Opel: kadet 2.0 16v
TheeyaN-e ako planiras da astru zadrzis jos 20 godina , onda nemoj da skidas katalizator , jer tek tada ce doci kod nas provera izduvnih gasova ....
kod nas na tehnickom pregeldu bitno je da imas sve cetiri gume i kocnice i prosao si hehehehhe
zapadni tehnicki pregled zahteva da na autu nema nista nefabricko tipa felne , ozvucenje , spojleri i branici , nalepnice , mehanicek prepravke , a da na autu ne sme biti ni tackica hrdje .
PS zato vataj se flekse i cupaj to :ilo:

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2008 15:21 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jul 2007 23:27
Ime: Bozidar
Opel: Vectra 2.0i automatik TNG
Garaza:
TheeyaN je napisao:
bozza je napisao:
TheeyaN je napisao:

Zar Bozo nisi ti pristalica one mudrosti: Kada nemas da kazes nista pametno onda nemoj nista glupo? Jbg,lepo sam pitao,znam da sam slusao neke price pre o tome,lambda sonda,katalizator,izduvni gasovi,sto veca zagadjenost vise para placas,i da zato ne mogu da se registruju stara vozila u inostranstvu,nisu euro tri,nemaju katalizatore,i ocaj za okolinu,tj mogu da se reguju ali je mnogo mnogo mnogo skuplje.. Stvarno nema potrebe tako da se ponasas..

@Ostali,a sta da radim sa tom ''rupom'' kada skinem katalizator? Znam da je najcesca pojava obicna cev,ali onda ce valjda auto da se cuje kao lada,tako sam barem ''slusao price''..

@Vlada13,pa necu bre ja da mi se auto cuje kako ferrari :) Malo agresivniji zvuk da bude,da nije zujalica kao do sada.. Ne vidim sta ce da mi pomogne to da odem kod njega kad se taj zadnji lonac srafi na dva srafa,osim ako on nema vise modela auspuha pa da imas da biras jacinu tonova hee hee :)

Ali da je povoljan Ljubec zaista jeste.. Za sada sam samo vratio ovaj stari auspuh,nek ide dok ide,cuje se on po malo ali zaista nista specijalno imajuci u vidu da je unutra skroz truo,od prigusivaca ni traga ni glasa,samo jedna velika rupa :)

to je bilo najpametnije napisati u tvojoj izjavi

ja sam vise pristalica nepisanog pravila da ako treba nesto da uradis kako treba - jednostavno uradi ga.
dakle,ako treba da kupis nov auspuh kupi ga a ne da se preracunavas (put,ruke... cuda,mu... ) a ne da dolazis do zakljucka da je bolje da se zakrpi limom nego da kupis nov.
ej,ja ne krpim auspuh na auto star 30godina a ti se razmisljas da krpis auspuh na astri G.

a ti sto su ti punili usi sa ovim u vezi katalizatora i tehickog pregleda kod nas u srbiji... :postovanje:

skidam kapu...

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2008 15:28 
OTS Osnivač
OTS Osnivač
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2006 16:41
Ime: Бошко
Opel: Мазда 323 БГ 16v, Корса А СОХЦ Турбо
shadow je napisao:
Ja bih sve vas koji skidate katalizator odveo na robiju sto unistavate ozonski omotac i pravite smog. Sa razlogom u inostranstvu stavljaju sondu. I katalizator nije "djubre" kakvim ga ovde smatrate, nego vrlo korisna stvar, samo u ovoj zemlji ljudima fali svest o ekologiji, a sve pod izgovorom da su ekonomski problemi bitniji.
Cupate lambda sonde, katalizatore, filtere chadji, EGR, ibere...pa se posle pitate sto deca ovoliko oboljevaju od astme, sto ima ovoliki procenat raka pluca, sto je Beograd leti topliji od ostalih gradova u evropi i po 10C...

Poshtovani korisnice
Doshlo je do greshke na serveru, te strana http://www.greenpeace.org/ koju ste trazili trenutno nije u funkciji.
Umesto http://www.greenpeace.org/ preusmereni ste na http://www.opelteamserbia.com/ da malo ubijete vreme.

Hvala Vam na strpljenju i razumevanju!

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2008 15:52 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2008 18:45
Ime: Danijel
Opel: Omega A
Ko bre gleda katalizator dal imas ili ne (na tehnickom), u servisu u kom sam radio ( imao je i tehnicki) tehnicki si mogao da prodjes i bez auta ... znaci imaju jedno "ispravno" vozilo kojim rade diagrame za kocenje cisto da bi pravdali registracioni list .... a sto se kororzije tice po nasem zakonu je dozvoljeno do 3% ostecenja , mada verujem da vecina koji radi na tehnickim pregledima i ne zna za to ... isto tako postoje norme za buku vozila , za koje ne znam da neko postuje ... ali najvise me nerviraju neispravna svetla... svako drugo vozilo te zaslepljuje koje ide u susret ... (za vreme koje sam radio u tom servisu znam samo da je na dva vozila nastelovano svetlo prema masini i to na zahtev vlasnika)
Izvinite za off ... ali su nam tehnicki pregledi stvarno JADNI

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2008 16:49 
5th Gear
Korisnikov avatar

@Vlada-nisam ja rekao da ne mislim da Ljubec moze da mi zavrsi,samo sam rekao da ne shvatam zasto bi morao da idem tamo,ako se auspuh samo srafi,osim ako on verovatno ne radi jos nesto na autu..

@Boza-slazem se,a sto se auspuha tice ja sam ovo smatrao kao privremeno resenje dok ne dodje plata,jer para nemam,naravno da nisam mislio da to bude zavrsno resenje,u svakom slucaju cu uzeti auspuh koji daje malo agresivniji zvuk,i da je naravno nov..

Sto se registracija tice ja iskreno nikad nisam registrovao auto,kada sam kupio auto insistirao sam da bude na caletovom imenu,zato sto smo imali dogovor da on moze da ga koristi za duza putovanja (zbog klime) prve dve godine,a i naravno da ne bi placao registraciju :)

OK sada znam da ne gledaju to na tehnickom,i slazem se da su nasi tehnicki 10 puta manje zahtevni nego u inostrasntvu ali jbg,da su rigorozni ljudi bi se samo zalili zato sto su rigorozni..

Ponovo @Vlada 13,sta si ti sve promenio kod sebe na autu? Da bi dobio zvuk?

@Svi-niste mi rekli sta posle umesto katalizatora? Ako bih ga skinuo kojim slucajem..

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2008 16:56 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Garaza:
Ja ti kažem da su momci sa Vidikovca (DTM), frenki iz Zemuna i mnogo ljudi dolazili kod njega i pitaj bilo koga i rećiće ti da je super mastor. A auspuh se koliko znam ne šrafi samo nego se malo i vari. Ne znam šta ti je cimanje da pola sata provedeš kod njega da ti to završi kako valja, a ako sam budeš nameštao nema šanse da namestiš kao on. Tako da, nemoj da gledaš na 200din koje ćeš da daš za gorivo nego odvoj pare i idi da ti čovek završi kako valja.
Vidim da će i ova tema kao ona sa felnama da ode na 10 strana :D

shadow je napisao:

Vidi ga ovaj priča o Ekologiji :ludilo:
Pa ti prijatelju sa onim tvojim Frankeštajnom kad prođeš ulicom dobro da se ne oglase sirene za vazdušnu/hemijsku opasnost. Btw ti imaš katalizator naravno, kupio si nov kad si prešao sa autom 150 000km? :trtmilojka:

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2008 17:34 
OTS Osnivač
OTS Osnivač
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2006 16:41
Ime: Бошко
Opel: Мазда 323 БГ 16v, Корса А СОХЦ Турбо
vlada13 je napisao:
A auspuh se koliko znam ne šrafi samo nego se malo i vari.

Originali se ne vare...nego se stavljaju shelne.

TheeyaN je napisao:
@Svi-niste mi rekli sta posle umesto katalizatora? Ako bih ga skinuo kojim slucajem..

Stalja se cev.
Sve ostalo ce da im a taj zvuk koji te nervira...pogrehsno su ti prichali.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 37 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]