Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 12 Maj 2025 23:01

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Motor 2.2 dti kakav je motor
PostPoslato: 09 Maj 2012 20:15 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Maj 2012 21:44
Lokacija: Lazarevac-Arandjelovac-Vrnjacka Banja (Svuda stignem po malo sa stakma ili bez njih)
Ime: Petar-Pex
Opel: Opel Vektra B 2.2Dti,Vectra C 2.2Dti,Vw BORA 1.9TDI,i jos par motora i automobil
Garaza: pogledaj
E ovako posto sam realtivno od pre dva dana vozim Vektru 2.2 dti,pa me zanima dali neko moze da mi kaze kakvi su motori,na koliko bi trebao veliki servis i slicno i naravno koji su motori,dali imaju lanac,kaiseve ili slicno..... jel nisam do sada vozio ni jednog opela dizela...hvala na odgovorima...

Vrh

Tema posta: Re: Motor 2.2 dti kakav je motor
PostPoslato: 09 Maj 2012 21:09 
2nd Gear

Pridružio se: 03 Sep 2011 23:02
Ime: Dejan
Opel: Vectra b 1.8
Isti kao 2,0, pogon preko lanca,razlika u hodu klipa,turbini i bos pumpi,ostalo uglavnom isto.

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2012 21:34 
1st Gear
Korisnikov avatar

Lokacija: Lazarevac-Arandjelovac-Vrnjacka Banja (Svuda stignem po malo sa stakma ili bez njih)
Opel: Opel Vektra B 2.2Dti,Vectra C 2.2Dti,Vw BORA 1.9TDI,i jos par motora i automobil
predpostavio sam da su slicni motori 2.0 i 2.2 ali opet reko da pitam,posto nikada do sada nisam vozio dizela, u glavnom vozim sve benzince automobile,a ovo mi je iskrslo da uzme zbog nekog duga ovu vektru,a inace ima i Corsu b 1.4 16v i gsi suzu 2.0,tako da mi je ovo prvi dizel auto koji vozim i koji posedujem... inace imam jos dve vektre b 1.6 16v i 1.8 16v (stranca kojeg rasklapam u delove i pakujem jednu vekru za sebe) ali me je kopkao ovaj motor 2.2 kakav je ... ma da do sada sam zadovoljan kako ide i kako se ponasa za ova dva dana...

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2012 22:36 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Okt 2008 19:59
Ime: Miroslav - Miki
Opel: Corsa C 1.4 16V
Ako se dobro secam Goranovih reci, koji je najkompetentniji po tom pitanju, ti motori imaju problema sa pumpom visokog pritiska, i lancem i lancanicima.

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2012 17:04 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Maj 2012 14:04
Ime: nema
Opel: nema
Vozim Vectru b 2.2 dti i jako sam zadovoljan. Mnogi si, tako da kažem, kivni na ovaj motor, ali sam ja izuzetno zadovoljan. Kada sam ga kupovao, to je bio jedini auto koji je mogao da odmeni moju Vectru A 2.0i. Ima odličan raspored brzina i broja obrtaja.
Na putu Beograd - Solun troši 5.5 - 5.7 litara, što je odlično (brzina 130km/h). Na planinskim putevima Peloponeza ili Epira, konkretno Epir, na putu Kalambaka - Janjina ne prelazi 6 litara, niti podiže temperaturu. Ista je potrošnja kroz Crnogorske i Makedonske gudure. To je potrošnja bez klime, koju inače slabo uključujem jer sam slabog zdravlja. Ovde možda moramo navesti to da Grčka i Makedonija imaju bolje gorivo od Srbije, pa samim tim potrošnja zavisi i od kvaliteta. Kad se vozi 150, 160, 170 - potrošnja neće biti drastična. Bez problema prima gas u petoj, i vrlo brzo od 120/130 dolaziš do 180/190. Treća i četvrta su bolesno elastične, dušu dale za prestizanje u Grdeličkoj i Sićevačkoj klisuri, izvlači kao od šale.
Problem koji je vrlo čest na ovom motoru jeste bosch pumpa (posle određenog broja kilometara) i senzor radilice. Nekada je ta bosch pumpa bila prava enigma, ali danas može da se radi, nije problem (samo treba naći onoga koji će je odraditi kvalitetno). Na Vectri C 2.2 dti mislim da pumpa pravi veći problem, tačnije, da su još više zakukuljili elektroniku nego što je to na Vectri b.
Po svojoj suštini, motor je pravljen za dug vek. Izdržljiv je. Pouzdan. Ja nisam imao problem sa lancem, ali to ne mora da znači da nije tako. :) Motor možda za neke Opelaše ima malo konjskih snaga, ali ja bih rekao da ima sasvim dovoljno. Tu je stvar proste fizike. Uvek je dobro imati veću kubikažu, a manju konjažu - dugotrajniji je motor (američki i Mercedesov princip). Neki imaju i stav poput ovog: Zašto uzimati 2.2 dti kad on od 2.0 dti ima samo 25 konja više?! Odmah kažem, to nije SAMO. To je četvrtina motora i to je u ovom slučaju MNOGO. Nije to razlika kao, recimo, između 300 i 325 konja. Tu je mnogo manja razlika, dok je u ovom našem slučaju velika. Možda može da zasmeta razlika u registraciji, ali ko hoće da se vozi, on će i da plati. :D Tako i njima može da zasmeta razlika u 25 konjskih snaga na putu Kalambaka - Janjina koji sam naveo, koji 2.2 dti ne oseća. Još jedna stvar, do sada je zimi - leti (nebitno) palio uvek isto. A za dalje, videćemo. :D

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2012 17:35 
1st Gear
Korisnikov avatar

Ja iskreno nisam imao do sada problema, sobzirom da relativno malo vozim vektru,a i sada je trenutno prodajem ili menjam za nesto drugo...tako da motor sam probao do mora presao sam 1500 km ekstra je i vuce i sve,zamenio sam mu ulje i flitere pre polaska potrosnja mi se uhvatila oko 5.7 stim sto sam na nekim deonicam isao i skoro 170km/h, tako da jbg.... ako je neko zainteresovan za dobro ocuvanu vektru neka se javi :)

Poslednji put menjao Mickey dana 28 Avg 2012 20:37, izmenjena samo jedanput
Ne citiraj predhodni post.

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2012 19:11 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Sep 2009 23:14
Ime: Zdravko Daka
Opel: Astra G Turbo/Calibra MV6
Cena registracije je ono sto kolje taj auto :( Tesko se to prodaje..

Ali brzo ces da naguras dvadeset postova pa da konacno okacis svoj oglas :wink:

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2012 00:16 
1st Gear
Korisnikov avatar

Iskreno druze, nije mi prvi auto koji ima preko 2000ccm,ja registrujem jos cetiri automobila + ovaj tako da nije to neki problem uopste oko registracije,e sada meni odgovara i druga zmena za vecu kubikazu tako da to je sasvim ok.. tako da ako neko bude zainteresovan neka pita sta mu je volja :)

Poslednji put menjao Mickey dana 28 Avg 2012 20:38, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2012 20:35 
1st Gear
Korisnikov avatar

Ja ipak mislim da je bolje da zadržiš auto. :D I pokušavaću da te ubedim da zadržiš. :D

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012 00:20 
1st Gear
Korisnikov avatar

Izvini druze odakle si ti :D posto hoces da pokusas da me ubedis da zadrzim vektricu :)

Poslednji put menjao Mickey dana 28 Avg 2012 20:38, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012 02:07 
1st Gear
Korisnikov avatar

Sve ti, bratac, odgovorih na drugom mestu... Drži ti tu Vectru, batali druga kola.
I da kažem ono što često ponavlja moj kumašin: Samo opušteno i pun gas. :D

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012 09:20 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

PexRcv211 je napisao:
Kiprijan je napisao:
Ja ipak mislim da je bolje da zadržiš auto. :D I pokušavaću da te ubedim da zadržiš. :D

Izvini druze odakle si ti :D posto hoces da pokusas da me ubedis da zadrzim vektricu :)

Dvoje su se tako smuvali :ludilo: :ludilo:

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012 11:35 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pre svega, neka je srećan praznik onima koji su Pravoslavni! Druga stvar, Zdravko, ako misliš da je u redu prozivati jednog đakona Srpske Pravoslavne Crkve na takav način, ja ti okrećem i drugi obraz. Udri slobodno!

A ja sam svoje bivstvovanje na ovom forumu završio zbog sprdnje i neozbiljnosti. Mir svima! Živi i radosni bili!

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012 12:03 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Nazalost nije mi bila namera da bilo koga vredjam,ovde na nasem forumu ta doskocica "DVOJE SU SE TAKO SMUVALI" je uobicajena i ne shvata se kao vredjanje!

Ukoliko ste se nasli uvredjenim JA SE IZVINJAVAM :ots1: :krsti:

I ukoliko admin team misli da sam preterao neka me banuju sa foruma (da se odmorim malo od svega)

:dedica: :dedica:

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012 12:20 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jul 2009 18:01
Ime: Dragan
Opel: Astra Cabrio
@kiprijan

izpuni taj tvoj profil kako treba
i ja kao clan komunista ti zelim sretan put i sve najbolje
ako ides sa ovog foruma :ludilo: :ludilo1:

Poslednji put menjao Tempo dana 28 Avg 2012 14:41, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012 14:38 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jul 2007 23:27
Ime: Bozidar
Opel: Vectra 2.0i automatik TNG
Garaza:
Daka je napisao:
Nazalost nije mi bila namera da bilo koga vredjam,ovde na nasem forumu ta doskocica "DVOJE SU SE TAKO SMUVALI" je uobicajena i ne shvata se kao vredjanje!

Ukoliko ste se nasli uvredjenim JA SE IZVINJAVAM :ots1: :krsti:

I ukoliko admin team misli da sam preterao neka me banuju sa foruma (da se odmorim malo od svega)

:dedica: :dedica:

kao i mnoge glupe doskocice na ovom forumu,ni malo nisu umesne u svakoj temi.
bez ljutnje,najbolje je ako ko sta nema pametno da napise,neka zatvori stranicu jer je sve odavno preslo u trovanje :dedica:

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012 15:05 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Ja sam se djakonu JAVNO izvinio i ako je potrebno snosicu posledice (ban,warn sta god nije mi vazno) :kadetar:

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2012 11:35 
4th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Sep 2012 18:47
Ime: Константин
Opel: Корса Ц
ja sam pozitivno iznenadjen ovim motorom. nekoliko godina se zadrzao kod mene. ima jedno dobro resenje za njega. ko vozi ovaj Y22DTR, ako ima nekoga preko grane (nemacka, svajcarska, austrija), neka se osigura jednom bosch pumpom i miran je. :ludilo2:
mada, koliko sam shvatio u razgovoru sa svabama, na 2.2 dti ne crkava toliko kao na 1.7 dti i 2.0 dti. ko ce ga znati, napravili su je tako da se mnogo greje i riknjava elektronika pumpe. inace, pumpa kao pumpa visokog pritiska retko kome stvori problem. samo ta njena mrtva elektonika. :seci:
Ali, "samo".

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]