Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 16 Maj 2025 13:14

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: POMOC ASTRA 2.0 16V Turbo
PostPoslato: 31 Maj 2009 23:04 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Dec 2007 16:16
Ime: Nemanja
Opel: Vectra 1.6 / Vectra 2.0 / Astra Bertone 2.0 Turbo
Ovako drugari stoje stvari, na autu sam bukvalno promenio sve sto se tice ulja, filtera, kaiseva, plocica. Medjutim sada me muci nesto drugo, na malim obrtajima, kada ga spustim u manju ili kada gapresaltam iz rikvrca u prvu ili obrnuto kada se parkiram auto mi zadimi pozadi i strasno smrdi na izgorelo ulje kao da nema dobro sagorevanje i kada upalim klimu uvuce mi u kabinu isti miris izgorelog ulja. Sipao sam izleda na moju zalost CASTROL 5/30, auto sam terao na komp izbacio je samo gresku kod lamba sonde (verovatno lose gorivo) i sto je veoma cudno nakon menjanja svih delova resetovali smo kompjuter ali on mi na tabli opet izbacuje auto sa kljucem a to mi se desilo i pre nego sto sam zamenio ulje, da li je moguce da mi to pokazuje zbog loseg ulja i da na bordu mi pise da posetim "luci shop" poima nemam sta je.
Ovaj lik mi je rekao da ga vozim par dana pa da vidimo hoce li da prijavi jos neku gresku, ja inace oduvek sipam Mobil polusintetiku u Vectru 2.0 i ne zanm sta mi je bilo da uzmem ovo sranje, cak kada sam ga otvorio nije imao onaj zastitni celofan (verovatno je neka falcuga). Do sada nisam vozio ovakvu masinu i stvarno se prvi put susrecem pa mi svasta pada na pamet da nije zbog turbine da nije masina (da ne bude ono auto ide najbolje pred smrt).
Ostaje mi jos da vidim da li trosi ulje mada su mi rekli da zbog turbine moze da se desi, ali auto ide stvarno ko budala, sminka je ali ako je nesto ozbiljnije odmah ga skidam.

Pozdrav

Vrh

Tema posta: Re: POMOC ASTRA 2.0 16V Turbo
PostPoslato: 01 Jun 2009 14:53 
OTS mechanic team
OTS mechanic team
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Feb 2009 21:52
Ime: Goran
Opel: Vectra 2.2 16v GTS Insignia sport tourer 20cdti
Garaza: pogledaj
Izmerite pritisak turbine, pogledaj vizuelno kada skines crevo turbina da li ima ulja, ako je pritisak dobar i nema ulja u crevima onda je turbina dobra.

Moses jos da probas da skines crevo sa turbina pustis da motor radi na leru 10 do 15 min, dodaj odsecno gas i videces da li dimi ili ne ako dimi moze i do motora da bude (gumice ,karike itd) ako ne dimi onda je turbina.
Posavetuj se sa majstorom koji ti odrzava vozilo i sa jos nekm servisom za opele.

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2009 20:11 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Mozda je sabansko pitanje ali da pitam.
Ulje koje sam sipao je CASTROL EDGE SAE 5W-30, to je navodno ulje i za benzin i za dizel motore. A danas mi je ortak rekao da on to ulje sipa u svog AUDIA A6 2005 3.0 DIZEL jer odgovara standardima 504 00/507 0, tako da sam sad u velikoj dilemi. Da li bi bilo pametno da zamenim kompletno ulje i da ne filozofiram mnogo. Ili je to mozda neka falcuga.

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2009 20:20 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2008 22:43
Ime: Dejan
Opel: Astra G 1.8
Ne pravi ti ulje problem sigurno. I Opel ima 5w 30 ulje,tako da do toga ne moze da bude.

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2009 21:16 
3rd Gear
Korisnikov avatar

A da li je moguce da su otisle gumice na ventilima I nije mi jasno zasto se oseti na izgorelo ulje?
Jedino me je strah da nije masina mozda, a auto jos nisam registrovao pa ne mogu ni u jedan servis da odem. A nesto mi se sad i ne registruje pre cu da ga vratim ovom liku nego da se jebem da ulazem u nesto sto sam skoro kupio.

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2009 21:59 
OTS mechanic team
OTS mechanic team
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Feb 2009 21:52
Ime: Goran
Opel: Vectra 2.2 16v GTS Insignia sport tourer 20cdti
Nex999 je napisao:
A da li je moguce da su otisle gumice na ventilima I nije mi jasno zasto se oseti na izgorelo ulje?
Jedino me je strah da nije masina mozda, a auto jos nisam registrovao pa ne mogu ni u jedan servis da odem. A nesto mi se sad i ne registruje pre cu da ga vratim ovom liku nego da se j***m da ulazem u nesto sto sam skoro kupio.

Moras malo da vratis film unazad; da li je dimio pre zamene ulja ili nije, da ne curi negde na motoru pa pada na granu, ako je poceo odmah posle zamene uljada dimi onda je moguce da je i ulje loseg kvaliteta.

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2009 22:05 
5th Gear

Pridružio se: 23 Feb 2008 14:11
Ime: srdjan
Opel: vectra a 2.0 16v
vracaj ti to nazad

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2009 22:28 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Mar 2009 17:45
Ime: Nebojša
Opel: Ex Vektra B - VW Passat B5.5
To ulje si trebao zimi da sipaš, malo je ređe za ovaj vremenski period. 10 ili 15/40 leti a ređe zimi.

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2009 00:26 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Ja sam ga vozio mozda jedan dan posle toga mi je upalio lampicu za servis i na bordu je izbacio nesto vezano za ulje, posle toga ga nisam vozio.
Pricao sam sa ovim majstorom i rekao mi je da dole oko motora i oko karteta po malo vlazi ali da nije strasno, tako da je moguce da kaplje na izduvnu granu.
Sutra zovem ovu prodavnicu gde uzimam za Vectru ulje i ostale delove (OPEL GILE) da mi posalju ulje da zamenim pa da vidim, ako bude opet isto sranje cao zdravo.

Pozdrav

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2009 01:19 
IN MEMORIAM
IN MEMORIAM
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Avg 2007 01:39
Ime: Sasa
Opel: Astra F GSI Turbo
a sto lepo ne odvezes u neki servis na dijagnostiku?

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2009 09:47 
OTS Osnivač
OTS Osnivač

Pridružio se: 22 Dec 2006 13:12
Ime: Bojan
Opel: Vectra 1.9 CDTI Renault Clio 1.5dCi
Baš tako, zezaš se sa zamenom ulja, a verovatno nije do toga...Oteraj kod majstora, neka ga pregleda

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2009 14:27 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Okt 2007 02:25
Ime: Stefan
Opel: Golf IV TDI
Druze nije ti to do ulja sigurno ,lepo ti kazu ljudi da ne bacas pare na kupovinu drugog.To sigurno curi ulje negde pa smrdi, cak sta vise ja mislim da znam gde curi, posto znam lika koji ima isti auto i motor i njemu je tako smrdelo kada mu je neko crevo na turbini otislo i ulje je ''curkalo" po turbini i po izduvnoj grani.A verovatno da ti je i turbina u losem stanju, posto je i njemu bila,pa ti zato dimi, a mozda je i otisla samo pecurka na turbini,treba save proveriti.Ovo za pecurku ti pricam iz licnog iskustva, posto je meni crkla na dizelu i dimio je strasno.Najbolje ti to oteraj kod nekog dobrog majstora na pregled i vidi sta ce ti reci, mozda je auto super ali ga kolju neke sitnice.

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2009 20:51 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Odlucio sam da vas poslusam i oterma auto u servis, cuo sam se sa ortakom koji radi u Mercedesovom servisu i uputio me je kod njegovog druga u Novom Pazaru (sto mi itekako odgovara) da odem do njega i da mi odradi neki MOTO TEST (to valjda kontrolise sve i masinu i turbinu i . . .). Inace servis je iskljucivo za OPEL i AUDI vozlila.
Valjda nije nista strasno, necu valjda morati da radim masinu ili nesto slicno. Hvala vam na pomoci javi cu vam sta je bilo kod cika zube.

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2009 14:31 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Apr 2009 21:48
Ime: mirko
Opel: astra g 1.6
Koji ti je to u Novom Pazaru? Ja tamo nisam našao majstora za astru, nego sam je vozio u Kraljevo i nisam se pokajao.

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2009 14:38 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2008 21:44
Ime: vlada
Opel: renault laguna 1.8 16v initiale
a jesi li resetoovao servis nakon zamene ulja?

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2009 00:52 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Pa ne znam tacno, znam da se zove Emir, da je se nalazi na putu za Rozaje i to je provereno jer mi je ortak isto rekao da je on terao kod njega pre 2-3 godine VECTRU 2.0 Dizel (cini mi se da mu nije nesto vukla kako treba) i menjao je neki cip (tada je bio oko 130 eura).
A inace u medjuvremenu sam ipak promenio ulje i sipao GM-ovo (tacnije juce) i vise nemam onaj oblak dima koji kulja iz mog auspuha dok je auto u leru, skoro da ne izlazi nista iz auspuha.
Jedino kada sam ga juce posle zamene ulja malo przio desilo mi se da mi odjednom izbaci kao oblak dima iz auspuha (kao da se nesto zapalilo u njemu) ja stanem na ler ga isturiram ono nista. Inace ulje koje smo ispustili je bilo strasno crno, nisam hteo da sipam nikakvu tecnost za ispiranje ili kako se vec kaze, racunam da ce jos malo da dimka ponekad pozadi dok ne izbaci skroz ono odvratno ulje koje sam sipao.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2009 10:02 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Apr 2009 21:48
Ime: mirko
Opel: astra g 1.6
Taj Emir može samo da ti uradi dijagnostiku i ništa više, veruj mi. Imao je nekad servis Vektra 2 u Novom Pazaru, ali je taj čovek više u Nemačkoj nego kod kuće. Vozi ti to u Kraljevo. Em ljudi znaju da rade, nisu skupi i nemaju nameru da te deru. Ako nešto mora da se menja, tako ti i kažu a ako ne mora, neće da ti uzmu pare i bez nužde nešto zamene. :respekt:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]