Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 15 Jul 2025 00:31

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Pravila foruma

1. Naslov - treba da sadrzi model auta,
2. Slike da se ubacuju preko http://www.imageshack.us/ i u formatu thumbnail i to po tri do cetri slike u redu, sve radi lepse preglednosti i zbog ljudi koji imaju i dalje dial-up, pogledajte temu "Kako postaviti slike Vašeg automobila!"
3. ovde mozete predstaviti vase vozilo u potpunosti, znači opis + slika. Garaža bez slika automobila se smatra nekompletna.
4. Svaki off u garazi ce se brisati tako da nemate potrebe skretati s teme.

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 350 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Astra Bertone 2.0 T Z20Let
PostPoslato: 27 Apr 2009 14:13 
Club 1000

Pridružio se: 05 Jan 2009 15:44
Ime: Milenko
Opel: VW Passat CC
Garaza: pogledaj
A napred, nije nista?
Ovo samo izgleda strasno, inace moze bez ikakvih problema da se odradi... Jedino je problem vreme za koje ce biti uradjeno, stetu ces naplatiti ali ti niko nece platiti to sto neces 2 meseca imati kola... :(

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2009 14:39 
OTS Osnivač
OTS Osnivač

Pridružio se: 22 Dec 2006 13:12
Ime: Bojan
Opel: Vectra 1.9 CDTI Renault Clio 1.5dCi
Nije problem složiti auto, ali je problem što mu cena automatski pada i što će jako teško moći da ga proda i to je ono što mu niko neće nadoknaditi, kao i ovo što je Perkele napisao :(

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2009 14:52 
OTS mechanic team
OTS mechanic team
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Feb 2009 21:52
Ime: Goran
Opel: Vectra 2.2 16v GTS Insignia sport tourer 20cdti
Sve ovo moze lepo da se popravi, ali kod ovlascenih ja mislim da je malo i dva meseca za ovaj rad, jer oni nemaju delova u magacinu pa dok se poruce prodje vreme.
Raspitaj se dobro po servisima za delove, rad i vreme, a sto se tice air baga to sad nije ni bitno kada se otvaraju, vazno je da je glava citava.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2009 15:02 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Okt 2008 19:59
Ime: Miroslav - Miki
Opel: Corsa C 1.4 16V
Nije bre ovo ništa strašno, izgleda zajebano, ali srediće se... Imao sam prilike da se nagledam kakve krševe sredjuju, pa ovo je zajebancija spram toga! Inače taj ti je lik išao malo više od 60km/h, nemam tačne podatke, ali ako imaš kopiju zapisnika sa uviđaja mogu ti odraditi tačno njegovu brzinu, uz minimalna odstupanja.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2009 15:28 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Avg 2007 21:23
Ime: Milos
Opel: Skoda Superb 1.8TFSI,Vectra C 2.2DTI,Pajero Big foot itd
Ovo je ista havarija kao sto je Perkele radio na Kalibri!
Moze sigurno da se odradi samo je pitanje koliko ce to da traje i koliko ce da kosta da sve bude tip-top.
Malo se raspitaj za to oko osiguranja cini mi se da popravku ti placas iz svog dzepa pa tek posle naplacujes od njegovog osiguranja.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2009 15:43 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2008 22:43
Ime: Dejan
Opel: Astra G 1.8
I ja mislim da je tako,tj. tako je bilo kada su od mene uzimali neke delove.. Prvo ti sve sam placas pa tek onda nadoknade..

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2009 16:24 
Club 1000

Pridružio se: 05 Jan 2009 15:44
Ime: Milenko
Opel: VW Passat CC
@Night Rider
Zbog cega druze mislis da to nece trajati? Pa majku mu, nije ni fabrika izlila taj auto iz jednog dela nego je i ona varila! :axe:
Na mom autu je vraceno sve kako je bilo, u pragove iznutra je bacen vreo vosak pod pritiskom, isto kao sto i fabrika radi, iznutra izlepljene one table od smole, a spolja zastita... Znaci nemojte biti skepticni, sve moze da se odradi cak da bude i bolje nego sto je fabrika uradila, jer da su fabrikanti savrseni mi nebi budzili i ulepsavali auta posle njih...

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2009 16:30 
Club 1000

Pridružio se: 20 Jul 2008 13:41
Ime: Boris
Opel: Zafira B 1.9 cdti, Astra G Bertone 2.5 v6
Strasno druze :( Nemas pojma koliko mi je krivi zbog auta... Al drzi se, vazno je da si ti dobro a ovo sve se da srediti...

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2009 16:32 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pa fabrika pravi automobile za siroke mase,ta ulepsavanja rade pojedinci :) Uostalom da fabrika pravi i nabudzen auto opet bi ga ljudi menjali jer ne bi hteli da svi budu isti.. :)

To je bio off,ali i ja mislim da to moze veoma dobro da se uradi,ali ce biti i veoma skupo,i to trebas finansirati dok osiguranje ne isplati.

Sto se dolaska delova tice,to jeste problem jer je to redak auto,i sve mora da se narucuje. 2-4 nedelja je potrebno da bi delovi stigli,ali moras pre toga tacno pogledati sta je sve otislo.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2009 17:20 
Administrator
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2007 22:25
Ime: Nenad
Opel: Astra G 1.7DTI, Astra H twin top 2.0T
skuplja dara nego mera :D ne isplati se ulagati u ovaj auto (jedino je isplativo nekom limaru ili farbaru koji nece placati ruke)

novac koji mozes da dobijes za auto plus novac koji bi dao za popravku ti je isto kao i druga citava i nelupana astrica :P

sve ovo moze da se uradi, ali sigurno ce se poznavati, ne moze da bude idealno...
kvalitet rada majstora upoznas tek nakon otprilike godinu dana od trenutka preuzimanja auta... za to vreme lim na autu prezivi tople letnje dane, hladne zimske, tokom eksplotacije auta sve sto je "nategnuto" na autu legne na mesto koje mu odgovara, farba takodje istrpi razlicite uslove i tek onda vidis na cemu si... mala je verovatnoca da nista nece da skripi, zvace i da pocne da duvka... ujedno to je i vreme koje je dovoljno da se na farbi pokaze da li je priprema auta bila odgovarajuca ili nije...
skoro je na dicovery-ju bila emisija gde su Japanci testirali izdrzljivost auta pri raznim udesima i dokazali su da pri tezim havarijama "puca" od 100-200 varova (punktova) koji se ne mogu primetiti golim okom, ali kasnije zadaju probleme...

najbitnije da si ti prosao bez ogrebotine, a automobila ima koliko ti volja :P

-- 27 Apr 2009 16:42 --

sto se tice popravke, mislim da ne mozes na svoju ruku da pocnes. Moras da sacekas procenu stete i sa tim novcem mozes da raspolazes, sve sto bi izaslo preko toga placas iz svog dzepa...

period za dobijanje nekih rezultata je od 2 nedelje pa do par meseci, sve zavisi od osiguranja okrivljenog.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2009 18:19 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jan 2009 22:41
Ime: Nemanja
Opel: Ex Astra Bertone 2.0T, now Zafira OPC
woow wooow woow, koci te!!! odakle meni par hiljadarki da ovo sredim??? zar to ne ide prvo na procenu, pa da se vidi sta je sve otislo, pa se napravi proracun, i onda osiguranje tto sve placa???
za koliko bi ja ovo mogao da prodam i kako da dobijem pare za stetu??

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2009 20:00 
5th Gear
Korisnikov avatar

Evo potrosio sam 24 dinara da bih ti saznao informaciju :) Razgovor trajao 1 minut i 1 sekunda :banghead: jebem ti mts lol :)

Elem.. Ako ti je auto Kasko osiguran,odneses auto gde se radi,oni ti sve zavrse,ti dobijes auto i onda se ta firma koja ti je radila zeza sa osiguranjem i naplacuje stetu. Dakle ti nista ne radis laganica.

Ako nije kasko,onda prvo ide na procenu stete,tj. stupas u kontakt sa firmom koja ce da ti radi to,oni prave predracun,ti to nosis u osiguravajucoj kuci i onda cekas pare.. A kad ce pare da ti stignu to ne moze niko da ti kaze,i koliko ce vremena trebati da se sve sredi ni to niko ne zna.

Iskreno ne volim sto ovo moram da ti kazem,ali ocekuj minimum 6 nedelja da se sve zavrsi,pogotovu sto sad ide prvi maj,a maximum ko zna.. 10-12 nedelja.. Prvo moras postignuti dogovor oko cene,pa se onda mora naruciti roba iz Nemacke,a to je proces..

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2009 20:25 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

hvala ti, dobices 24din sa sve kamatom :)))) a cek a sta u slucaju ako ja ne zelim da popravljam auto nego hocu a ga prodam?? kako tad mogu dobiti pare??

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2009 20:33 
5th Gear
Korisnikov avatar

Ja ti napisao ovo sto ja znam na pm-u ali ti to bas i ne bi preporucio..

Neka Calibrica kaze sta on zna,i da li postoji nacin da samo uzmes te pare a ne popravis auto.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2009 21:09 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

nego ljudi jesam ja negde pogresio? zar zaustavna traka ne sluzi upravo za ovo?? da mozes da se zaustavis na par sekundi il da sredis neki kvar??

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2009 21:19 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pa sluzi,jedino sto po zakonu ako izlazis iz auta moras nositi onaj prsluk da te vide,i moras staviti trougao 10-15m pre auta..

Doduse to je sitnica,kao da nisi vezan u gradu,on je 100 % kriv za udes tu govora nema. Svetlosna signalizacija ti je bila ukljucena i to je kraj price.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2009 21:39 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Mar 2009 17:45
Ime: Nebojša
Opel: Ex Vektra B - VW Passat B5.5
Sreća tvoja da nisi digao haubu da čeprkaš nešta, ko zna gde bi sad bio. Pu, pu, daleko bilo.
Dzaba i trokut i prsluk kad onaj mamlaz nije video onoliki auto.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2009 21:47 
Administrator
Administrator
Korisnikov avatar

ono sto ja znam, a mislim da je u principu tako :D

1. juri pod hitno vezu, bilo kakvu, moze da ti predstavlja problem zaustavljanje na auto putu(osim ako si se zaustavio negde izmedju Simanovaca i Bubanj potoka, to je Bulevar i moze da te coki u jajca :D)...
Ujak moj je bio u istoj situaciji, izasao covek da siski :D i razvali mu kombi golfa 2. Auto unisten nacisto, jedva je izvukao pare od vlasnika firme jer je ovaj imao neku vezu. Na kraju mu je pretio da ce ga zapaliti i dobio je neku crkavicu, najgore je prosla ujna koja je bila u autu za vreme udesa, sva se izlomila i ostalo je trajnih posledica glavobolja i ostalih problema. Jos se sude za to, a proslo je vise od 2 godine. Nas pravosudni sistem je takav da ne mozes nista da uradis dok ne nadjes vezu ili se nekome ne na.ebes majke :D

2. sto se osiguranja tice, zapisnik policije ide u stanicu milicije, u sud i osiguravajuce drustvo, posle odredjenog vremena dobijes napismeno kolika je procena stete. Uvek ti nesto izostave jer neko i od toga ima korist sto ce tebi drugom, petom, hiljadu petom zakinuti za nesto :D u principu jedino koliko toliko OK mozes da prodjes ako su u pitanju vece osiguravajuce kuce Delta, Dunav, DDOR Novi Sad...

Dobro islikaj auto iz svih uglova, odozdo, iznutra i cekaj da vidis sta ce da ti kazu :P

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2009 22:15 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

brate nije ovo bio autoput, ovo je bilo kod nadvoznjaka iznad puta za surcin na obilaznici.. moje osiguranje je delta a njegovo nemam pojma koja je al s obzirom da ima dobra kola verujem da je neko dobro..

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2009 22:21 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2009 16:05
Ime: nikola
Opel: vectra 2.0 16v&omega 2.2dti
A cek sada realno gledano decko nista nije uradio cak on nije ni kriv on je lepo stao na zaustavnu traku i lepo sve po propisima uradio ukljucio migavce i samo je majmun udario u njega lepo treba da ode ko tog coveka da se dogovore kako ce sta ce i cao da mu pare ako je covek a ako je smrad toliki onda nek idu na sud pa nek placaju sudcke troskove i tako do besvesti i na kraju ce i jedan i drugi uvedeti da je nabolje bilo da je dao pare i kraj price

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2009 22:27 
Administrator
Administrator
Korisnikov avatar

u principu je tako, samo sto dogovor moze da se napravi dok ne dodje policija i ne napravi uvidjaj, posle toga je kasno :D

nemke, kako god bilo, svega si se naslusao i svega ces se jos naslusati, ali u principu sve se to na kraju zavrsi i resi... cuo si podeljena misljenja, ali je jedino ispravno koje sam doneses :D

sad pravac kod nekih zena da razbijes brigu :P

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2009 22:31 
5th Gear
Korisnikov avatar

Nema tu nikakvog sudjenja,taj sa vectrom je napravio tezak prekrsaj ugrozavanja bezbednosti,on je kriv tu govora nema.

Sudjenja se obavljaju za posledice po ljude.. Tipa da je nekom u kolima naneo neku stetu zdravstvenu itd..

Zamisli covek koji u punoj brzini udari auto u zaustavnoj traci =) To ne moze se brani ni pod razno :)

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2009 22:31 
Opel Team Member
Opel Team Member

Pridružio se: 18 Apr 2008 00:06
Ime: Стефан
Opel: Астра Ф гејси
Koji savet :ludilo:

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2009 22:58 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Avg 2007 21:23
Ime: Milos
Opel: Skoda Superb 1.8TFSI,Vectra C 2.2DTI,Pajero Big foot itd
Perkele je napisao:
@Night Rider
Zbog cega druze mislis da to nece trajati? Pa majku mu, nije ni fabrika izlila taj auto iz jednog dela nego je i ona varila! :axe:
Na mom autu je vraceno sve kako je bilo, u pragove iznutra je bacen vreo vosak pod pritiskom, isto kao sto i fabrika radi, iznutra izlepljene one table od smole, a spolja zastita... Znaci nemojte biti skepticni, sve moze da se odradi cak da bude i bolje nego sto je fabrika uradila, jer da su fabrikanti savrseni mi nebi budzili i ulepsavali auta posle njih...

Nisi druze lepo procitao post nisam napisao da auto nece trajati vec "koliko ce to trajati" misleci na opravku auta :wink:

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2009 23:36 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

najvaznije, svi su zivi i zdravi... a kola ce se srediti.. pa eto taj mladji sin sto je ostao rece cim se popravi na prodaju odmah...tako da obratite paznju sta kupujete, vectra c...

-- 27 Apr 2009 22:44 --

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 350 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]