Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 14 Sep 2025 10:39

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Opel corsa E 2019 - problem sa levim rikverc svetlom
PostPoslato: 05 Sep 2025 21:14 
1st Gear

Pridružio se: 17 Jun 2023 13:13
Ime: Milan
Opel: Corsa e
Pozdrav drugari.

Da li mozda neko ima elektricnu semu rikverc svetla za opel corsu e 2019? Auto koji ja vozim je 1,4 benzin + naknadno ugradjen plin.

Iz nekog razloga struja ne dolazi do levog rikverc svetla. Nisam jos proverio da li je negde prekinuta ili je osigurac (ako ga uopste ima na tom vodu) pregoreo. Minus zica nije prekinuta, proverio sam om-metrom.

Hvala pozdrav,
Milan.

Vrh

Tema posta: Re: Opel corsa E 2019 - problem sa levim rikverc svetlom
PostPoslato: 13 Sep 2025 19:19 
1st Gear

Dosao sam do novih, moram priznati zanimljivih, saznanja. :-) Kvar mi je postao jako zanimljiv. :-)

Napon na dzeku leve sijalice rikverc svetla iznosi 0,04 v.

Na dzeku desne sijalici rikverc svetla je 12,4 v. Kada fasung sa leve strane prebacim na desnu stranu auta sijalica svetli sto definitivno znaci da nije do leve sijalice i njenog fasunga.

Proverio sam sve osigurace i svi su ispravni.

Da li neko mozda ima predlog sta da proverim? Da li je mozda problem sa BCM-om (body control module)? Napominjem da sam sinuo - klemu sa akumulatora na 5 minuta ali i nakon toga leva sijalica rikverc svetla ne radi.

Pozdrav!

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2025 21:15 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Avg 2023 18:31
Ime: Aleksandar
Opel: Astra J Cosmo TURBO
Garaza: pogledaj
Da ti nije pregoreo pin? Jesi skidao konektor sa cele štop lampe?

Da li si možda ugrađivao paking senzore naknadno? I da li se kvar pojavio kad si ugradio plin ili tek kasnije?

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2025 22:57 
1st Gear

Zdravo Aleksandre. Hvala na interesovanju da mi pomognes.

Mislim da nije pregoreo pin posto sam napon merio na prednjoj strani dzeka (tamo gde se grlo ubacuje u papucice dzeka), a na zadnjoj strani dzeka (tamo gde ulaze zice u dzek) i u oba slucaja je bio 0,04 v. Na tom konektoru je samo sijalica rikverc svetla. (konektor ima samo jednu + i jednu - zicu za tu jednu sijalicu)
Vozilo nema parking senzore, a plin koji je ugradjen nije fabricki, ugradio ga je u nekom trenutku ali ne u skorije vreme prethodni vlasnik koji je posedovao ovaj auto 5 godina.

Moracu da proverim da li imam 12v ako unimer stavim na + zicu rikverc svetla i na neku sigurnu masu. Mozda je - zica rikverc svetla u prekidu. Ako ni tada ne svetli onda iz nekog razloga ne dolazi 12 v do fasunga. (ili je + zica negde u prekidu ili, ako je to uopste moguce, BCM iz nekog razloga ne salje 12v ka sijalici) Napominjem da mi se na instrument tabli ne pojavljuje greska da neka od sijalica ne radi.

Brzinski sam bacio pogled i na stanje zica koje prolaze kroz gumeno rebrasto crevo blizu sarki gepek vrata i generalno na zice gepek vrata ali nigde nisam nasao uocljiv prekid.

Pozdrav i hvala jos jednom!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]