Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 14 Maj 2025 20:18

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Pravila foruma

1. Naslov - treba da sadrzi model auta,
2. Slike da se ubacuju preko http://www.imageshack.us/ i u formatu thumbnail i to po tri do cetri slike u redu, sve radi lepse preglednosti i zbog ljudi koji imaju i dalje dial-up, pogledajte temu "Kako postaviti slike Vašeg automobila!"
3. ovde mozete predstaviti vase vozilo u potpunosti, znači opis + slika. Garaža bez slika automobila se smatra nekompletna.
4. Svaki off u garazi ce se brisati tako da nemate potrebe skretati s teme.

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Zafira DTI
PostPoslato: 21 Jan 2017 12:27 
1st Gear

Pridružio se: 15 Jan 2017 19:17
Ime: Miljan
Opel: opel zafira 2.0 16v DTI
Epa ovako... 15 januara sam kupio opel zafiru 2.0 dti 16v (ma da ona oznaka pozadi lici na DTL16v) uglavnom je auto po mom misljenju sasvim lepo ocuvan za svoje godine kako spolja tako i unutra nema nekih ostecenja kao sto su izguljitine ili veca udubljenja na limariji a i kopletan enterijer je bez vecih izguljotina i nije pocepano nista.... Motor je ovako odlicno pali lepo i ako je konstantni minus... Na satu ima nepunih 130000 a dobio sam i servisnu knjigu koja se slaze sa kilometrazom na da je u to ne verujem ali dobro to i nije toliko vazno i ta knjiga mi ne znaci puno... Na autu je o trosku vlasnika uradjen mali serivis i zamenjena su creva za kocnice na zadnjim tockovima... Inace ovo mi je prvi dizel... Prethodni auto mi je bila opel corsa c 1.0. Slike spoljasnosti nemam jer dok sam auto doterao sa placa do kuce vec je bio dosta urskan i uprljan pa nicu takve slike da kacim a i unutrasnjost tj patosnice su vec prljave od snega i vode pa cu slikati auto cim malo. Otopli da mugu lepo da operem i usisam... Inace do danas sam presao oko 200km cisto gradske voznje i sasvim sam zadovoljan udobnoscu i ponasanjem auta po gradu s obzirom na moj prethodni auto... Potrosnju za sad ne znam ali fali jedna crta na rezervoaru... Ma da cu sad u februaru da merim po sistemu pun 100km pa pun opet da vidim neku okvirnu potrosnju po gradu ali po nekom trenutnom utisku potrosnja je izmedju 9 i 10 litara... Ako neko zna koliki je kapacitet i koliko litara od prilike zauzima jedna drtica nrka napise.... Toliko za sada... Ps prodavac mi je dao i 4 odlicne zimske guma 2 flet ran a dve obicne... Ako ima greske u kucanju ne zamerite kucam preko telefona i teze mi je da to popravim

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jan 2017 13:22 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2006 02:13
Ime: Vladimir
Opel: Opel Vectra B 2.0DI 16v
Ako je dtl onda se radi o slabijem modelu od 82ks bez interkulera... Rezervoar bi trebalo da je od 60l a potrosnja ti je OK sobzirom na temperature u minusu, nas kvalitet goriva, tezinu vozila itd... Ako verujes u tu kilometrazu OK...

Srecno sa munjom

Sent from my E2105 using Tapatalk

NOW OPEL VECTRA X20DTL

Vrh

Tema posta: Re: Zafira DTI
PostPoslato: 21 Jan 2017 14:20 
1st Gear

@alexa05 Ima 74kw... Ma ne verujem ja u te knjige... Ako je knjiga tacna to je samo plus ako nije nema ni veze vazno je da auto pali radi i ide i da se ne kvari... Hvala za lepu zelju...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jan 2017 14:32 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2006 02:13
Ime: Vladimir
Opel: Opel Vectra B 2.0DI 16v
Onda je dti...

Sent from my E2105 using Tapatalk

NOW OPEL VECTRA X20DTL

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2017 21:05 
2nd Gear

Pridružio se: 30 Dec 2014 17:31
Ime: zvonko
Opel: Zafira 2.0 dth
Nije nevazno da li je to Zafira dtl ili DTH jer ta dth ima 74 kv, odnosno 101 ks, i to je znacajno za vozilo koje ima oko 1500 kilograma, a i taj motor manje trosi gorivo ovog dtl, A NEUPOREDIVO BOLJE IDE NA OTVORENOM PUTU. Kod mene 1 crta je oko 2000 dinara oko 13-14 litara pa je to optprilike ta potrosnja za motor dti od 101 ks, odnosno oko 200 km sa malo laksom nogom na gasu. Trebace ti tri dana da se naviknes na gabarite vozila .

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2017 23:41 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2016 23:38
Ime: Zoran
Opel: Astra G 2.0 DTL i Astra J 1.6 CDTI
Koja je razlika izmedju dtL i dth ? Interkuler, drugačija turbina i dizne?

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2017 00:16 
1st Gear

Da kazem da sam se skoro naviko na gabarite u odnosu na corsu c je skoro duplo veca... A ostalo se uopste ne razumem da budem iskren... Auto odlicno vuce i vrlo sam zadovoljan... Potrosnja je ok meni tj podnosljiva... Jedva cekam da malo otopli... Strah me je da je operem jer ce mozda da umrzne tako da cekam vreme a i usput trazim alu felne za letnji set...

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2017 00:34 
1st Gear

Ljudi malo mi bilo dosadno i ubacio sam navigaciju koja mi je stajala u fijoci na mestu gde je bio nosac telefona...
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2017 14:15 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Apr 2013 19:51
Ime: Saša
Opel: Zafira B 1,9 CDTI
U zdravlju se ti nama vozio! Imao sam takvu zafirku pre ove novije i bio sam oduševljen. Dnevna soba na točkovima. Kao što neko reče sa tom snagom je definitivno DTI. S obzirom da imaš restajl instrument tablu (ako nije menjana) rekao bih da je 2003+ godište, a DTL varijante su se radile 1999. i možda 2000. godine, a nisam siguran i da mogu da se uvezu.
Rezervoar 58 litara, potrošnja (ako ti je dobar termostat) sad bi išla oko 8 do 8,5 litara u gradu. Negde do 2000 obrtaja je malo lenja, a posle toga zabija u sedište (ako prijavljuje greške onda ide kao baba i ne može da pređe 3000 obrtaja).
Nema velikog servisa, spas za džep. Mane: snopovi kablova na zadnjim vratima se neprirodno savijaju i može da dođe do prekida instalacije, može da napukne lim kod graničnika zadnjih vrata pošto je mehanizam izuzetno jak, a vrata teška, egr ventil kao kod svakog savemenijeg dizela, vakuum pumpa može da oslabi, usisna grana i klapne bi trebalo da se očiste kad dođe kod nas iz uvoza (da prodiše motor). Pumpu VP neću da pominjem, ja nisam imao problema s njom. Dobar akumulator i grejači i mora da pali kao mutava na -20.
Uglavnom, vozi i uživaj!

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2017 16:46 
1st Gear

@trajche pa hvala za informacije i lepe zelje... Za do danas 300km sam bas bas zadovoljan.... Za dalje videcemo...

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2017 16:58 
1st Gear

Ljudi sinoc sam primetio pri oduzimanju gasa kao da mi trepere svetla na tabli i u farovima... Desilo se par puta i prestalo... Jel imao neko takvih problema? Ostalo je za sada sve u redu pali radi ide potrosnja skroz ok... I dalje nisam testirao ali osecaj je oko 9l po gradu....

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2017 17:52 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Apr 2013 19:51
Ime: Saša
Opel: Zafira B 1,9 CDTI
Tako je i kod mene bilo (kao da malo oslabi intenzitet svetla pa se vrati), kad sam stavio nov akumulator mnogo manje se primećivalo. Isto se dešava i kad okrećeš volan na leru, jer pumpa je električna i vuče dosta struje. Čak i na novijoj zafiri primećujem da displej borda malo treperi kad okrećem volan u leru. Ako nije preterano izraženo verovatno nije ništa strašno.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2017 00:28 
1st Gear

Videcu sutra sa ovim covekom sto mi je prodao auto posto mi je dao garanciju mesec dana

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2017 11:09 
1st Gear

I otac je uzo zafiru isto i slikao jutros tako da evo par slicica obe...
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2017 11:01 
1st Gear

Ljudi ovo je bila pakalena nedelja za moju masinu od jednom su prestala sa radom zadnja vrata i podizaci pa je auto postao kupe.. A zatim su prestala i rikverc svetla...Onda je pocelo ulje da mi kape ne znam odakle ali su bile flekice ispod auta... ALI i to nije sve menjac nije hteo u prvu da upadne tj hteo je ali uz upotrebu sile... A ONDAAA kocnice tj pedala je regovala tek pri dnu izgleda navuko vazduh ili sta posto su menjane cevi za kocnice... Uplasio sam da ce da se auto rasklopi ceo.. Sta mi je preostalo prekjuce dam auto u servis jer je jos uvek u garanciji koju mi je dao prodavac i sinoc mi je auto vracen sve je reseno za sad je super u toku veceri po preuzimanju auta sam presao oko 120km i nisam imao problema... Vidim jutros kad sam poso na posao da nema flekica nikakvih sva vrata i podizaci rade...Najbitnije menjac upada u sve brzine kao u med tako da je ok a dokle videcemo... Ili je ovo teska kanta ili prolazna faza videcu... Jedino na sta sam ponosan i sa cim sam zadovolja je paljenje i potrosnja stvarno je ok..
Jutros pre posle svratim u samo usluznu perionicu da operem auto i malo uslikam kad ono ne radi aparat za zetone... Nista od kasvetnih slika ne da mi se...

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2017 11:08 
1st Gear

Evo par slika posle kise
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2017 11:30 
Opel Team Member
Opel Team Member

Pridružio se: 30 Jan 2011 20:12
Ime: Rade
Opel: Kadett E
Garaza: pogledaj
Moraš da prihvatiš činjenicu da je pitanje u kakvom je stanju auto kupljen napolju, kako je bio održavan i da li je bio lupan pa prepakivan, živim na 2km od granice i svakodnevno vidim auta koja se dovoze na prikolicama retko koji nije oštećen, i posle mesec dva eto ih na placevima i oglasima kao nikad lupani redovno održavani i ostale priče. Bitno je da ako sam nisi vičan mehanici da imaš dobrog i pouzdanog mehaničara i da na vreme popraviš kvar kao sad što si uradio....

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2017 11:58 
1st Gear

noise024 je napisao:
Moraš da prihvatiš činjenicu da je pitanje u kakvom je stanju auto kupljen napolju, kako je bio održavan i da li je bio lupan pa prepakivan, živim na 2km od granice i svakodnevno vidim auta koja se dovoze na prikolicama retko koji nije oštećen, i posle mesec dva eto ih na placevima i oglasima kao nikad lupani redovno održavani i ostale priče. Bitno je da ako sam nisi vičan mehanici da imaš dobrog i pouzdanog mehaničara i da na vreme popraviš kvar kao sad što si uradio....

Upravu si skroz vecina sto kod nas stize je otpad veliki i samo treba imati srece... Ja sam prethodni auto opel corsu c sam uvozio iz italije preko rodjaka vozio je 5godina i za to vreme promenio akumulator i pumpu za vodu... Kostala me je tada skuplje na placevima su bile oko 2500e mene kostala 3300 al se isplatilo... I prodao sam je pocetkom 2016te god za 1800e poznanicima koji je i danas voze bez problema i dinara ulaganja... A ova zafira me brine videcu mozda je i prodam i predjem na astru ili nesto slicno u benzinskoj varijanti...

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2017 00:34 
1st Gear

Auto ce biti prodat ili poklonjen bratu jer nije za mene pa molim admina,da,obrise temu ili tako nesto...

Hvala svim clanovima na lepom gostoprimstvu i veliki pozdrav od mene...

Vidimo se sa nekim drugim OPELOM

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2017 01:41 
Club 1000

Pridružio se: 02 Jan 2011 03:37
Ime: Boško
Opel: Astra G kupe 2.0 turbo
Isti motor, pre par dana drugaru se razleteo klip.. nista bez let-a u tom autu :)

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2017 00:11 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Feb 2012 03:00
Ime: Miloje
Opel: A3 8V FL Sedan
Verovatno na jedno 750 000km :)
Na LET-u to moze i na 100 000 :)

Ja odvozao 30 000 km sa DTI, zamenio vakum pumpu i 3 grejaca, bio je alav na dizel, lenj i bucan kao traktor ali je sasvim ok motor :)

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2017 11:45 
1st Gear

Manja je muka sto je zedna veca je muka sto je jako troma i nekako nzm nisam navikao na to... Pre nje sam vozio 1.0 12v i nekako mi vise odgovarao

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2017 12:28 
2nd Gear

Pridružio se: 30 Dec 2014 17:31
Ime: zvonko
Opel: Zafira 2.0 dth
Očigledno je Miljane da imas problem sa motorom , verovatno sa egr ventilom , usisnom granom, možda sa diznama jer taj motor ne bi trebalo da ide tako loše i tromo kako ti kažeš,osim u safe modu kada ograniči obrtaje motora na oko 3000 i upali lampicu sa ključićem . Očisti ti kompletnu usisnu granu za početak i EGR ventil to nije skupo , pa na dobru dijagnostiku dijagnostiku da se vidi dal je komp upamtio neke greške . Inače je glupo kupiti bilo koji auto bez predhodnog stavljanja na dijagnostiku i dobre probne vožnje .

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2017 14:53 
1st Gear

Uradjena komplet dijagnostika i sve je uredu auto je skroz ispravan motor ne trosi ulje i ne dimi uopste preso sam oko 600km sa njim...ali se meni ne svidja kako vuce do 2000obrtaja... I tako jos po neke sitnice jednostavno auto nije po mom ukusu i to je to... Verovatno ima ljudi kojima odgovara... Meni ne...

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2017 15:24 
1st Gear

Upravo sam sebi uzo drugi auto u pitanju je reno laguna 1 iz 95te god 2.0 16v sa da kazem full opremom (digitalna klima podizaci napred daljinsko zakljucavanje abs airbag itd) a zafira je data ocu pa nek on vidi sta ce sa njom... Tema OFF

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]