Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 14 Maj 2025 22:44

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Pravila foruma

1. Naslov - treba da sadrzi model auta,
2. Slike da se ubacuju preko http://www.imageshack.us/ i u formatu thumbnail i to po tri do cetri slike u redu, sve radi lepse preglednosti i zbog ljudi koji imaju i dalje dial-up, pogledajte temu "Kako postaviti slike Vašeg automobila!"
3. ovde mozete predstaviti vase vozilo u potpunosti, znači opis + slika. Garaža bez slika automobila se smatra nekompletna.
4. Svaki off u garazi ce se brisati tako da nemate potrebe skretati s teme.

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Opel Astra G 1.6 8V
PostPoslato: 17 Dec 2016 16:41 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2016 15:34
Ime: Miroslaw
Opel: Astra G 1.6 v8
Pozdrav svima vec neko vreme sam na forumu pa odlucih da pretstavim i svoj autic. U pitanju je moj prvi Opel kupljen pre par meseci sa nesto manje od 190.000km (tako bar pise na satu ) mada ja verujem da je tako posto je auto uvezen u Srbiju 2005 i bivsi vlasnik ga je kupio licno od prvog vlasnika koji ga je uzeo novog.Auto ima urednu servisnu knjigu i svi servisi su radjeni u opelovom ovlascenom servisu tako da je auto u izuzetno dobrom stanju svi delovi su originalni i rade bez greske. Inace Astra je 1999-to godiste i radjen je za stogodisnjicu opela ima oznake 100 na pragovima i lajsnama, eto to je ukratko to o tom autu evo par slicica kako je izgledao kad sam ga uzeo. Sve kritike pohvale i predlozi su dobrodosli :ziveli:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh

Tema posta: Re: Opel Astra G 1.6 8V
PostPoslato: 19 Dec 2016 02:55 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2012 23:29
Ime: dragan
Opel: astra j ...corsa c 1.2...meriva 1.4
jedan od najpouzdanijih opelovih benzinaca x16szr monopoint odlican motor..ja sam sa istim u astri f presao 320k km i prodao je ispravnu..pozz dragan

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2016 20:45 
1st Gear
Korisnikov avatar

Da tako sam i ja cuo da je to najpouzdaniji i najjeftiniji motor za odrzavanje, ali nisam teo u nicije price da verujem pa sam otisao kod mog majstora da pitam kakva on iskustva i misljenja ima o tom motoru.I on mi je covek rekao sve najbolje o tom motoru i preporucio da trazim njega tacnije Astru sa tim motorom.Napomenuo mi je da je taj motor malo lenji u odnosu na 1.6 16v ali da mi ne preporucuje taj posto navodno imao je par slucajeva da su ljudi imali problem sa potrosnjom ulja i eger ventilom koi nije tako jeftin.A sto se tice 1.8 motora on mi je vec bio preveliki potrosac sobzirom da nisam ljubitelj TNGa i nemam nameru da ga ugradjujem u svoja vozila, a takodje nisam ljubitelj ni dizel motora ali sam neko vreme razmisljao i o 1.7DTI sa isuzu motorom jer je ima moj dobar drugar i vec duzi niz godina sluzi ga odlicno bez nekih vecih kvarova i popravki samo redovan servis ali eto na kraju sam ipak uspeo naci ovaj i uzeti ga i za sad sam zadovoljan... jedino ulaganje je bilo u termostat koji je bio neispravan i zamenjen je originalnim vahlerovim i to je to... :ots1: :ilo:

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2016 00:05 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Nov 2015 20:49
Ime: Sinisa
Opel: Astra G
Garaza: pogledaj
Nek je sa srecom druze

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2016 00:12 
1st Gear
Korisnikov avatar

Hvala druze :ziveli:

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2017 17:02 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pozdrav ljudi evo malo da osvezim temu auto se vozi redovno i manje vise nije bilo nekih vecih problema ako izuzmemo to sto mi curi antifriz i da sam ustanovio da mi je busan hladnjak kao i to da mi je otisao dihtung onog gornjeg poklopca motora pa mi sad motor sav od ulja i sve to taman kad sam mislio da uzmem neke felne za leto al odose pare u drugom smeru jbg sta da se radi za sad evo par slika po snegu malo smo se igrali drifta :": :wink: uskori slike radova posto jurim majstora da mi to resi :(
Slika

Slika

Slika

Slika

I da sto se tice tjuninga ugradili smo novu antenu :dzony:

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2017 13:14 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pozdrav drugari evo posle malo duzeg vremena da se javim radilo se po malo oko auta ali nista krupno...
Zamenjen hladnjak novim,sipan G12 crveni antifriz (stari je bio zeleni), a rekli su mi da ide crveni neko je sipao pogresan... :banghead: zamenjene sve obicne sijalice led sijalicama sem konzole i sata sto je u planu, kupljen letnji set 195/65 R15 neke kely gume razmisljao sam dali njih ili neke polovne da uzmem ali sam se na kraju ipak za njih odlucio... led trake u braniku i to je to otprilike za sad... U planu mnogo toga treba da se skidaju pragovi oni plastocni i da se farbaju u crno jer su izbledele plastike pa sam ih ja prefarbo za prvu ruku sprejem za plastiku ali nisam to dobro uradio pa se farba oljuskala pa sad ne lici na nista :( razmisljam i brave i lajsne u boju auta da uradim kao i da ofarbam kociona klesta u zuto al sam neodlucan dali u zuto ili neku drugu boju pa ako vas ne mrzi predlozite neku boju koja bi se lepo uklopila po vasem misljenju... i naravno da ispoliram auto ali ovde kod nas nema niko da to radi kvalitetno pa ako znate nekoga u blizini da to radi bio bih zahvalan kad bi me uputili :wink: Takodje treba da radim mali servis pa me interesuje dali moja astra ima filter goriva i ako ima de se nalazi kao i koje ulje mi preporucujete sad je GM sintetika eto toliko za sad sve pohvale kritike i predlozi su dobrodosli :ziveli:

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2017 19:41 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2014 13:59
Ime: Stefan
Opel: Astra G Bertone 1.8 16V (Z18XE); Ex: Opel Astra G 1.6 16V
Ovako, sto se tice pragova i tih plastika i meni su bili takvi na bivsoj astri, ocisti ih lepo, prebrisi sa nitro razredjivacem i prefarbaj sa BUMPER crnim sprejem za plastiku, meni je trajalo i nije se ljustilo, a plastika deluje kao nova posle. :)

Sto se tice kocnica, nzm bas kako ce stajati zuta na ovu boju astre, ja bih npr u sivu boju kao felne...ili eventualno crvenu. :)

Sto se tice filtera, sagni se kod zadnjeg levog tocka i videces, prati plava creva i videces ga :) I menjaj ga obavezno...na koliko god da se menja ja ga menjam svake godine i ne moze da bude lose, samo bolje...s obzirom kakvo nam je gorivo...

A za ulje, ako ti ni malo ne trosi ulje, i ako se lepo cuje motor bez nekog lupkanja i zvecaknja na leru ostani i dalje na sintetici...samo moj je savet sto dalje od tog GM-a...mnogi su imali problema sa njime videces ovde po forumu, kao i ja licno, i od tad nikad vise GM...ja trenutno koristim Mobile pa mogu njega da preporucim jer sam vec dva mala servisa odradio sa njime i stvarno je dobro...
Toliko od mene, nadam se da sam malo pomogao :D

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2017 20:09 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pa slazem se sa tobom sto se tice pragova to sam ja i uradio sa drugarom samo sto ih nisam nesto posebno pripremao samo sam ih dobro oprao zastitio limariju novinama i krep trakom i prefarbo Bumper sprejem i izgledalo je fantasticno... al se oljuskao posle par meseci kad sam ga prao u usluznoj perijonici tad je krenuo i stalno se guli od tad evo slika kako smo to mi odradili

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

A sto se tice zute boje pa ne znam video sam na poslu kod kolege na pezou koji je iste boje ko moja astra limun zuto odradjene kocnice i dobosi i nije mi izgledalo lose mada i ja sam razmisljao da ofarbam u sivu i da ne filozofiram previse...

Mobil mi je i moj majstor preporucio kaze da on u sva svoja vozila otkad zna za sebe sipa mobil i da nikad nije imao problema... sto se tice potrosnje ulja da kucnem u drvo nisam primetio da je potrosio a gledam redovno takodje motor je izuzetno tih toliko da cu morati neki sporcki lonac da ubacim jer nisam naviko da nista ne bruji skripi i lupa u autu :D

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2017 21:36 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2014 13:59
Ime: Stefan
Opel: Astra G Bertone 1.8 16V (Z18XE); Ex: Opel Astra G 1.6 16V
Pa priprema ti je u sustini i najbitnija...ne bi trebalo taj bumper da se ljusti jer je bas za to i predvidjen i u sebi sadrzi i prajmer...ali mozes da probas i jedan sloj prajmera pa onda crna boja...

Evo iskopao sam moju staru garazu, pa baci pogled kako je izgledala zuta boja, a imas kasnije u garazi kada sam prefarbao i u crvenu pa uporedi... :)

viewtopic.php?f=15&t=29982&start=50

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2017 15:04 
4th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2016 10:22
Ime: Darko Gajic
Opel: Astra G Kombi 2.2 DTI
Pozdrav

Ni ja nebi u zuto farbao kocnice.

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2017 20:23 
1st Gear
Korisnikov avatar

Djile Pa i meni su rekli da nebi trebao da se oljusti al eto oljustio se no sta je tu je videcemo to da resimo :) Hvala za garazu pogledo sam i svidja mi se kako je to bilo na tvojoj astri i sad sam opet u dilemi ali najverovatnije cu sve ocistiti detaljno pa u sivu za pocetak pa cu videti za dalje :ziveli:

Veritas 1389 Pozdrav druze pa i ja se premisljam jos uvek predlozi neku boju koja bi lepo stajala po tvom misljenju na ovu boju auta... :wink:

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2017 00:50 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Okt 2011 21:10
Ime: Aleksandar
Opel: Astra G 1.7 DTi 16V (Y17DT)
I ja sam se razmišljao oko boja, ali na kraju sam ipak odlučio da farbam u sivu, jer mi deluje nekako 'fabrički', čisto i nije kič, a evo ti jedna stara slika kod mene i @djile-ta kako je stajala kod njega žuta i kod mene siva, pa možeš da uporediš, a imaš i 2 sličice kako stoji siva trenutno kod mene :)

Prvo ti je najbitnije da ih dobro očistiš, odmastiš i slično...Ako je zarđalo, čelična četka, antirost protiv rđe i skinuti sve do kraja, onda obavezno prajmer (podloga), ja sam kod mene u 2 sloja prešao i klešta i doboše, prvi malo tanji, drugi malo deblji, posle sušenja takođe i 2 sloja boje koju izabereš i to je to. Na ovaj način kod mene farba traje na klešta i dalje napred, a pozadi na dobošima je evo pokazalo tragove tek posle 2-3 godine, ako ne i više, tako da se posle tog vremena ponovi samo ovaj postupak i to je to :) Idealno bi bilo posle završnog sloja boje odraditi sa bezbojnim lakom jedan sloj, i to se razmišljam da odradim, i onda bi to bio pun pogodak ;)

Evo sličice koje pomenuh, pa izaberi:

Slika

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2017 21:14 
1st Gear
Korisnikov avatar

@Aca_KS Hvala na detaljnom opisu sta i kako svidja mi se kako si ti to uradio detaljno i pedantno nema sta :ok: lepo to izgleda ja kontam da ce najbolje biti da uradim u sivo za pocetak tako kao ti pa u nekoj nadam se blizoj buducnosti ako uspem da nadjem neke lepe alu felne malo otvorenije od ovih standardnih mozda prefarbam u neku drugu boju, ali otom potom hvala za savet u svakom slucaju ja sam mislio da farbam sa obicnim sprejem ali uradicu ovako kao ti zbog dugotrajnosti :wink:

E sad imam par pitanja u vezi ovih plasticnih pragova kako se oni skidaju tacnije vidim da se dole drze na zabicama koje sam nasao u radnji i kupio sa strane kod zadnjeg tocka je jedan sraf i to je to sto ja vidim ali mi nelogicno da se samo na tome drzi na sta jos treba da obratim paznju da ne polomim nesto slucajno prilikom skidanja prvi put to radim pa nebi da zeznem nesto... :)
Drugo pitanje je vezano za obrtaje primetio sam da mi kazaljke na leru radi malo gore dole nista preterano pitao sam majstora sta se desava ali mi je on rekao da ne diram nista dok ne krene ozbiljnoje da pravi probleme ali mene to kopka sta je u pitanju i nervira me sto seta kontam mozda je nesto do karba ali nebi sam da cackam pa me interesuje dali neko zna u cemu moze biti problem...
I trece motorni prostor mi je prljav pa me interesuje kako bi mogao da ga operem malo i ljudim jer ne volim da mi je mastan motor a boim se da nesto ne zeznem posto je benzinac u pitanju a i tu je komp i elektronika pa da ne pokvasim nesto sto ne treba pa napravim vise stete nego koristi bio sam u par perionica okolnih i pitao koliko kosta pranje motora ali su mi rekli da oni peru samo dozel motore a benzinske samo na vlasnikovu odgovornost i to puromatom pa sad ne znam sta da radim teo bi da ga lepo operem i kupim onu zastitu motora sto se stavlja od dole i da zavrsim sa tim... :ots1:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]