Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 23 Jun 2025 22:04

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Opel Astra G 1.7 DTI lampica sa kljucem i motorom
PostPoslato: 22 Jul 2015 14:20 
1st Gear

Pridružio se: 21 Jul 2015 19:29
Ime: Nikola
Opel: Astra G 1.7 DTI
Pozdrav svima ljudi. Imao bih jedno pitanje, mozda neko od vas zna u cemu bi mogao da bude problem. Naime, kad upalim auto, upale se sve lampice, i ugase, normalno. Ali, posle desetak sekundi, upali se lampica control indicator for engine electronics. I vozim ja normalno, u trenutku se ugasi lampica i onda osetim da ne prima gas, stisnem papucicu do kraja drugom, on ne reaguje, i tek kad primi gas, upali se lampica opet. I tako mozda nedelju dana. Onda se mom ocu, dok se vracao sa posla, samo ugasio, i poceo da vergla, nije mogao da upali. I kod majstora, ispade da je u pitanju kompjuter, sad ne znam tacno da li je kompjuter motora, ali znam da je porucio iz Srbije jedan, i opet isti problem. Nekad se desi da se ugasi lampica, i sve je normalno. Znaci da rezimiram, krenem da vozim, lampica se ne gasi. Kad ne primi gas ona se ugasi, kad primi gas, odmah se upali. Da li neko mozda zna u cemu bi bio problem?

Vrh

Tema posta: Re: Opel Astra G 1.7 DTI lampica sa kljucem i motorom
PostPoslato: 22 Jul 2015 14:26 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Okt 2011 21:10
Ime: Aleksandar
Opel: Astra G 1.7 DTi 16V (Y17DT)
Garaza: pogledaj
Je l' si isao na dijagnostiku da vidis koja je greska u pitanju i za sta je vezana? Ili probaj kod kuce sa onom 'homemade' varijantom kako da ocitas gresku, imas ovde na forumu kako se radi to, pa pogledaj i kazi ovde koji si kod greske dobio, pa da vidimo sta dalje... :)

Pozdrav :ots:

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2015 14:38 
1st Gear

Aca_KS je napisao:
Je l' si isao na dijagnostiku da vidis koja je greska u pitanju i za sta je vezana? Ili probaj kod kuce sa onom 'homemade' varijantom kako da ocitas gresku, imas ovde na forumu kako se radi to, pa pogledaj i kazi ovde koji si kod greske dobio, pa da vidimo sta dalje... :)

Ne bih da budem lenj, jednostavno se ne snalazim bas dobro kad su forumi u pitanju, pa bih pitao, da li mozes link da mi posaljes, jer sam nasao, ali samo za vectre, i astre f...

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2015 16:10 
5th Gear
Korisnikov avatar

Evo ti moj citat od pre kad sam pisao:

Udjes u kola, pritisnes gas i kocnicu istovremeno, ubacis kljuc u bravu i das kontakt. Pocece da ti blinka lampica ili auto sa kljucem ili check engine. Brojis blinkanja. Ako blinkne 10 puta, to ti je 0, sve ostalo je normalan broj. Kod greske se sastoji iz 4 broja. Npr. Blinkne 10 puta, pa kraca pauza, pa 5 puta, pa kraca pauza, pa 7 puta, pa kraca pauza, pa 3 puta, to ti je greska 0573. Nadam se da si shvatio kako se radi. Ako ti blinka non stop bez pauza, znaci da nemas greske.

Pa javi ovde sta dobijes :) Pozdrav :ots:

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2015 16:19 
1st Gear

Aca_KS je napisao:
Evo ti moj citat od pre kad sam pisao:

Udjes u kola, pritisnes gas i kocnicu istovremeno, ubacis kljuc u bravu i das kontakt. Pocece da ti blinka lampica ili auto sa kljucem ili check engine. Brojis blinkanja. Ako blinkne 10 puta, to ti je 0, sve ostalo je normalan broj. Kod greske se sastoji iz 4 broja. Npr. Blinkne 10 puta, pa kraca pauza, pa 5 puta, pa kraca pauza, pa 7 puta, pa kraca pauza, pa 3 puta, to ti je greska 0573. Nadam se da si shvatio kako se radi. Ako ti blinka non stop bez pauza, znaci da nemas greske.

Pa javi ovde sta dobijes :) Pozdrav :ots:

I prilikom toga ne pustam gas i kocnicu? Ili je potrebno samo dok dam kontakt...

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2015 22:24 
5th Gear
Korisnikov avatar

Drzis sve dok izbrojis i ne prestane da blinka, ne pustas :)

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2015 12:01 
1st Gear

Aca_KS je napisao:
Drzis sve dok izbrojis i ne prestane da blinka, ne pustas :)

Evo. Broj koda je 0100.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2015 12:50 
5th Gear
Korisnikov avatar

Protokomer. :) Pogledaj ovu temu: viewtopic.php?f=147&t=26112

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2015 14:54 
1st Gear

Aca_KS je napisao:
Protokomer. :) Pogledaj ovu temu: viewtopic.php?f=147&t=26112

Promenjen ja protokomer, i opet isto. Promenjen kompjuter motora i opet isto radi. Ne znam zbog cega...

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2015 15:00 
5th Gear
Korisnikov avatar

Je l' uzet nov protokomer? Je l' si probao od nekog mozda kome je ispravan, pa da vidis onda? Nesto vezano za njega, mozda ozicenje, kablovi da se provere da li nisu u prekidu mozda ili tako nesto...Cim izbacuje gresku za njega, nesto sa njim ima veze, posredno ili neposredno. :)

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2015 22:26 
1st Gear

Aca_KS je napisao:
Je l' uzet nov protokomer? Je l' si probao od nekog mozda kome je ispravan, pa da vidis onda? Nesto vezano za njega, mozda ozicenje, kablovi da se provere da li nisu u prekidu mozda ili tako nesto...Cim izbacuje gresku za njega, nesto sa njim ima veze, posredno ili neposredno. :)

Ipak moja greska. Protokomer nije promenjen, ali jeste kompjuter, i mislim da je taj sto je promenjen bio dobar, samo ga je mastor pokvario, ali da ne gresim dusu. Sutra cu da vidim da li je protokomer, da negde zamenim, pa cu da javim... ;)

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2015 17:34 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jan 2015 14:24
Ime: Srćko
Opel: Astra
Druze,pokusaj sa protokomerom.Mada meni to smrdi na elektroniku ubrizgavanja dizel goriva,nalazi se na Bosch pumpi.U pitanju je najverovatnije hladan lem.
Ovako izgleda:http://www.kupujemprodajem.com/Elektronika-bosch-pumpe-za-opel-1-7-dti-24416424-oglas.htm?filter_id=21664258

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2015 23:17 
1st Gear

Evo me tek sad, jer sam bio na odmoru, i nisam bio u kontaktu sa internetom, i telefonom uopste. Ipak je problem bio u kompjuteru, tamo mi je cale kazao. Izgleda da je ceo problem koji je kostao 200e, izazvao senzor radilice. On je pokvario kompjuter, pa je ta popravka izgleda kostala dve bele ciganke (200e :D), a i zamenjen senzor radilice. Protokomer izgleda nije bio pokvaren. E sad, kad sam opet probao gas+kocnica+kontakt foru, lampica je samo blinkala, nije stajala, nego konstantno blinkala, bez pauza. Da li to znaci da ne prijavljuje gresku, ili nesto drugo?

Izvin'te sto ste mozda cekali odgovor... ;)

Edit: Kad blinka nonstop, nema greske, zaboravio sam da mi je jedan clan napisao u prethodnim komentarima :D

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2015 00:27 
5th Gear
Korisnikov avatar

Bas tako. Kad blinka, nemas greske i to je to onda. Jbg sto moralo tako da se desi, ali sta da mu radis... :)

PS: A kako se manifestuje taj senzor radilice? Ima neki 'predfaktor' kojim mozemo uociti da je do njega problem?

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2015 16:48 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Avg 2015 17:44
Ime: Srdjan
Opel: Astra 1.7 dti Diamond 2003
Cuo sam iz dosta primera da im auto menjao zvuk,bas usled neispravnog senzora radilice.E sad,ima jos dosta primera,ali za ovaj motor je ovo karakteristicno

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2015 18:10 
1st Gear

Srćko je napisao:
Cuo sam iz dosta primera da im auto menjao zvuk,bas usled neispravnog senzora radilice.E sad,ima jos dosta primera,ali za ovaj motor je ovo karakteristicno

Da daaa, kao zvuk mercedesa 123. Astra obicno ima delic sekunde kada das gas do kraja. Ne primi odmah gas, vec delic sekunde zakasni, i onda onaj zvuk kada date gas do kraja. U mom slucaju je to bilo, das gas do kraja, i on onda delic sekunde radi kao 123-ojka, i posle normalno. Ili idem prvom, prebacim u drugu, dam gas, i onaj zvuk mercedesa, onaj promukli zvuk. Znaci sve je problem pravio taj senzor radilice. I kada je sve napravljeno, opet poceo da pali lampicu check engine, i da vuce slabije. Posle toga je stavljen nov senzor, i sada radi sve kako treba, prima gas, ne trokira, predvaja iz brzine u brzinu odlicno...

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2015 18:15 
1st Gear

Aca_KS je napisao:
Bas tako. Kad blinka, nemas greske i to je to onda. Jbg sto moralo tako da se desi, ali sta da mu radis... :)

PS: A kako se manifestuje taj senzor radilice? Ima neki 'predfaktor' kojim mozemo uociti da je do njega problem?

Pa kao sto sam napisao clanu ispod, taj zvuk promukli. I majstor mi je rekao da samo ide nov senzor, jer i polovni znaju da naprave problem kod kompjutera, i onda se sve to gomila, i na kraju kao ja, puknes 200e za kompjuter i ostalu popravku. Inace, nov kompjuter sam nasao za 220e, ali sta da se radi. I opet ziva istina, ne platis na mostu, platis na cupriji. Pisem ovo, jer je moj cale verovao kolegi sa posla, koji stvarno radi, i stvarno zna posao, ali ispade da ne zna oko kompjutera, vec cista mehanika. E kad je auto uzeo covek koji je papren, ali jedini u gradu koji zna da radi, ali bas zna da radi, to je kostalo. Znaci u pocetku 100e za kompjuter (valjda su pokvarili onaj ispravan), i jos neke sitnice, i sad 200e za popravku tok kompjutera...na cupriji sve placeno :D
Ali bitno je da sad sve radi kako treba, ide astra k'o mecava :D

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2015 19:35 
1st Gear
Korisnikov avatar

Ja bih opet,za svaki slucaj,proverio da li je mozda procureo Denso ventil na pumpi ubrizgavanja goriva...Jer mozda ti je komp od toga i stradao...Ako si menjao ECU,odnosno glavni komp,jer nisi napisao koji komp je stradao

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2015 20:28 
1st Gear

Srćko je napisao:
Ja bih opet,za svaki slucaj,proverio da li je mozda procureo Denso ventil na pumpi ubrizgavanja goriva...Jer mozda ti je komp od toga i stradao...Ako si menjao ECU,odnosno glavni komp,jer nisi napisao koji komp je stradao

Pa receno je da je valjda prilikom popravke starog kompjutera, taj isti pokvaren, odnosno ljudski uticaj. Onda je kupljen polovan za 100e, i kako je ovaj majstor sto je zavrsio auto rekao, i on je bio vec u fazi kvara, a senzor ga je dodatno opteretio. Tako da je on popravio taj pokvareni kompjuter, a ja bacio 100e...

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2015 23:34 
5th Gear
Korisnikov avatar

Hmmm :D Malo mi nedoumica oko tog zvuka, cisto informativno pitam rekoh ako me slucajno zadesi slicna situacija, ili se ne daj Boze mozda vec desava, a ja ne znam, pa da se informisem cisto kako se manifestuje...

Meni ovako radi na leru:

Pa sad rekoh cisto da se informisem kako je kad on strada...Znaci ima veze kada se krece i promeni brzina, iz prve u drugu recimo, pa dok padnu obrtaji pri promeni, i kada krecu da se 'penju' za drugu brzinu da ubrzava, onda se cuje neki zvuk rezanja i slicno? I gas kasni kao?
Gde se on nalazi i je l' moze ovako da se proveri nekako, preventivno sto se kaze? I kakvo manifestovanje ima u voznji i da li ima uopste?

Hvala unapred :postovanje:

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2015 00:25 
1st Gear

Aca_KS je napisao:
Hmmm :D Malo mi nedoumica oko tog zvuka, cisto informativno pitam rekoh ako me slucajno zadesi slicna situacija, ili se ne daj Boze mozda vec desava, a ja ne znam, pa da se informisem cisto kako se manifestuje...

Meni ovako radi na leru:

Pa sad rekoh cisto da se informisem kako je kad on strada...Znaci ima veze kada se krece i promeni brzina, iz prve u drugu recimo, pa dok padnu obrtaji pri promeni, i kada krecu da se 'penju' za drugu brzinu da ubrzava, onda se cuje neki zvuk rezanja i slicno? I gas kasni kao?
Gde se on nalazi i je l' moze ovako da se proveri nekako, preventivno sto se kaze? I kakvo manifestovanje ima u voznji i da li ima uopste?

Hvala unapred :postovanje:

Ovo je dobar zvuk. Iako ja sad nisam bas neki veliki strucnjak, ipak znam kako mi auto radi, i osetim kad nesto nije u redu. Npr, krenem, pustam kvacilo, ne dajem gas, i obrtaji padnu na trenutak dok krene, cak do 700-800, umesto 900 obrtaja. I onda se desi da zagusi auto, i da ga ugasi. Pre prve intervencije mi se ugasio, i to je to. Samo verga, a ne pali. Iz prve u drugu padnu obrtaji, i krene zvuk mercedesa, a naravno, kasni gas delic sekunde.
Ovako izgleda: http://www.zaslike.com/viewer.php?file= ... i7h2se.jpg
Ovde se nalazi: http://postimg.cc/image/udsrh8lg/
Malo detaljnije: http://postimg.cc/image/eh1dal5uz/

Nadam se da sam koliko, toliko pomogao... ;)
Zivi bili!

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2015 00:39 
5th Gear
Korisnikov avatar

Aha okej. :) Za sad nemam takve simptome da mi se gasi, pri kretanju ugasi i slicno, tako da je bar za sada sve okej, nadam se... Hvala na informaciji :postovanje:

Pozdrav :ots: :ziveli:

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2015 00:42 
1st Gear

Aca_KS je napisao:
Aha okej. :) Za sad nemam takve simptome da mi se gasi, pri kretanju ugasi i slicno, tako da je bar za sada sve okej, nadam se... Hvala na informaciji :postovanje:

Pozdrav :ots: :ziveli:

Nema na cemu. Bas sam malopre opet testirao auto, i ide kao lud... ;))

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2015 19:40 
1st Gear
Korisnikov avatar

Znaces kad je senzor,upalice gresku

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2015 22:36 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2015 17:56
Ime: Draza
Opel: Vectra C 2.0dti
Pozdrav svima, sad sam probao ovaj test sa kocnicom i gasom i trepce mi check engine neprestano, jako mi je drago zbog toga jer sam sve vreme mislio da mozda imam neke skrivene greske na motoru. Naime zasto sam to mislio, kad dam kontakt uopste mi se ne pali lampica autica sa kljucem, nikad, citao sam da treba da se upali zajedno sa svim lampicama i da se ugasi pre nego sto auto upali ili kad upali ali meni se ne pali nikad pa sam se uplasio da je mozda nije neko iskljucio il slicno...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]