Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 04 Maj 2025 16:21

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: problem servo astra g
PostPoslato: 28 Sep 2014 18:16 
1st Gear

Pridružio se: 27 Jul 2014 19:57
Ime: darjan
Opel: astra 1.6 16v
Imam problem sa astrom g 1.6 16v a on je sledeci.Kada pri prvom startu ujutru upalim auto i pocnem da okrecem volan tesko ide ali samo na par sekundi i tek tada servo pumpa proradi a nekada se i desava da u levo volan ide super a u desno malo teze i posle par stotina metara je sasvim ok.citao sam ovde na forumu da je moguce da alternator zeza pa sam otisao do elektricara i rekao mi ke da alternator puni tj 14v i da napomenem ulja u serco posudi ima i da ne gori lampa za akomulator

Poslednji put menjao d3us dana 29 Sep 2014 13:04, izmenjena samo jedanput
Pomerena tema na pravo mesto.

Vrh

Tema posta: Re: problem servo astra g
PostPoslato: 29 Sep 2014 14:35 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2012 04:57
Ime: Dusko
Opel: Astra G 2.0 DTI, Corsa D 1.2
Garaza: pogledaj
Na tvom autu komp isključuje servo ako iz nekog razloga alternator ne radi ili ne proizvodi odgovarajući napon.
Idi kod električara i neka ti meri napon punjenja pri različitim režimima. Ugašen, sa upaljenim svim najvećim potrošačima, okreći volan levo desno.
Napon ne sme da pada drastično. Do 13,5V je podnošljivo da padne, ali ga vrati na 13,7 - 13,8V i više.
Loš regler se prepoznaje tako što i u režimu bez ukljucenih potrošača drži napon ispod 13,7-8V
Pregorela dioda (ili više njih) na alternatoru se prepoznaje tako što je napon OK kad nisu potrošači ukljuceni, a znatno padne kad se ukljuce potrošači.
Sve ovo važi ako ti je akumulator u dobrom stanju.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2014 22:19 
1st Gear

Akomulator je ok 100% bio sam i kod elektricara i merio je napon pa mi je rekao da je 14v ali jbg sve to na brzaka jer ga mrzi da zivi a kamoli da sve detaljno odradi.Icicu sutra kod jednog pravog elektricara koji ume dobro da naplati ali makar odradi posao kako valja

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2014 00:46 
1st Gear

Pridružio se: 07 Okt 2014 00:58
Ime: Marko
Opel: Astra G 1.7 DTI
darjanbor je napisao:
Akomulator je ok 100% bio sam i kod elektricara i merio je napon pa mi je rekao da je 14v ali jbg sve to na brzaka jer ga mrzi da zivi a kamoli da sve detaljno odradi.Icicu sutra kod jednog pravog elektricara koji ume dobro da naplati ali makar odradi posao kako valja

Jesi uspio sta da rjesis? Ja imam slican problem..vec sam pisao u drugoj temi.
Samo kod mene konstantno ima problem pri naglijim okretajima volana u bilo koju stranu...stalno kao zapne pa popusti...danas sam skidao instrument tablu zbog led dioda i kad sam je vratio..sad mi se pri svakom malo okretaju volana negdje u daljini nesto cuje kao servo da radi nesto sto se nije culo ranije...
Znam da nema veze sa tablom ali eto ... PS...bez table sam krenuo da preparkiram auto i nisam mogao jer servo nece da se ukljuci...nisam znao da bez table ne moze da se vozi?! :)

Sutra idem kod majstora da vidim sta da radim...vidim svi spominju elektricara, je li to zato sto Astre imaju elektro-hidraulicnu pumpu...ja sam uvijek kontao ode servo pumpa i to je to...zamijeni se...itd...ali bas me nervira to a ne znam je li opasno, ipak je to volan??

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2014 09:59 
1st Gear

Evo upravo dosao od majstora...altenator puni dobro...od 13.8-14V zavisno da li je sa ili bez potrosaca...Provjeravao mi akumulator...sve idealno...
Ovo sto sam napisao da se cuje negdje u daljini nesto kao zaujanje to pumpa treja ulje kroz sistem hidraulike...ali to nije bilo tako i ne treba...pomislio je da fali ulja u servu ali ima sasvim dovoljno...kaze da jos treba provjeriti sve mase, jer je to jako bitno zbog elektro motora serva...idem dalje da trazim...ako rijesim javim...

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2014 06:33 
1st Gear

nisam resio problem servo volana jer sam resio da se ne nerviram oko toga vise.Kada pocne da me nervira tj da koci malo vise icicu kod nekog majstora ali ipak mislim da je to alternator u pitanju jer pri okretanju volana levo ili desno opadne mi jacina svetla i osvetljenja na tabli tako da sumnjam na njega.

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2014 20:02 
1st Gear

Djelimicno sam rijesio problem....ugasio auto..digao prednji kraj na dizalicu tako da tockovi budu slobodni...sa vakum pumpom izvukao sve ulja sto je bilo iz serva....volan lijevo desno okretati kako bi sve izaslo...zato sam odiga prednji kraj...
Nasuo novo ulje...i da kazem da za 50% je bolje i ne cuje se sistanje pri motanju...
Kako sam citao nikako nije preporucljivo da se dosipa razlicito ulje (razlicitog proizvodjaca itd...)...
Mozda jos nekom pomogne...sad je podnosljivo....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]