Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 04 Maj 2025 18:46

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Pravila foruma

1. Naslov - treba da sadrzi model auta,
2. Slike da se ubacuju preko http://www.imageshack.us/ i u formatu thumbnail i to po tri do cetri slike u redu, sve radi lepse preglednosti i zbog ljudi koji imaju i dalje dial-up, pogledajte temu "Kako postaviti slike Vašeg automobila!"
3. ovde mozete predstaviti vase vozilo u potpunosti, znači opis + slika. Garaža bez slika automobila se smatra nekompletna.
4. Svaki off u garazi ce se brisati tako da nemate potrebe skretati s teme.

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 198 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Opel astra G 1.6 16v SPORT
PostPoslato: 09 Jul 2014 02:20 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2014 13:59
Ime: Stefan
Opel: Astra G Bertone 1.8 16V (Z18XE); Ex: Opel Astra G 1.6 16V
Garaza: pogledaj
Hahaha neka dovoljno je meni ovo sto sam postavio da osvetljava :D
Hah pa to ti kazem, samo nam krila fale :D A za tranzit moze, i jedan da snima pa da vidimo ko ce kome da gleda izduv :ludilo2:

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2014 02:24 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Okt 2011 21:10
Ime: Aleksandar
Opel: Astra G 1.7 DTi 16V (Y17DT)
Ako tako kazes :P :D Haha
Pa naravno da ces ti meni, ja imam dupli izduv pozadi, lepse je i bolje da ti gledas moj, nego ja tvoj onaj, doduse tamo kad pocnu da preovladavaju konji koje ti imas vise, onda ti mozda i pogledam izduv, sem ako ne nestane puta, ali pocetak ce malo redje da bude da ti gledam izduv :P Haha
Salim se...Za to vreme sto odemo tamo i sto potrosimo to gorivo u tih nekoliko minuta, ovako ce mnogo vise da se zabavimo, a i tebi kako to trosi kao da vozis ruski MiG 29, za te pare ces imati da kupis ili obrvice ili xenone, tako da ipak ostavi ovo po strani :D Haha

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2014 02:29 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Hhahah nemoj sad da ostavimo po strani :ludilo:
Salim se, pa bolje je, jos da vreme bude lepo da napravimo neke dobre slicke :)
A trosi mi do do 11-12 po gradu :D Naravno plin nemam :D

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2014 02:40 
5th Gear
Korisnikov avatar

Haha :D Meni nije problem, ja samo predlazem, ali ako bas insistiras, da ne bude posle, nisam hteo :D Haha
Dobar si dobar si, meni tacno upola od toga :D Haha Plin i ne pomisljaj da stavljas nikako...Benzin je da se vozi, dizel je da se stedi, sad ti izaberi sta tebi odgovara, ali plin nikako. Ni pod razno. Kad cujem neke frendove, prijatelje od prijatelja itd. itd. kako im auto stuca, nece da vuce, nece da pali lepo, trokira i to, znaci nema lika koga ne znam na plinu koji vozi da nije imao neki problem sa plinom, nikad plin :) Vozi tako cistu benzinjaru, pa kad ti dodje vreme da stedis, ti ako oces bas lepo da ide, uzmi neki jaci turbo dizel i icice dobro i bice stedljiv, ali sa benzin da stedis tako sto ces da ugradjujes plin, nikako ne ide, jos kad cujes one price, sipam za 1000 vozim se xxx km, ili ono, ugradis plin kaze i boli glava, vozis se za dzabe, a niko ne uzima u obzir sto posle plin ako ti trosi 11-12, sto ti posle trosi 15-16 i sto je plin dosta poskupeo nego kada je bio ono na pocetku, a da ne uzmemo u obzir probleme koji nastaju sa njim, neprakticnost (u gepeku), prljanje dizni, trokiranje, stucanje, nemiran rad, itd. itd :) Ma katastrofa...Pozdrav :ots:

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2014 02:45 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Ma znam ne moras nista da mi pricas, nikako nisam za to da se ugradi plin, pogotovo u opela :D ja ga imam 2 god, pre njega sam vozio fiat bravu HGT imala je 150 KS, bila je munja znaci, kida kako je isla, a imao sam plin, tako da je voznja na benzin skoro bila ne moguca jer su dizne bile zacepljene, a i stalno mi je stucao itd itd...tako da plin nikad vise :) Samo benzin :D

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2014 16:02 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Idem ja posle oko 5-6 u servis da mi provere klimu, nesto kao da mi slabije malo hladi a mozda mi se samo cini...za svaki slucaj idem ja posle pa javljam sta je bilo :D
A ti Aco nabavi mi neki broj nigde ne mogu da nadjem one drzace za kasetu...a ne kupuje mi se cela kaseta nova :D Nego niko nece da skine samo drzace i da samo njih proda nego celu kasetu...

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2014 20:23 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Bio sam u servis i od 700grama koliko staje u sistemu ostalo je bilo samo 270! I nije ni cudo sto je lose hladila klima...napunio mi je klimu besplatno i ubacio ponovo neku boju u sistem da bi lakse uocio gde curi, i rekao da dodjem za 10 dana na kontrolu da utvrdi gde tacno curi i da popravi to... :)

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2014 11:55 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Dec 2013 05:54
Ime: Branko
Opel: Astra Bertone V6
Ja sam prošlog meseca bio tamo na Jasičkom putu gde pune klime, da proverim, i rekoše mi da mi hladnjak za klimu pušta... I da je to čest problem kod Astri. Zamenio sam hladnjak, napunio i sad radi i 'ladi :)

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2014 17:24 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pa i ja sam tamo bio, ali ja sam bio pre oko mesec dana jos, i zamenio kompresor bio je pokvaren, i napunili mi sve super radilo, i u zadnjih par dana primetio sam da mi slabije hladi, i kad sam otisao u servis vise od pola gasa je izaslo iz sistema :( gledao mi je sa onom lampom i hladnjak i sve ali nigde nije video da curi...pa mi rekao da dodjem za desetak dana opet da pogleda...za koliko moze da se nadje taj hladnjak najjeftinije? :D mozda je i onaj isparivac u kabini...

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2014 18:37 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Dec 2013 05:54
Ime: Branko
Opel: Astra Bertone V6
Imaš kineski za 40ak eur i originalni za oko 80 eur. Ili potraži negde na otpadu polovan za oko 30...

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2014 21:07 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Hvala drugar, vidis za ovaj otpad nisam ni znao da postoji :D taman da potrazim neke delove sto mi trebaju :)
Jel znas mozda kako da skinem motor brisaca? Radi on super ali je mnogo bucan, cuje se dosta, pa bih da ga zamenim, nasao sam na jednom auto otpadu samo motorce bez makaza, pa me zanima kako da zamenim samo motor da ne menjam sve?

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2014 01:40 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Ja danas kupio sprej da ofarbam klesta i dobose pozadi u zutu boju ali nikako da skinem tockove :D Desavalo mi se i pre da zapekne alu felna onde u sredini pa se vulkanizer namucio da je skine cekicem :D Ali sad je jos gore ne mogu ni jedan sraf da odvijem, moj GM kljuc je proklizao a uzeo sam od druga jos jedan kljuc i polomio ga :D Jel zna neko kako da skinem tockove? I ako ih skinem kako posle da resim to da mi se ne desi ponovo isto? Jer idem uskoro na more i ne daj Boze da mi se izbusi guma negde ja ne mogu da je zamenim :D
Evo slike sta se desilo sa alatom :D :seci:

Slika

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2014 01:53 
50% warn
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2012 23:34
Ime: Sinisa
Opel: Omega 2.0 16v
Alu felna se nikad ne steze jako a pogotovo ne pistoljem,samo cisto da uhvati.Ja sam se tako zajebo i stego i to ne pistoljem nego uzeo cevku.
Naravno ko za baksuz izbusi mi se i to bas gde su kafici u Borci ja uzeo kljuc on oblajznuo uzeo cevkom ma nema sile da odvrnes jos kad sam video da i srafovi krecu da se gule odma me hladan znoj obuhvatio,nekako sa drugim kljucem unior i cevkom polako malo po malo na sec i tako drkaj se jedno 2 sata(svi gledaju i uzivaju) i uspeo i od tada vise nikad nisam stezao pa makar se i ceo tocak odsrafio.
Znaci samo na sec i polako nema druge pomoci

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2014 02:04 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Auu bratee...Znaci ja sam *j*b stvar :D Ja se uvek tako plasio da se ne odvije tocak mada znam da nema sanse, ali sta znam, i uvek jaako zategnem jos nogom gazim kljuc da sto bolje zategne :D
Nista videcu da kupim nov kljuc pa da pokusam sa nekom duzom cevkom...ako vidim da nema vajde onda teram kod vulkanizera...Samo ne svidja mi se bas kako oni skidaju...Mislim kada bi odvio srafove opet mi je problem sam tocak u sredini mi zapekao, proslog puta mi je vulkanizer pola sata udarao velikim cekicem u gumu da bi je skinuo...i to mi se ne svidja, sta znam moze da mi poremeti ceo trap tako :D

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2014 02:09 
50% warn
Korisnikov avatar

Pa ne znam za to u sredini,ja sam sjebo zato sto sam stego previse a ne treba jer tocak ne moze da se odsrafi samo pritegnes i to je to.
Znaci lagano rukom i nista vise tako sam i ja gazio samo ja jos i cevku nabijem preko kljuca i krenem da skacem(budala),zato i kod vulkanizera samo rukom pistolj nikako.
A to mora da ti lupa u gumu da bi izbio tocak ali ne znam kako zapekne jedino ako bas dugo nije skidan,nzm sta tu moze da bude da naspricas wd jbme li ga sta moze tu biti ali da mora da lupa po gumi mora drugi nacin ja mislim da nema mada nije prijatno kad krenu da ti lupaju tako

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2014 02:13 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pa to ti kazem, nije mi sve jedno kada udari onim cekicem, cela kola se tresu a udarao bio pola sata prosli put...zato bih nekako sam da pokusam ako ima neko drugo resenje? Msm ako mogu da pokvasim ili poprskam necime da popusti malo pa onda da udaram...Znam samo da kada je budem skinuo trebam da namazem onaj prsten tolatnom mascu ili nesto slicno kako ponovo ne bi zapekla...Msm tako sam procitao upravo sad na forumu :D

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2014 02:16 
50% warn
Korisnikov avatar

Probaj sa WD,drugo mi nista ne pada na pamet,morace da popusti

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2014 02:18 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

A jel ne moze da osteti felnu WD? Tj da skine farbu sa felne i slicno?

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2014 02:19 
50% warn
Korisnikov avatar

Mislim da ne moze a i to ide svejedno sa unutrasnje strane da popusti ali opet ne verujem da moze

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2014 02:22 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Ok, pokusacu onda tako kad budem imao vremena ovih dana pa javljam rezultat :D Hvala u svakom slucaju na savetima.

:ots1:

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2014 02:28 
50% warn
Korisnikov avatar

Ma da ga izbijes moras kako god okrenes pa makar i sjebao nesto,msm ici tako pa pukne negde guma onda si ga ugasio skroz
Mozda neko ima neko resenje pa nek se javi

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2014 11:33 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2013 11:58
Ime: Dragan
Opel: Astra H 1.7 cdti
Uzmi vrelu vodu , polij tocak i sacekaj malo sam ce da spadne tako su meni skinuli kod vulkanizera... Javi sta si uradio

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2014 16:27 
5th Gear
Korisnikov avatar

Hahaha bre djile al' me nasmeja :D Podseti me na onu scenu iz ''Lepa sela lepo gore'' kad kaze Mima Karadzic: ''Oces zolju sine, da ga dokusuris'', samo sto je u tvom slucaju "zolja" ovaj tvoj kljuc kojim si stezao i skakanje po njemu :D Secret Weapon :P Izvini za off, salim se malo ;)

https://www.youtube.com/watch?v=47QVb9rdtzE

Bre kao sto ti rekose ljudi iznad mene, jedino da probas sa WD40, imas u Krusevcu na dosta mesta da ga uzmes, pa da prsnes malo i da se trudis da to naprskano udje u sraf tamo unutra, i da probas kao sto sam radio da tipa naslonis neko drvo koje je velicine srafa otprilike i da ovamo udaris malo cekicem blago, cisto malo ono, jer desavalo mi se da onda popusti na ovaj nacin kada se sraf malo udari sa prednje strane, ali "malo" :)
Takodje, mozda da probas sa gidorom ili novim kljucem i treba ti neka sipka malo veca i deblja da moze da udje taj kljuc ili sta vec unutar te suplje sipke i onda da napravis prekret onako veci i mora da popusti onda sigurno.
Ako ti nista od ovoga ne uspe, vulkanizer i samo mu napomenes da se koliko toliko normalno ponasa, posto ne znam kod koga ides, meni je Hofman dole relativno blizu, a i po mnogima najbolje radi od svih, pa ako nisi bio kod njega, probaj, trebalo bi da ti resi problem.
Naravoucenije, nikad ne stezi sraf kao sivonja sto se kaze, nego normalno dok su dignuta kola i koja je vec intervencija bila, kada spustis jos malo rukom dotegnes ono normalno, a ne sad macole da zategnes, skakanje preko kljuca, dobro nisi silikon i super lepak stavio unutra na sraf da se ne odvije :D Haha I da, kada budes to skinuo, centralnu onu glavcinu namazes malo tovatnom masti, ali ne preterano ili nesto slicno sto imas da malo zamasti, ali je ona najbolja, lagano zategnes i to je to ;)
Pozdrav :ots:

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2014 17:40 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

dimce je napisao:
Uzmi vrelu vodu , polij tocak i sacekaj malo sam ce da spadne tako su meni skinuli kod vulkanizera... Javi sta si uradio

Hvala dimce, pokusacu to sa vrelom vodom mozda i uspe :)
Uglavnom potrudicu se da to sam nekako uradim da bih izbegao lupanje cekicem pola sata kod vulkanizera :D

Hahahaha tebi je Aco smesno sto ja imam muke :D Probacu ja prvo ovo sa vrelom vodom mozda uspe, a ako ne onda sa WD40 :)
Ali definitivno od sad vise ne stezem jako srafove :D Sto kaze Sinisa makar mi se odsrafio tocak ne stezem ga vise jako :D Na ni jednim kolima mi se ovako nesto do sad nije desilo...
Sutra bi trebalo da nabavim UNIOR kljuc pa cu verovatno sutra ili prekosutra da pokusam nekako da ga skinem (nije samo jedan tocak u pitanju vec sva 4 :D )
Uglavnom javljam kad budem probao ponovo sta sam uradio :)
:ots:

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2014 19:34 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Okt 2008 19:59
Ime: Miroslav - Miki
Opel: Corsa C 1.4 16V
Stegni ti to kako treba, ali pre montaze, ocisti povrsinsku koroziju s glavcine, i s felne a izmedju nabaci grafitnu mast, i nemas problema :ok:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 198 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]