Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 04 Maj 2025 16:06

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Astra G. Da li su to nosači motora ili je drugi problem
PostPoslato: 29 Maj 2014 16:01 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Avg 2011 18:07
Ime: Mile
Opel: Astra 1.7DTI 16v
Garaza: pogledaj
Pozdrav. :ots:
Nekoliko pitanja u vezi Astre G 1.7 DTI 2002.god.
Od skora motor se malo više zatrese prilikom gašenja i ponekad hoće da mi pruži otpor rucica menjača kad hoću u rikverc ili u prvu brzinu.Posumnjao sam na nosače . Od nosača menjao sam letos prednji nosač menjaca ispod hladnjaka, i bilo je ok. Ostale nisam menjao i ne znam ni koliko ih ima .Ukoliko postoji neka slika i neki post u vezi ovoga pomozi molim te.
Ovo sa šaltovanjem desava se samo dok motor radi ,sa ugašenim motorom ne osećam nikakav otpor. To sam i proletos osetio i zamenio prednji nosač motora i bilo je ok ,sada opet hoće da zakrči u rikverc i da ima taj mali otpor u prvu. Nigde ne gubi ulje i kad je motor ugašen šalta se bez problema u sve brzine, visina pedale kvačila je ok . U čemu može biti problem.Pokušavao sam razne trikove : zadržim malo duže kvačilo ili potisnem dva puta pa onda šaltam i nekad to uspeva nekad ne. Nemojte molim samo one odgovore menjaj set kvačila itd. Zaista ovo se dešava povremeno (ne konstantno) i bez pravila,mogu i par dana da vozim i sve ok a onda počne da zeza pa opet tako nanovo. Čini mi se da se to dešava i posle vožnje na dužim i na kraćim relacijama. ne znam ni sam, zbunjen sam. Hvala na pomoći
Da li Astra G 1,7 ima tri ili četiri nosača . Koje su cene , ja sam nesto nalazio -levi za 3400din i desni nosač 3200 din.
ovaj nosač sam zamenio
Slika

da li je ovo desni
Slika

a ovo levi nosač
Slika

Vrh

Tema posta: Re: Astra G. Da li su to nosači motora ili je drugi problem
PostPoslato: 29 Maj 2014 17:51 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Sep 2010 17:17
Ime: Milan
Opel: Vectra C GTS, Astra G
To su ti nosaci. Proveri zadnji nosac menjaca.
A ako vec uzimas, nemoj najjeftinije, bolje uzmi originalni polovan nego nov topran nosac. ;)

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2014 07:39 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Pretpostavljam kad kazes zadnji nosac menjaca da mislis na taj levi nosac (koji je na strani akumulatora) .Ili postoji jos neki drugi. Koliko me informisali u radnji ova astra ima 3 nosaca. E sad je tu i pitanje kako da znam sta ce mi uvaliti u radnji. U mom kraju nema placeva sa polovnim delovima. Nemam mogucnost da izaberem polovan . Zvao sam juce u servisu u Boru nemaju na stanju . Narucivanje levog nosaca je 3400din. ne znam mu marku.Ima li neka slika kako izgleda taj nosac zadnji.

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2014 09:16 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Moje razmišljanje. Recite da li da li može da bude možda kvar do cilindra kvačila ili nedaj bože druk ležaja.
Ulje iz posude se ne gubi ,nigde ništa ne kaplje i čak i ne vlaži , ne čuje se druk ležaj kad potisnem kvačilo.
Kvačilo hvata na dobroj visini ( na sredini ,ni nisko ni visoko).
U sve brzine šaltuje lagano čak i u rikverc i prvu dok ne počne odjednom da zeza.U mirovanju sa ugašenim motorom ulazi lagano u sve brzine.
Da li bi možda nivo ulja u menjaču mogao to da prouzrokuje. To treba da proverim.
Kod Astre koliko sam čuo nema krutih poluga za birač brzina nego sajle. Da li bi onda mogao možda loš nosač motora da ima uticaj na šaltovanje u rikverc i u prvu.
Kad je auto u garaži i kad ga nakon paljenja pokrenem uopšte nema problema a onda se posle nekog vremena i nekoliko šaltanja javi to krčanje u rikverc i prosto mi nekad zaliči na blagi udar kad primi u rikverc (sa još uvek stisnutom pedalom kvačila) .
Ovde je haos od majstora i prodavaca svako ima neko drugo mišljenje i prosto više ne znam na koju stranu da se usmerim .

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2014 13:17 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Okt 2011 21:10
Ime: Aleksandar
Opel: Astra G 1.7 DTi 16V (Y17DT)
Ove slike kako si postavio u tvom postu gore, gledano redom, prva slika ti je nosac motora kod hladnjaka, ili ti prednji, druga slika ti je drugi nosac kod PK kajisa i tzv. levi, a treca slika ti je treci nosac motora, tzv. desni i nalazi se ispod akumulatora. Postoji i cetvrti drzac/nosac, i on ti se nalazi u pravcu kabine ispod auspuha, i vidi se samo kada bi bio na kanalu i slicno, znaci ukupno 4 komada :) I meni se trese dok se gasi, ja sam zamenio takodje ovaj prednji kod hladnjaka, uzeo nov Topranov, ali nikakvo poboljsanje nisam video, iako je stari bas pukla guma skroz maltene, a na ovaj je nova bila, tako da sto se tice gasenja, njega bih izuzeo u obzir, jer cim je stavljen, nikako poboljsanje nisam video, nesto mozda vrlo malo, ali neprimetno. Takodje bih iskljucio i ovaj kod PK kajisa, jer kod mene je maltene nov, msm tako deluje, guma je bas u dobrom stanju, da ne kazem novom i ne vibrira nekako taj nosac ni kad radi motor ni kad se gasi, bar tako subjektivno. Meni je mnogo sumnjiv onaj desni ispod akumulatora kako on drzi sve to, jer koliko sam video, onaj cetvrti ispod auspuha je fiksan koliko vidoh, tj. nema gume, a mozda sam i prevideo. I meni je pocelo dok u leru radi da se trese motor mnogo intenzivnije nego pre sto je bilo, tj. vibrira nekako vise, probacu da napravim snimak kad stignem da se vidi o cemu se radi :) Takodje i na odredjen broj obrtaja, tacnije 2200rpm mi u svakoj brzini maltene cuje se kako nesto jako zavibrira i oseti se i u nogama, ali samo na 2200, pre toga i posle toga nista. Sad, da l' su nosaci, da l' ne, pojma nemam, ali cuo sam da oce i u menjacu da se desi da ode neki lezaj valjda, nemam pojma... :) Pozdrav

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2014 21:28 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Danas sam posetio majstora ,pregledani su nosači i sve ipak ukazuje da je izgleda set kvačila u pitanju ,sve je češće da pruža otpor pri šaltanju i počelo je da pokazuje i na ostale brzine. Najverovatnije da ću od ponedeljka da potražim set kvačila , najverovatnije SACHS koji se kreće oko 10.000din, bez druk ležaja (za koji verujem da je dobar). Video sam da postoji i četvrti nosač zadnji.akle ima ih ukupno četiri. Ja nemam toliko taj problem sa vibracijama i trešenje motora već samo otežano šaltovanje.Javiću rezultate nakon zamene.

to je četvrti -zadnji nosač menjača
Slika

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2014 23:28 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Konačno zamenjen set kvačila (Sachs),druk ležaj i zadnji i levi nosač. Više nema problema sa šaltovanjem.Troškovi skupa oko 300eur.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]