Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 21 Jun 2025 16:02

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 492 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 20  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: +/- iskustva sa clanovima u kupoprodajnim aktivnostima
PostPoslato: 31 Jan 2014 11:02 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2006 16:25
Ime: Zarko
Opel: Vectra A 3.0 mv6
Garaza: pogledaj
ma trebaju i takvi, da bi se vise cenili oni koji imaju obraza :ots:
kao sto rece Dakica, sitni su to novci...

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2014 13:42 
Iskusni Opeldžija

Pridružio se: 29 Jan 2010 22:58
Ime: Marko
Opel: Kadett 2.5 24v V6
Ahahahahahah...strasno,pa da li je realno! :ludilo:
Meni samo Zaaaaaaaaaaaaar nije jasno ako si video sta i kako se odvija......druze evo tebi tvoja "pozlacena" :ludilo: kopija saobracajne i truli masTni motor nazad a ti meni lepo vrati pare!

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2014 14:42 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

Maaaaaar veruj mi da mi je u pocetku to bila jedna od ideja, ali sam resio da spasem zivce, jer se ne radi o nekim velikim parama
Da sam znao da ce tako ispasti, dao bih 500 evri samo da nemam nikakvog posla sa doticnim postenjacinama koje te zovu "druze, druze"
Te pare su davno prezaljene, zato nisam za hteo da pisem u ovoj temi, ali jbg oglas o prodaji kola u paketu sa duplim motorima i papirima me navukao na tanak led :D
Pozlacena kopija saobracajne i masTni motor ce vec nekako naci put do Sombora, ali bez vracanja para (jbg vise volim da kad me neko zaebe, da to bude 100% zaeb)

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2014 22:52 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Avg 2008 20:59
Ime: Zoran
Opel: Kadett D 3.0 mv6 & Pontiac Trans Am Targa 5.0 v8
Ah pa ja ovo tek sad vidim,slabo sam na forumu....
Samo pljuj nikakav problem,reci cu samo jedno,pa nek sudi ko sta hoce,znam da sam ispravan..
Zux,kazi da nije istina da sam ti rekao da vratis motor i dobices svoje pare,ja nisam kriv sto ti nisi vratio i nemoj sad po meni pljuvati kao po najvecem olosu,kad sam ti lepo rekao da vratis i dobijes svoje i niko ostecen...Za sitne pare nebi nikad dozvolio da se brukam i dolazim u ovu situaciju,malopre sam te zvao,nisi se hteo javiti,pa videh ovaj roman,u kom ne spominjes ,ponovo govorim da ti je nudjeno da vratis motor...

Kakve veze ima moje pobedjivanje na DB takmicenjima,felne od 10" kao sto kazes i paljenje guma,pa mogu da radim sa onim sto je moje sta hocu....

Jeste pobedjujem 7 godina na DB Dragu...I dalje cu kad god to budem pozeleo,nisam nikada izgubio,niti cu izgubiti...

Jeste,imam raznih retkih rariteta od felni,raznih velicina i sirina,da,neke kostaju i preko 2000e
I da,vozim krsine amerikance za koje registracija kosta kaoo za neki automobil da se registruje 7 puta,ali oni za divno cudo sa 30 godina nikada diran motor,radi bolje nego neki auto od par godina,cak se izvadi merac ulja i skine cep od ulja,pa se stisne pun gas,kad ono vidi cuda,ni kapi ulja nije izletelo napolje,ni trunke dima nema,nista neduva,hmm to je neki problem ja bih rekao.....Trenutno su mi dva registrovana i ne zna se koji vise trosi...

Eh te gume od 10e,da bar jesu toliko,ima clanova ovde koji znaju koliko su trajale nove gume,da potpuno nove,montirane u petak, vec u nedelju morao kupiti opet nove,inace kod mene prelazni deo sa letnjih na zimske ili obrnuto iako je odlicna guma ide spaljivanjem....

Ovo napisah ne da bih se hvalio ili nekoga fascinirao,ne samo ovde,nego u sirem krugu vidim da su mnogi ljubomorni,zavidni ili sta vec...Nevodim niciju politiku zivim svoj zivot kako ja hocu i mogu,ja tako zivim...Volim muziku i trudim se da ostvarim sto bolje rezultate,volim felne i sto mi se svidi volim to da imam ako sam u mogucnosti,volim amerikance i njih i vozim...Svako zivi kako moze i radi ono sto voli...Ne znam zasto vam to smeta....

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2014 00:18 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Maj 2010 20:34
Ime: Bojan
Opel: Astra Betrone 2.0T
zoki o cemu ti pricas, pa ni srednjoskolke nece progutati ovu galantnu pricu
uostalom ko je imao priliku da vidi tvog pontijaka na sve lici sem na ispravno i nepoderivo
poderao se ko muda kroz gace i to pre 15 god minimalno :ludilo:
a zare je jako lepo opisao situaciju i imas slabe argumente...

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2014 00:23 
Crveni Karton (BAN)
Crveni Karton (BAN)
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Jan 2013 19:01
Ime: Nemanja
Opel: Corsa B 1.2 16v,Calibra 1.8 8v,Omega A 2.0 8v, Corsa D 1.4 16v
chile je napisao:
a zare je jako lepo opisao situaciju i imas slabe argumente...

zux je napisao:
Te pare su davno prezaljene, zato nisam za hteo da pisem u ovoj temi, ali jbg oglas o prodaji kola u paketu sa duplim motorima i papirima me navukao na tanak led :D

Mene sad zanima na koga se vodi ta dva mv6 motora?ogu li uopste da se prenesu ili su isto tako "zagubljeni" papiri
Po Zux-ovoj prici nema sanse da se dobiju papiri e sad...

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2014 00:37 
50% warn
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2012 23:34
Ime: Sinisa
Opel: Omega 2.0 16v
Pa po svemu sudeci ne bi me cudilo da se vode na pokojnike :ludilo: :ludilo:

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2014 00:39 
Crveni Karton (BAN)
Crveni Karton (BAN)
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Jan 2013 19:01
Opel: Corsa B 1.2 16v,Calibra 1.8 8v,Omega A 2.0 8v, Corsa D 1.4 16v
Sinisa92 je napisao:
Pa po svemu sudeci ne bi me cudilo da se vode na pokojnike :ludilo: :ludilo:

:respekt: :ludilo1:
Sve je moguce :D
Nije mi jasno zasto ZokiSO jednostavno ne prebaci sve papire na sebe pre ikakve prodaje jer ako vec,kao sto kaze,mogu da se prebace sto to ne uradi da olaksa i sebi i drugima....?!

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2014 00:45 
5th Gear
Korisnikov avatar

Ako ti tako kazes...Limarija pocinkovana,istrulice nikad,a motor ce sahranit najmanje jos 5 kao tvojih takav neispravan...Nije ovde rec o autu....

On je opisao situaciju,a sto nije napisao da mu je nudjeno da vrati motor i dobije pare....Dovoljan mi je argument,da sam rekao da necu da vratim,onda bi Zare bio u pravu...

Svi cete biti na njegovoj strani uglavnom,druzite se stalno itd...
Ako ce neko ovo gledati realno,ja sam ispostovao njega i rekao ponavljam opet da vrati motor ja njemu naravno pare...Nije vratio i posle dve godine me proziva...

Nisu to pare bile zbog kojih bi dolazio u ovu situaciju za tu sicu,od Shoneta sam uzeo auto i bile su u pitanju ozbiljne pare i coveka sam ispostovao pre dogovorenog roka,a da se brukam za sicu nisam na to spao...

RidjiCalibra_c20ne:Auto ima saobracajnu,motori su legalni ako te zanima dodjes pogledas papire pa se uveris,vlasnika naravno trazis sam,imas u papirima podatke,pa necu ja valjda traziti ljude i dovesti ih vama na noge...

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2014 00:46 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jan 2010 02:44
Ime: Milan
Opel: Kadett E & Astra G Bertone & BMW E93
Nije ni sada kasno da se ispravi nepravda... Vratis novac nazad, a i motor ce biti vracen sigurno, poznavajuci zux-a!

Kome je stalo da popravi situaciju, da svoj ugled ne bi blatio i sam ce da podstakne situaciju i ucini prvi korak... :dedica:

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2014 00:50 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pa da,svi vi po kupovini odmah prebacujete stvari na sebe,neki cak mole vlasnike da produze registraciju da nebi placali prepis od par hiljada dinara.....

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2014 00:57 
5th Gear
Korisnikov avatar

Ja da placam,kupujem svoj obraz,nisam i necu nikada,obraz mi je cist,jer je doticnom ponudjeno da vrati,nije vratio...

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2014 01:23 
50% warn
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2012 23:34
Ime: Sinisa
Opel: Omega 2.0 16v
Ok je to sve ali jednu stvar ne razumem a to je da ja jurim vlasnika to mi nikako nije jasno.
Kad sam kupovao omegu auto je prodavao jedan lik koji je morao da zove brata pa taj brat da zove nekog rodjaka na koga je auto
sva sreca auto je u porodici sve vreme ali tako je ispalo da su ga ta braca prodavala tj cinila uslugu tom nekom rodjaku i sta sam ja sad trebao da dam pare i odem a ko ce njega posle da juri msm ima ga u saobracajnoj ali sta da mi je taj rekao ja ne prodajem auto i necu da prevedem i sta onda>>??!E zato mi nije jasno to

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2014 01:53 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jan 2009 22:41
Opel: Ex Astra Bertone 2.0T, now Zafira OPC
to ti je kao da uzmeš komšijin auto i prodaš ga, naravno imaš saobraćajnu.
A koliko znam, po zakonu ga ne smeš ni voziti ako komšija nije u autu ili ako nemaš ovlašćenje, ne naškrabano na papiru već overeno u opštini ili sudu. Evo npr, prodao sam korsu, odjavio jer je istekla registracija, ali novi vlasnik je ne može registrovati dok je ne prevede na sebe. A kakva je procedura s motorima ne znam, ali mislim da je slična.

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2014 09:50 
Iskusni Opeldžija

Pridružio se: 29 Jan 2010 22:58
Ime: Marko
Opel: Kadett 2.5 24v V6
Kada sam ja bio posten covek....ih kada je to bilo :ludilo: pa sam resio da legalno ubacim motor sa papirima,sa vlasnikom motora sam otisao u agenciju,napravili smo kupoprodajni ugovor sa vlasnikom za motor.....zatim sam sa tim papirom i saobracajnom otisao u jermantovu gde sam vadio poreklo motora....i sa ta dva papira otisao na tehnicki gde su mi zaveli novi broj motora u saobracajnu!

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2014 12:04 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

Zoki SO je napisao:
Samo pljuj nikakav problem,reci cu samo jedno,pa nek sudi ko sta hoce,znam da sam ispravan..

Pljuvanje bi bilo da sam pre godinu i po dana neargumentovano pricao Zoran je ovakav, Zoran je onakav. Ovo sada nije pljuvanje, vec prenosenje mog iskustva u trgovini sa tobom, kako bih upozorio ostale ljude sa foruma sta ih moze ocekivati (tako se i zove ova tema na forumu)

Zoki SO je napisao:
Zux,kazi da nije istina da sam ti rekao da vratis motor i dobices svoje pare,ja nisam kriv sto ti nisi vratio i nemoj sad po meni pljuvati kao po najvecem olosu,kad sam ti lepo rekao da vratis i dobijes svoje i niko ostecen

Evo kazem,nije istina da si tako rekao. Posle 10ak meseci rekao si "Ja vise ne znam sta da radim, ja sam najvise na*ebo u celoj ovoj prici, vidi sa Markom, vrati mu motor, neka ti vrati pare"
Dakle, nijednom nisi rekao da tebi vratim motor i da ces ti vratiti pare, vec da motor vratim Marku, a da ce on vratiti pare.
Posto je Marko terao pricu kako je on uradio sve sto je mogao, kako sam ja kriv sto prvi dan nisam otisao u SUP sa kopijom saobracajne i preveo motor na sebe (vidi se da je covek u materiji) i kako je njegova dobra volja da trazi bilo kakav papir, uz komentar "Uostalom, Zoran ti je prodao motor, sa mnom se nisi dogovarao, niti si mi dao pare, rascisti to sa njim)

Inace, to o vracanju je interesantna stvar.
Zamisli situaciju: Kupim od tebe motor, platim ga 250 eur, dam jos 50 evra za prevoz, platim 200 eur majstora da ga ugradi u auto, odradim na njemu veliki servis i platim jos 300 eur, u medjuvremenu ti kazes da si me za*ebo i da nema papira, ali da ti ga vratim, platim majstora jos 50 eur da izvadi motor iz auta, dam jos 50 evra da ga prevezem do tebe, i koja je sledeca prica
Hoces li mi platiti i ostale troskove koje sam imao jer si me za*ebo za motor, ili to placam sam, jer sam sam i kriv jer sam ti verovao na rec

Koliko me pamcenje sluzi, ja sam te pitao imas li neki drugi blok sa papirima, rekao si nemam druze, da imam odmah bih ti dao, ne bismo dolazili u ovu situaciju (a dobro mi je poznata prica kako uvek imas 4-5 motora u rezervi i da ti je lakse da zamenis motor nego da radis servis na tom koji je u autu i sl) Ok, rekao si da nemas. Sad prodajes auto sa 2 motora sa papirima, pretpostavljam da ni sada nemas drugi motor sa papirima, kao sto ni tada nisi imao

Zoki SO je napisao:
Za sitne pare nebi nikad dozvolio da se brukam i dolazim u ovu situaciju,malopre sam te zvao,nisi se hteo javiti,pa videh ovaj roman,u kom ne spominjes ,ponovo govorim da ti je nudjeno da vratis motor

Koliko videh obrukao si se i za mnogo sitnije pare, jer si Lakiju prodao neispravan kompresor (uz pricu imam ih koliko hoces, svi ispravni)
Klauzula o vracanju je ista, kao i u prethodnom slucaju (uglavnom, kad ga vrati ti si na nuli, a on u minusu od reko 100evra zbog placanja majstora, punjenja klime i sl.)

Nema potrebe da me zoves. Da li si za ovo vreme bar jednom nazvao da pitas da li su papiri stigli do mene (ne racunam situacije kad sam ja tebe zvao nekoliko puta, ti se nisi javljao, pa me kasnije okrenuo da vidis sta hocu). Posto se nisi interesovao za tu pricu do sada, nema potrebe da me sada zoves, jer ne pada mi na pamet da opet trosim zivce na vec zavrsenu pricu

Zoki SO je napisao:
Kakve veze ima moje pobedjivanje na DB takmicenjima,felne od 10" kao sto kazes i paljenje guma,pa mogu da radim sa onim sto je moje sta hocu....

Jeste pobedjujem 7 godina na DB Dragu...I dalje cu kad god to budem pozeleo,nisam nikada izgubio,niti cu izgubiti...

Jeste,imam raznih retkih rariteta od felni,raznih velicina i sirina,da,neke kostaju i preko 2000e
I da,vozim krsine amerikance za koje registracija kosta kaoo za neki automobil da se registruje 7 puta,ali oni za divno cudo sa 30 godina nikada diran motor,radi bolje nego neki auto od par godina,cak se izvadi merac ulja i skine cep od ulja,pa se stisne pun gas,kad ono vidi cuda,ni kapi ulja nije izletelo napolje,ni trunke dima nema,nista neduva,hmm to je neki problem ja bih rekao.....Trenutno su mi dva registrovana i ne zna se koji vise trosi...

Eh te gume od 10e,da bar jesu toliko,ima clanova ovde koji znaju koliko su trajale nove gume,da potpuno nove,montirane u petak, vec u nedelju morao kupiti opet nove,inace kod mene prelazni deo sa letnjih na zimske ili obrnuto iako je odlicna guma ide spaljivanjem....

Ovo napisah ne da bih se hvalio ili nekoga fascinirao,ne samo ovde,nego u sirem krugu vidim da su mnogi ljubomorni,zavidni ili sta vec...Nevodim niciju politiku zivim svoj zivot kako ja hocu i mogu,ja tako zivim...Volim muziku i trudim se da ostvarim sto bolje rezultate,volim felne i sto mi se svidi volim to da imam ako sam u mogucnosti,volim amerikance i njih i vozim...Svako zivi kako moze i radi ono sto voli...Ne znam zasto vam to smeta....

Sve ovo sto si naveo je lepo, ali hvalis se potpuno pogresnim stvarima. Miran san i 1 cm obraza vrede mnogo vise od svega ovoga sto si nabrojao.

Zoki SO je napisao:
Svi cete biti na njegovoj strani uglavnom,druzite se stalno itd...

Naravno, druzimo se, jer smo dobri i posteni ljudi i niko nikada nije nekog prevario za jedan jedini dinar

Zoki SO je napisao:
RidjiCalibra_c20ne:Auto ima saobracajnu,motori su legalni ako te zanima dodjes pogledas papire pa se uveris,vlasnika naravno trazis sam,imas u papirima podatke,pa necu ja valjda traziti ljude i dovesti ih vama na noge...

Eto, sam si objasnio kako prodajes automobile i motore.
Mozes li mi odgovoriti ko je vlasnik motora koji sam kupio od tebe?
Znas li mu ime i prezime i mesto stanovanja?
Stavio si oglas da ti prodajes motor. Prodavac si ti, motor je kod Marka, Marko ga je izvadio iz Perinog auta, kaze da ce papire izvaditi neki Milojkovic, a na kopiji saobracajne je vlasnik neka Bozica Stankovic. Uz sve to ide jos i specijalna agencija za registraciju u kojoj se mama i sin (kjoji je Milojkovicev skolski drug) bore sa glomaznim birokratskim aparatom u Somboru. Pored toga preko telefona upoznah i ljubaznu Miru iz SUP-Sombor i jednom gospodina iz SUP-a Kula.
Naravno Milojkovic ne moze da izvadi papire, jer je nakon njega auto promenio jos 3 vlasnika, jednog u Somboru, pa Jednog u Kuli i treceg najverovatnije u Novom Sadu. Nazalost te ostale vlasnike nisam uspeo da upoznam, sigurno su dobri likovi

Elem, Zoki pitanje za 100 evra glasi: Ko je vlasnik motora koji si prodao?
Kome od njih treba ici na vrata i reci "Druze hocu da ides sa mnom u SUP da mi prepises motor"

volim_opela je napisao:
Nije ni sada kasno da se ispravi nepravda... Vratis novac nazad, a i motor ce biti vracen sigurno, poznavajuci zux-a!

Kome je stalo da popravi situaciju, da svoj ugled ne bi blatio i sam ce da podstakne situaciju i ucini prvi korak... :dedica:

Ma kakvo crno vracanje, uramicu kopiju saobracajne, to je najvredniji papir A5 formata koji sam ikada drzao u ruci.
Ako treba dacu jos toliko para samo da nemam vise dodirnih tacaka sa Zokijem, Markom, Perom, Milojkovicem, agencijom za registraciju, Mirom i drugim akterima koje upoznah u ovoj prici

Zoki SO je napisao:
Ja da placam,kupujem svoj obraz,nisam i necu nikada,obraz mi je cist,jer je doticnom ponudjeno da vrati,nije vratio...

Tako i treba

Sinisa92 je napisao:
Ok je to sve ali jednu stvar ne razumem a to je da ja jurim vlasnika to mi nikako nije jasno.

ali sta da mi je taj rekao ja ne prodajem auto i necu da prevedem i sta onda>>??!E zato mi nije jasno to

Zoki kaze da tako treba

nemkebg je napisao:
to ti je kao da uzmeš komšijin auto i prodaš ga, naravno imaš saobraćajnu.

skoro pa je tako, samo sto ti znas da je auto komsijin, a ovaj nema pojma ciji je

yugozakon je napisao:

Kada sam ja bio posten covek....ih kada je to bilo :ludilo: pa sam resio da legalno ubacim motor sa papirima,sa vlasnikom motora sam otisao u agenciju,napravili smo kupoprodajni ugovor sa vlasnikom za motor.....zatim sam sa tim papirom i saobracajnom otisao u jermantovu gde sam vadio poreklo motora....i sa ta dva papira otisao na tehnicki gde su mi zaveli novi broj motora u saobracajnu!

Maaaaar valjda ti je sada jasno da se to tako ne radi

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2014 13:13 
5th Gear
Korisnikov avatar

Ne mogu da ispratim ove romane,pa da ti kazem za te motore i papire sto sam ti rekao da nemam vise,ti si trazio 2.5 meni su ostali 3.0 koji ti nisu trebali,znao si i tad da imam te motore,ali tebi je trebao 2.5 koji nisam imao!

Vrlo dobro znas da sam vecinu vremena provodio preko,dodjem u srbiju na koji dan i opet preko,tako si i pare uplatio drugaru mom jer ja nisam bio tu...
Zato sam ti reko da ce ti Marko dati pare nazad,jer ja nisam tu,zar je bitno ko ti daje pare...

Kad vec pricate o momentalnom prepisu,i ti si posle par meseci pokrenuo taj proces...Ja sam za jedan moj auto 8 meseci trazio vlasnika da prepisem i uspeo sam,nekazem da ti treba da vijas 8 meseci,nego ti ocu reci da se to mora i moze naci,s'obzirom da je dosta vlasnika promenjeno,treba se malo ,maltretirati....

Sto se tice kompresora decku sam se izvinuo i naravno da sam rekao da cu vratiti pare,nije se javljao,sta sam ja trebao da idem da ga vucem za rukav da mu vratim pare,nisu prazne price,postoji i kod tebe i kod njega u porukama da sam vam nudio da se vrati,tako da mani me toga vise...

Svakom se desi da mu neko nesto vrati,to se resi na ljudski nacin,ako taj neko nece da resi,e onda te je prevario...

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2014 14:36 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

Jbg roman je dugacak i naporan za citanje, ali nije nista u odnosu na ono sto se izdesavalo.
Ok nisi imao 2.5 motor, isto kao sto 3.0 nisi ni spomenuo, niti ponudio. Zaboravi to.

Zoki, ovo oko uplate para je cista glupost. Prvih 120 eur si mi rekao da uplatim nekom tvom majstoru, kome dugujes pare, preostalih 130 eur je uplaceno na tvoje ime.
Malopre rece, da si mi rekao da ti vratim motor i da ces vratiti pare. Sad ispade da si rekao da Marku vratim motor i da ce on vratiti pare. Ja ti ponovo kazem, rekao si mi da vidim sa Markom da mi vrati pare, a ja njemu motor. Marko je rekao da mi nije on prodao motor, niti bilo sta dogovarao sa mnom i da to rascistim sa tobom. Sta od ovoga nije tacno i nije istina?

Ovo o prepisu posle par meseci opet nije tacno. Uzeo sam motor sredinom aprila i nakon 15 dana se cuo sa tobom, ti mi dao Markov broj jer je on u toku sa time, dogovorio se sa njim da odmah preda agenciji da mi izvade papire, jer mi registracija istice pocetkom maja i imam mesec dana vremena da registrujem auto.
Dakle ne nekoliko meseci nakon preuzimanja motora, vec nekoliko dana.
Hoces da mi kazes da je normalna procedura prilikom prodaje, da kupac juri papire i gleda u pasulj gde je taj auto zavrsio nakon toliko promenjenih vlasnika? Da li kopiju saobracajne, staru 3 godine stvarno smatras validnim papirom? Da li to znaci da ja sa tom kopijom mogu da odem kod nekog od 5 nepoznatih vlasnika, koje je auto u medjuvremenu promenio i kazem im da mi daju papire? Ako je tako onda mogu i da im kazem da mi daju i muziku iz kola i tockove i papire o sasiji, jer pobogu ja imam kopiju saobracajne, straru par godina. Ima li tu logike?

Kakva poruka o vracanju para? To kod mene ne postoji, niti je o tome ikada pricano (niti preko poruka, niti bilo kako), sem saveta da jurim Marka, pa ako mu bude dobar dan dace mi, ako ne nece. Njegov odgovor sam vec napisao.

Kad je vucenje za rukav u pitanju...pa iskreno, ja da nekome uvalim felericnu robu, vukao bih ga za rukav, vratio mu pare i poslao bih mu 2 ispravna dela, samo da bih se oprao i ostao cistog obraza.
Nisi mi odgovorio da li bi pokrio i troskove koje je covek imao da bi ugradio, ispitao, skinuo i vratio ti neispravan deo kupljen na rec.

Slazem se da se svakome desi da mu neko nesto vrati, tj normalno.
Ljudski nacin resavanja nije ti bio zanimljiv u prethodne 2 godine, ne znam zasto ga sada uopste spominjed. Ljudski nacin resavanja znaci da treba da cutimo i sve najlepse pricamo o tebi, iako nas prevedes zedne preko vode. Taj ljudski nacin resavanja nisam video u prethodne 2 godine, niti sam video bilo kakav znak inicijative i volje da se to resi. Ne secam se da si ikada okrenuo telefon da pitas jel problem resen, ne secam se da si ikada rekao izvini, ne secam se da si rekao druze daj broj racuna da ti vratim pare. Secam se samo da si imao inicijativu za uplatu ostatka para.

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2014 14:41 
Administrator
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Dec 2008 18:03
Ime: Nebojsa
Opel: Manta A
jbg zare, opet si napisao veliki post, gledaj sabi to u neku prostu recenicu, da bi mogao da dobijes odgovor, ocigledno je ovo previse informacija za obradu, pa zato i nema odgovora

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2014 16:08 
5th Gear
Korisnikov avatar

zux
Tema posta: Re: +/- iskustva sa clanovima u kupoprodajnim aktivnostima Odgovori sa citatom
Jbg roman je dugacak i naporan za citanje, ali nije nista u odnosu na ono sto se izdesavalo.
Ok nisi imao 2.5 motor, isto kao sto 3.0 nisi ni spomenuo, niti ponudio. Zaboravi to.

Zoki, ovo oko uplate para je cista glupost. Prvih 120 eur si mi rekao da uplatim nekom tvom majstoru, kome dugujes pare, preostalih 130 eur je uplaceno na tvoje ime.
Malopre rece, da si mi rekao da ti vratim motor i da ces vratiti pare. Sad ispade da si rekao da Marku vratim motor i da ce on vratiti pare. Ja ti ponovo kazem, rekao si mi da vidim sa Markom da mi vrati pare, a ja njemu motor. Marko je rekao da mi nije on prodao motor, niti bilo sta dogovarao sa mnom i da to rascistim sa tobom. Sta od ovoga nije tacno i nije istina?

Deo para si uplatio nekome drugi deo si uplatio meni,kakve veze ima ko je primio pare i ko bi ti vratio,bitno da ih dobijes....

Aj sve ovo sto napadas,al sto i lazes...

Pare koje sam ti rekao da cu ti priznati za put sto dolazis po motor ti i jesam priznao!!!Uplatio si prvo 12000 drugaru,pa meni 6000 i 5000din.To kad se sabere nije 250e,tu je odbijeno sto sam rekao za tvoj trosak...

Zux kaze-Ja ti ponovo kazem, rekao si mi da vidim sa Markom da mi vrati pare, a ja njemu motor. Sta od ovoga nije tacno i nije istina?

Da ne citiram svaki detalj,da vidimo sta od ovoga nije istina sto kaze Zux...
Ovde lepo pise da sam ti ne jednom,vec i pre toga rekao da vratis motor i dobices pare nazad...
Slika

Takodje pise da si rekao da ti nepada na pamet da ti ides po NS da trazis vlasnika...
Zato ga nisi ni nasao jer si cekao da ti dodje na noge....

Do komplikacija je doslo to neosporavam,ali se vidi da je hteo da vrati mogao je....
Ja nista nisam slagao za razliku od Zuxa ogorcenog...

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2014 16:10 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2010 22:11
Ime: ladislav
Opel: Insignia 2.0 turbo,ex astra h gtc irmscher
Zoki SO je napisao:
Sto se tice kompresora decku sam se izvinuo i naravno da sam rekao da cu vratiti pare,nije se javljao,sta sam ja trebao da idem da ga vucem za rukav da mu vratim pare,nisu prazne price,postoji i kod tebe i kod njega u porukama da sam vam nudio da se vrati,tako da mani me toga vise...

Zoki kao prvo rekao si mi da ti je kompresor ispravan,lepo sam te pitao.jeste koštalo je 40 eura nisu neke velike pare.da si imao bile kakve sumnje oko tog kompresora ja ga ne bih uzimao jer bih moj remontovao za 100 eura koji je bio u boljem stanju nego taj što si mi prodao.ovako si mi samo napravio posla jer naravno ja nemam kanal ili te dizalicu da popravljam aute,nego sam odneo kod majstora pa sam se sa njim drkao dizali auto skidali nosač motora da bih mogao da skinem moj kompresor da bih stavio tvoj dan pre nego što bih krenuo na more.napunio ga freonom naravno koji sam isto trebao platiti,da bi na kraju došli do zaključka da tvoj kompresor piša a ne pušta freon.naravno otišao na more bez klime uzjeban.kad sam ti napisao šta si mi poslao jesi izvinjavao si se ali opet se seti garantovao si za kompresor.posle mora si me ubacio u još jedan trošak jer jovo nanovo opet sam morao isti posao da radim da skidam kompresor,moj sam dao na reparaciju platio 100 eura.jesi poslao si mi poruku da ćeš mi vratiti pare,ali si prvo bio u bosni pa si posle imao neku frku u novom sadu pre godišnjeg,pa si posle otišao na more.ja druže negledam u pasulj da znam kad i gde se nalaziš da mogu da te dobijem.
ne želim ni sa kim da se svađam tako ni sa tobom,ali da si fer trgovac bilo bi ok sa tvoje strane da mi se javiš,naravno to nisi učinio.nisam propao za 40 eura jer nisam propao ni za veće pare,ali mi nisi ispao fer i korektan.

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2014 16:12 
Administrator
Administrator
Korisnikov avatar

ahahaha pa ovaj sms je potvrdio zaretovo pisanje :ludilo:

dakle, nisi hteo ti da mu vratis pare kao sto si gore tvrdio, nego si jasno napisao da mu vrati pare neko sa kim zare nije imao nikakve veze, i napisao si mu da on juri vlasnike i cima se po novom sadu, za motor koji si mu ti prodao sa "papirima" :krsti: aj procitaj opet lepo, pa ako je to po tebi ok, onda stvarno nema vise sta da se pise na ovu temu :banghead:

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2014 16:17 
5th Gear
Korisnikov avatar

Dal ste vi normalni,jel vi citate da sam stalno na putu,bez obzira ,na to ja sam rekao coveku da mu vrati pare ,a kad se vratim ja cu sa njim se sa covekom raskusurati,u cemu je problem ko ce mu vratiti pare...

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2014 16:18 
Administrator
Administrator
Korisnikov avatar

pa nije problem ko ce ih vratiti, nego sto ih niko ne vraca

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2014 16:27 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pistre,rekao sam gore da cu ja vratiti pare,Zaretu sam rekao ko ce dati pare..
Kad bi ja tu pisao u detalje,da sam zvao coveka da tom i tom da pare itd...I to da prenosim ovde vama ko bi tu sta povatao...Smesno,pare su nudjene nazad ko ce ih dati nije bitno,ti nebi uzeo da ti duzan Pera pare,pa ti kaze idi kod Janka dobices od njega....?

Da je dosao dobio bi ih...Nikad nisam rekao da necu da vratim,cak sam vise puta rekao da vrati i telefonski...Nije vratio i sta sad...

luckygsxr:Bilo je kao sto kazes,stalno sam na putu,tesko me navatati,ali nisam nikada rekao da je 100% ispravan kompresor,rekao sam ti da sam ih dobio pod ispravno i da treba da su ispravni,isto tako znas da ti je poslao neko drugi kompresor,jer ja nisam bio kuci,reko sam ti da se javis da posaljes nazad nikakav problem,nisi se javljao vise...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 492 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 20  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]