Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 08 Maj 2025 16:38

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Skidanje anlasera 2.0dti! Savet i pomoc!
PostPoslato: 11 Dec 2013 22:28 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2013 16:59
Ime: Marija
Opel: Nekad...Vektra 2.0 DTI
Kako doci do anlasera i da li moze da ga skine majstor koji se razume u mehaniku i koji je ranijih godina popravljao, sad vec starije automobile? Znaci ne zna oko kompjutera i svih tih cuda :D

Svaki savet, tutorial, predlog... je dobro dosao.

Vectra je kao moja, isto je sve, ne znam tacno godiste. Ali verovatno 2000-2002. Kaze da samo kad je hladan tj. kad duze stoji nece da upali na kljuc, vec samo cvakne. I onda jedno 20ak puta (nekad manje a nekad vise) okrene kljuc pa on prokine i upali . Ako sad upali na kljuc upalice i za sat vremena, ako sad ne upali na kljuc vec na gurku nece ni posle na kljuc, vec "cvakce" a kad prokine onda izvesno vreme pali.

Tata moj je konstatovao da se on nalazi pod nekim limom, ja nisam zagledala pa ne znam gde to dodje i ne zna kako da ga skine tj. da dodje do njega. A predpostavlja da bi znao da ga ocisti i da promeni cetkice... (i sta jos ide s tim). Sredjivao je skoro to na svom Golfu.

EDIT:
Stavljali su moj akumulator, koji je odlican, ali problem je i dalje bio tu. Probao je tata da mu dovede masu sa akumulatora na motor direktno ali nije ni do mase. Kaze tata da se cvaktanje prilikom verglanja cuje ispod nekog lima iza motora i da je to anlaser. (cini mi se da tako rece)

Vrh

Tema posta: Re: Skidanje anlasera 2.0dti! Savet i pomoc!
PostPoslato: 12 Dec 2013 00:13 
4th Gear

Pridružio se: 09 Avg 2011 21:15
Ime: Predrag
Opel: VECTRA 16V 2.0
Garaza: pogledaj
Pa mislim da je najlakse da mu se pridje od ispod kola ,neka se skine taj lim trebalo bi da bude tu negde izmedju motora i menjaca

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2013 01:27 
5th Gear
Korisnikov avatar

A deluje da je blize haubi, pa je razmisljao o skidanju sa gornje strane. Ne zna da li moze da se zavuce sa donje strane, sad nam ni jedna Vektra nije blizu :D

Da bar tata moze da skine anlaser, pa taj drugar nek nosi kod nekog krstenog majstora, posto ta Vektra nije registrovana.

Valjda ima neko ko je rasklapao stranca ili mozda remenotovao anlaser :D

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2013 02:11 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Dec 2006 01:35
Ime: Боки
Opel: Astra F TDS
Mora iz kanala/na dizalicu, da ne objasnjavam evo ti snimak gde se najbolje vidi gde stoji

http://www.youtube.com/watch?v=QHfkVW6qdLM

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2013 10:41 
1st Gear

Pridružio se: 10 Feb 2013 19:08
Ime: Dejan
Opel: Opel vectra B 2.O DTI
Ja sam juce remontovao moj alnaser,mora odole ili iz kanala ili da ga podigne na dizalicu ili na platformu kao sto sam ja uradio. Akio automat cvakce-daje onaj zvuk klik klik onda je alnser,meni su se pojele cetkice,skinuo alnaser,razmontirao ga,otisao u auto moto drustvo 750 din originalne cetkice promenio ,vratio alnaser i olaaa pali ko mina... Majstor bi mi za to uzeo 30- 40 evra sigurno.
evo slike kako je to izgledalo:

Slika

e sad da ti pokusam objasniti gde stoji,kad legne ispod auta tacno iznd izduvne grane,tojest cevi od auspuha stoji alnaser,drze ga dva sarafa jedan se vidi golim okom i lako ga je skinuti ,drugi je zavucen iza alnasera mozes samo da ga napipas i naravno skidas kabal struje ili ti napajanje koji ide sa akumulatora koje ide na automat i jedan mali kabal koji je prikacen na automat dal na saraf ili je uboden buksnom i to ti je to,nije jednostavno ali nije nije ne izvodljivo.

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2013 15:29 
5th Gear
Korisnikov avatar

Gsi, Kaze tata da je na to mislio, znaci tacno je do anlasera. Tu se cuje mada se anlaser sa gornje strane ne vidi.

Madsrbs, Pa ako si ti uspeo ja mislim da ce to onda i oni uspeti da skinu.. A da li slucajn anlaser nije zakacen na neki drzac motora ili menjaca? Na nekim kolima, konkretno na golfu, je bilo tako. Pa se motor nakrivi :grrr: kad je skinut anlaser.
Ja sam sad bila tamo, probali smo da je upalimo, snilimila sam kako to izgleda. Peske sam isla pa nismo mogli da menjamo akumulatore. A njemu je oslabio akumulator posto vidim da tesko upli.

https://www.youtube.com/watch?v=KHWOkgcadMg
Anlaser zar ne?

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2013 16:30 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Dec 2006 01:35
Ime: Боки
Opel: Astra F TDS
Anlaser ne ,,al naser" , nije on efendija nego deo koji anlasuje(pokrece) motor.

Ima nosac na bloku iz kog se izvuce

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2013 23:04 
5th Gear
Korisnikov avatar

E ovako, nisu mogli sami da skinu anlaser, jer nema ni dizalice ni kanala..:D Pa je oterana kod majstora koji je to za kratko vreme resio. Stradao je automat?? :D (valjda sam rekla pravi naziv) I biksne :) Pa eto, ako se nekome jos desi da zna do cega je.

Na snimku se cuje cvaktanje. Samo se tu cuje jako jer je telefon bio pod kolima, blizu anlasera,a u autu se cuje dosta dosta tise.

A i ja sam moju Vektru oterala pa sam sto se anlasera tice i ja mirna, preventiva :ok: zamenila i grejac...pali kao mina. Ne zna se koja bolje pali :)

P.S Ne volim kad nadjem problem kao svoj a u nastavku nije napisano kako je problem resen. Pa se javih ovde i ako nisu oni skidali, da se zna u cemu je problem bio.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]