Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 29 Jun 2025 01:28

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 21 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Problem sa prvim paljenjem
PostPoslato: 01 Dec 2013 12:41 
1st Gear

Pridružio se: 10 Feb 2013 19:08
Ime: Dejan
Opel: Opel vectra B 2.O DTI
Pozdrav svim opelovcima, imam problem sa mojom vectrom b 1.6 16 v naime auto ima ugradjen plin,kupio sam ga jesenas i nije palio na benzin,bilo je jos toplo pa sam ga palio na plin direktno,sad je doslo hladno vreme i naravno problem kod paljenja na plin ,pumpa za benzin je riknula, e sad promenio sam pumpu stavio novu,znaci pumpa ispravna ,sta se desava : auto kad odstoji par sati,nema sanse da sastavi na benzinu,uspem nekako da ga upalim na plin i onda pali na benzin na po kljuca,samo prvi put da ga upalim,svako naredno paljenje pali na benzin ko mina,cim odstoji sat vremena,prici kraj,na benzin vise nece! bio kod majstora dijagnostika pokazuje senzor radilice da je crkao,ali majstor je probao par puta da ocita dijagnostiku i jednom pokaze senzor radilice sledeci put nema gresaka,pa opet ocita posle par minuta,greska senzor radilice i tako u krug,klasika majstorska majstor kaze crkao je menjaj da probamo,nije jeftino da se proba kosta 50 evra probanje,dali neko zna ima li taj citac ili ti senzor radilice veze sa tim sto ja imm problem samo sa prvim paljenjem?, i rekao mi je dizne da ocistim jer se auto gusi kad mu zabijes gas,ali kao dizne nemaju veze sa tim sto nece prvi put da upali.
malo sam opsirno ispisao temu ne zamerite,pokusavam da uvedem u situaciju.
pozdrav svima jos jednomi ako neko zna neko resenje pomagajte...

Vrh

Tema posta: Re: Problem sa prvim paljenjem
PostPoslato: 02 Dec 2013 12:05 
1st Gear

Jel moguce da sam fenomen i da se samo meni ovo desava, da niko nikad nije cuo za oako nesto? :(

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2013 17:33 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Feb 2013 18:27
Ime: Rade
Opel: Daewoo Lanos 1.6 16v
Majstor nedaje pare baš ga briga,tako mozes deo po deo zamenis ceo motor.I ja sam laik ali ako taj senzor radilice nije ispravan zar nebi uticao i na voznju i na svako sledece paljenje.A dal mozda neka dizna istoci previse goriva dok auto stoji pa onda ima problem kod prvog palenja.Jeli merio pritisak pumpe?

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2013 18:17 
1st Gear

Pa Navodno taj senzor radilice kod prvog paljenja ne ocita je kako treba pa ga to MOZDA muci jer kao kad je vruc onda prevari radlicu pa upali,meni to bas ne pije vodu,al majstor tako kaze. Meni je isto bilo sumnjivo te dizne mozda reko dizna ne daje gorivo u sva cetiri cilindra pa ga to muci,on kaze da nema veze sa paljenjem to!Jer on meni pai naplin,ali mu je sad teze jer je doslo hladno vreme.

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2013 21:39 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pa vidiš znači pali na plin.Da nije u redu senzor nebi mogao ni na benzin ni na plin.Tebe onda zeza benzin,dotok, dizne ,pritisak,filter,pumpa...

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2013 18:11 
2nd Gear

Pridružio se: 18 Sep 2012 21:37
Ime: Daniel
Opel: vectra 2.0 4x4
Garaza:
druze senzor nema veze sa tim. gresku senzora ce da izbaci uvek kad auto ne radi u kada senzor nema signal od brega na radilici. a kad upalis auto greske vise nema. kada si menjao pumpu jesi li menjao filter goriva? to takodje treba zameniti posto se menja crkla pumpa. ako si menjao i filter onda je problem negde u crevima uvlaci vazduh ili je pumpa losa iako je nova. pumpa ima i ulogu nepovratnog ventila, tako da kad auto ne palis par sati gorivo se vrati nazad u rezesvoar.

znaci ili je pumpa losa iako je nova, ili uvlaci negde vazduh u sistemu pa ti pravi problem. treceg nema.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2013 22:50 
1st Gear

Filter goriva nisam menjao,pumpa je sto posto ispravna merio mi je drugar pritisak koji stvara i rekao je da je dobra, e sad vrlo moguce da vuce negde falsh vazduh i da vrarti gorivo u rezervoar a to ne bi smelo,stvar koja mene buni jeste to da ja auto upalim na plin ,radi 5 sekundi,namerno ga ugasim,probam da upalim na benzin i na benzin upali na po kljuca,cim odstoji auto sat vremena,vise na benzin nece!Kako da proverim dali negde vuce falsh vazduh?

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2013 10:10 
2nd Gear

Garaza:
da prikacis manomerar za merenje pritiska na sistem dovoda goriva i da pratis skalu kad ugasis motor, kako i koliko ti opada pritisak. tako mozes da vidis dali vuce a gde vuce, e to vec moras, sto bi mi majstori rekli, peske. deonicu po deonicu, crevo po crevo. ako vraca gorivo a nisu creva onda je pumpa opet losa. ja sam imao problem sa pumpom na astri 2002, kupljena nova namontira auto cas radi cas ne. kad radi radi perfektno, kad nece onda nece :lokomotiva:
pumpa je imala neki feler i jednostavno ponekad ne radi uopste kao da nema struju a kad radi dobar pritisak dobro sve.

i da obavezno zameni filter goriva. jel se tebi cuje pumpa? i dali ima onaj vremenski period na kontaktu da radi 5 secundi pa stane?

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2013 18:28 
1st Gear

Pumpa se cuje da zuji a i na vectri ima na motoru jedan ventil za luftiranje nesto slicno kao ventil na gumi,kad ga stisnem on strcne gorivo,znaci gorivo dolazi do motora.
Ta pumpa je fabricki napravljna da radi samo prilikom verglanja,pod kontaktom ne radi.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2013 20:33 
1st Gear
Korisnikov avatar

Možda previše goriva nalije zbog lošeg regulatora pritiska

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2013 12:49 
1st Gear

A kako da znam dali nalije vise goriva? Kupio sam juce filter za gorivo,legao sam danas pod auto i nimalo mi se ne svidja kako taj filter trenutno stoji na autu,
ide tanko crevo iz rezervoara pa spojeno na malo deblje kratko crevo sa selnom pa nakaceno na filter opet selnom i tako i sa druge strane filtera,te selne su zardjale strasno a i ta debela crevca izgledaju kao da su ispucala!

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2013 15:27 
2nd Gear

Garaza:
stavljeni su ti parcici verovatno da bi se povecao unutrasnji promer creva da bi pasovao filter. ako su ispucala, zameni ih.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2013 20:53 
1st Gear

Nisam se javljao jer u medjuvremenu od silnog verglanja crkao mi alnaser,pa sam danas resio to i zamenio creva ta mala od filtera,zamenio filter ali na benzin da upali nece,upalio sam ga danas na plin i odmah ugasio i probao na benzin-upali,ali prvo paljenje na benzin nista!

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2013 21:04 
1st Gear

Sutra uvece ga teram kod majstora da prenoci da on moze ujutru kad je hladan da vidi sta je.

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2013 22:49 
1st Gear

Majstor kaze sledece,apsolutno sve je ispregledao sto bi moglo da bude uzrok,kaze da sumnja na pumpu u rezervoaru,ona radi ali da ne stvara dovoljan pritisak koji je potreban diznama. Sad to mene malo cudi ja sam uyeo kompletnu pumpu sa kucistem bas za vectru i bas za taj motor.
Dali neko zna koliki pritsak je potreban da pumpa stvara za motor 1.6 16v?

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2013 01:00 
2nd Gear

Garaza:
Treba da bude 3 bara (X16SEJ,X16XEL,Y16XE), jer regulator pritiska radi na 2.7 bara. A ako ti je motor Z16XE onda 4 bara.
Jos jednom ti napominjem da sam radio jednu astru i da sam stavio novu pumpu. Upalim je ona radi i posle 10-20 min vise ne radi ili ujutru na hladno nece da radi a posle radi kao sat (kako se njoj cefne :dedica: ) izvadim je probam da upalim nece, udarim je srafcigerom ona pocne da zuji. Kupim opet novu i montiram auto radi bez broblema. Ili proveri regulator pritiska. Od kada ti stoji to gorivo u rezervoaru? Javi sta si uradio!

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2013 09:58 
1st Gear

Drugar mi je jutros doneo ulozak pumpe sa njegovog bmw-a sestak 3 500 kubika probacemo tu pumpu.
Gorivo je novo sipano,ociscen rezervoar sipano 10 l u subotu.

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2013 20:30 
1st Gear
Korisnikov avatar

madsrbs je napisao:
Majstor kaze sledece,apsolutno sve je ispregledao sto bi moglo da bude uzrok,kaze da sumnja na pumpu u rezervoaru,ona radi ali da ne stvara dovoljan pritisak koji je potreban diznama. Sad to mene malo cudi ja sam uyeo kompletnu pumpu sa kucistem bas za vectru i bas za taj motor.
Dali neko zna koliki pritsak je potreban da pumpa stvara za motor 1.6 16v?

Pa dali je taj majstor merio pritisak pumpe?Mislim da je to najprostija stvar,da nebi sumnjao trebao je lepo da izmeri.Jel probao drugi regulator pritiska?

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2013 04:19 
2nd Gear

Garaza:
Druze nije bitna kubikaza vec sistem ubrizgavanja. Kaarburator ide od 0.10-0.70 bari, Monopoint ide od 0.9-1.7 bari i inspric ide od 2.5-6 bari. ovo su ti okvirno izrecene vrednosti. javi sta je bilo.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2013 19:54 
1st Gear

Problem resen!!!
Naime pumpa koju sam ja kupio u prodavnici delova za opel je ispravna ali ne stvara dovoljan pritisak koji je potreban diznama,zamenio pumpu u rezervoaru i auto pali na po kljuca i posle stajanj od dan ipo...
Hvala svima na pomoci

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2013 22:54 
2nd Gear

Garaza:
Jesam li ti rekao da proveris pumpu!? :dedica: bitno je da si resio problem! pozdrav

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 21 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]