Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 06 Maj 2025 22:46

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 90 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: pumpa vp ili ...
PostPoslato: 17 Avg 2013 19:13 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2012 13:48
Ime: Pero
Opel: Vectra 2.o dti 16v ELEGANCE
Garaza:
i jel pali

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2013 19:48 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2012 04:57
Ime: Dusko
Opel: Astra G 2.0 DTI, Corsa D 1.2
Garaza: pogledaj
Pali, ali kad prenoći neće. Odvezem je preksinoć u "opel servis taj i taj" i ostavim. On je juče upali. Kaže očistio sam ti rezervoar, bilo nekog krša. Ok dobro, jel to ima veze sa vazduhom. kaže mož' da bude. Odvezem auto kući.
Jutros opet koska. Neće. Pozovem ga, kaže menjaćemo gumice na diznama.
Danas sam se sa komšijom zezao tri sata. On napravio malu ručnu pumpu sa providnim crevima i lepo se vidi da kad motor upali i radi da u delu do dovodnog creva ima malih malih mehurića vazduha. E sad da li je to normalno ne znam.
Inače smo radili mali vakuum test povlačenjem vazduha ustima, jes gadno ali šta ću.
Dovodna cev do pumpe - drži (jeste kratko i nije merodavno znam)
Kućište filtera - drži (ista primedba)
Dovodna cev do filtera (pritom sam zatvorio cev iznad rezervoara sa oznakom R) - drži (kratko ali drži vakuum)
Znači da ako negde uvlači vazduh to je tako mali otvor da mi je potreban vakuum tester sa nepovratnim ventilom i manometrom da stoji celu noć.
Sutra ću još malo da pretresem sva creva i cevi. U ponedeljak ću da idem na opel otpad. Zameniću onaj o ring na šrafu na pumpi koji je Godža pominjao. Onda možda drugu pumpu. Ne znam.

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2013 20:42 
OTS mechanic team
OTS mechanic team
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2012 21:57
Ime: Slobodan - Bobi
Opel: Vectra 2.0 DI (82 to 110 HP) & VW Passat CC - 170 to 205 HP
Dule , ne znam ja dali ti je covek stvarno ocistio rezervoar ali da ti sugerisem nesto.Kad sam ja imao isti problem sa svojom Vectrom , otvorio sam poklopac rezervoara (plovak)i ugledao malu crvenu gumicu odmah ispod poklopca.Oko nje se bio zamotao neki kanap ili sta vec koji nije dozvoljavao da gumica zadihtuje kad bi trebalo da pumpa vuce gorivo.To sam lepo ocistio i promenio sva prelivna creva i racve one plasticne.Od tad nikad problema.

P.S

Vozim filter za gorivo od Forda 1.8 TD.
Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2013 21:46 
Club 1000
Korisnikov avatar

Ne košta ništa da pogledam sutra. Hvala Bobi. :ok:

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2013 06:42 
Club 1000
Korisnikov avatar

Zamenjen o ring na šrafu sa slike iz Godzinog posta. Auto prenoćio i jutros kresnuo.
Zamenjeni o ring bio zaravnjen i stvrdnut.
Nadam se da je to bio uzrok. :ots:

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2013 18:59 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Garaza:
koliko je komplikovano da se promeni i gde si radio zamenu gde si nasao or. gumicu . meni je jos to ostalo da probam inace u poslednje vreme pali on od prve ali mu treba bar pet minuta da primi gas trokira . posle sam ceo dan miran bez problema...

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2013 19:32 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pa ima malo petljancije. Pomogao mi jedan prijatelj. Treba malo strpljenja.
Pošto nije hteo da ispušta rashladnu tečnost i skine cev (što bi olakšalo skidanje šrafa), on je skinuo kušište filtera vazduha, cevi od vazduha i odšrafio nosač merača ulja. Prišao mu sa te strane torexom, a odvijao viljuškastim ključem odozgo.
Samo da ti napomenem da o ring kad staviš na šraf pre ušrafljivanja namažeš malo dizelom da ne bude potpuno suv da se ne bi deformisao.

O ring mi dao ortak koji radi na opel otpadu. Ne znam da li ga ima u prodavnicama. Nisam ni tražio.

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2013 20:18 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Garaza:
hvala tebra samo jos jel to radjeno u mladenovcu ja bih dosao da to jednom resim i kraj price . i cena

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2013 21:04 
Club 1000
Korisnikov avatar

Izvini što ti tek sada odgovaram.
O ring možeš da potražiš na otpadu ili nov. Stvarno ne znam da li ima nov da se kupi.
Zamenu možeš i sam ako si spretan sa alatom. :ok:

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2013 18:29 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Garaza:
katastrofa pa to moze samo meni da se desi ista stvar kao sto sam opisivao i ranije da se ne ponavljam ... medjutim danas kad sam menjao nosac motora i opet nisam pogodio onaj pravi jbg, o cemu sam pisao u drugom postu- nosac motora- ... ,primetimo da je zloglasna vp 44 procurela - kaplje nafta sa nje . verovatno negde na rotoru . majstori koje sam konaktirao da to odrade uglavnom cim cuju koja pumpa je u pitanju nezele da se prihvate tog posla jer ovo pa ono ... koliki je to kvar sta se sve radi jer ona sve odradjuje savrseno sem tog paljenja koliko kosta servis i ko zna nekog dobrog bosistu .ako imate neka iskustva napisite preporucite posavetujte ...

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2013 07:44 
Club 1000
Korisnikov avatar

Možda i nije rotor. Otišao ti neki dihtung. Ako auto ide normalno, ako ne dimi ...
"KVAROVI DIHTOVANJA PUMPE
Kvarovi dihtovnja pumpi uglavno se javljaju u zimskom periodu.Manifestuju se tako što auto neće da upali ujutro. Posle luftiranja pumpe pali i tako radi ceo dan. Važno je pregledati povratna creva dizni, te izmeriti da li ona dihtaju.
Meri se na sledeći način:
Skinemo crevce sa dovoda goriva koja vodi na povrate svih dizni, na njemu napravimo vakum na primer -1bar vakum pumpom. Posle 15 min prekontrolišemo da li postoji napravljen vakum. Ako je to ok. Skidamo i predihtujemo pumpu.
Pumpa najćešće ne dihta na šrafu za blokiranje pumpe (gumica), gumica elektronike pumpe (nalazi se ispod elektronike).
Posle popravke zatvoriti sve odvode pumpe te na dovodu napraviti vakum i pratiti
Tokom 1h vremena vakuma je konstantntan." (preuzeto sa interneta)

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2013 12:19 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Garaza:
ma ljudi ato ne da ide , vuce ne trokira . dima ima jedino kada vise puta verglam i kad upali izbije veca kolicina dima i to je to u voznji sve normalno . on svako jutro upali od 2-3 verglanja ali trokira na leru gas nesmem da pipam oce da se ugasi trese minut dok nepocne normalno da radi . odma ga ugasim i na kljuc pali ko mina . u toku dana uglavnom pali normalno ali nekad hoce i da izda . ipet isto . i jos jedna stvar kad mi se to desi u gradu a nece da upali od vise puta a da nebi skidao creva sa filtera i dovodio gorivo drukalicim (posle me ljudi zaobilaze u sirokom luku jer smrdim na naftu) ubacim u brzinu zaverglam (ako ima snage jadni akomulator -unistih i njega) i "zeznem" ga na kvacilu i uvati na pola metra . ali nije mi to nikakvo resenje ide zima mrazevi po-25 sneg i sta onda . samo da nije pumpa inace ... cuo sam da je serviiranje da se zaledis . a treba pronaci i pravog majstora ... radio sam ja pumpu na vektri A pa me ovaj tzv. bosista oderao a nista nije uradio niti je verovatno i sta i radio jer nije bila pumpa u pitanju...

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2013 12:41 
Club 1000
Korisnikov avatar

Ma negde ti uvlači vazduh. Garant. Možda gubiš vreme ali ja ti preporučujem da pretreseš sva creva za za dovod goriva, prelivna creva, crevo do pumpe, zameni bakarne podloške na holenderu pumpe (to sam zaboravio da napišem da sam promenio, bilo stanjeno i izrisovano), povratno iz pumpe ...
Uradi vakuum test ako neki majstor ima vakuum pumpu i hoće da se zajebava sa tim. ne daj pare za remont dok nisi apsolutno siguran da je ona.

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2013 14:05 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Garaza:
Naravno da cu sve ispitati dok se neustanovi pravi uzrocnik ovih problema. Tek onda pumpa ... "daleko bilo" . jedan nas clan mi je dao broj jednog bosiste u BG-u koji ugradjuje vec servisirane pumpe (uzima vasu) za nekih200-250 evra . ne znam dali je to realna cena i dali je bolje to uraditi ili servisirati svoju pumpu kad bi doslo do toga ... ili prodati na kilo u otpad i zdravo :palica:

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2013 15:17 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2013 16:59
Ime: Marija
Opel: Nekad...Vektra 2.0 DTI
Jesi li menjao gumice na diznama? Mrzi me da listam sve tri strane. Meni lici na to, a ako je pumpa, trebalo bi da ti pali slavinicu na instrument tabli, a na dijagnostici da prikaze gresku vezano za pumpu. Ja mislim da ne uzimaju vise od 1000din da ti iscitaju i izbrisu greske, a ako hoces kupis dijagnostiku za 30e i miran si. Kad se upali lampica odmah vidis sta je.

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2013 17:40 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Garaza:
nisam menjao gumice. nepali se slavinica a na dijagnostici nepokazuje gresku . malo cudno ali je tako ....koliko sam obisao majstora do sad a da niko nezna pravi uzrok kvara ...

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2013 17:52 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2013 16:59
Ime: Marija
Opel: Nekad...Vektra 2.0 DTI
Meni su te gumice pravile probleme, cim malo duze stoji jedva upali. (Ujutru upalim, ako ne palim do uvece, uvece se muci i dugo vregla dok ne upali)
Ne mogu da se setim kako je radio na ler kad se upali :(.
Znam da su gumice oko 900din komad, a treba ti 4 komada. Ja od tada nisam imala problema.

A mozda negde jos uvlaci fals vazduh, moguce i u samom rezervaru, kupis nove selne (nisu skupe) i dotegnes creva koja su unutra (usput ocistis i filter, i on zna strasno da se zaprlja). Naravno pre toga ih raskacis i ustima probas drze li vazduh. Jer ako uvlaci vazduh, trokira i nece lepo da radi.

I mislim da nije pumpa, cim neizbacuje gresku. Fals vazduh je 99% (po mom misljenju) a to nije neka investicija.

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2013 19:58 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Garaza:
nadam se da nije .

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2013 19:48 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Garaza:
E ljudi ja cu tacno da poludim zbog ovog auta . Zadnja 2-3 dana me izludjuje ujutru muci muci vergla do besvesti i nekako upali a iza njega kao iz dimnjaka u TE obrenovac ... odma ugasim pa na kljuc bez grejaca upali na cvrgu ... i tako pali posle sat posle tri sata i onda stanem negde zavrsim neki poslic da upalim nema sanse . Da poludim poguraju me metar on upali i opat pali pali pa me opet z...be iz ne znam kog razloga. da mi dodje da ga zapalim ... kad se najmanje nadam on nece da upali . Mozda se ponavljam u prici ali ovo je neverovatno ... ne znam sta vise da radim . Opet ako neko zna majstora za koga misli da moze da ovo resi javite ...
.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2013 19:26 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Garaza:
ajde da napisem i ovo jutros -5.5 c kad sam palio auto isto se ponasa kao da je + 20 verglo dok nisam s..bo akomulator . morao sam da dovedem gorivo rucno sa drukalicom i zovnem nekog drugara prespoimo sa jugica akomulator 45 a upali iz prve ... . ujutru verovatno ista stvar ...

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2013 21:00 
Club 1000
Korisnikov avatar

Nemoj više da se cimaš. Definitivno ti negde ne dihtuje sistem za dovod goriva i u toku noći povlači vazduh i vraća gorivo u rezervoar. Pumpa ne može da navuče gorivo i verglanjem samo povećavaš šanse da definitivno rikne. Ne muči se već pretresi sva creva, cevi, holendere (zameni bakarne podloške), kućište filtera goriva, sve. Poslušaj neki savet odavde. :D

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2013 00:40 
1st Gear

Pridružio se: 17 Jun 2012 21:51
Ime: dule
Opel: vectra b 2.0dti karavan
ako ste jos tu da pitam ja nesto.. zapravo sve ove probleme imam i ja da se ne ponavljamo.. jel je moguce ugraditi neki nepovratni ventil ili elektro (lovato)ventil ili neku drukalicu sobzirom da vectra nema ac pumpu da bi se ovi problemi otklonili ili ublazili. ako neko nesto probao moze reci kako i gde sta montirati tipa pre filtera ili posle.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2013 10:32 
Club 1000
Korisnikov avatar

Moguće je ugraditi nep. ventil ali ti to neće trajno rešiti problem. Moraš da otkriješ gde uvlači vazduh. Drukalica je dobra da ti navuče gorivo. Takođe ne rešava problem.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2013 15:10 
1st Gear

Pridružio se: 17 Jun 2012 21:51
Ime: dule
Opel: vectra b 2.0dti karavan
malopre sam provalio da mi pod kontaktom zuji kao neki relej na bos pumpi... jel to normalno ili?? bzzzzzzzzzzzzzzz

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2013 00:13 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Garaza:
i kod mene isto ... e sad dali je na pumpi ili negde drugo to vec ne znam . ali se cuje ...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 90 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]