Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 29 Jun 2025 14:27

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2527 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 102  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Zanimljivosti
PostPoslato: 10 Avg 2013 01:33 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Maj 2010 15:30
Ime: Dejan
Opel: nemam, Laguna 3
Garaza: pogledaj
Podrzavam.

De gustibus non est disputandum.

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2013 01:56 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2008 12:12
Ime: Radmilo
Opel: Od 1.3 do 2.0 :)
I ja isto...Balavac koji je tek dobio dozvolu lakse moze da dodje do auta 2.5,3.0 i tako dalje,jer su budi zasto..njega u tom momentu nista drugo ne interesuje nego koliko ce brzo da ide i ostalo..ja sam sebi 100 puta rekao..hvala calu sto mi je kupio auto sa 1.3 motorom..gledali smo prvo bili nekog kadeta 1.8 od 100 konja,onda bmw 318,i odlucimo se ovaj da kupim..ko zna sta bi bilo samnom da je bilo nesto drugo,opet ce neko da kaze ako ti se ne divlja ti neces i to je to..ipak ima nesto drugo tu..kad si sam u kolima,jaka masina,lep zvuk i prosto te tera da stisnes gas,ili kad je neko drustvo i kaze ae da vidimo koliko moze da ide..i cao zdravo.drugar mi je imao takvu situaciju,fiat bravo imao i trebao da ga proda,vece pre toga vozali se i jedan drugar mu rekao da ga stisne,on poslusao i sreca pa su zavrsili sa ponekim prelomima i bez auta...

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2013 10:16 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2013 16:59
Ime: Marija
Opel: Nekad...Vektra 2.0 DTI
Tatin sin koji je divljao i gazio ljude, nije krsio propise? Ma ne nije, procitajte samo vest o Mitrovicu... Taj tatin sin ima da plati i krsice svaki put kad mu se prohte sve dok ne oduzme zivot nekome. A ako je tata bas jak i tu ce bezbolno preci. Po ovome ispastamo samo mi koji nemamo da platimo,podmitimo i da se bahatimo. Tako da ova zabrana nece resiti nista, koliko puta sam videla da terenac bukvalno proleti pored policije...ne reaguju. Zaustave neki besni auto,20e u dzep i resena stvar. Ovo nije nikakvo resenje.

Evo ja sam vozila citroen ax nesto malo kubika ima 1.1 ili 1.4 benzinac eee pa on ce moju Vectru da oduva u startu. Nisam se nadala, malo stisla gas on me je zalepio za sediste u Knez Milosevoj- ko je bio zna koliko je strma ta ulica. A auto je star, male kubikaze, nije tezak pa u njemu ce pre divljati nego u vektri...Vektra prvom je lenja...vec u drugoj nije. A taj klinac sto se izvljava on cepa gume, pre ce ih pocepati sa citroenom nego sa vectrom. A mogu rec da i punto 1.2 benzinac ide kao metak a spada u kategoriju koja je dozvoljena..i zato je po meni ovo glupost. Treba oznaciti mesta gde su radari, postaviti ih i da snimaju...sta rade policaajci sem sto idu od kafane do kafane? Kad zapne para izadju na ulicu...zarade dzeparac i opet u kafanu...ma daj. Kontrolisati A.skole ja sam imala jednog ortaka koji je 18.puta pao propise, kad sam ja polozila i on je... ali je pao voznju...i takav da vozi?
Ko padne vise od 3x propise zavrsio je karijeru, ko voznju ne polozi iz 2. puta, treci put nema sta da trazi.

I ne znam samo da li ce dete koje dobije juga vise da cuva juga ili neki drugi auto koji voli a da je za prosecnog srbina. Prosto razmisljanje, imam juga, ode krilo...10e evo drugog, teraj....i sa jugom ne moze da se divlja? Ma nee... :) onaj sa mladjim autom kom je tata jedva odvoio za auto, normalno da ce da ga cuva.

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2013 11:00 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Dec 2010 19:02
Ime: David
Opel: Vectra B Zender, Kadett C broj 2
Taj zakon i ako prihvate nece vaziti za nas sto smo vec polozili nego za nove vozace.. ;)

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2013 12:31 
Opel Team Member
Opel Team Member

Pridružio se: 30 Jan 2011 20:12
Ime: Rade
Opel: Kadett E
Po meni baš i nema neke logike ta zabrana, jer nisu svi novi vozači loši, sve je stvar individue, jer odkako je počelo masovno otpuštanje radnika i firme koje su bile malo jače davale su otpremnine i to ne male svote, tako da su masovno uzimana vozila sa većom kubikažom, iskreno više vidim starije vozače koji se bahate nego ovi novi sveži vozači, ne kažem da ih nema, ima ih ali nema pravila, onaj koji je bahat taj će da divlja i peške da ide, ne bitno imao 18 ili 50 godina ili je tek položio ili ima dozvolu više od 10 godina, da se ja pitam ja bih pritegnuo sve auto-škole jer njima je cilj da zarade a ne da nauče ljude da voze, koliko sam puta video instruktore da vise do pola prozora i priča mobilnim uopšte ne gledajući učenika :krsti: u razgovoru sa poznanicima koji su polagali u proteklih 2-3 godine mnogi se žale da nisu ništa naučili, nema časova, vozi se na putevima van grada gde imaš samo pravac, jer u Subotici znate i sami nema brda :ludilo: , dobiju CD sa testovima i zdravo, jednostavno im nije preneto opšte znanje što je žalosno tako da i ova zabrana nema srvrhu jer i sa malom kubikažom može da se divlja ako si idiot....

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2013 16:32 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009 16:23
Ime: Vanja
Opel: ex Astra G 1.6 16v
ne slazem se sa predlogom zakona, sta ako neko ima porodicni auto 1.6, i sad neko treba da ceka 5 godina da bi ga vozilo, ili moras da prodas auto i kupis drugi da bi mogao novi vozac da ga vozi? ne znam sta je gore...

a da su novi vozaci rizicni, slazem se, jer i ja sam bio takav, ne znam uopste sta me je sacuvalo koliko sam divljao sa kolima i sta sve nisam radio, onda posle od jednom to ludilo prodje nekako... naravno i sad volim brzu voznju i sve, ali ne rizikujem bespotrebno..

evo sinoc, jedan decko, moj komsija 22god, poginuo a po nezvanicnim informacijama jos jedan decko, suvozac, je posle preminuo.. kazu da se trkao sa nekim, inace vozio je golfa vr6,e vo sta je od auta ostalo, ima snimak na linku:

[url]http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/135/Hronika/1375646/Saobraćajna+nesreća+kod+Kikinde.html[/url]

uzas :(

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2013 17:12 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Avg 2009 18:57
Ime: Branko
Opel: ...,... (OO=II=OO)
Citiraj:
jer nisu svi novi vozači loši

I nije caka u dobar ili los vozac,..nego u razvijenoj svesti o odgovornosti i posledicama!Naravno, i nemanje iskustva u reakcijama pri vrlo nezgodnim situacijama.

Znam da u Engleskoj ima neka caka sa mladim vozacima i ogranicenjima, ali se ne secam sta konkretno. U principu, vrlo tesko se resavaju ovakve stvari,..a drustvo mora na neki nacin da utice i smanji posledice koje su mogu pojaviti u ovim slucajevima. ;)

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2013 21:05 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Klinac je prosle godine od ujaka iz nemacke dobio za 18ti bmw m3? sad je za rodjendan prodao njega,ujak dodao para i uzeo 745li od "Poznatog repera juice"... 2k eura registracija..i on ce da bude savesan? haha da

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2013 20:47 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2010 20:24
Ime: Bojan
Opel: Omega B i Corsa B
Nije u Engleskoj bitna ni kubikaza ni snaga, nema ogranicenja, ali se za vozace koji su pocetnici (tj koji nemaju potvrdu da nisu naplacivali stetu od osiguranja) osiguranje placa mnooooooooooooooogo...

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2013 21:20 
5th Gear

Pridružio se: 31 Okt 2007 02:43
Ime: mile
Opel: tigra 3.0 MV6; BMW F07, Astra H, Corsa D
tako neka fora je i u njemackoj, i to je ok. pri prvoj registraciji placas 200 ili 220%, zaboravih, pa se svake sledece godine smanjuje ako nisi imao udes.

a ovaj predlog sa ogranicenjima snage i zapremina je cista glupost :krsti:

djecko je dobio za 18-ti M3. ok, i sta je tu lose? pitao bih te sta bi ti rekao da imas takvog ujaka. neka vozi ko sta ima. i ne treba da budemo svi isti.

i jos spustiti dnagu do 50kW :krsti: i recimo sutra hocu sinu za 18-ti kupim novog adama ili korsu, mali gradski automobili, nikakvo izdrkavanje i slicno, samo da se preveze od tacke A do tacke B. najslabiji motori u njima imaju vise od 50kW, i sta onda? moram mu kupiti raspalog kadeta E ili golfa 2 1.3 benz (1.6D ne moze jer je zapremina 'prevelika', nisam siguran ali cini mi se da i najslabija astra G, ona 1,2 ima vise od 50kW, mrzi me da sada trazim i taj podatak, ali astra H najslabija ima 59kW, 1.7 CDTI (Z17DTL)) i vjerovatno ce da bude sigurniji u tim krsevima starim 22+ godina nego u novom adamu, korsi ili prethodnoj generaciji astre npr.?
ma dajte molim vas, mada kakav je raspad od drzave, uopste me ne bi cudilo da tako neka glupost prodje u skupstini

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2013 22:58 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Apr 2012 21:06
Ime: Aleksandar
Opel: Manta b 1.2s 75', volvo v40 1.9dci 2004.
jedino i mozda najbolje resenje je da se uvede da pocetnici ne smeju da voze brze od 60 ili 80 ili manje i da se strogo kaznjava ako voze brze od toga, pa nek ima i auto od 300 konja. jacina auta je totalno nebitna jer i punto od 1200 kubika moze da ide 160-170 i sta onda?

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2013 23:00 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2012 10:36
Ime: Mrva
Opel: Ascona B 1.6
Slazem se sa lemi84. :postovanje:
I sad da imam pocetnika sofera,ne bi mogao da vozi moju Askonu jer je 1.6 . I onda sta? Jos jedan auto? :krsti:

Mislim da i sada imamo previse kazni,ali su nazalost,selektivne.

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2013 01:23 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Tebi nije problem jer ga nisi gledao kako vozi taj m3..uostalom sta ce nekome ko je tek dobio dozvolu takav auto..vozice ga normalno?hoce al juce...vozimo bre kadete astre i calibre po 100 konja pa te ta snaga povuce pa malo stisnes gas a ne ono..jos pogotovo drustvo ajd malo stisni ajd malo ovo,ajd da vidimo kako ubrzava,koliko ide..i sta onda?kasno je za kajanje.
ko je polagao na nekom autu punom snage?neki 2.0 benzin ili ne znam ni ja sta?svi polagali na golfovima,corsama jugicima i tako to
druga stvar zakon nam je katastrofa..neko ko je pijan i ko je prekoracio brzinu dobice kaznu i sta onda?puste ga da nastave dalje..gde je logika ljudi moji..naduvao je 2.0 napisali mu kaznu 100.000 i pustili ga i kaze kad plati to nece uraditi sledeci put..sta ako ne bude sledeceg puta?ako zavrsi to vece?ne bih ja naplacivao kazne,nego batice na treznjenje,odmah iskljucenje iz saobracaja i oduzimanje dozvole...ili se sve resava uz 1 crvenu...evo iskreno ja sam dobio 2 kazne od kako vozim..prvu posle godinu dana voznje,za ne atestiran plin a drugu zato sto sam udario u kombi... a isto sam i divljao,i vozio brzo i 100 gluposti i nikoga nisam ugrozavao,jer sam to radio na skoro pa ne prometnim mestima..sad vozim normalno kakvih ludaka ima...svi zeljni nekog dokazivanja u pm

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2013 01:59 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Dec 2006 01:35
Ime: Боки
Opel: Astra F TDS

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2013 11:52 
Opel Team Member
Opel Team Member

Pridružio se: 30 Jan 2011 20:12
Ime: Rade
Opel: Kadett E
Legalize it :D

http://www.nadlanu.com/pocetna/zabava/z ... 6.299.html

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2013 22:24 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2010 20:53
Ime: Nikola
Opel: kadet e limo
JEDINO kako mogu da se smire 'klinci' sa jurcanjem jesu rigoroznije kazne za prekrsaje koje dovode bilo koga u opasnost.
Jednostavno, jurca bahato na mestu gde je to rizicno, odmah ogromna kazna i dozvola neko vreme oduzeta

U extremno pijanom stanju nenormalno jurcanje i ugrozavanje svih ljudi oko sebe, oduzeta vozacka dozivotno, kazna da je otplacuje 3 godine i zatvor kao da je vec ubio nekoga, posto bi to svakako uradio narednih par km

Verujem da bi posle 3 takve kazne, mnoooogo njih imalo kosmare od sedanja u auto pod dejstvom alkohola i vozenjem nenormalnim brzinama na mestima gde je to veoma rizicno, kamoli da tako nesto uradi!

Naravno, tako nesto se NIKADA nece dasiti u mnogo drzava, kamoli u nasoj retardiranoj :grrr: prvi razlog je to sto 'iljadu dinara sve resi sa pandurom, kome se zacakle oci cim ih vidi. Dovodjenja policije u red i naterati ih da postuju svoj posao je totalno druga prica

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2013 22:56 
3rd Gear

Pridružio se: 13 Jun 2013 22:50
Ime: Pedja
Opel: Opel Astra 2.0 DTI
Kako su samo fini ... i katalog su napravili :seci:
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2013 23:28 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Apr 2011 21:56
Ime: Igor Pavlovic
Opel: Vectra B
Garaza:
Ako vozac ne obavesti policiju da je izgubio reg. tablicu ili nalepnicu kazna je 6-20.000 din.
Ako pritom izazove nezgodu kazna ide od 10-40.000 din. ili u tvorza mesec i po.

Ovo prvo nema veze s' mozgom, ovo drugo je nebuloza tolika da mi mozak zabaguje.

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2013 01:28 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Maj 2010 15:30
Opel: nemam, Laguna 3
Za malo nije izbio bunt i revolt kada su i poslednji put povecali kazne, zamisli ovo kad bi uveli...

De gustibus non est disputandum.

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2013 13:47 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

http://www.telegraf.rs/foto/806289-saob ... a-abrahama
zanimljivi saobracajni znaci :)

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2013 14:59 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Mar 2013 00:18
Ime: Marko
Opel: Astra G 1.7 DTI & Astra H 1.6 twinport
haha extra je... :)

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2013 23:06 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jun 2011 13:57
Ime: Stefan
Opel: ex Kadett e 1.3
http://www.medio.rs/76025_Viljuska-mu-s ... nisu!.html neko sa foruma? :bekelji:

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2013 00:41 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2009 20:13
Ime: zokac
Opel: Astra G 1,7DTI chip 100ks
Probao dekica da mu udari armaturu

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2013 11:23 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009 16:23
Ime: Vanja
Opel: ex Astra G 1.6 16v
Slika

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2013 11:32 
4th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2007 00:17
Opel: Astra G 1.7 DTI Comfort, Corsa C 1.2 16V Sport, ex kadett 1.3 LS a.k.a. BlueBird
pimpovao ga je dedica zatamnjenim staklima i old school felnama :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2527 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 102  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]