Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 06 Maj 2025 21:19

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 90 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: pumpa vp ili ...
PostPoslato: 24 Avg 2012 13:33 
1st Gear

Pridružio se: 24 Avg 2012 10:13
Ime: Dejan
Opel: Zafira 2.0 dti
isti problem zafira 2.0 dti 2001 godište

vraća gorivo i neće da upali. promenio mi je neke gumice na diznama koje koštaju đavo i po i ništa, ugradio neki nepovratni ventil ispred filtera za gorivo i ništa, dihtovao mi creva na filteru za gorivo, zamenio creva za razvod goriva i ništa.
dao mi savet da ga pobodem nosem na dole i onda će da pali i stvarno pali, ali problem je što rupu od izvađenog drveta imam samo na poslu, kući na ravnom sam ga palio start sprejom i to sam, možete da zamislite komediju kad lik u odelu šiba sprej u filter za vazduh a onda trči da vergla :D

već sam počeo da dižem ruke lagano kad krene da mi kaplje ulje, pa onda da curi nakon 2 dana, pa da lije nakon 5...

odvezem ga ja nazad majstoru i kažem ajd kad ne možeš da ga napraviš da pali, bar mi reši ovo što curi ulje. on je tu petljao nešto, zadihtovao nešto navodno, ne znam ni šta niti sam ga pitao jer sam se toliko nervirao da me je bolelo šta je on tu radio i šta se desi.... auto počne da pali, bez problema, na ravnom na uzbrdici... pali... iskreno sad me je više strah da nešto nije kako treba nego kad nije palio jer, budimo iskreni, ništa se ne sređuje samo od sebe....

a da, drugi majstor mi je rekao da je za ovaj problem odgovorna boš pumpa koja je "mehanički oslabila" (ako je to uopšte moguće) i nema snage da dopremi gorivo za paljenje. i on to rešava sitnom intervencijom dodavanjem električne pumpice koja po davanju kontakta ubrizga gorivo i auto pali. to košta 100€ ali to nisam radio jer mi se ne sviđa dodavanje dodatnih delova, ai njegova dijagnostika nakon 3 sekunde mi nije ulivala nadu.

sad sedim i čekam šta će dalje da se desi....

pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2012 13:44 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Okt 2008 19:59
Ime: Miroslav - Miki
Opel: Corsa C 1.4 16V
Garaza: pogledaj
Za tih 100eur ti se isplati da se provozs kod mene do Surdulice, da ti resim problem, :ludilo:

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2012 13:49 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Maj 2012 14:04
Ime: nema
Opel: nema
Imao sam sličan problem na 2.2 dti motoru. Bile su gumice u pitanju. Ostavim auto u garaži, na libela ravnom, i neće. Morao sam da parkiram jedno vreme na nizbrdici, da motor bude na dole, da bude nagnut zbog goriva. Jer, ako je na ravnom ili na uzbrdici, dešavalo se da povuče vazduh zbog tih gumičica. Razumljivo je na uzbrdici, ali je on čak i na ravnom vukao vazduh. Možeš da verglaš koliko hoćeš, on neće i neće. Promenjene su gumice na bosch pumpi i sad "šljaka kao leptir".

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2012 18:05 
1st Gear

Kiprijan je napisao:
Imao sam sličan problem na 2.2 dti motoru. Bile su gumice u pitanju. Ostavim auto u garaži, na libela ravnom, i neće. Morao sam da parkiram jedno vreme na nizbrdici, da motor bude na dole, da bude nagnut zbog goriva. Jer, ako je na ravnom ili na uzbrdici, dešavalo se da povuče vazduh zbog tih gumičica. Razumljivo je na uzbrdici, ali je on čak i na ravnom vukao vazduh. Možeš da verglaš koliko hoćeš, on neće i neće. Promenjene su gumice na bosch pumpi i sad "šljaka kao leptir".

ovaj je meni menjao "gumice na diznama" neki prstenovi sa metalnim delom jesu to te gumice na bosh pumpi ili ne?

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2012 18:07 
1st Gear

Mickey je napisao:
Za tih 100eur ti se isplati da se provozs kod mene do Surdulice, da ti resim problem, :ludilo:

ako znas o cemu se radi sto da ne. jer siguran sam da ce se problem javiti ponovo kad - tad

takodje mi je savetovano da zamenim dihtung na poklopcu ventila i na bocnom poklopcu na bloku motora jer mi tu sitno kaplje ulje. kolika je to akcija?

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2012 18:47 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Znam o cemu se radi, vec sam pisao na prosloj strani :)
Pa oko bocnog poklopca, dekle, ima posla, mora da se poskida airbox,pk kais sa spanerom, da se otkaci nosac motora, nije neka filozofija ali posla ima.

I to sto ti je menjao su takozvani "tefloni" na diznama i to je ono krajnje resenje.

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2012 19:11 
1st Gear

Mickey je napisao:
Znam o cemu se radi, vec sam pisao na prosloj strani :)
Pa oko bocnog poklopca, dekle, ima posla, mora da se poskida airbox,pk kais sa spanerom, da se otkaci nosac motora, nije neka filozofija ali posla ima.

I to sto ti je menjao su takozvani "tefloni" na diznama i to je ono krajnje resenje.

meni ocigledno nije bilo krajnje resenje jer nije resilo nista :-D
odnosno sad vise ne znam jer je auto poceo sam od sebe da pali bez problema nakon sto mi je resio curenje ulja koje se slucajno javilo par dana nakon sto je poceo da pravi probleme sa paljenjem.

vozicu ga ovako kako jeste, planiram da ga oteram u ovlasceni opel servis na komp da ga vezu da vidim sta ima da kaze. a ako ponovo pocne da zeza paljenje znaci gumica na bosh pumpi (oring ako se dobro secam iz tvog posta)

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2012 19:53 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Kontaktiraj clana AckoNI, dace ti on preporuku za servis u Nisu koji je njemu to resio.

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2012 11:48 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2012 13:48
Ime: Pero
Opel: Vectra 2.o dti 16v ELEGANCE
Garaza:
taj majstor makso je istu stvar uradio i na jednoj zafiri 2001 god pre tri meseca i auto od tad pali ko mina a vozi se u taksiju . ventil +ugradnja =20 eura. i meni su na vektru prvo ugradili neki obican ventil ispred filtera i nista nije vredelo a kad je ugradjen ovaj lovato ventil OBAVEZNO povezan sa strujom (u mom slucaju na filteru nafte) ja vise nemam problem sa vracanjem goriva u rezervoar , a imao sam teske probleme kao sto sam pisao ranije ...

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2013 23:44 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Garaza:
braco opelovci pomoc pomoc . posle 7/8 meseci besprekornog rada i paljenja auta na cvrgu , a posle ugradnje ovog gore navedenog ventila , opet isti problem . upali alli neprima gas 2/3 minuta ili upali i istog momenta se ugasi i tako do ludila ... NASUO SAM JUCE 50 L NAFTE NEMENJA STVAR . opet navucem naftu drukalicom upalim i ok vozim 190 niti trza snage kolko hoces ... ugasim nekad upali nekad nece ... pisaLI STE MI ZA NEKU GUMICU NA PUMPI ALI TO U UZICU NIKO NEMA POJMA O TOME .OVO RESENJE KOJE SAM IMAO DO Sad je funkcionisalo besprekorno ali jbg kratkog veka . KO MOZE DA MI RESI PROBLEM DOLAZIM NA LICE MESTA I NARAVNO PLACAM U KESU ...PS. AUTO JE U EXTRA STANJU ALI OVO ME IZLUDJUJE . hvala unapred svaki savet mi je dragocen . molio bih vas da procitate ovu temu od pocetka da bi svatili problematiku u potpunosti da se nebih ponavljao ... pozz . pero ue

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2013 00:06 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Garaza:
e sta sam zaboravio da napisem kad verglam a nece da upali izbija dim na auspuh jos ako sam u garazi kao u gasnoj komori . kad upali ni trunke dima i u turazi ko benzinac . netrosi ulje na 8000 0.5 l . savrsen auto ali me izacuje iz takta sa ovim ...

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2013 00:17 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Garaza:
ej bre kod mene na zlatiboru i na tari prosle zime na - 25 palio ko mina . bre ja x puta prespajo benzince zimus da upale i sad ... ma samo nesto oko dovoda goriva... ali sta i ko je pravi majstor ...

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2013 00:18 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jan 2010 01:54
Ime: Aleksandar
Opel: Vectra B
hm :)
dal je realno neko je bacio kletvu na 2.0 dti...ISTO je i kod mene...sad pali iz prve...ali ne prima gas...dim-dimovi-dimcine, komsije ce da me streljaju...dzaba izbeljivac za ves kad ja palim auto ispod terase...prokleta-zla-nikakva-VP pumpa :)
Onaj sto je izmisli i dade ovako losu reputaciju ovako "dobrom" motoru...da se zatvori u garazu sa dve tri vektre zavezan na stolici iza automobila...onda krenemo da palimo vektre...da moze izbliza da se divi svom umecu...toliko od mene i mojih zivaca :)

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2013 10:45 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Garaza:
jutros upalih ma nisam pipno kljuc divota . ali zato posle sat vremena upali i trokira pa se ugasi i tako opet i opet i u pm . uhvati od cetvrtog puta ka dobi gorivo . sad probam on na prvu opet mojoj sreci nigde kraja ... sta reci ... svako sledece palenje je veliki znak pitanja . zamenio bi tu oring gumicu ali nesto mi ovde majstori nisu bas raspolozeni za taj zahvat . ili neznaju ...

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2013 09:50 
1st Gear

Pridružio se: 24 Apr 2012 23:58
Ime: vladica
Opel: zafira 2.0 dti 16v
sinoc posle tri sata provedenih oko skidanja i postavljanja srafa sa pumpe na licu mesta i menjanja gumice auto je upalio sinoc oko jedan sat i jutros je upalio na pola kljuca sto znaci da je problem resen
hvala na savetu i objasnjenju

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2013 18:34 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Garaza:
svaka cast brate . jesi li sam radio-i sta je predstavljalo najveci problem u toku rada . gde si nabavio gumicu ... napisi nesto o postupku zamene .

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2013 19:49 
OTS mechanic team
OTS mechanic team
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2012 21:57
Ime: Slobodan - Bobi
Opel: Vectra 2.0 DI (82 to 110 HP) & VW Passat CC - 170 to 205 HP
Meni ovo mirise na p1220 , u prevodu - blokira elektro ventil ugla predpaljenja - osteceno kuciste bosch pumpe.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2013 12:32 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Garaza:
nedaj boze. ma nebi onda palio nikako . kako da danas upali 20 puta pa jedenom nece i cim mu dovedem naftu(rucno) on upali ...

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2013 13:03 
OTS mechanic team
OTS mechanic team
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2012 21:57
Ime: Slobodan - Bobi
Opel: Vectra 2.0 DI (82 to 110 HP) & VW Passat CC - 170 to 205 HP
viewtopic.php?f=30&t=22962

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2013 22:36 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Garaza:
nerazumem ovo je sastavljanje tema koje nemaju veze jedna sa drugom . kakav beli dim ... protokomer ...alo bre ...

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2013 07:59 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2012 04:57
Ime: Dusko
Opel: Astra G 2.0 DTI, Corsa D 1.2
Isti problem. Astra 2.0 DTI. Nakon zamene filtera goriva, majstor nije nalio kućište filtera gorivom. Povukao vazduh i neće da pali. Ručnim drukanjem goriva motor pali. Prvo je palio 9-10 dana bez problema.
Zamenio parče creva kod prelivnih creva jer je bilo ukrućeno i ispucalo. Palio 2-3 dana bez problema. Nisam je vozio od petka. Jutros neće. Na dijagnostici nema nikakve greške.
Moj plan je da zamenim kućište goriva jer je to drndao majstor.
Zatim prelivna creva. Moguće da ih je pomerio ili oštetio kada je odvijao holendere na diznama. Zatim gumicu na VP44. Da li je moguće da auto pali bez problema, onda nakon zamene filtera goriva počne da zeza?

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2013 12:10 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Apr 2011 21:56
Ime: Igor Pavlovic
Garaza:
Nemas svrhe menjati kuciste filtera, kod problema sa kucistem misli se na ulaze creva u pokopac kucista. To treba razmontirati i staviti nove gumice ili sta vec.

Za prelivna creva sam ti vec rekao u drugoj temi.

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2013 13:36 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pa gde naći te gumice? Mislio sam da uzmem kućište zbog tih gumica. Creva sam uzeo.
Holender na pumpi je odvijan. Da nije zapekla pa prilikom odvijanja pokidana?
Ako uvlači falš vazduh kod i oko kućišta filtera da li bi ostalo malo goriva u cevi od filtera do pumpe ili se sve to vrati u rezervoar?

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2013 16:35 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Apr 2011 21:56
Ime: Igor Pavlovic
Garaza:
Nisam ja serviser. Govorim logicki.
Raskaciti creva sa pokopca i videti na licu mesta sta i kako, ako se ne javi neko ko je to rastavljao.

Ako je sraf sa pumpe odvijan (onaj cije slike su na predhodnoj strani) trebalo je odmah zameniti gumicu.
Visoka temperatura tokom godina upotrebe sigurno je nije ucinila meksom. :/
Prelivna creva su obavezno morala biti zamenjena komlet, pozeljno sa racvama.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2013 07:20 
Club 1000
Korisnikov avatar

Zamenjena prelivna creva, zamenjeno kućište filtera goriva.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 90 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]