Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 08 Maj 2025 12:20

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: nosaci motora 1.7 dti
PostPoslato: 30 Jul 2013 22:13 
1st Gear

Pridružio se: 10 Feb 2013 23:07
Ime: jovan
Opel: astra 1.8 16v
Danas sam bio kod majstora,i ustanovio je da su oslabila 2 nosaca motora nosac do kabine i nosac sa vozaceve strane.
Majstor me ubedjuje da slucajno ne kupujem nista osim originala(jer sve drugo jako brzo dobije luft), zvao sam ovlasceni servis samo ovaj do kabine kosta 11000 din sto mi je malo previse pogotovu sto moram dva da kupim. Interesuje me dali neko zna malo vise o ovom problemu,dali stvarno moram da kupim original ili postoji nesto malo jeftinije sto ce mi zavrsiti posao?

Vrh

Tema posta: Re: nosaci motora 1.7 dti
PostPoslato: 30 Jul 2013 22:38 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Mar 2012 17:31
Ime: Aleksandar
Opel: Opel signum 1.9 cdti
Bilo bi najbolje (naravno ,ako mozes) ,da uzmes original ,jer ja sam isto pre jedno godinu dana menjao nosac motora onaj kod hladnjaka i uzeo valjda topran marka i auto je hteo da mi se raspadne koliko je taj nosac bio krut ,u mestu se tresao volan ,vrata itd ,a pri vecim brzinama imao sam utisak da ce auto poleteti :)
Pa na svu srecu mi je prodavac zamenio i uzeo sam original u servisu ,to je vec druga prica ,a topran mi je bio oko 3000din ,a original je oko 8500 ,jbg velika je razlika u ceni ,ali ja sam jednostavno morao da ga zamenim jer je mnogo tresao :(

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2013 23:02 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Dec 2011 14:28
Ime: Djordje
Opel: Kadett E 1.3; Astra G "Freedom"
Garaza: pogledaj
polovni GM-ov nosac moze biti bolji do svih tih novih sto se prodaju za 2-3 soma, pre neki dan sam uzeo nosac na jednom da kazem otpadu, ali jako uredjenom, tu rasturaju samo opela, 20 evra je cena nosaca polovnog, a iskustva cu vam preneti kad ga ugradim, posto za sad ceka u kesi :) inace preporucena marka je, ako vec nemas para za novi original a neces polovan, SWAG i neki dal karteko ili tako nesto, ne znam kako se sad zove tacno, ali to je kao ok

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2013 00:24 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Apr 2010 21:29
Ime: Goran
Opel: Vectra B 2.0 DTI
Slažem se da je dobra solucija uzeti polovan originalni,ali kako biti siguran da i taj polovni nije otišao s obzirom da to ne možeš ovako odokativno utvrditi dok ga ne ugradiš?

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2013 13:25 
1st Gear

Pridružio se: 10 Feb 2013 23:07
Ime: jovan
Opel: astra 1.8 16v
Ni ja nisam pristalica kupovine polovnog nosaca.
Radije bih uzeo neki fabrikat,ako recimo taj swag ili kartego vrsi posao(ili neki drugi). Original u cirkomu kostaju 2komada oko 20000. Jedan je oko 11000 a drugi oko 9000+ ruke,malo mi je to mnogo.
Ako je neko menjao nosace i zadovoljan je naprimer traju mu nekoliko godina bez problema znacilo bi mi da prenese iskustva,da ne radim dva puta istu stvar i jos na kraju da moram da kupim original.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]