Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 08 Maj 2025 17:11

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Curi ulje iz kartera Astra g 1.7 DTI
PostPoslato: 02 Jul 2013 19:04 
3rd Gear

Pridružio se: 30 Jun 2013 16:46
Ime: Goran
Opel: astra g 17 dti
Pozdrav svima ladi lakseg konstantovanja okacicu slike.

evo slika jutros sam zagledao na kanalu i primetio tu vlaznost kada protrljam na prste nije kao ulje onako da se lepi za prste vec nekako kao da je razblazena tecnost sa vodom probam malo da liznem i osetim nesto kao kiselkasto.Proverim rashladnu tecnost skinem poklopac normalno sve nema skrame.Cep od ulja na motoru je ok takodje nema skrame.Izmerim ulje u motoru stoji na MAX. Uzmem malo kroz prste protrljam ulje sa zice za merenje ima masnoce lepi se za prste.Radio sam veliki i mali servis kompletan pre oko 1500km.Tako da je ulje novo.
Od prilike ovo su slike gde se sakuplja ta vlaznost(masnoca ili polumasnoca)
Pre nego sto sam slikao prebrisao sam krpom ali sam sada obelezio mesta gde se javlja ta tecnost.
Ova jedna od slika uvek na samom srafu se javlja.
Ovaj veliki sraf je od kartera koliko sam upoznat na njemu je bila velika kapljica te tecnosti tacnije ceo karter je mastan od te tecnosti(vlazan)

Kao sto se vidi iz prve slike tu je glavni problem
Kada sam malo brisao krpom ovaj hihtung(guma) malo se pohabala ali tu ne kaplje nista vec kada prstima pritisnem ovu zuto (silikon ili dihtung) lici kao da iz sundjera izadje kapljice te tecnosti(ulja) ili sta li je vec u pitanju. Nadam se da ce neko mocu janije da mi objasni u cemu je stvar. Inace menjac mi ok radi saltam bez problema.
Da napomenem vozio sam je 5-om brzinom auto putem preko 130km/h ali nikakva lampica mi se nije upalila.

Vise puta sam mirisao tecnost i ne oseca se na naftu... cak mi se cini da nema ni smek nafte kada se lizne....

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh

Tema posta: Re: Curi ulje iz kartera Astra g 1.7 DTI
PostPoslato: 02 Jul 2013 19:16 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2012 04:57
Ime: Dusko
Opel: Astra G 2.0 DTI, Corsa D 1.2
Garaza: pogledaj
Nivo ulja bi trebalo da bude malo ispod MAX.
Sve tečnosti su ti na optimalnom nivou, auto normalno ide, na dijagnostisi nemaš greške. Vozi brate i prati nivo svih ulja i rashladne tečnosti.

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2013 19:23 
3rd Gear

Nivo ulja je malkice ispod MAX. Radio sam dijagnostiku bar 4-5x imao sam problem sa hladnim lemom na kompjuteru bosch pumpe koji je saniran bez problema.Tako da majstor ukoliko je skidao kompjuter bosch pumpe prometio bi jos nesto ukoliko je nesto jos bilo ali nije sve je OK.Cak je i probao auto ide kao metak. Kontrolisao sam sve tecnosti. Rashladna tecnost je OK. Samo mi AT ulje od kocnica malo iznad MAX ali tako stoji na tom nivou jos od marta meseca. Jedino sto ne znam kako da proverim ulje u menjacu?Ali menjac lepo salta sem ponekad malo zapne u 1 ne znam zasto(mozda ne stisnem kvacilo do kraja lepo...? Kontrolisao sam i cep na motoru nema skrame ulje je gusto i lepljivo,jer sam skoro radio veliki i mali servis tacnije odmah cim sam uzeo auto. Na ovom dihtungu kartera kada ga pritisnem izlazi ta tecnost kao iz sundjera.Kao da je dihtung upio tu tecnost.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2013 17:36 
3rd Gear

Jos jednu stvar da napomenem da sam probao da tu tecnost zaoalim da vidim da li je zapaljiva. Uzeo sam je u neku posudu i probao da vidim hoce li se zapaliti ali ... nije zapaljiva sto znaci da nije nafta,ulje i tome sl...vec vrlo verovatno freon iz klime jer sam radio dopunu klime u martu a nisam je do sada 2-3x upalio i sada vec ne radi ne hladi?

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2013 17:11 
3rd Gear

Resio sam bio je upitanju DENSO ventil ugla

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2013 19:02 
Club 1000
Korisnikov avatar

:ok: :ots:

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2013 20:51 
3rd Gear

DENSO famozni ventil je bio u pitanju stavljen je nov majstor je odmah rekao da je to mana i da ne zna broj koliko ih je do sada izmenjao ali zna da je mnogo :). Skinut je kompjuter bosch pumpe sve lepo ocisceno jer je nafta curila niz buzir i slivala se na karter. Ociscen je i buzir i sve komplet. Imao sam srecu sto se nafta nije penjala na glavni kompjuter vec se slivala na dole. Ceo zahvat je trajao oko sat ipo. Imam garanciju i cena je 150e sa sve ugradnjom.

Stari ventil na situ se vidi koliko je bio prljav i sav je pun trunja necistoca iz nafte i tu je pustao nije mnogo ali nakon 15 minuta se pojavila prva kap.

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2013 08:01 
3rd Gear

Medjutim primetio sam i dalje da se skuplja na karteru tecnost cini mi se da je manje ...sada sam obrisao da vidim da li ce se opet pojaviti

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2013 08:45 
Club 1000
Korisnikov avatar

Zašto odlaziš od majstora sa nerešenim problemom?

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2013 09:10 
3rd Gear

Covek je video da je na ventilu pustao to je zamenjeno, racunam sredjeno nisam mogao da vidim, jer se ta tecnost skupi posle voznje a auto je bio na dizalici i zavrseno je sve. Kada sam dosao kuci oprao sam auto i racunam nema sta da kaplje...ostavio da se osusi i jutros vidim da ima kapi nakupljene na mestima gde sam obelezio na slikama.

E sada moguce je da je ta tacnost ostala negde pa se sada ostatak sliva.. jer sam video da su sa nekim sprejom prskali dosta po tim mestima verovatno sprej za osmascivanje ili nesto slicno da razredi naftu koja je curela.prebrisao sam sacekacu pa cu videti posle voznje sta se desava.

Evo slika ventila starog koji je zamenjen gumice su labave mogu da se pomere za 1-2 mm imaju lufta

Slika

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2013 10:01 
Club 1000
Korisnikov avatar

Jbg, gremlini :wink:

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2013 23:23 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Okt 2011 21:10
Ime: Aleksandar
Opel: Astra G 1.7 DTi 16V (Y17DT)
Cek, meni malo nesto nije jasno....Pojavljuju se kapljice, ne mirise ni na ulje ni na naftu, a menja ti DENSO ventil na Bosch pumpi? Menjao sam i ja upravo taj DENSO ventil, ali je problem bio da mi je bila barica Eurodizela ispod motora i ispod Bosch pumpe, a ne ispod kartera....A ti nemas problem da imas bilo gde Eurodizela, a menjao ti ventil koji je u direktnoj vezi sa Eurodizelom na Bosch pumpi....Slazem se da su te gumice propale i to, ali onda bi bilo logicno da se sliva nafta na karter odozgo, a ne da se sliva neka lepljiva tecnost koja nema ukus na nista i nije zapaljiva i slicno....Imao sam i ja taj peh takodje da mi je bila busna glava, pa mesao ulje i antifriz, ali kada je kupljen auto, sve je bilo ok, medjutim kada su razni zaptivaci popustili od drzanja tih rupa samo u cilju dok se sto pre proda auto ili ti "drzi bure vodu dok majstori odu", par dana posle toga nastali problemi nevidjeni da ne objasnjavam sad....Izmedju ostalog i ta sluzava tecnost koja je kao neka vrsta "lepka" da tako kazem, ali u posudi za antifriz, a bila je i nekoliko kapljica dole ispod....Pretpostavljam od zaptivaca da te rupe popuni dok se proda auto kao sto rekoh gore....Pa onda komplet glava na kontrolu i bila busna na par mesta, a sve to "profesionalno" zaptiveno i zapecaceno zaptivacem da se to ne moze provali....Da te ne plasim i slicno i nedaj Boze da te ne zadese problemi kao sto su mene, pa jos kad krene to sve redom, ispalo je da za te pare koje sam dao na popravku i delove, mogao sam da uzmem jedno 2,3 godine u to vreme mladji auto....Proveri glavu....Dal nije slucajno negde nekim zaptivacem neka rupica zatvorena pa to sad popusta polako....Pogledaj na kanalu gore glavu, a i odozgo kad otvoris haubu sa strane i iza da li se sliva neka tecnost sa glave dole prema karteru....Proveri sve odozgo oko glave....Ispisah se, ali cisto da pomognem ako se slucajno pojavi slicna situacija kao kod mene....Pozdrav :)

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2013 08:34 
Club 1000
Korisnikov avatar

Brate mili bolji post nisi mogao da napišeš. :ok:
Kod nas kad kreneš da kupiš auto treba da imaš uz sebe:
    Automehaničara
    Električara
    Dijagnostiku
    Rendgen
    ...

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2013 16:28 
3rd Gear

Ovako stoje stvari auto sam odvezao prvo kod jednog majstora na proveru (nije bosista ali zna da pogleda, inace mi je prijatelj poznajemo se ) konstantovao je da kada je upalio auto tek nakon 15 minuta je bio u pitanju DENSO ventil koji je pustao kapljice ne mnogo ali je ipak cureo. Sve je kontrolisao.Dosli smo do zakljucka da je meni takodje stojala barica eurodizela ali je nakon duzeg stajanja ispari i ostane kao jako bleda flekica tako da nisam mogao da provalim sta je to. Takodje je konstantovano da je to ipak nafta ali nakon duzeg slivanja odozgo niz karter dolazila je do srafofa gde sam obelezio + je buzir bio vlazan pa niz buzir lagano kap po kap nakupi se dodje do kartera ali troz taj dug puta nafta je lagano gubila svoj staticki sastav pa je dolazilo do toga da bude malo sluzava...ventil je zamenjen nista vise ne curi nisam primetio bar za sada...
Inace odmah pri kupovini auta sam detaljno zagledao oko toga da ne mesa ulje i antifriz...sve je kao fabricko dakle nema skrame ni u najavi a kamoli nesto drugo cak to redovno kontrolisem za svaki slucaj+ na cepu od ulja na motoru ulje je bukvalno kao novo uradjen veliki + mali servis u aprilu dakle sve je tip top.Karter je suv tako da je ipak DENSO u pitanju.Motor je dobar ne baca ni gram dima na auspuhu, sada i bolje vuce i brze ide nekako drugi auto

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2013 19:02 
3rd Gear

Nije mi jasno zasto mi se sakuplja nafta na srafu koji spaja menjac i motor..gledao sam oko kartera sve je suvo od kako sam zamenio ugaonui ventil.Ali takodje sam gledao odakle dolazi ta nafta i sakupi se na srafu i nisam mogao da vidim odakle se sliva jer je svuda okolo suvo al kap stoji...nije mi jasno...sta bi to moglo biti slike su gore navedene tacnije sada samo predzadnja slika je u opciji jer je sve ostalo suvo.
http://postimg.cc/image/b4k1ysrfb/

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2013 20:33 
Administrator
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2007 22:25
Ime: Nenad
Opel: Astra G 1.7DTI, Astra H twin top 2.0T
mozda semering radilice?

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2013 22:02 
3rd Gear

kako se to manifestuje? imam astru g 1.7 dti ide dobro,lepo salta..dobro vuce...sve je tip top..al mi se cini da je to ipak nafta a ne ulje

Procitao sam ovu situaciju..meni se takodje tu skuplja ali ne o uvoj kolicini kao i to da tecnost nije ulje osetio bi da je masno i malo lepljivo ovo je kod mene providno ne zuckasto vec kao nafta. Niti sa prednja strane dolazi niti sa zadnje strane iza tog srafa niti odozgo ...mozda vlazi na spoju menjaca i motora pa tu kad se zagreje motor krece da pusta ...
S'tim sto je ovo post za COrsu C na linku ja imam astru g 17 dti
http://www.opelclub.rs/forum/viewtopic.php?f=27&t=57054

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2013 16:49 
3rd Gear

zanima me cena zamene semeringa na menjacu? bio sam kod majstora kaze da je to smesno sto meni curi pojavi se jedna mala kap nakon 50-60 km predjenih i da nista ne diram

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]