Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 08 Maj 2025 18:58

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 42 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Opel Zafira A Problemi
PostPoslato: 29 Maj 2013 19:25 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Apr 2013 19:51
Ime: Saša
Opel: Zafira B 1,9 CDTI
Pisao sam ti negde gore kako da rasturiš džek. One dve debele zice imaju vece zabice i one su sa nekom cetvrtastom plastikom gurnute u konektor. Moras da izvučeš tu plastiku, mislim da se otkacuje sa strane gde ulaze zice u dzek. Ostale tanje zice pricvrscene su plasticnim poklopcem, to podignes sa iste strane pa iglicom svaku zabicu otkacis tako sto pritisnes limcic sa gornje strane, koji sprecava da se izvuce, i izvuces. Kad vracas zabice (pinove ili kako vec) samo ih gurni da kliknu i to je to.

Rekao sam da cu da ti ispisem raspored zica u džeku (evo sad cu da donesem), ali, brate, ne smem ponovo da ga otvaram, malo ga prostudiraj, provalices, samo polako.

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2013 19:30 
Crveni Karton (BAN)
Crveni Karton (BAN)
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2013 17:53
Ime: Mihajlo
Opel: Zafira Elegance 1.8 16v 125ks
Garaza: pogledaj
trajche je napisao:
Pisao sam ti negde gore kako da rasturiš džek. One dve debele zice imaju vece zabice i one su sa nekom cetvrtastom plastikom gurnute u konektor. Moras da izvučeš tu plastiku, mislim da se otkacuje sa strane gde ulaze zice u dzek. Ostale tanje zice pricvrscene su plasticnim poklopcem, to podignes sa iste strane pa iglicom svaku zabicu otkacis tako sto pritisnes limcic sa gornje strane, koji sprecava da se izvuce, i izvuces. Kad vracas zabice (pinove ili kako vec) samo ih gurni da kliknu i to je to.

Rekao sam da cu da ti ispisem raspored zica u džeku (evo sad cu da donesem), ali, brate, ne smem ponovo da ga otvaram, malo ga prostudiraj, provalices, samo polako.

Ma nemoj da otvaras,nego ako imas na papiru ti sto si pisao,pa da slikas,ili mi ispises vec kako,nemoj ponovo da otvaras da ne sjebes nesto :D

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2013 19:41 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Raspored zica, gledano spreda:
gornji red - zelena, crno-crvena, crno-žuta, crno-plava, rupa (nema žice), zeleno-braon
donji red - crno-braon, crveno-siva, zeleno-plava, rupa (nema žice), bela
ispod toga (debele zice) - crvena (oznaceno sa 1), braon (oznaceno sa 2 na konektoru)

Evo ugrubo skicirano (pogled spreda)

Slika

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2013 20:28 
Crveni Karton (BAN)
Crveni Karton (BAN)
Korisnikov avatar

Trajche hvala,sutra cu odvojiti vremena da to pogledam,pa cemo videti,samo da se nije otkacilo tamo negde,ako je ovde kod stuba samo(daj boze) bice extra.Javljam ti sutra sta je i kako je.
Pozz

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2013 21:12 
3rd Gear
Korisnikov avatar

E, a debele zice sam cele zamenio od stuba do zabice, tako sto sam zabice otvorio, izvukao stari kabl iz nje i ubacio novi. To je malo z*** jer mozes da unistis zabicu pa posle nikako ne mozes da spojis džek. Ove tanke sam zalemio za novi kabl i izolovao svaku posebno izolir trakom. Kod stuba sam svaki kabl koji je bio u prekidu spojio rednim (luster) klemama i njih gurnuo u stub. U stubu sam sve zice ucvrstio vezicama (zip tie) za snop kako se ne bi iscupale iz klema.
I tako....

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2013 21:30 
Crveni Karton (BAN)
Crveni Karton (BAN)
Korisnikov avatar

trajche je napisao:
E, a debele zice sam cele zamenio od stuba do zabice, tako sto sam zabice otvorio, izvukao stari kabl iz nje i ubacio novi. To je malo z*** jer mozes da unistis zabicu pa posle nikako ne mozes da spojis džek. Ove tanke sam zalemio za novi kabl i izolovao svaku posebno izolir trakom. Kod stuba sam svaki kabl koji je bio u prekidu spojio rednim (luster) klemama i njih gurnuo u stub. U stubu sam sve zice ucvrstio vezicama (zip tie) za snop kako se ne bi iscupale iz klema.
I tako....

Pa koliko puta su ti te zice bile prekinute,ja cu videti ,ako mogu tu debelu braon da zamenim od stuba do zabice,ako ne samo nastavim i tu braon i gotovo.

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2013 21:42 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Obe debele bile skroz prekinute pa su jos i pravile spoj kad se mrda snop pa mi je goreo osigurac. Zamenio sam ih zato što su mnogo bile krute, uzeo sam silikonske (mislim da je presek 2,5 ili tako nesto, uglavnom isti).

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2013 23:41 
Crveni Karton (BAN)
Crveni Karton (BAN)
Korisnikov avatar

Ok,samo jos jedno pitanje :D,jel kod tebe nisu oba podizaca radila,iako je bilo prekinuto na jednoj strani,ili kako?

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2013 17:54 
Crveni Karton (BAN)
Crveni Karton (BAN)
Korisnikov avatar

EE,da javim,napravio sam,rade oba :dzony: ,morao sam na obe strane da rckam :D,sve kako si mi napisao,jedino sto ja nisam stavljao gumu(nisam mogao da ubacim one zice u gumu,sile nema koja bi to mogla da uradi,jer od one izolirke nije moglo nikako,pa sam sve to lepo privezao isekao jedno crevo po duzini,i lepo sa izolirkom,kao guma :D Samo sto je sad kruto pa ulazi sa tim delom unutra.Videcemo dokle ce da radi.
Slike najverovatnije sutra,nisam sad u mogucnosti,tako da videcete kako je kod mene,ali jedno je sigurno,ako nesto zajebe uskoro,moracu nove zice da postavljam odakle god da idu!
Pozz trajche i hvala ti,neznas koliko mi znaci ovo :aplauz:

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2013 18:29 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Svaka čast, Mixajlo :aplauz: , nema potrebe da zahvaljujes ti si uradio najveći deo posla i što je najbitnije je da radi i verujem da si to lepo uradio. A ako nije privlačno za oko, ma ko još gleda tamo dole :wink: .

Nisam znao da će ti guma predstavljati toliki problem pisao bih ti o tome, ja sam zice uvlacio jednu po jednu (prilicno teeeeesko - al' ja sam uporan decko :banghead: ), tako što sam uvuk'o prve one dve debele pa posle jednu po jednu tanku. Svaku koja nije htela da prodje odmah kacio sam vezicom (posto su one krute) pa sam sa njom izvuk'o žicu na drugu stranu. Ja sam tanko motao izolirku, tako da je proslo, a mislim (nisam siguran :dontknow: ) da sam posle sa strane džeka navuko one teflonske izolacije (ima ih na peglama :ludilo2: ).

E, ma boli te uvo, kao što rekoh bitno da radi. :wow

P.S. Ja sam popravljao samo na jednim vratima, druga rade, videcemo do kad :krsti:

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2013 21:01 
Crveni Karton (BAN)
Crveni Karton (BAN)
Korisnikov avatar

Evo kako je ispalo to(nije lose,naravno moglo je i bolje,ali ovo bas treba covek da zagleda i da vidi da je skinuta guma inace kada se ulazi,to se ne primecuje :D(izvinjavam se sto je auto prljav,sinoc je padala neka ''zuta kisa'',bice oprana sutra posle uradjenog servisa :D :P).
Slika
Slika

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2013 21:06 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Apr 2008 20:13
Ime: Nenad
Opel: kadett 1.6i gls
Sto se tog uvlacenja tice, uvek pomaze podmazivanje... :D :D :D
Glicerin, tovatna mast, vazelin, sta vam je pri ruci... Meni je uspelo, uz malo vise strpljenja... :D

Zar ti ne fali sad dihtung tu? Ulazice voda u stub...

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2013 21:08 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Odlično, nema šanse da ti se nešto pokida ovako, ne pipaj ništa više :aplauz:

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2013 21:15 
3rd Gear
Korisnikov avatar

zeronenad je napisao:
Zar ti ne fali sad dihtung tu? Ulazice voda u stub...

U pravu si, ali smislićemo nešto :dedica: , a vrlo moguće da ima negde odozdo rupice (kao na vratima), nisam siguran, moram da pogledam kod mene. Ne verujem da je hermetički zatvoren, ako ne drugo, barem zbog kondenzacije, ako ima čepova odozdo oni uglavnom imaju male rupice.
Uglavnom, to je jedino rešenje da se ne lomi snop, kod mene je ostala guma, samo što se sve uvlači u vrata.

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2013 21:37 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Avg 2009 18:57
Ime: Branko
Opel: ...,... (OO=II=OO)
Da se i ja malo "pravim" strucan :D ,...da sam na tvom mestu, prepravio bi komplet putanju kuda idu zice.
Definitivno je to veliki promasaj kod Opelovih konstruktora, jer veliki broj Zafira ima taj isti problem.
Po meni, bolje je da snop sa zicama ide iz stuba kroz tu gornju okruglu gumu (vidi se na prvoj slici), jer je visinska razlika izmedju te gume i ulaska zica u vrata, te se mogu tako odmeriti zice da prave veci luk, i tako bi se izbeglo lomljenje istih. ;)

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2013 21:38 
Crveni Karton (BAN)
Crveni Karton (BAN)
Korisnikov avatar

Ima neke rupice,odozdo,bas sam se cudio zasta su,bas gledao,reko da nije auto izbusen odozdo,ali to je fabricki tako,pa sta mislite da mu stavim?
Jeste bane,to cu da mu radim sledeci put :D(ako ostane kod mene ),ima posla tu,a ako se tako radi,sigurno ce biti to gore prepravljeno,i mene to cudi,ceo dan psujem konstruktora kako je ono ovo osmislio,bilo je i to u planu sad,ali je ipak malo veci poso,ai i rizik,tako dok radi ,radi,kad ne,pravimo to :D.

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2013 09:55 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Ne pipaj nista,uzivaj i vozi. :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 42 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]