Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 06 Maj 2025 15:35

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Pravila foruma

1. Naslov - treba da sadrzi model auta,
2. Slike da se ubacuju preko http://www.imageshack.us/ i u formatu thumbnail i to po tri do cetri slike u redu, sve radi lepse preglednosti i zbog ljudi koji imaju i dalje dial-up, pogledajte temu "Kako postaviti slike Vašeg automobila!"
3. ovde mozete predstaviti vase vozilo u potpunosti, znači opis + slika. Garaža bez slika automobila se smatra nekompletna.
4. Svaki off u garazi ce se brisati tako da nemate potrebe skretati s teme.

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 12 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Moj Kadett E
PostPoslato: 29 Apr 2013 12:11 
1st Gear

Pridružio se: 01 Nov 2010 20:56
Ime: Aleksandar
Opel: Kadett E
Ja sam tek sad skontao da uopšte nisam predstavio moj auto na forumu. Sad me stvarno mrzi da slikam, pošto imam slike već od projekta uređivanja koji sad radim, ali evo samo par slika čisto da vidite auto.

Ovako, auto je kod mene već treću godinu. Za to vreme nije ništa preterano urađeno. Osvežen je motor, ne troši ulje, prošle godine sređena limarija (pod i pragovi). Enterijer je bio osrednji kad sam ga kupio, sa tim da se nebo totalno odlepilo kasnije a ja sjebao šiber (o tome više reči u sledećem postu). Kadet ima 1.3 OHC motor. Imao sam problema sa razvodnikom palenja, dva sam do sada promenio i ovaj treći radi zasad. Ubačen je plin i atestiran, pojeo sam g*v** sa bocom od 50 litara u gepeku ali jbg šta sad. Sa autom sam prezadovoljan, kada sam ga kupio promenio sam ležajeve, od sitnica sam posle menjao kočioni cilindar i termostat i to je to za ove 3 god. Kad sam ga kupio lamela je bila lošija, ali evo tek sada je počela da proklizava, tako da je menjanje lamele na listi. Znači za tri godine pored tih troškova sam samo menjao ulje i filtere i vozio. Amortizeri zadnji su za menjanje sada, šolja na prednjem amortizeru se čuje od kako sam kupio, na desnom, to bi isto voleo da zamenim ali neću imati toliko para sad. Evo slike još kad sam ga kupio, nije ništa izmenjeno do sada.

Slika
Slika
Slika

Znači sve u svemu prosečan Kadet kojeg sam doterao u neko stanje da može da služi. Ima masu sitnica koje treba srediti a koje planiram da odradim ovih dana.

Hteo sam da kupim još jedno auto, pored ovoga bi pao neki Opel verovatno bi to bila Astra F, ali izleteo mi je neki posao i ulaganje u njega tako da sam ostao bez dobrog dela para i onda mi je matori jednom rekao citiram "ti si lud, ovoga si sredio, znaš šta mu fali, auto je u dobro stanju, treba da kupiš novi krš pa da ulupaš opet pare u njega kao u ovaj. Sredi ga malo to što hoćeš i vozi dalje dok ne skupiš 2-3000 evra za mlađi auto". I realno, zamislio sam se i skontao da je matori u pravu, srediću Kadeta što više budem mogao i to je to.

Pošto je nebo bilo u katastrofalnom stanju to je prvo došlo na red. Nebo je skinuto, šiber se čeka da stigne, a nebo je presvučeno, tj. deo posla je upravo odrađen. Sad ću ubaciti slike.

Vrh

Tema posta: Re: Moj Kadett E
PostPoslato: 29 Apr 2013 12:26 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Apr 2008 20:13
Ime: Nenad
Opel: kadett 1.6i gls
Garaza: pogledaj
FIno izgleda...
Je l' lupan napred?

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2013 12:26 
1st Gear

Ko se baci na skidanje neba na Kadetu, u startu mora da zna da baš nije toliko prosto, a ni teško kao što izgleda. Kada odvrnete suncobrane i ruhohvate ono već skoro samo ispada, imao sam problem sa plastikom iznad zadnjih stakala ali na kraju sam skontao da se ona samo vuče uvis i da silazi sa nosača. Evo slike:

Slika

To mi je najveći problem bio, plašio sam se da ne polomim jer je plastika krta i lomljiva u pm. Iznad vozačeve glave nema rukohvata, već dva ona "čepa" na jednom sam slomio deo plastike i sad moram tražiti da kupim. A extra sam se trudio da pazim.

Nemam slike neba pre skidanja i pre nego što smo sastrugali sunđer i stari lepak. Moram da vam kažem da je i to zeznut posao, teško se skida a materijal je isto toliko osetljiv da ne smete preterano stiskati. Na par mesta je već bio pukao, ne znam kada ali šta je tu je. Radili smo sa onim šta smo našli. :D Kažem radili smo, sestra je radila veći deo posla, naterao sam je jer ona radi sa tom kožom i lepkom, izrađuje gornje delove obuće u lokalnoj fabrici. Odradila je dobro koliko je mogla, imamo par grešaka ali ništa strašno. Drugi put bi uradili mnogo bolje, ali da vam kažem ovo je sad nemoguće odlepiti, jedino da spadne ceo sloj sa kartona od neba sa ovom kožom.

Da, uzeo sam eko kožu i kanticu Sintelana (ako sam dobro napisao). Nisam našao platno nikakvo u boji koja bi mi odgovarala a koža je imala samo ovu nijansu sive boje što ovde vidite.

Isto smo napravili grešku, lepili smo pola, pa presavili kožu, pa onda ostatak. Tu gde je presavijena bila ostala je kao linija, malo smeta ali šta sad. Bolje je nego što je bilo. Inače kožu ne preproučujem nikako, mnogo je teško oblikovait, probali smo da zagrejemo običnim fenom ali ne vredi. Radio sam u radionici kod mene, extra je toplo bilo, nisam mogao na suncu da se pečem. Mada zadovoljan sam rezultatima, ostalo je još da izrežemo rupe i da polepimo krajeve, to je večeras ili sutra.

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Ovaj karton, ili šta je već, je imao neka sitna oštećenja i to se vidi, ali ipak je bolje nego što je bilo. I upijao je lepak, jednom namažemo, sačekamo malo i sve upije i onda preko toga još jednom i tad kad zalepi nema odvajanja. Jedino ako se ne odvoji od temperture jake od sunca i svega, ali ne verujem.

Sutra bi trebao šiber da stigne, da ga montiram i da vratim nebo nazad. Pa onda nastavljam dalje sa radovima.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2013 12:27 
1st Gear

zeronenad je napisao:
FIno izgleda...
Je l' lupan napred?

Ja mislim da nije, ali jeste me nabio lik kasnije na parkingu, podbio od dole i podigao mi ceo desni kraj. To sam imao muke da sredim, dva limara i čak tri puta bio auto na sređivanju dok na kraju nije vraćeno kako treba.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2013 12:32 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pitam zbog neslaganja branika i haube! ;)

Jer ti je ceo kadett noviji od '88 (ispravi me ako gresim), a branici stari! :D

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2013 12:34 
1st Gear

Kadet je čini mi se 87 god. :D A može biti, šta znam, oduvek mi je taj branik smetao, način na koji stoji. I da, ove plastike na pragovima sam prodao davno, sad mi žao, moram ih kupiti opet da mu vratim. Zaboravio sam kako dobro izgleda sa njima. :D

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2013 10:14 
1st Gear

Nastavak priče. Nebo je sređeno, nije baš 100% savršeno ali smo se trudili, lepo izgleda, ubačeno juče. Zahvaljujući Zeronenad imam i drugi šiber koji sam postavio, tako da je sve super leglo.

Slika
Slika
Slika

Na zadnjoj slici se vidi par udubljenja na nebu, to je zato što je materijal ispod bio nekako oštećen, nisam toliko ni primetio dok lepak nije prepio i dok se nisu pojavila ali dobro sad. U svakom slučaju je OGROMNO osveženje auta, pogotovo što su legle i presvlake nove i patosnice. Fali mi plastika pozadi, to je skoro sređeno, uskoro stiže sa još nekoliko stinih delova.

Samo jedan savet onima koji planiraju da presvlače nebo, eko kožu izbegavajte, lepo izgleda ali je dosta teško raditi sa njom. Verujem da bi sa platnom išlo lakše, jedino što bi lepak probio platno ako se previše nanese ali ipak lakše je pripaziti na količinu lepka nego rastezati kožu.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2013 10:25 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Lepo izgleda to sve... Ali siber je najbolji! :D :D :D

Moze jedan predlog?! Stavljaj thumbnail slika, jer ovako su mnogo velike, sa telefona ko je nema sanse da otvori, a i ovako smaraju ogromne slike... + ko ima slab net, tri sata ce otvarati...

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2013 10:31 
1st Gear

Ovo jesu thumbovi sa imgur.com za forume ali dobro, probaću da koristim manje. :D

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2013 20:45 
Club 1000

Pridružio se: 06 Feb 2010 12:41
Ime: Davor
Opel: Vauxhall Astra G 2.0 DTI & Astra Bertone 2.0T
Odlicno je ispalo nebo, a siber mi se najvise svidja. . . :) :aplauz:

Seka glavni majstor! :wow

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2013 00:52 
Opel Team Member
Opel Team Member

Pridružio se: 30 Jan 2011 20:12
Ime: Rade
Taman dobar savet za skidanje neba, i ja hoću da presvučem moje :ok: :respekt:

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2013 06:51 
1st Gear

Jel vidiš Davore kako radi, ko matora? :D

Noise ima tu dosta posla ali veruj mi da posle izgleda mnogo dobro, tako da se isplati sav trud. :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 12 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]