Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 08 Maj 2025 18:52

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 42 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Opel Zafira A Problemi
PostPoslato: 20 Mar 2013 18:13 
Crveni Karton (BAN)
Crveni Karton (BAN)
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2013 17:53
Ime: Mihajlo
Opel: Zafira Elegance 1.8 16v 125ks
Garaza: pogledaj
E ovako,danas kad sam otvorio haubu cisto da vidim koliko ima ulja,zagledam malo bolje kad neki dzek izvadjen i izoliran trakom,ne znam od cega je (molim boga da nije nesto vezano za klimu) evo i slike:
Slika
Evo i odakle se taj kabal racva
Slika
Slika
Taj kabal dodje kada stanete ispred haube sa vase desne strane pored fara.
Drugi problem imam sa zadnjim podizacima,ustvari ne rade od kako sam kupio auto,naime,kada sam skinuo prekidac podizaca i ispitao,struja je imala samo u jednoj zici :D e sad osigurace sam gledao i nijedan nije posebno ti koji su za podizace oni nisu.Jos jedna stvar sa tim podizacima jeste,kada sednem u kola i zakljucam se i ukljucim alarm,stisnem zadnje podizace nagore ili nadole svejedno i auto se otkljuca.Evo i slike
Slika
Treca stvar ,pojavljuje mi se crveni krug sa uzvicnikom na instrument tabli,i to nekad ga ima a nekad ne.Sta je to ?
Pozz

Vrh

Tema posta: Re: Opel Zafira A Problemi
PostPoslato: 21 Mar 2013 19:39 
Club 1000

Pridružio se: 04 Avg 2010 23:56
Ime: Milan
Opel: Ford kuga1,2.0 tdci
Za taj uzvičnik bi rekao da ti hvali kočiona tečnost,a za ono na prvoj slici bi rekao Verovatno crkao senzor spoljne temperature koji se nalazi u prednjem braniku.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2013 20:02 
Crveni Karton (BAN)
Crveni Karton (BAN)
Korisnikov avatar

Ne bih rekao,bas sam negde ovde na forumu gledao gde stoji taj sezor spoljne temperature,ali on ide vise levo,video sam i njega,a prilicno mi dobro pokazuje temperaturu na boardu kad mi na telefon -5 i tamo na bord -5,-6 zavisi,i mislim da je tacan,ovo je nesto sasvim drugo.Aha videcu da li hvali,ali da hvali sigurno bi se na bordu pojavio natpis.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2013 00:40 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Okt 2008 19:59
Ime: Miroslav - Miki
Opel: Corsa C 1.4 16V
Imas li maglenke u prednjem braniku?

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2013 01:20 
Crveni Karton (BAN)
Crveni Karton (BAN)
Korisnikov avatar

Imam maglenke,i one rade,ne znam od cega moze da bude?

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2013 13:37 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Okt 2008 19:59
Ime: Miroslav - Miki
Opel: Corsa C 1.4 16V
Kad imas vremena slikaj dzek, mislim dzek a ne izolirku pa cemo naci od cega je :D

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2013 17:31 
Crveni Karton (BAN)
Crveni Karton (BAN)
Korisnikov avatar

Vazi Miki,slikacu do nedelje,danas mnogo duva,nego ako mozes ti meni da pomognes nesto oko ovih podizaca,nema niko da se javi, uskoro vodim psa na izlozbu a zadnja stakla nemogu da otvorim zbog psa da udje cist vazduh,da ne otvaram predja dok dodje pocrkasmo :ludilo:

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2013 17:38 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Avg 2009 18:57
Ime: Branko
Opel: ...,... (OO=II=OO)
U vezi podizaca,..proveri u kakvom je stanju instalacija sto iz srednjeg stuba ulazi u zadnja vrata. Znaju da puknu zice od presavijanja. ;)

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2013 18:00 
Crveni Karton (BAN)
Crveni Karton (BAN)
Korisnikov avatar

Pa kako da skinem onu navlaku gume pokusavao sam ali mi nije islo za rukom,a i da je pukla moram celu da je menjam tesko da mogu da je nastavim :D?

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2013 17:38 
Crveni Karton (BAN)
Crveni Karton (BAN)
Korisnikov avatar

Mickey je napisao:
Kad imas vremena slikaj dzek, mislim dzek a ne izolirku pa cemo naci od cega je :D

Miki kao sto sam obecao ,slikao sam dzek,malo duze vremena je proslo,ali ipak je slikano :D
Slika
Slika

Bane66 je napisao:
U vezi podizaca,..proveri u kakvom je stanju instalacija sto iz srednjeg stuba ulazi u zadnja vrata. Znaju da puknu zice od presavijanja. ;)

Ovo je tacno, :D pukle su 3 zice,ali samo ih ima u konektoru ,mislim nekih 10cm od konektora,a ovako se nigde nevide gde su,prosto ih nema,a na druga vrata je dobro,e sad mozda zajebava pa mora da rade i ta vrata,jer su mozda ona glavna.

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2013 18:03 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Apr 2013 19:51
Ime: Saša
Opel: Zafira B 1,9 CDTI
Imao sam isti problem sa vratima iza vozača, pored toga nije mi radila centralna, pregorevao osigurac i cd je gubio zvuk povremeno. Jbg to im je mana, žice su previše krute i nepravilno se lomi snop kad se skroz otvore vrata.
Moraš da otkačiš džek od vrata i da otkačiš gumu od stuba pa da izvučeš ceo snop napolje. Da bi izvukao snop iz gume moraš da rasturiš džek, odnosno da otkačiš sve pinove (e to bih mogao samo na licu mesta da ti objasnim, ali nije komplikovano, samo moraš da zapisujes gde koja žica ide - imam zapisano :wow ).
Ima ukupno 11 žica od kojih su dve debele i one su za podizače (+ i -). Meni su bile pokidane 7 (uključujući i ove 2). Za ove dve debele sam otvorio žabice i zamenio cele žice do stuba. A tanke sam nastavio od mesta prekida do stuba. Otkačio sam ceo snop od vrata tako da spojeni konektori slobodno ulaze u vrata kad se zatvore i tako se snop manje savija (lomi).

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2013 19:40 
Crveni Karton (BAN)
Crveni Karton (BAN)
Korisnikov avatar

Trajche razumem,ali meni ih zice u stubu nema,ja sam sve rasturao,jel mozes malo da mi pojasnis kako si i sta,i ako mozes proveri kod tebe na levoj strani auta(kad stanes sa otvorenom haubom tebi dodje desna) i pogledaj gde ide tebi ovaj konektor ako ga uopste mozes videti.
Pozz

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2013 21:07 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Slušaj kad otkačiš gumu od stuba slobodno izvlači snop koliko dozvoljava da se izvuče kroz rupu od stuba (mislim da može nekih 15-20 cm, nemoj mnogo da ga istežeš). Žice su spakovane u crnom plastičnom bužiru, njega moraš da otvoriš (rasporiš po dužini), kod mene ih je bilo 11, zatim rasturi džek tako što ćeš pinove jedan po jedan da izvlačiš iz gume i tako ćeš najbolje da vidiš koje su ti sve žice u prekidu. Kad rasturaš džek (sa strane gde ulaze žice u njega) otkači malim tankim šrafcigerom prvo deo sa dve debele žice, njega rasklopi (provalićeš), a onda podigni pločicu koja pritiska pinove (žabice), pa izvlači jedan po jedan. Svaki pin (žabica) ima sa gornje strane malo podignut lim koji treba da pritisneš tankim šrafcigerom ili iglicom i izvučeš iz ležišta. Vrlo je važno da zapisjueš koja žica gde ide. Ako nisi vešt prepusti to električaru, nije komplikovano, ali moraš polako i malko je nezgodno kad vraćaš žice nazad kroz gumu, ali izvodljivo je. Jbg pišem ti po sećanju od pre mesec dana, nisam slikao kad sam radio, ali imam zapisan raspored žica ako slučajno pogrešiš.

A što se tiče praznih konektora za to ne brini, ja sam kod mene našao dva (doduše ne ovaj tvoj), isto tako nezaštićeni. To su konektori za dodatnu opremu. Jedan je kod mene za prekidač haube (za verziju sa alarmom), a drugi za verziju sa automatskim menjačem. To ti je kao ona priča sa tempomatom.
Pogledaću sutra posle posla, a to bi mogao da bude konektor za pumpu za pranje farova (za verziju sa xenon farovima) ili tako nešto.

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2013 21:43 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Mixajlo, evo nekih slika sa interneta, ali to je ta priča

Slika

Vidiš koliko otprilike snop može da se izvuče, a i vidi se bužir koji treba da otvoriš. Ovaj lik isek'o sve žice, ja ti to ne bih preporučio jer posle svi spojevi idu u gumu i ponovo se savijaju i samo je pitanje kad će ponovo ... kvrc.
Nego što je zdravo ne rčkaj :D

A evo s koje strane trebaš da rasturaš džek (opet slika sa neta)

Slika

Samo, živ ti ja, ne seči gumu nego je polako zavrni prema nazad i jedan po jedan pin oslobodi iz džeka pa izvlači žicu po žicu. One zdrave nemoj ni da izvlačiš. A te tri što ti fale su sigurno negde u snopu (ili u stubu ako je već popravljano).

A slikaću ti sutra (posle posla :banghead: ) kako sam ostavio da se ne savija više toliko.

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2013 22:10 
Crveni Karton (BAN)
Crveni Karton (BAN)
Korisnikov avatar

Ma rasturao sam ja to sve ,al tog snopa nema ,ja mislim da treba da izvucem celu liniju od osiguraca tamo pa sve do vrata.Videcu i ja sutra,nisam mogao tad da rckam :D a zaboravilo se odavno billo :D

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2013 23:14 
4th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Apr 2011 06:59
Ime: M!lan
Opel: Zafira A 1.8 Comfort 2001. TNG
1. Da li si izmerio da li ima napon na konektoru na desnoj strani?
1.1 Da li si pogledao da li postoji višak konektor-kabli na lijevoj strani?
1.2 Kratkorečeno, misterija je rešena, na lijevoj strani ti je zakačena sirena a desnoj strani ti visi prazan-nekonektovan kabli-konektor!
2. Senzor spoljne temperature je zakačen na zadnjoj strani maske hladnjaka.
3. Zadnje podizače konačno treba neko da popravi.
4. Jesi rešio veliki servis gde sam ti preporučio?

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2013 23:22 
Crveni Karton (BAN)
Crveni Karton (BAN)
Korisnikov avatar

1.Pa u tim zicama sto nisu prekinute ima :D a one sto su prekinute nema :D :D
1.1.Ne postoji,pogledao sam
1.2.Ovo bas i nerazumem al ajde :D
2.Ne nego na braniku!
3.Treba da popravi,al niko nece da pomogne :D neka glupa stvar je al aj sad,a majstor da uzme 50e,sto spojio zice,nema od toga nista
4.Zvali smo,rekli nam dva dana unapred da zovnemo ,u toku ove nedelje bi trebalo da se radi,a i zvali smo za plin(400e)

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2013 06:16 
4th Gear
Korisnikov avatar

-rešetksta maska hladnjaka nije branik - plastični priključak senzora spoljne temperature se nalazi tačno na sredini te rešetke. Plastična obloga branila je nešto niže tj greda branika je sakrivena ispod
-šta nisi razumeo, levo ti postoji priključena sirena i maglenka a desno samo maglenka i prazan kabli bez sirene!
-e, e, onda se raspitaj koliko se čeka za atest TNG i da li može da se upravlja putničkim motornim vozilom nakon ugradnje TNG dok čekaš na zakazan termin za atest
-380eu je bilo kada sam pitao onomad kad su stopirali ugradnju zbog novog pravilnika, sada je valjda palo na 350eu. Da mi džabe ugrade ne bi pristao jer više nema smisla koliko su zakomplikovali, ali... narod se ne buni i plaća...

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2013 06:18 
4th Gear
Korisnikov avatar

-a da, ako nemaš šeme boja žica za komplet auto, poslaću ti, pa sam sebi popravi podizače

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2013 07:49 
Crveni Karton (BAN)
Crveni Karton (BAN)
Korisnikov avatar

ok,posalji mi to-i tu semu da vidim ja.
Za plin smo pitali 400e i 470e,ali kaze isto ti je to,onaj kaze ja da ugradjujem,ugradio bi taj od 400e,pa moze,nema sta,sta je komplikovano,kaze nema problema,sve zavrsava u roku,tocak boca moze.

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2013 17:45 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Evo kako sam rešio da se ne savija snop, vidi se kako kompletan džek ulazi u vrata kad se zatvore, nema onog lomljenja. Jes' malo ružno, ali ko još gleda tamo.

Slika

Shvatam sta te muči, tebi se izvukle pokidane žice iz snopa i negde su u stubu (100%). Vidi ako možeš da napraviš neku kukicu od žice pa da probaš da ih izvučeš ili da rasturiš plastiku stuba sa unutrašnje strane. U pravu si, što bi nekom davao 50 € za običnu glupost.

E, sad, gledao sam za onaj konektor, kod mene se ispod akumulatora nalaze dva konektora jedan je spojen na sirenu, a drugi na maglenku, onog tvog nema (evo slike)

Slika

A senzor temeprature se nalazi na rešetki ispred hladnjaka, koja je na braniku tako da ste obojica u pravu. :D

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2013 17:47 
3rd Gear
Korisnikov avatar

exyt1ms je napisao:
-a da, ako nemaš šeme boja žica za komplet auto, poslaću ti, pa sam sebi popravi podizače

Bate, može i meni da ti pošaljem mail na pp, zlu ne trebalo (pu, pu) :krsti:

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2013 17:55 
Crveni Karton (BAN)
Crveni Karton (BAN)
Korisnikov avatar

trajche je napisao:
Evo kako sam rešio da se ne savija snop, vidi se kako kompletan džek ulazi u vrata kad se zatvore, nema onog lomljenja. Jes' malo ružno, ali ko još gleda tamo.

Slika

Shvatam sta te muči, tebi se izvukle pokidane žice iz snopa i negde su u stubu (100%). Vidi ako možeš da napraviš neku kukicu od žice pa da probaš da ih izvučeš ili da rasturiš plastiku stuba sa unutrašnje strane. U pravu si, što bi nekom davao 50 € za običnu glupost.

E, sad, gledao sam za onaj konektor, kod mene se ispod akumulatora nalaze dva konektora jedan je spojen na sirenu, a drugi na maglenku, onog tvog nema (evo slike)

Slika

A senzor temeprature se nalazi na rešetki ispred hladnjaka, koja je na braniku tako da ste obojica u pravu. :D

To je ono sto ti ja kazem,pa nije problem da pravim kukicu problem je sto ih nigde nema.Pa trajche ako pocnem da je skidam tako,mislim da cu sve da je raznizem,necu znati posle sta gde ide :D.
Isto tako imam problem na istim vratima sa zakljucavanjem,ne radi ni na daljinsko ni centralno,majstor prvo popravljao,kod motorcica,smo zice neke stavljali,i radilo to mesec dana,dok se nije pokvarilo o5 pa sad nemoze nikako da se zakljucaju,tako da moram da ih vracam na staro,pritiskom na ono gore dugme,samo leva vrata.
ne znam,ali mislim da ce tesko biti rasturanje tog B stuba,ipak je to komplikovano,i ne znam kako da napravim to g*v** :D

edit Pronasao sam 3 zice,1 debela braon mi je pukla,i dve male(zuto crna i plavo crna).Posto ja nikako nemogu da skinem onu gumu,sta mislite da je razecem po duzini?

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2013 18:54 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Nikako, rasturi džek i izvuci zicu po zicu zajedno sa zabicama. Malo je veci posao, ali ovako ce da ti bude ruzno bez gume. Ali prvo zapisi redosled zica u džeku :dedica:

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2013 19:02 
Crveni Karton (BAN)
Crveni Karton (BAN)
Korisnikov avatar

Nemogu da provalim kako da skinem zice od dzeka.a jel imas ti tu semu,rekao si mi da ces je poslati,pa da vidim da li je tako kod mene.Ono sto sam provalio,a to je,da je vec bilo jednom spojeno,imale izolirke.Kako si ti spajao?nekom drugom zicom tj.od mesta prekida do dzeka ili si ih nastavljao?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 42 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]