Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 12 Maj 2025 00:49

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Pravila foruma

1. Naslov - treba da sadrzi model auta,
2. Slike da se ubacuju preko http://www.imageshack.us/ i u formatu thumbnail i to po tri do cetri slike u redu, sve radi lepse preglednosti i zbog ljudi koji imaju i dalje dial-up, pogledajte temu "Kako postaviti slike Vašeg automobila!"
3. ovde mozete predstaviti vase vozilo u potpunosti, znači opis + slika. Garaža bez slika automobila se smatra nekompletna.
4. Svaki off u garazi ce se brisati tako da nemate potrebe skretati s teme.

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 124 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Opel Kadett Standard C
PostPoslato: 02 Feb 2013 15:32 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Dec 2012 00:06
Ime: Robert
Opel: Kadett C
Garaza: pogledaj
da li si imao ovaj sat (za vreme )http://postimage.org/image/eug6f6axl/ od kako si ga kupio ili si sam stavio? Posto kod mene na tom mestu stoji pokazatelj brzina i apsolutno nema nikakvu svrhu te bi da cupam to i stavljam sat... i gde se moze nabaviti ?

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2013 16:39 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2010 23:23
Ime: Gavrilo
Opel: Kadett C 1.2
Sat je dolazio fabricki, tada je to bila dodatna oprema, koliko god delovalo smesno, stvarno je tako. Modeli bez sata su tu imali raspored brzina, cisto da stave nesto.
Mozes na nekim otpadima naci pa skinuti iz originalne table, a mozes i celu instrument tablu sa tim satom kupiti za 10-ak eura i zameniti tvoju.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2013 19:17 
1st Gear
Korisnikov avatar

Ja sam iz Subotice, veruj mi obisao sam sve otpade, cak sam bio kod jednog koji se samo bavi iskljucivo opelom ali kaze da nema za starije modele apsolutno nista. Naisao sam na jednog ne rastavljenog C kadetta i bio sam "narucio" neke delove za rezervu da ih imam, ali je vlasnik otpada jedan Lotros sa kojim sam zavrsio svakakav vid saradnje. Ne volim neozbiljnost pogotovo ako mi je neko prethodno dao svoju rec i obecao nesto... Tako da jedino mogu preko neta da trazim i tu sam hendikepiran. Hvala na obavestenju, ako budem naleteo uzimam, mada mi nije nesto posebno bitno. Jel ima neko mozda rezervni ili visak cep od hladnjaka? Ili od kog auta bih mogao kombinovati, meni je otisla guma, i bezi mi antifriz....

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2013 19:32 
5th Gear
Korisnikov avatar

Vec sam ti u tvojoj temi(garazi) naveo da mozes kupiti na verovatno svakoj benzinskoj pumpi cep hladnjaka, mislim da je ili univerzalni ili od lade, nisam 100% siguran, ni meni nije originalni, isto mi je otisla guma pa sam stavio taj i evo i danas sluzi:

Slika

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2013 19:39 
1st Gear
Korisnikov avatar

e da ... zaboravio ... :) kad mozak radi na 1oo strana, ne znam sta cu pre... hvala

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2013 10:40 
5th Gear
Korisnikov avatar

Evo jos koja slicica(slike su uslikane dok sam cekao nesto na parkingu, pa mi bilo dosadno):

Trenutna kilometraza:
Slika
Da li primecujete nesto interesantno u kilometrazi?

Mnogi kad kupuju ove "nove" automobile sa placeva, gledaju u papucice da bi procenili pravu kilometrazu po istrosenosti istih(ali preprodavci im najcesce doskacu za zamenom istih :D ). Evo kako papucice izgledaju kod mene(nisu menjane), pa procenite sami koliko imamo predjenih km:

Slika
Slika na kojoj se jedino jasno vidi papucica gasa

Slika

Slika
Stanje kocnice

Slika
Ovde se sve papucice jasno vide

Imao sam malo problem sa osvetljenjem, a slikano je mobilnim, ali iz vise slika se jasno vidi.

Evo i jedne slike koja je ispala interesantna sasvim slucajno:
Slika
Nisam planirao da ovako namestim volan i da zakloni prve brojeve kilometraze, ali kad sam sliku prebacio u komp, primetio sam poslednje 3 cifre od kilometraze(bez cifre za stotine metara-poslednje cifre).

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2013 16:43 
5th Gear
Korisnikov avatar

A sad malo trenutnoj muzici u kolima.
Odlucio sam se da ne ubacujem neke moderne uredjaje, vec neki radio u duhu vremena iz koga je i sam auto. Veoma jeftino je nabavljen radio koji se i originalno ugradjivao u Opel vozila:

Slika

Slika

Slika
U pitanju je obican radio bez kasete, po logu se vidi da je to cuveni Blaupunkt. Radio je veoma simpatican, a ima cak neke funkcije koje imaju i danasnji napredni uredjaji - memorisanje stanica(samo 3 stanice, ali sasvim dovoljno), a cak ima i mogucnost skidanja komandi da bi se osigurali od kradje :ludilo2: . Plocica nije originalna, bar mi se tako cini, ali se vrlo lepo uklopila. Nabavljen je pre skoro 2 godine(skoro dzabe) i odlicno radi i danas, samo sada su na ceni kao oldtimer radio.
Posto ponekad imam potrebu da slusam muziku po svom izboru, odlucio sam se za najjeftinije moguce resenje u kombinaciji sa ovim radiom, a to je mp3 fm modulator:
Slika
Uredjaj je naravno kineske proizvodnje, ali jos uvek radi, vec preko godinu dana. Na njega moze muzika da se pusta preko sd memorijske kartice, usb-a ili cak preko mp3 uredjaja i mobilnih telefona. Trenutno koristim pustanje sa SD kartice, druge nacine nisam ni isprobao, ali nema razloga da ne rade. Ima i praktican daljinski upravljac. Jedina mana mu je sto mu se plastika koja prekriva displej od sunca iskrivila i odlepila, ali displej ionako nema neku funkcionalnost.
Slika

U kolima je bio vec ubacen neki zvucnik, ispod table, koji je odavno probio i mogao se privremeno koristiti za tiho slusanje radia, ali je kasnije nabavljen jedan malo bolji zvucnik i povezan malo kvalitetnijim kablovima:

Slika
U pitanju je Pioneer-ov zvucnik iz sedamdeset i neke, taman da se uklopi u godine auta. Zvucnik je Made in Japan. Model je TS-X9 i jedino mi je zao sto ne mogu da pronadjem jos jedan pa da ih uparim. Trenutno je sve originalno u njemu, ali sam vec video na nekom japanskom sajtu preradu ovih zvucnika, pa mozda se i ja nekad u buducnosti odlucim na taj korak.

Slucajno sam naleteo na internetu na odlican par, ako se ne varam(ovo je u Buenos Airesu). Polovni su, ali izgledaju kao novi, samo je cena prava sitnica:
http://articulo.mercadolibre.com.ar/MLA ... macizo-_JM
Srecna okolnost moze na 12 mesecnih rata.
Za svaki slucaj morao sam i da uslikam i sacuvam sliku:
Slika :ludilo1:

Ako neko slucajno vidi negde na prodaju ili ima jedan ili dva ova zvucnika neka mi javi, mogu i neispravni, samo da je kutija u ok stanju i da ima mrezice. Nadam se da ce cena biti nesto niza od ove gore.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2013 17:55 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2011 19:45
Ime: Mile
Komso,super ti je radio!!
Ja sam u mom takodje dobio neki stari radio,isto bez mogucnosti pustanja kasete,al sam ga zamenio modernijim CD plejerom,kojeg sam dobio bas bas jeftino!!!
Muzika koju ja slusam,bas i nemogu da nadjem na radio stanicama,pa sam morao da nabavim CD plejer da mogu da przim dok vozim!!!! :headbang:
Mada,dosta volim da slusam motor kako radi u toku voznje!!!

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2013 18:20 
5th Gear
Korisnikov avatar

Hvala, hvala :).
Volim i ja svasta da przim, ali tu je SD memorijska, ranije od 2GB, sad se preslo na 4GB i ima tu svega(Metallica, AC/DC, Iron Maiden, Lordi, Rammstein...), a ima i nekih dobrih starih rok stvari sto stranih sto domacih, nadje se nesto i punk-a, poneka i pop stvar. Znaci ima apsolutno svega, a bas je prakticno i ne moram da strahujem da ce neko da mi obija auto zbog upadljive muzike u kolima. Uglavnom kad vide stari auto i jos unutra obican radio, zakljuce da im se ne isplati. Mada su mi pokusali jednom obiti kola, mislim da sam vec pisao o tom pokusaju, samo su iz nekog razloga odustali(na srecu nisu uspeli u obijanju ni gepeka ni vozacevih vrata). Modulator nekad ostavim u kolima, nekad sam ga vadio(dok je bio nov), jeste da je u prodavnici bio oko 10 eura nov, ali lopovima je cesto isplativo da i za 500 dinara ti naprave stetu od 50-ak eura. Sada kad ga i ostavljam, uglavnom ga izvadim iz upaljaca i sklonim da ne bude vidljiv, za svaki slucaj.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2013 20:12 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2011 19:45
Ime: Mile
Citiraj:
Volim i ja svasta da przim, ali tu je SD memorijska, ranije od 2GB, sad se preslo na 4GB i ima tu svega(Metallica, AC/DC, Iron Maiden, Lordi, Rammstein...), a ima i nekih dobrih starih rok stvari sto stranih sto domacih, nadje se nesto i punk-a

Fuck Yeah komso!!!! :headbang:
Nasli smo se...

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2013 22:15 
1st Gear
Korisnikov avatar

Mislim da svi mi "retro style" slusamo takav vid mjuze :) tako da bih vam se ja pridruzio. Imam ja neki matori radio pa slucajno ako nekome zatreba... Ja sam zamenio sa novijim i ugradio jace zvucnije i to.. ne zbog glasnoce i jacine vec jer volim da cujem i najtisi instrument bez ikakvih sumova i krcenja. Imao sam ranije usb player koji se kacio na upaljac, i to je extra stvarcica za retro... ali ne i za kvalitet ;) .... ja bih se malo pro...avao pa bih stavio radije ovako nesto:
http://dx.com/p/1-8-lcd-car-mp3-mp4-pla ... -usb-52251
na dealextreme-u je manje od 1o dolara ;)

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2013 12:20 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Dec 2010 19:02
Ime: David
Opel: Vectra B Zender, Kadett C broj 2
@snowman, kakav stari radio imas? Ja cu staviti ovih dana u Kadett-a neki 'kineski' radio, koji u principu ima aux sto mi je bitno da povezem sa telefonom i dosta je. :) Ali me ipak interesuje i neki stariji radio. ;)

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2013 16:23 
5th Gear
Korisnikov avatar

^
Aux imas na mp3 modulatoru, tako da je bolje da odmah ubacis stari radio, a modulator, prikljucujes po potrebi, a lako se sklanja, lepse izgleda, a plus je manji rizik od obijanja.

Sto se tice :headbang: tu je i propratni detalj:
Slika
Ova jelkica mi je postala zastitni simbol. Iako nije neki osvezivac, za to koristim i druge, ali kao modni detalj mi se lepo uklapa.

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2013 16:44 
5th Gear
Korisnikov avatar

Evo jos koje slicice enterijera.

Tabla:

Slika

Slika

Slika

Slika

Tabla je do skoro bila kao nova, ali nazalost prosle godine je malo podlegla zubu vremena, ostecenje je skoro neprimetno, ali ipak postoji:
Slika

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2013 17:04 
5th Gear
Korisnikov avatar

Dodatna oprema iz tog vremena - sportski kratki menjac sa oznacenim brzinama na rucici:

Slika

Takodje dodatna oprema - polica za sitnice. Piksla, kao i upaljac koji se vide na slici su spadali u dodatnu opremu, a mislim i da je grejac zadnjeg stakla koji se aktivira izvlacenjem prekidaca za ventilator ka sebi i ima lampicu sa oznakom na sebi spadao u dodatnu opremu(kada se ukljuci grejac zadnjeg stakla, pali se crvena lampica na prekidacu ventilatora) :

Slika

Presvlake u skladu sa godinama(automobila naravno), i one dodju kao dodatna oprema :ludilo2: :

Slika

Slika

Prednji tapaciri:

Slika

Slika

Slika
Rukohvat desnih vrata je ostecen, sto od zuba vremena, starosti i sunca, ispucao je, jasno se vidi kada se uvelica fotografija, nije pukao, ali potrebno ga je zameniti.

Slika

Trunje na patosnicama koje se vidi na prvoj slici potice iz ventilacije. Naime lisce je upadalo kroz resetku ventilacije(resetka izmedju haube i soferke). Pokusavao sam kompresorom da izduvam lisce i usisivacem da ga izvucem, ali nisam uspeo u potpunosti, tako da cu definitivno morati da rasklopim ventilaciju i da povadim lisce, jer izgleda da ne postoji nacin da se lisce izduva odnosno usisa bez rasklapanja. Ima jedna slika iz prethodnih poruka gde se vidi otvorena klapna ventilacije na "centralnoj konzoli" i jasno se vidi da ima lisca, koje se nalazi iza resetke. Ako neko ima predlog kako ovaj problem trajno resiti neka predlozi. Mozda ubacivanjem nekog plasticnog sita ispod resetke za ventilaciju?

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2013 17:20 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Sep 2009 23:14
Ime: Zdravko Daka
Opel: Astra G Turbo/Calibra MV6
Nedostaje ti zatvorena kaseta ispred suvozaca :mig: ja sam je imao na kadetu C iz 1979 a taj kadet mi je imao i fabricki siber koji se uvlacio pod krov cetvorokraki volan i niklovane lajsne na sve strane :D ako izbunarim sliku okacicu

Inace odlican ti je auto :respekt:

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2013 17:41 
5th Gear

Pridružio se: 11 Jan 2011 00:06
Ime: Aleksandar
Opel: Manta A 1.9L
A mogo bi i spolja neku pozersku sliku :D
Inace kadja je superiska :ziveli:

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2013 19:13 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2007 23:36
Ime: Pedja
Opel: Kadett B '72 1.2 i Coupe Rallye 1.2S, Kadett C Coupe '77 1.2, Monza A2 2.0 E
Ja imam 2 kasete ali i dalje nisam ubacio kod mene jer ne moze da se ubaci tek tako, mora se malo promudrovati. Inace i ja kuburim sa ventilacijom punom lisca i trunja, jedino resenje je staviti nesto na resetkama.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2013 19:29 
5th Gear
Korisnikov avatar

Daka je napisao:
Nedostaje ti zatvorena kaseta ispred suvozaca :mig: ja sam je imao na kadetu C iz 1979 a taj kadet mi je imao i fabricki siber koji se uvlacio pod krov cetvorokraki volan i niklovane lajsne na sve strane :D ako izbunarim sliku okacicu

Inace odlican ti je auto :respekt:

Hvala na pohvalama.

Meni ne nedostaje :). Korisna je ta kasetica, redja je, ali i polica odradjuje posao. Imam na limu ispod table otvor za bravicu kasete, ali kako se sama kaseta ucvrscuje to vec nisam razgledao. Siber mi se svidja kao dodatna oprema, pogotovo ako ne prokisnjava. A prema opisu izgleda da si imao kadett c berlinu :respekt: . Mnogi kazu da im je taj cetvorokraki volan lep, ali meni nije uopste i on je oprema iz berline. Nedostaje meni mnogo tih sitnica, ali bice, ima vremena, jos je mlad.
Prvo da sredim gomilu nedostataka, a sitnice ce biti slag na tortu. Farbanje odlazem iz godine u godinu i svake godine kazem, valjda ce biti sledece :). Nebo je takodje jedan od proiritetnijih problema. Zadnji tapacirunzi su od kartona i desni mi je probusen(originalni su, ali jedan je eto ostecen). Mora malo i limarija da se uradi, 95% je u odlicnom stanju. Ali ipak je malo truo na gepeku, to treba da se isece i zameni zdravim limom. Predlagali su mi da ofarbam u svojoj reziji jeftino auto i da on lepo izgleda, ali ja bih ipak isao na tezu varijantu, ali i trajniju, a to je da se ociste lepo mesta gde je imalo pocela korozija(ispeskari) i spreci truljenje dok jos moze, a to ipak kosta mnogo vise nego sto trenutno mogu da ulozim. Jos 2 ispita do kraja mastera, pa moram poceti ozbiljne pare da zaradjujem i da ga sredim kako i zasluzuje.

@mracni takodje hvala na pohvalama. Ima takvih slika na prethodnoj strani, a ima i nekih "umetnickih" na prethodnim stranama. Nisam nikad radio fotosesn, nego ponekad uslikam koju slicicu mobilnim pa ponesto i okacim ovde. Vecina slika enterijera je nastala jedan dan kad sam cekao nesto na jednom parkingu pa mi bilo dosadno. Bice slika kad se prolepsa vreme, seticu se cesce da ga uslikam, bice i nekih pozerskih.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2013 20:02 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Apr 2012 21:06
Opel: Manta b 1.2s 75', volvo v40 1.9dci 2004.
ne moras da peskiras, brusilica i celicna cetka i eto magije, probaj pa ces prijatno da se iznenadis :)

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2013 12:23 
Club 1000
Korisnikov avatar

Znam muku sa tablom. na istom mestu je pocela. strasno... ali vise joj nema spasa. to je na narandzastom karavanu. A na ovom drugom drugom crvenom karavanu sto sam uzeo pre par dana taman se ponadam citava tabla kad ukapiram da je neko zalepio nesto preko tih par 'rupica' gde fali parce table. :(

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2013 02:24 
5th Gear
Korisnikov avatar

Mantaman je napisao:
ne moras da peskiras, brusilica i celicna cetka i eto magije, probaj pa ces prijatno da se iznenadis :)

Nisu ta mesta bas pristupacna za brusilicu sa celicnom cetkom, zato bi isao na peskarenje, mada toga nema puno, par delova, a uglavnom je zdrava limarija. Vecina bi samo isla na obicno farbanje, bez puno pripreme, bez rastavljanja. ja bih voleo da odradim to sa rastavljanjem i kompletnim ciscenjem i kompletnim farbanjem celog auta(jeste da je unutrasnjost kao nova sto se tice farbe, pa mozda i ona ne mora da se prefarbava. Razmotricu sve opcije kad to jednog dana dodje na red, ako i dodje.
Gepek ce biti isecen(tacnije deo koji je najvise nastradao) tako da tu i nece trebati da se radi skidanje korozije, ali na primer pojavljuje se korozija na dodnjem delu vrata, na spojevima i unutar tog donjeg dela vrata, tome ne moze da se pridje brusilicom. Ostatak je jos uvek zasticen, jer kompletna limarija je bila konzervirana i jos se to drzi. Mislim kad se bude sredjivalo, treba skinuti zastitu sa unutrasnje strane suvozacevih vrata, ocistiti deo gde je bilo ulubljenje i ponovo naneti zastitu, jer je tu na primer malo krenula korozija ispod zastite(zbog previjanja lima). Nece to pokazati vidljive znakove ni za 2-3 godine, ali pazljivim zagledanjem moze da se primeti da polako pocinje vreme da radi svoje.

Candy Man je napisao:
Znam muku sa tablom. na istom mestu je pocela. strasno... ali vise joj nema spasa. to je na narandzastom karavanu. A na ovom drugom drugom crvenom karavanu sto sam uzeo pre par dana taman se ponadam citava tabla kad ukapiram da je neko zalepio nesto preko tih par 'rupica' gde fali parce table. :(

Dobro sad sta je tu je i dalje je to skoro neprimetno. Ne znam da li postoji neki nacin da se sprece dalja ostecenja. Ako nema nacina, onda ili pronalazenje neostecene table i zamena kad se ova mnogo osteti ili presvlacenje ove. Moze se ici i na to prelepljivanje necim da se ne primeti :D .

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2013 12:09 
Club 1000
Korisnikov avatar

Nema spasa. Kad je jednom poecla da puca to je to. samo trazenje citave table i redovno mackanje nekim kremama koje nisam uspeo da nadjem. :(

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2013 12:19 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Apr 2012 21:06
Opel: Manta b 1.2s 75', volvo v40 1.9dci 2004.
tablu moras redovno da mazes ili prskas sprejom a leti ako stojis na parkingu da nadjes neku zastitnu foliju. ja sam moju konacno zamenio i sad cu redovno da je odrzavam i stitim od sunca, a kad jednom pocne da puca nema joj spasa.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 124 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]