Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 12 Maj 2025 15:37

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Pravila foruma

1. Naslov - treba da sadrzi model auta,
2. Slike da se ubacuju preko http://www.imageshack.us/ i u formatu thumbnail i to po tri do cetri slike u redu, sve radi lepse preglednosti i zbog ljudi koji imaju i dalje dial-up, pogledajte temu "Kako postaviti slike Vašeg automobila!"
3. ovde mozete predstaviti vase vozilo u potpunosti, znači opis + slika. Garaža bez slika automobila se smatra nekompletna.
4. Svaki off u garazi ce se brisati tako da nemate potrebe skretati s teme.

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 106 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Kadett C 1.2
PostPoslato: 14 Jan 2013 22:30 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Dec 2012 00:06
Ime: Robert
Opel: Kadett C
Garaza: pogledaj
Kupio, poceo sredjivanje pa eto da nabacam i ja koju sliku u garazu.
Zapravo me zanimaju predlozi i sugestije.

Slika Slika

Skidao sam kontrolnu tablu da bih namestio sat da radi kako treba, ugradio sam i bele
diode mada nemam sliku da uploadujem, razmisljam da bi bilo lepse sa plavim ili crvenim
diodama.
Morao sam da skinem oba fara da busim nove rupe kako u faru tako i u sasiji jer ih je
drzao "vazduh". Poskidao sam maglenke, nisu u funkciji tako da kada stigne neka lova
stavljam okrugle jer mi se nekako vise uklapaju u stil.

Slika Slika

Malo sredjivanja oko branika... bila bi me sramota iz dvorista d aizadjem sa onako zardjanim.
"Seljacka metoda" sredjivanja - malo peska, malo vode i zuljanja.... zadovoljan sam krajnjim
izgledom.

Slika Slika

Slika

Ovaj volan sam stavio jer je stari bio kriv i nije mi se nikako svidjao, nije da mi se ovaj svidja
ali ne mogu da nadjem za sada bolji. U svakom slucaju funkcionalan je, samo imam problema oko
vracanja rucice za migavac jer se ne vraca sama od sebe... ali mislim da je to stvar navike.

ITD.... steta sto novcanik govori a ne dobra volja i zamisao :) :banghead:

Vrh

Tema posta: Re: Kadett C 1.2
PostPoslato: 14 Jan 2013 22:39 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Nov 2008 22:48
Ime: Dejan
Opel: Kadett C 1.2
Daj neke malo vece slike da se vidi nesto
Ja ne bih budzio te sarene diode po tabli ipak je ovo stariji auto...

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2013 22:43 
Iskusni Opeldžija

Pridružio se: 24 Jun 2010 19:23
Ime: Mihajlo
Opel: Corsa C GSI
Fina mašinica, srećno sa sređivanjem i saradnjom sa novčanikom :D

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2013 22:45 
1st Gear
Korisnikov avatar

NIsam hteo da stavljam vece zbog preglednosti mada ....
Slika

Slika
Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2013 22:49 
1st Gear
Korisnikov avatar

pa tesko je nabaviti delove za njega, a samim tim kad nadjes, prodavac koliko trazi moras mu dati jer drugde neces naci :) .... trenutno moram da mu menjam sponu - da kazem da mi je to naj hitnije. Ali planiram haubu gepek i kriv da presvucem karbon folijom. i Gde god mose da se stavi - da strpam fawolit... ne znam kako mu se skuda "tapacirung" na goirnjem delu ... tj bolje receno ne znam kako staviti drugi :) ... skinuti je lako :)

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2013 00:05 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2007 23:36
Ime: Pedja
Opel: Kadett B '72 1.2 i Coupe Rallye 1.2S, Kadett C Coupe '77 1.2, Monza A2 2.0 E
Ja sam prosle godine kupio nove gornje jabucice (kugle) za Kadett C u prodavnici pa zato verujem da je moguce pronaci i krajeve spona. Ako je to manje izvodljivo uvek ih mozes reparirati...

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2013 00:19 
1st Gear
Korisnikov avatar

verujem da ima negde, pa makar neko u nekom cjumezu, ali treba naci gde i odrzavati kontakt s takvim ljudima. Mada sam dobio kao predlog da modifikujem staru u smislu da navarim od drugog automobila.... sto mi se bas i ne radi. Otom potom

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2013 00:34 
5th Gear
Korisnikov avatar

Opel: Kadett B '72 1.2 i Coupe Rallye 1.2S, Kadett C Coupe '77 1.2, Monza A2 2.0 E
Maaaa nema sta da varis i komplikujes, samo odnesi staru sponu kod majstora koji se bavi trapovima i on ce da ti je reparira i promeni i onu zastitnu gumu.....provereno.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2013 02:39 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2010 23:23
Ime: Gavrilo
Neki delovi znaju da budu problem, ali sve se da srediti, samo strpljenja i bez nerviranja. Dosta toga se moze povoljno remontovati, a ponesto se jos lagano nalazi.

Srecno sa sredjivanjem. Ne znam kako izgledaju te diodice, ali i ja sam protivnik previse budzenja, jer ipak mi se vise svidja klasika uz male izmene.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2013 18:56 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2011 20:28
Ime: Milan
Opel: Manta A,Meriva A Cosmo
Po meni ides skroz u pogresnom pravcu sto se sredjivanja tice,skidaj ovaj volan i trazi originalan za pocetak,a ne mogu da vidim dobro sta ima na pragovima,neka cev :? ,ako jeste :seci: ,pa nije on dzip nego Kadet C,a za karbon necu ni da komentarisem,taj tip auta je najlepsi kad je u originalnom stanju bez budzevina,to je moje misljenje,ne moras da prihvatis :postovanje:

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2013 22:03 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Sep 2012 22:31
Ime: Ivica
Opel: Kadett c
Evo za pocetak imam ja original volan kadetov :)

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2013 11:32 
1st Gear
Korisnikov avatar

samo polako, imao sam i ja njegov originalan volan mada je sav izlomljen i izlepljen pa sam ga prvenstveno iz tog razloga menjao
definitivno mi se svidja jedan od ove dve vrste:
Slika

Slika

ali otom potom.

da li neko zna od kog automobila mogu da uzmem .... ne valja mi zatvarac (cep) hladnjaka, matoro pa istrunula guma, nasao sam jedan
na nekom kadetu ali takodje isti problem. Probao sam od stojadina medjutim ima mozda milimetar zazora, taman da nije dobar :)

sinoc sam cackao oko muzike u kolima. Ne volim glasno da mi svira ali volim da cujem svaki sum ako u pesmi postoji, pa iz tog razloga malo "budzio" postavicu i neke slike samo kad prebacim na komp.

@milan_stoicic pa svako ima svoje misljenje :) zato sam i trazio predloge i sugestije. Meni se oduvek svidjao sam oblik auta, svidja mi se zvuk, svidja sto rezi a ne prede, medjutim hocu da ga sredim da bude u mom stilu (starke i pocepane farke) ... Ipak, ja sam kupio auto ne on mene :) Mada kazem, prihvatam i kritike, pa razliciti smo mi svi, svako ima neki svoj stav.... valjda... :respekt:

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2013 12:00 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Sep 2009 23:14
Ime: Zdravko Daka
Opel: Astra G Turbo/Calibra MV6
Oba volana na slikama sto si postavio su bili moji ja slikao :dzony: :kadetar:

Ima po oglasima raznih volana koji uz odgovarajucu glavu volana mogu da se montiraju :ots1:

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2013 13:17 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Dec 2010 19:02
Ime: David
Opel: Vectra B Zender, Kadett C broj 2
Imas lepu osnovu, i nemoj nikako da je upropastis. karbon i diode nikako. Bolje nadji negde taj prvi volan sa slike, nadji Recaro kadice iz Kadett-a ili Mante, i okrugle maglenke i nista vise ne diraj. Mani se budzevine to je auto koji je sad vec oldtimer. Steta ga je unistiti a sve manje ih je po ulicama koji su u dobrom stanju. ;) :ots1:

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2013 14:31 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Sep 2012 22:31
Ime: Ivica
Opel: Kadett c
Za cep ti mogu ja pogledati, ja sam menjao hladnjak pa mi je to ostalo sa strane ....

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2013 17:42 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2010 23:23
Ime: Gavrilo
Sto se tice volana, covek je stavio taj jer mu je originalni u raspad stanju, a trenutno nije imao nijedan bolji. Ovaj mu svakako gadno stoji, ali dobro, zamenice se, to je sigurno. Ja predlazem da uzmes neki sportski, ali koji se uklapa sa tvojim autom, znaci ili u fazonu sa prve slike ili neki takav za oldtimera(prvenstveno tebi da se svidja) ili da vratis originalni ili eventualno onaj cetvorokraki od kadeta C, koji se meni licno najmanje svidja(ali ukusi su razliciti). Savetujem te da ne ides na ove moderne sportske volane nepravilnih oblika, duginih boja jer mu ne stoje. U svakom slucaju izmena volana je najmanji problem, ako pozelis da mu vratis originalni izgled.
Ono sto treba da odlucis sam, to je u kom ces pravcu sredjivanja ici. Sta ti zelis? Ili originalan izgled, klasika uz male modifikacije koje uvek mozes lako vratiti u fabricki izgled(volan, felne u oldschool fazonu, sedista, zatamnjivanje...) ili ides na neki restomod. Uglavnom ljudi prvo vide koliko bi ih kostalo vracanje u fabricko stanje i koliko im je auto dobra osnova, ako je u dosta dobrom stanju, onda idu na vracanje u fabricko, ali ako je vec osnova dosta losa, onda se najcesce radi restomod(zamena motora za neki jaci, moderniji, osavremevljavanje enterijera, neke moderne felne, spustanje...). Na sta god da se odlucis, vidi da to bude odradjeno sa dobrim ukusom, pogotovo restomod, jer cesto se ode u pogresnom smeru. Postoji i opcija izrade replike, na primer neke od reli verzija, ali mislim da to ne spada u opciju, jer recimo da kosta kao neki bolji nov auto iz fabrike.
Sto se tice karbon folija stvarno ne znam kako bi mu stajale i kako si ih zamislio, ali ima ovde ljudi koji mogu da ti odrade u photoshopu ako ih zamolis, samo im obezbedis slike tvog auta i kazes gde bi zeleo da ih postavis, pa bi ti neko uradio. Ko zna mozda i ne bi izgledalo lose, voleo bi da vidim, a opet to se lako da skinuti posle nekog vremena. Prodavao je neki lik pravu karbonsku haubu za kadet c pre nekog vremena, samo sto je bila bas velika cena, ali dobro, skupi su takvi delovi. E da i kakve su to cevi sa strane? Cemu to sluzi? Ja glasam za skidanje.
Za poklopac hladnjaka, mislim da moze ili od lade ili univerzalni i on je cini mi se oko 200 dinara na pumpi, mozes da proveris.

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2013 18:05 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Apr 2012 21:06
Ime: Aleksandar
Opel: Manta b 1.2s 75', volvo v40 1.9dci 2004.
definitivno mu skidaj te sipke sa strane, pa nije to dzip :)

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2013 18:34 
1st Gear
Korisnikov avatar

ok bice skinute :) poslusacu vas jer vecina tako glasa ;) mada s ozirom po kakvom terenu idem... nije lose po ovakvom vremenu, ljkudi imaju gde da uzuljaju sneg i blato pre nego sto udju u kola :) ... ne ribaju oni pa nemaju pojma kako je to zabavno kada se blato zavuce u tapacir. Karbon bi stavio na haubu i na gepek - mada mi predlazu da stavim i na kprov... Ne svidjaju mi se ove nalepnice sto su na njemu, nisam ih ja stavljao, a da ih skinem.... videce se. Kad dodje do farbanja bice odradjeno. Ne bih nesto preterano sportski da ga sredjujem jer nije u mom stilu, ali takodje s obzirom da imam 20 i kusur godina, malo je neukusno da se u dedi pojavim (iskreno meni bi to smesno izgledalo).
Nego mene zanimaju sirene (trube - horn) kako god da ih nazovem. Onu njegovu buh da cupam jer mi zvici kao kod fice :) i uopste mi se ne svidja. Danas sam gledao po budzi (buvljaku) i ne znam koliko je zahvalno staviti airhorn sto idu na vazduh, nemam iskustva s tim pa i ne znam kako se montiraju, mada verujem da nije nista komplikovano - da se sve nauciti ;) ali me zanima koliko su oke ?
konkretno : http://www.youtube.com/watch?v=U1wMaGktN0g
P.S. da, maglenke (okrugle) hocu svakako da stavim - kockaste sam pocupao. Trebace mi pomoc oko privezivanja releja i tih stvarcica ali otom potom ;)

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2013 23:45 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2011 20:28
Ime: Milan
Opel: Manta A,Meriva A Cosmo
:dedica: je :dedica: pa ga ti izlepio celog u karbon i stavio mu jos sipki sa strane,a veruj mi vise se ceni lep originalni izgled nego neka budzevina,pogotovu sto si mlad ljudi ce vise ceniti to :ziveli:

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2013 00:26 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Nov 2009 17:27
Ime: marko
Opel: ex c coupe ex e cabrio & ex c automatic sad tigra 1.4 16v
imam ja volan sa glavom za c klasu u losijem stanju ali je glava za vise volana :D

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2013 21:43 
1st Gear
Korisnikov avatar

evo zbog ovoga bih da ugradimdrugacije diode:
Slika

ovako se vidi nocu, danju se ne vidi da svetle pa me malo iritira kad nisam siguran da li sam upalio svetla... :) :taz

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2013 21:52 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Apr 2012 21:06
Ime: Aleksandar
Opel: Manta b 1.2s 75', volvo v40 1.9dci 2004.
napisi na papir podsetnik pa zalepi pored volana (upali svetla a ispod i ugasi svetla) :) video nedavno u gradu u nekom autu :)

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2013 22:59 
5th Gear
Korisnikov avatar

Najbitnije je da nisi jos na rezervi.... ;)

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2013 15:38 
1st Gear
Korisnikov avatar

Mantaman je napisao:
napisi na papir podsetnik pa zalepi pored volana (upali svetla a ispod i ugasi svetla) :) video nedavno u gradu u nekom autu :)

za gasenje imam podsetnik :) - prethodni vlasnik je ugradio u prekidac od vrata biper koji pistiako nisi ugasio svetla :) tako da mi je taj problem resen :)

Inace... Skinuo sam onu sipku sa strane (ja jednu a neko drugi drugu) :)
Neko se u gradu potrudio da mi oplaksa posao, tako da mi je skinuo jednu sipku. Malo me je to i sjebalo jer ... steta je u pitanju pa ka kakva god bila, kola u centru parkirana su jako nebezbedna... bedak... :krsti:

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2013 15:51 
1st Gear
Korisnikov avatar

i zanima me ako neko zna mozda kolika je cena ovakvih felni ?
Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 106 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]