Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 09 Maj 2025 00:24

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Problem sa el. podizacima (hitno)
PostPoslato: 28 Nov 2012 22:52 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Okt 2011 21:10
Ime: Aleksandar
Opel: Astra G 1.7 DTi 16V (Y17DT)
Garaza: pogledaj
Pozdrav ljudi....Imam jedan mnogo bezveze problem i javio mi se juce....Evo o cemu se radi....Ne rade mi elektricni podizaci prozora napred....U pitanju Astra G 1.7DTi ako je uopste bitno....Bio sam da registrujem auto, sve zavrseno i radili mi podizaci i pre i posle tehnickog, medjutim, posle odjednom mi prestanu rade....Dodjem kuci, proverim osigurace sa podizace od 7.5A i od 30A i ispravni su i jedan i drugi....Za svaki slucaj stavim druge osigurace iste jacine i probam i opet ne radi (ps: menjao sam ovaj od 30A, a ovaj od 7.5A nisam - na izgled su ispravni)....Niti svetle one "tackice" kada se upali svetlo (ni na levom onom sto je glavni gde ima za vozaca i suvozaca, ni na onom tamo kod suvozaca) niti rade kada se pritisnu....Znaci i jedan i drugi onaj "deo" za podizace ne radi....Kao da uopste nema struje do njih....Za svaki slucaj izvadim onaj deo sa vozaceve strane gde su dugmici za podizace da proverim da li se mozda nije nesto kabli zeznuo, medjutim, nije....Sve je ok....Znaci odjednom prestalo da radi....Sad razmisljam, dal nije mozda u prekidu neka zica sto ulazi ovamo do vrata, ili dal se nije zeznuo neki kabli na onom gumenom delu kod sarki vrata, pa tu nesto...?Znaci, odjednom samo prestalo....Nesto je povezano, e sad sta, nemam pojma....Mozda jos da probam da skinem kleme sa akumulatora da se mozda resetuje nesto ili sta vec, pa tako proradi....Isto sam bio imao dan pre toga problem da mi nije hteo zadnji brisac radi i posle sam od sebe proradio....Stvarno ne znam sta je....Mozda jos da proverim osigurace jos jednom....I jel je ok da sa unimerom izmerim da li ima struja na tim osiguracima koji su za podizace kada dam kontakt?Jel je to ok?Ako neko ima resenje, neka se javi, jer nije bas da mi nije hitno....Zato sam i napisao u naslovu gore....Hvala unapred svima....Pozdrav :ok: :ots:

Vrh

Tema posta: Re: Problem sa el. podizacima (hitno)
PostPoslato: 28 Nov 2012 23:17 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2012 21:45
Ime: Milan
Opel: Kadett 1.8 8v
Sam si sebi odgovorio ... Proveri jel imas napona kad iscupas onaj prekidac na vratim da li tu ima napona ako ima onda ti je mozda riknuo prekidac (usta cisto sumljam) najednostavnije uzmes unimer i ides redom ... ako negde fali napon tu je prekid ... najverovatnije ti se presavila pa pokidala zica od napajanja u izmedju vrata i sasije ...

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2012 23:44 
5th Gear
Korisnikov avatar

Hvala druze na odgovoru....Probao bi odma sa unimerom, ali je fora sto su te rupice toliko male da se ni cackalica nemoze stavi, a kamoli one debele sipkice od unimera....ne verujem ni ja da je do prekidaca....Probacu sutra da vidim da li je mozda negde zica u prekidu, nego ne znam samo kako da vidim one zice sto idu izmedju vrata i sasije, jer su u onom gumenom crevu i neizvodljivo je ovako, vec samo vrata da se rasturaju....Nego da pitam ovo sto mogu sutra prvo da uradim....Jel je ok da se sa unimerom + i - kraja kablova izvavi jedan od dva osiguraca koji su za podizace stakla i da se izmeri koji je napon ili struja kada se da kontakt i kada se pritisne dugme?Jel je izvodljivo tako nekako da se vidi da li uopste ima struje?Ako ima, onda je prekid verovatno u zicama izmedju vrata i sasije, jer ne radi podizac ni kod suvozaca....Verovatno su povezani na istu zicu....'ebem li ga....

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2012 23:49 
Club 1000
Korisnikov avatar

Napon na osiguracu treba da bude i bez kontakta ... nemoj da pritiskas dugmice kad ti umesto osiguraca stoji unimer ...

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2012 23:59 
5th Gear
Korisnikov avatar

Ok...Hvala puno druze...Probacu sutra da izmerim da vidim da li ima napona na osiguracu...Ako ima, onda verovatno zica negde u vratima u prekidu, jer nema sta drugo....Samo ne znam kako cu da uspem da proverim zice kad sve stavljene u onom gumenom crevu...?Verovatno vrata mora da skidam (tapaciri iznutra i one plastike) da bi dosao do zica?

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2012 00:13 
Club 1000
Korisnikov avatar

ma nemoras vrata skidati samo skini tapacirung od vrata to ti je jednostavnije ...

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2012 00:18 
5th Gear
Korisnikov avatar

Ma nisam ni ja mislio cela vrata :D Bio sam napisao gore u zagradi tapacir, nego mozda nisi video...Nebitno...Hvala tebi puno u svakom slucaju...Izmericu unimerom napon na osiguracima, i ako ima, skinucu tapacir, pa cu pogledati zice i da vidim sta i kako...Pozdrav i hvala...Javicu rezultate

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2012 00:28 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Apr 2008 20:13
Ime: Nenad
Opel: kadett 1.6i gls
A mislim da moze i samo guma da se izvadi... Izvadis sa jedne strane i povrnes... Moci ce da se povrne dovoljno da pregledas zice...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]