Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 05 Maj 2025 01:12

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Astra J, problem sa menjacem(kvacilom), sta god da je...
PostPoslato: 27 Nov 2012 10:25 
1st Gear

Pridružio se: 25 Nov 2012 21:28
Ime: Dejan
Opel: Astra J cosmo 1.6 115ks
Pozdrav svim clanovima OTS,

Nepunih godinu dana je proslo otkako sam uzeo auto i imam jedno pitanje za ljude koji su kompetentni i vlasnike istog...
Od prvog dana ubacivanje u rikverc je prava nocna mora...mislim da sam korektan vozac i sve radim po propozicijama, dakle, zaustavljam auto u skroz, pritiskam kvacilo, izbacujem iz brzine, pustam kvacilo, pritiskam opet, hocu da ubacim rikverc, jeza me prolazi od glave do pete i na kraju, taj uzasan zvuk "krljanja" kad ubacujem u brzinu....i tako svaki put.....

Ja sam jedan od onih vozaca koji sluze autu a ne obrnuto, tako da je ovo stvar koja mene uzasava od prvog dana.

U servisu sam se naravno odmah zalio kad sam ga uzimao medjutim hladno su me otkacili uz obrazlozenje kako je to "normalno dok se "menjac ne razradi" (po meni gluposti) i kako ce to sve doci na svoje do prvog servisa.

Nakon pola godine dolazi i taj, za mene dugo ocekivani servis, ali moj auto i dalje ima isti problem. Sad vec relativno besan na celu situaciju napomenem im da pogledaju menjac i kvacilo, da bi "majstori" primetili da je korpa kvacila kriva (sta god to znacilo, ne razumem se dovoljno) i bice zamenjena u okviru garancije.

Posle novih mesec dana agonije koliko je trebalo nova korpa da stigne iz proizvodnje (ili najblizeg auto-otpada) odlazim u ovlasceni servis (ne bih ga pominjao) gde mi "uspesno" zavrse zamenu iste. Zovu me da preuzmem auto, sav sretan sedam u njega, i prva stvar koju sam uradio je naravno isprobavanje rikverca, kad ono.....horor film....isti problem ali je zvuk koji izlazi iz menjaca duplo jaci....opravdano mi pada mrak na oci, izlecem iz kola, ulecem u servis, pozovem majstore koji su radili moj auto da izadju napolje i cuju simfoniju zupcanika na mojoj astri.

Oni zacudjeno slegaju ramenima i naravno nemaju odgovor na moju seriju pitanja, tek se javlja jedan od gospode i kaze da je NEGDE u uputstvu procitao da prilikom ubacivanja u rikverc treba pritisnuti polugu za rikverc, pomeriti rucicu menjaca u levo i nakon zadrske od 3 sekunde ubaciti u rikverc. U neverici sta mi covek govori, odlazim kuci bez komentara...

E sad, moje pitanje je da li ljudi koji voze ovaj auto imaju isti problem, i naravno molim ljude koji se razumeju u ovu problematiku da se ubace. Za mene licno je nepojmljivo da se tako nesto cuje na novom autu, vozio sam aute i "ispod cekica" a vozio sam i aute sa par stotina hiljada predjenih kilometara i ovako nesto nisam video (pardon, cuo), sem ako je auto zaista bio neispravan... Ali opet ostavljam tu mogucnost da je to nesto sto je normalno, jer ponavljam, ne razumem se dovoljno da bih procenio, zato vam se i obracam ovde na forumu...

Iz teksta ste verovatno zakljucili da sam odlepio covek....nisam jos uvek ali sam veoma blizu :) Ipak pretpostavljam da svi koji citate ovo razumete moju, mogu slobodno da je nazovem ogorcenost. Vec me je sramota kad se parkiram ispred zgrade, ljudi me gledaju kao da nisam normalan, sta to radim sa autom, da li sam uopste cuo da treba da pritisnem kvacilo kad menjam brzine :)

Dosta sam se "nafilozofirao", izvinjavam se ako sam smorio sa predugim tekstom. :)
Nadam se brzim odgovorima, svaki savet ili solucija su dobrodosli...uskoro cu iskuckati detaljno moje utiske o ovom autu propracene lepim slicicama.

Hvala unapred, pozdrav jos jednom svim clanovima :)

Vrh

Tema posta: Re: Astra J, problem sa menjacem(kvacilom), sta god da je...
PostPoslato: 27 Nov 2012 10:47 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Sep 2009 23:14
Ime: Zdravko Daka
Opel: Astra G Turbo/Calibra MV6
Garaza: pogledaj
Samo ovlaceni servis i dok traje garancija ne silaziti im sa grbace dok ne otklone taj kvar. Nista drugo ne preostaje. Na novom autu to jednostavno ne sme da se dogadja.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2012 10:50 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2012 12:32
Ime: Vanja
Opel: Astra G 2.0DTI 16V
Druze pa ti imas sajle umesto zivaca! Nedaj da te zezaju i prave ludim. Idi i trazi nek ti menjaju menjac! Pa na kadetima koji su presli boga i oca se to nedesava a kamoli na novom autu... :krsti: Idi u drugi ovlašćeni servis nek ti rese problem. Ako taj servis nezna :krsti:

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2012 10:51 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Nov 2011 15:28
Ime: Ivan
Opel: Omega b, Astra g
Pozdrav komšija, šta da ti kažem, nisi prvo koji je u novom Sadu kuio novog Opela i imao brdo roblma sa njim. Nijedan od ovlašćenih dilera i servisera nije pouzdan, šta više za neke saže saznalo da su u garanciji stavljali kineske delove u vozila.
Moj savet, pravac BG i ovlašćeni servis.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2012 11:47 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jan 2010 15:17
Ime: Petar
Opel: Astra H opc line
Opelovi menjaci s rikvercom u prvoj zaista umeju da zakrce ali ako ej to krcanje prekomerno neka ti zamene i lamelu i bice to ok :wink:

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2012 11:50 
1st Gear

Hvala na brzim odgovorima,

Taj servis i jeste bio u beogradu posto u ns vise ne postoji ovlascen servis, mvm i catalov su zavrsili svoju pricu. Tako ce i biti, sad su mi zakazali zamenu lamele pa cemo videti da li to pije vodu... Imao sam jos jedan peh sa autom pisacu i o tome kasnije, u ovoj bednoj zemlji je najbolje uzeti polovnog juga ili stojadina, i to je varijanta "peri-deri"

Ovako kupis nov auto u cilju uzimanja pouzdanog i dobrog auta i neko ti se po*ere na to, i ispada kao da si kupio macku u dzaku, kao da si uzeo polovnjaka na auto placu.....

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2012 11:54 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jan 2010 15:17
Ime: Petar
Opel: Astra H opc line
Samo ti okaci slike da vidimo taj "los" auto, ostalo ce ti resiti valjda :wink:

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2012 11:59 
1st Gear

Vec bi ih okacio do sada nego je auto kod limara, to je ono o cemu zelim da pisem jos...
Kao da mi je neko prokleo auto. Sutra ce biti gotov pa kavim slike. Pozdrav :)

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2012 12:06 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2012 12:32
Ime: Vanja
Opel: Astra G 2.0DTI 16V
Javi se ti Peri u AutoP i ne brini sredice ti. Ima ovde dobrih ljudi :respekt:

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2012 12:29 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Avg 2010 21:36
Ime: Nenad
Opel: Astra mk5 z17dtr
strpljenje je keva.
ja radim u srevisu ali ne auto servisu nego jednom drugom vezanom za elektroniku itd.... i mogu ti reci da mi bar dva puta mesecno dodju klijenti sa problemom
na koji nemam resenje pa onda idemo postepeno, menjamo deo po deo dok se ne resi problem.

veruj mi budi strpljiv i problem ce se resiti. ali naravno moras i ti da smaras i da zoves jer ako ne zoves servis ce misliti da je sve u redu.
i nema ono sutra prekosutra.

isto onako kako se ti nerviras veruj mi da se jos vise nerviraju sreviseri posto ako si ti nezadovoljan on moze izgubiti mnogo vise klijenata. a ako si ti zadovoljan moze biti samo na dobitku.

druga stvar je nemarnost klijenta (vozicu ovako ima vremena) i onda kad istekne garancija dodje se u servis i kaze e znate to od prvog dana tako radi (to ne moze da se prihvati).

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2012 13:10 
1st Gear

Nema mi druge onda nego da budem dosadan, imam pravo na to jer nisam zadovoljan...cekam sada lamelu pa vas izvestavam kakva je situacija nakon zamene.
Hvala jos jednom na savetima, pisacu u sledecoj temi o jednom drugom iskustvu sa autom. Pozdrav svim dobrim ljudima.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2012 14:35 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2012 18:16
Ime: Miroslav
Opel: Truli kadett na klocnama
To ne sme da se desava ni na jugu, a kamoli na astri 2k12 godiste. Javi se Godzi, siguran sam da ce ti on pomoci da otklonis problem, batali ove "ovlascene" servise, drugar mi je automehanicar i radio je jedno vreme (prakticna nastava) u ovlascenom Opel servisu u Subotici, imenovacu ih, Total se zove i da ti ne pricam cega se sve nagledao, zaobilazi ih u najsirem mogucem luku.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2012 15:19 
1st Gear

Ne sumnjam da su prevaranti ali jednostavno sam zbog garancije trenutno vezan za njih i ne mogu nista da radim....cak i kad bih ugradio plinski uredjaj kod njih, izgubio bih garanciju. uzas. A inace naslusao sam se jako ruznih prica o ovlascenim serviserima, da su ljudima gitovali lupana vrata i farbali a prodavali kao nova, naplatili mali servis a nista nisu zamenili itd, itd, itd....

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2012 16:14 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Sep 2008 22:25
Ime: Tata
Opel: Seat
mislim da se menja set kvacila, a ne samo lamela!!!
bar tako treba da je u ovlascenom servisu

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2012 22:19 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009 23:10
Ime: Slobodan
Opel: Astra G 1.6 16V, Signum 2.0T
Ko što rekoše svi ostali, ne odustaj. Budi dosadan, penji im se na glavu dok to ne reše, zamisli koliko će te to koštati kad istekne garancija, a ne rešiš ga pre toga? I kod mene u Astri se dešava da zakrči rikverc, ali moja je stara 15 godina, kod tebe to ne sme da se dešava.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2012 22:42 
1st Gear

Ne mogu ni da zamislim sta bih radio da nisam u garanciji....to jest znam, auto u oglase i traziti nesto drugo.... Dugo sam gledao atru h kupe, mnogo lep autic, atraktivan i dalje a moze se naci za lepe noFce. :)

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2012 22:58 
OTS mechanic team
OTS mechanic team
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Feb 2009 21:52
Ime: Goran
Opel: Vectra 2.2 16v GTS Insignia sport tourer 20cdti
Ja ovde nigde ne procitah da ljudi iz servisa beze od toga ili nece to da odrade, prva greska vlasnika vozila je to, sto odmah pri preuzimanju vozila nije reklamirao i insistirao da se taj kvar otkloni, ako ga je i kada uocio, ali ocigledno da mladost a posebno neiskustvo odigralo glavnu ulogu.

Vidim svi bacate drvlje i kamenje na servise i majstore, svi ti majstori, elektronicari su ljudi od krvi i mesa koji su prosli sve obuke i skolovanje o troski svojih firmi. Desava se da ko radi taj i pogresi, toliko je doktora svojim neznanjem, nasavesnim radom i lecenjem ubilo ili osakatilo pacijente i sta se desilo, naravno neko ce reci kakve sad to veze ima sa kvacilom, ima jer to vozilo je gomila gvozdja a na drugoj starni su ljudski zivoti, sto je nema cenu..

Tako da budi opusten i nemoj stvarati tenziju, verujem problem ces resiti, svako ko je u poslu i izlozeni radu i komunikaciji sa strankama zna kako je biti u toj kozi, jer stranka je uvek u pravu.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2012 23:20 
1st Gear

I tako ja ocrnih ljude iz servisa... ali kao da sam ih prizvao svojim danasnjim postom (verovatno su i oni drugovi clanovi foruma OTS)

prosle nedelje me je zvao covek iz servisa da me pita da li se auto isto ponasa kao i neposredno posle zamene korpe, i rekao mi da mu se javim do petka te nedelje da li da zatvara slucaj sa mojim autom ili da dalje trazimo gde je problem....medjutim zbog obaveza na fakultetu mi je skroz to promaklo i nisam se javio.

I interesantno, danas, nepunih sat vremena nakon sto sam otvorio ovu temu zove me covek iz servisa da me pita opet kakva je situacija, i prijatno me iznenadio, bio je veoma ljubazan i zakazao mi zamenu lamele (to jest porucio je pa ce me zvati cim stigne).

Eto, nek se i meni nesto lepo desi, plus od mene za Autopromet iz Beograda i izvinjenje ako sam nekoga uvredio...

Mozda malo smrduljiv potez s moje strane, prvo ih pljujem pa onda hvalim ali nadam se da mi necete zameriti :)

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2012 23:26 
1st Gear

@Godza Nisi pazljivo procitao moj prvi post u ovoj temi, napisao sam da sam se odmah zalio a videces gore i kakav sam odgovor dobio. Slazem se da sam mlad i neiskusan, ali nisam blesav da ne uocim da nesto sa autom nije u redu

Sto se tice servisa, ne kazem da su svi takvi, ali nazalost ima mnogo losih primera, iz prve ruke mogu da pisem sta se mojim roditeljima, prijateljima desavalo u ovlascenim servisima...a verujem da i na forumu ima ljudi koji su isto ili slicno prosli. Nekoliko ljudi mi je sa foruma vec pisalo u PP kakvih su iskustava imali sa ovlascenim servisima...

Bavim se popravkom racunara i racunarske opreme, i slazem se da je musterija uvek u pravu, tako da ne stvaram nikakvu tenziju, samo sam izneo svoj problem i trazio savet jer se donekle razumem u aute ali nisam dovoljno kompetentan da osudjujem neciji rad i pametujem. Nisam od onih koji se "razumeju" u apsolutno sve, pljuju po tudjem radu i misle da su doktori nauka u svim sferama zivota. Pozdrav :)

Poslednji put menjao BigheadNS dana 27 Nov 2012 23:44, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2012 23:40 
OTS mechanic team
OTS mechanic team
Korisnikov avatar

Sve sam ja lepo procitao i to dva puta, i video kakav je odgovor, ali kao sto si sad uporan u nastojanju da resis problem, to je trebalo mnogo ranije odraditi u samom startu, bas iz tog razloga da ne bi dolazilo do ovakvih stvari.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2012 23:49 
1st Gear

Ja sam samo poslusao sta su mi ljudi rekli, a to je da bi do prvog servisa trebalo sve da bude u redu. Tako sam i uradio, dosao sam na servis i izneo svoj problem koji se nije resio...

Ako mislis da sam ipak pogresio, prihvatam krivicu, mozda sam im trebao od prvog dana skakati po glavi...Kao sto si i sam rekao, nema potrebe za tenzijom. Pozdrav :)

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2012 23:58 
OTS mechanic team
OTS mechanic team
Korisnikov avatar

Ovo nije nista zlonamerno, zato gore napisah mladost i neiskustvo su doveli do ovoga, nemas problema resices sve to kako treba, ima ovde jako postenih i dobrih ljudi koji su u ovlascenim servisima tako da ces resiti i svoj problem, a najverovatnije si vec i ostvario neki kontakt.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2012 00:08 
1st Gear

Jesam, danas me je covek iz servisa zvao, zao mi je sto sam mu zaboravio ime, i prijatno me iznenadio. Drago mi je ako je tako kao sto kazes, nadam se da ce se problem resiti u bliskoj buducnosti pa da budem miran.

Izvestavacu o ovome cim stigne nova lamela...

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2012 01:24 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2010 12:39
Ime: Vaso
Opel: vectra 1.6i
Tebe bas fino poslo sa astrom :). Ne silazi im sa grbace sve dok ti auto ne dovedu u stanje bez ijedne greske. Pretpostavljam da se takve stvari rijetko desavaju npr u Njemackoj, sto zbog bolje servisne mreze sto zbog kvaliteta samih automobila jer puno je prica bilo da auta koja su namjenjena nasem trzistu slabije zavrsne obrade, tj sa greskama u odnosu na one koji su namjenjeni austriji, njemackoj, svici... Kontam da ako si vec mjenjao korpu onda vjerovatno rijesis problem sa lamelom, 'oce to da zajebava ako je lamela ili korpa deblja za par desetih mm nego sto bi trebalo. Imao sam to iskustvo sa drugarom koji je kupio novu daciju sandero i isti slucaj se desavao i u servisu ga zavlacili i govorili kako treba jace da pritiska kvacilo i da lakse ubaci u rikverc. I tako on kupi set kvacila, ugradimo ga i nema problema, korpa bila deblja za 0,3mm nego sto treba.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2012 11:20 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Avg 2010 21:36
Ime: Nenad
Opel: Astra mk5 z17dtr
jednostavno....
komunikacija klijent - servis mora da postoji zato sto ako se klijent ne javi duze vreme da kaze da ima i dalje problem, onda servis misli da je sve ok.

veruj mi kako servis pomaze klijentu tako i klijent pomaze servisu ako mu kaze jel sve ok ili ne....

nisu ni serviseri cudotvorci pa da znaju sve... neke stvari pogotovo kod novih vozila se desavaju prvi put i treba vremena da se sazna sta je problem.
strpljenje je keva!!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]