Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 12 Maj 2025 16:01

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Pravila foruma

1. Naslov - treba da sadrzi model auta,
2. Slike da se ubacuju preko http://www.imageshack.us/ i u formatu thumbnail i to po tri do cetri slike u redu, sve radi lepse preglednosti i zbog ljudi koji imaju i dalje dial-up, pogledajte temu "Kako postaviti slike Vašeg automobila!"
3. ovde mozete predstaviti vase vozilo u potpunosti, znači opis + slika. Garaža bez slika automobila se smatra nekompletna.
4. Svaki off u garazi ce se brisati tako da nemate potrebe skretati s teme.

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 41 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Astra f 1.7 Isuzu
PostPoslato: 21 Okt 2012 11:29 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Nov 2010 22:08
Ime: Sasa
Opel: Vectra 2.0i Automatik & Vectra 1.6s
Doterao sam menjač. :dzony:
Pa sada na posao :ots:
Ne bih bilo loše samo kada bih čuo od nekoga dali u ovoj varijanti moraju sanke dole? Znači 1.7 isuzu i F18. :help:

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2012 11:47 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Sep 2009 23:14
Ime: Zdravko Daka
Opel: Astra G Turbo/Calibra MV6
Garaza: pogledaj
Moraju sanke da se raskace da bi menjac mogao da se izvuce napolje :/

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2012 20:00 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Hvala za info. :ots: Tako sam i pretpostavljao veselo. Sada verovatno moram raditi i reglažu? :banghead:
Izvadio sam ga bez problema napolje. Nisam hteo počinjati da pakujem danas. Moram ujutru kupiti i druk lager. Ovaj se čuje kao lud tako sam i mislio. Uvek je i bilo tako u zivotu nikada nisam pogrešio kada je u pitanju druk ležaj. Ali sada sam čitao po forumu i išao po tim pravilima. Smatrao da su ta dva ležaja spojničke. :banghead: Totalna greška. Čuo se druk ležaj samo kada se optereti potiskanjem stane da šušti.
E sad ono što je brujalo kada podignem levi tocak nemam pojma. Verovatno u diferencijalu jutros nije hteo da se čuje hladan. Nemam pojma više šta da mislim. Uglavnom sutra ubacujem drugi i nadam se da će biti rešen problem. A evo par sličica kako su se odvijali radovi.

Slika

Slika

Slika

Slika
Da dodam samo i to da me i ovaj lik gde sam uzeo menjač ubeđivao da sipam ATF a ne sae80. Kaže da je dosta bolje i za ručne menjače. :ots:

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2012 20:27 
4th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Apr 2012 03:15
Ime: Vlada
Opel: Vectra 2.0 16v
nemoj da ubedjujes sebe da je druk lezaj u pitanju bio, ja i dalje mislim da je tebi menjac u pitanju, a ne druk. to sto ti cujes sad kad uzmes taj druk u ruke pa zavrtis, nije to to sto si ti mislio da se cuje kad pustis kvacilo da znas. taj zvuk koji sad cujes na druk lageru ne moze da se se cuje kad je menjac na svom mestu, a ako je sve ok kad stisnes lezaj pa ga okrenes dok su ti prsti na njemu i ne cuje se nista, zanemari to sto zuji kad se cuje bez stiskanja.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2012 12:55 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Ok verujem čulo se to verovatno i jedno i drugo. Ali mislim da je zvuk druka bio dosta jači . Baš je bučan kada se zavrti u originalu isto šuštanje.
Odoh da pakujem drugi pa javljam šta sam uradio.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2013 13:07 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Da postujem malo u vezi ovog auta. Imao sam pre par dana problem prosijala mi lampica ulja. Ima otvorena tema vezana za to. Dobio sam odgovor na nevidjeno čovek znao. Na svu sreću bila je samo spala remenica pumpe. Problem rešen ništa nije oštećeno.
Sada imam novi problem koji traje skoro od početka zime. Ali po snegu se sporije vozilo pa se manje osećalo. Najverovatnije da su oslabili prednji amortizeri pogotovo levi. Znači udara napred kao lud kada pogodi rupu. Nisu procureli u pitanju su uljni koje sam stavio polovne sa Vektre a, a zadržao svoje opruge.
Neljulja kada ga stisnem na krilo. Visina auta je ok. Kada se naslonim na krilo jednom rukom i telom lako ide dole.
Pa me zanima kako da budem siguran dali je amort ili opruga u pitanju? :(
Kao što rekoh stavio sam sa Vektrte 2.0. Ovde su mi rekli da to odgovara. Bili su malo duži od predhodnih kada se izvuku oko 3-5 cm.
Predhodni vlasnik mi reče da je za 6 godina menjao 2 puta prednje nove. I kada sam ja uzeo auto ponovo je bilo za zamenu.
Nisam siguran dali su i opruge od dizela. Ako je menjao dali kojim slučajem nije stavio mekše. Nemam pojma.
Toliko udara da treći put menjam prednju levu gumu za 4 meseca. Svaki put dobije balon.
Zanima me dali bih mogao staviti sa Astre f 1.6 ecotec komplet prednje? Ili ponovo da zadržavam svoje opruge?
:ots:

Slika
To je kada je auto na točkovima

Slika
A ovako izgleda kada je na dizalici. Toliko su duži da kada je na dizalici poluosovina legne na sanke.
Danas sam konačno prešao na alu14 i letnje gume. Ranije sam koristio 13čelične.
Sada bih što pre da otklonim taj problem dok nije otišla još neka guma. Napuni dvorište gumama sa balonima. :banghead:

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2013 13:34 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Odradjeno!
Prebacio sam uloške od Astre 1.6 sada je druga priča.
Upravo prebacujem crni enterijer.
Nebi bilo loše ako neko zna da mi kaže. Kako se skida točkić sa prekidača ventilatora kabine? Ona dva sam skinuo nas čupanje. Ovaj srednji neide tako zbog zadnjeg grejača. Ima urez dole. Ali plašim se da ne polomim.
Pa reko bolje da pitam.
Nadam se da ću bar za ovo dobiti neki odgovor.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2013 17:36 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2009 00:52
Ime: Milos
Opel: Astra F X16XEL Corsa C Z12XE MG ZR. A4B8.5
Taj srednji prekidac se isto vadi na cupanje, samo sto on ima zabicu za razliku od ovih spoljnih. Gurni neki mali ekser kroz njega i polako dok pogodis zabicu. :ok:

Crni enterijer, odlican zahvat i delovace ti auto novije. :D

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2013 08:59 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Hvala druže. :ots:
Uspeo sam poskidati sve bez svlačenja točkića. Ali pri montiranju ka moram skinuti. Znaš kako zezaju one sajle.
Inače ubaciću i ventilaciju klime kad već skidam tablu. Pa ako nekada skupim živaca da ubacujem klimu bar je najteže ubačeno. Problem mi je kompresor što su kod mene klinaste remenice. A na ovom strancu 1.6 je pk

Slika

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2013 11:37 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Ćao svima .
Prebačena je crna tabla i unutrašnja konzola klime. Biće uskoro slike radova kako je sve izgledalo.
Nego imam jedan bitniji problem. Primetim pre par dana. Nisam u zadnje vreme vozio u velike obrtaje pa nisam ni primećivao.
Problem je u tome što auto kao da uključuje blokjatu i to dosta rano.
Prvom brzinom normalno nisam primetio ništa čudno.
Drugom na 3,8k obrtaja prestaje da vuče.
Ubacim u treću. Razvija brzinu pa na oko 3,5k obrtaja isto prestaje da vuče.
Četvrtom nisam imao prostora po gradu da proverim.
Dali je neko imao sličan problem na ovakvom motoru? :?:
Ler je ok.
Auto pali ok.
Ne dimi uopšte.
:banghead: :banghead: :banghead:

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2013 12:51 
4th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2013 17:46
Ime: Srdjan
Opel: Astra F 1.4
Da ga ne tučeš malo u previsokim obrtajima, ipak je zeldi

zar ne? xD

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2013 15:40 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Ma kakvi, nije ranije tako bilo. Na 3,5 da uključi blokadu nije mi jasno. Ni blizu crvenog. :( Jedino ako nije tačan obrtomer.
Tog momenta deluje kao da izgubi dovod goriva. Pomišljam dali nije neka posledica onog problema kada se otkačila remenica uljne pumpe. Da sam za zub promašio mislim nebi tako palio. Promenio bi ler ili. Potpuno isto radi kao i ranije.
Možda bih trebao da podsetim bošistu. Nemam pojma. :( Reko ajde da pitam možda se nekom dešavalo isto.
Evo nekih slika radova.
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Ubačena i jača puška volana. I onako mi na staroj ležaj imao malo lufta . Pa me strašno nerviralo kada vozim van asvalta. Sada je druga priča. :love:

Slika

Slika
To je to za sada. Sledeće je tapaciri,nebo itd. Čim se kompletiram sa šemama za el.podizače i retrovizore.

:love: :love: :love: My Astra & :ots:

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2013 17:44 
Club 1000

Pridružio se: 06 Feb 2010 12:41
Ime: Davor
Opel: Vauxhall Astra G 2.0 DTI & Astra Bertone 2.0T
Svaka cast druze, odlican posao odradjen. . . Samo polako sklapaj nemoj da zuris. :ok:

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2013 09:50 
2nd Gear
Korisnikov avatar

:help: Da osvežim malo temu sa jakim problemom.
Posle svih problema sa puštanjem ulja na gumici hladnjačica filtera ulja. Kao i na crevu koje ide na vakum pumpu na alternator. Sve sam to rešio i oprao motor. Sada je suv nigde ne pušta. A poceo je katastrofalno da troši ulje 1l na 100km, Turbina je suva nema lufta. Filter vazduha je suv ali začađen. Mislim zato jer pusta na auspuh na fleksibilnom crevu gasove pa njih i usisava jer motorni prostor bude pun dima. Primećeno je i da dzek ventilatora hladnjaka gubi kontakt ali nije ulazio u neke visoke temperature. Da napomenem i vodena pumpa je bila procurila pre oko mesec dana i zamenjena. Na cep duva malo ništa strašno. Na merač ništa ni trunke može se bez njega voziti. Na auspuh izbacuje sve boje dima na reru kada se cepi. Ima prvo crnog zatim plavkasto beli. Zavisi kako se cepa u vožnji ne dimi. Oseća se sagorevanje ulja. Do nedavno motor je bio perfektan. Nije trosio skoro ništa ulja. Vozi se svaki dan u proseku 200 km. Išao sam sa njim do Bazela i 4 puta do italije bez problema. Sada na satu ima 447 000. Vuče kao lud pali iz prve posle 3 sekunde grejanja ujutru.
Sada me zanima vaše mišljenje šta bi moglo biti?
Dali može da prodje sa samo sređivanjem glave ili su karike?
I kako u potpunosti da proverim dali turbina ne odvlači ulje?
Dali je moguće da nema usisnog vazduha zbog prljavog viltera pa povuče ulje?
Usisno crevo joj je suvo. A izduvno sa interkulera malo masno.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2013 00:14 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2012 18:38
Ime: dusan
Opel: kadet e karavan 1.6d 3v
sumnjam da su karike i glava u pitanju , moj auto duva kao parnjaca a na 1000km izgori 600-700gr. ulja.ipak ti proveri turbinu.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2013 09:08 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Sada planiram da proverim turbinu. Nedavno sam skidao crevo pre oko mesec dana nije imala ništa lufta. Da naglasim samo da je pre oko godinu dana imala čudan zvuk. Kad otvorim haubu cepim gas pa zvrkne nešto u njoj. Onako jedan put zazvrlji. Ali nisam imao nikakvih problema. Kasnije je to prestalo da se čuje. Sada planiram da je iskljucim pa da vidim dali ce i dalje trošiti.
Samo se plašim dali nije pregrejan. Pa da je zato bilo pustilo i to crevo od ulja i gumica. kiao i vodena pumpa. Jedan put sam video temperatu preko 95 skoro 100. Tada je radio u mestu otvorim haubu ventilator ne radi. Pipnem dzek on uključi.
Što se motora tiče ne mogu da verujem. Ali juče sam primetio kada sam ugasio motor pri normalnoj temperaturi. Kao da oko glave pucka. Kao nekad ringla od špreta kad se tek uključi. Dali je to normalno što se hladi?
Što se ulja tiče ranije sam koristio total nije ništa trošila. Zadnjih mesec dana od kada je pustilo to crevo i gumica. Kada je počela da ide litra na 100. Sipao sam neko naj jeftinije sae 30 za dizela. Reko dok ne sredim crevo i gumicu. MIslim da je ne znam kakvo ulje nebi mogao potrošiti toliko.
Nemam pojma šta više da mislim.
Ne znam ako je pukla uljna karika šta sve treba zameniti i ko kod nas to nože spakovati kako treba. Reče mi lik ako otvaraš motor možeš sve staviti novo. I kad dođe zima neće hteti da pali. A nikada nisam imao problema sa palenjem.
I gde uzeti kvalitetne delove?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 41 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]