Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 11 Maj 2025 07:57

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Pravila foruma

1. Naslov - treba da sadrzi model auta,
2. Slike da se ubacuju preko http://www.imageshack.us/ i u formatu thumbnail i to po tri do cetri slike u redu, sve radi lepse preglednosti i zbog ljudi koji imaju i dalje dial-up, pogledajte temu "Kako postaviti slike Vašeg automobila!"
3. ovde mozete predstaviti vase vozilo u potpunosti, znači opis + slika. Garaža bez slika automobila se smatra nekompletna.
4. Svaki off u garazi ce se brisati tako da nemate potrebe skretati s teme.

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 89 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Moj stari, dobri - Opel Senator B 3.0i 24v
PostPoslato: 16 Jun 2012 21:11 
5th Gear

Pridružio se: 17 Feb 2012 03:26
Ime: Aleksandar
Opel: VECTRA A 2000 16v
bolje ovako , DODJI DEDI DA,TE DEDA UNEREDI :)

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2012 21:43 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2012 09:27
Ime: Slobodan
Opel: Senator 3.0 24v
DEXTER LE je napisao:
moze do 275km/h , tabla ce pokazati 290km/h ali GPS ne laze:))
on od 5000rpm poludi i krene da vuce ko blesav.....

dexter nema šanse da pokaže 290 ... ja nemam digitalnu tablu kao što vidiš. Kazaljka preko onih 280 ne može. Verovatno on i može više od ovih 260 km/h no nemam nameru da testiram gde mu je granica. Vozio sam ga nekoliko puta ovom brzinom ranije i zadivljujuće je da je i tada jako stabilan i zalepljen za drum.
Inače ovo što pričaš kod mene se dešava na 4500 - 4600 rpm. Tada povuče kao da si uključijo dodatni pogon. Ko nije navikao na ovo može se naći u nebranom groždju
U celoj ovoj stvari nije mi jasno zašto fabrika na uputstvima navodi da ovaj motor razvija brzinu do 240 km/h
Inače nisam od onih koji siluju mašinu... ovo je bilo samo da malo smirim kuma da se budala ne slupa negde dok ne upozna bolje onu njegovu novu igračku. Naravno hteo sam i da proverim kako deda sada stoji kada sam mu ceo trap sredio. Da nisu sve spone, silen blokovi, kugle i amortizeri novi... vraga bi se zezao da ga nagazim

E da... danas sam skoknuo da proverim šta to blago trese pri velikoj brzini a na malima se i ne oseća... Zaključak je da mi je malo kriva zadnja desna felna. Trebali ste da vidite facu mog drugara kad sam ušao u servis i požalio se da mi auto blago trese na 230. Da se ne poznajemo i da kod njega nisam pazario nove gume verovatno bi me izbacio napolje. :D

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2012 20:02 
1st Gear
Korisnikov avatar

Dugo se nisam ovde javljao... evo mene i mog dede :dedica: čisto da kažem koju i da se vidi da se još uvek držimo i družimo...
Ovo leto smo se navozali muški... Iskrslo je par dužih putovanja pa ubismo preko 6000 km u julu i avgustu. Pregazio je deda golem put... Crna gora, Grčka, Turska i na kraju odlazak do Austije (u septembru) su za nama.
Nisam se usudio da ovaj drugi auto teram na tolki put iako je 15 godina mladji. Nešto me gadno nervirao u zadnje vreme, pa je deda morao da odradi teži deo posla. Hvala bogu navozasmo se bez ikakvog problema. Izarčismo par rezervoara goriva... al'... nek ide život, bar smo se pošteno privozali. Kad smo već kod goriva, sad posle ovolikog puta i benzina na inostranim pumpama, sam siguran da nam gorivo ovde ne vredi ni pišljiva boba.
Sve u svemu ja obavih šta sam naumio a deda boga mi zasluži penziju. (šta znači penzija za auto u mom slučaju objasniću jednom prilikom kada se ja i ova mašina budemo rastajali) Za sada recimo da imam dva penzionera starija od 30 god... Na žalost nisu Opeli.
Imam i neke fotke sa putovanja i septembarskog legendarnog pecanja u Austriji. Kad ih prebacim sa apartata okačiću koju.
Nisam često na forumu ... vremena su zaguljena i od posla se retko šta drugo stiže.

Budite mi zdravi i nek vas vaši atovi slušaju i verno služe... :postovanje:

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2012 20:25 
Opel Team Member
Opel Team Member

Pridružio se: 12 Jan 2010 23:44
Ime: Nemanja
Opel: Calibra C20LET '96
Garaza: pogledaj
Drago mi je da čujem da se deda drži.. uživajte obojca :ots:

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2012 20:47 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jun 2011 13:57
Ime: Stefan
Opel: ex Kadett e 1.3
svaka cast :)
sluzice auto jos dugo :lokomotiva:

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2012 21:00 
4th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Sep 2012 18:47
Ime: Константин
Opel: Корса Ц
Pa, kako da se ne drži i da ne služi, kad je ovo jedan od najboljih automobila i motora ikada napravljenih, ne samo u Opelu! Ubitačna kombinacija. Svaka čast! :ok:

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2012 01:16 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2010 13:30
Ime: Luka
Opel: Kadett GSI16V, Monza GSE, Senator A
A i danas ne zaostaje uopste mnogo svojom udobnoscu od trenutno aktuelnih limuzina, samo je pitanje da li ce isti (citiram novi) doziveti sudbinu da se cak i posle dobrog odrzvanja kotrljaju srpskim putevima u narednih 30ak godina koliko ovaj auto ima!?

Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Irmscher, Mattig, Rieger, Kissling

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2012 08:25 
1st Gear
Korisnikov avatar

Limanac ne preterujmo... ovaj moj sena je tek par godina punoletan. Daleko je on još od te tridesete koju pominješ i ko zna šta će ga od muka sa 30 snaći (ako to i doživi). Ne zaboravite brža od svakog opela je jedna stvar... KOROZIJA. To je većini opela slaba tačka pa ni senator na nju nije imun. Ja lično planiram da ga za koju godinu penzionišem u voznom stanju. Zanosio sam se da ga jednog dana prepakujem na pocinkovanu šasiju al nemam ni živaca ni pouzdanog čoveka za takvu igrariju. Uostalom što ulagati u matoru babu kad devojaka na putu koliko oćeš. :dzony:

Inače ima i danas odličnih limuzina samo su namerno pravljene da traju kraće i da se troše novci na delove i održavanje. Pa od čega bi auto industrija živela da nam automobili traju 30 i kusur godina?
Jedno vreme sam se zanosio da dedu zamenim insigniom. Par njih sam probao al sam brzo zaključio da to nisu automobili za naše gorivo i naše puteve. Samo bi se vremenom nervirao. Ujedno, senator je teži i daleko stabilniji od ovih automobila u krivinama pri velikoj brzini a ja volim da poteram konja... Sa insigniom se javio problem što ja volim "Jako il' nikako" a registracija je za takvu novu mašinu čist lopovluk. Inače, da je taj auto dobar - jeste, te da nam je bolje gorivo i niža registracija ne bih mnogo razmišljao ko će da nasledi dedu. Ovako to pitanje ostaje otvoreno...

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2012 08:39 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Nov 2011 15:28
Ime: Ivan
Opel: Omega b, Astra g
Jesi li razmišljao o Omegi B restajling? Ja je vozim oko 3 godine i apsolutno podržavam ovo što si rekao za Insigniju. Imao sam prilike da ih uporedim i nekako mi nije ''to to'' sa prednjom vučom...

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2012 11:50 
4th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Sep 2012 18:47
Ime: Константин
Opel: Корса Ц
Omega iz 2003. godine nije loša. Šestak, 3.2 motor (3.0 verzije su malo starije)... Mislim da je bio jedan od automobila sa najboljom opremom u to vreme kada se pojavio, sa fabričkom navigacijom, felnama 17-icama, telefonom... Ali, tu problem može da pravi registracija, koja iznosi 1400e... Sve ima svoje, naravno. Koliko sam načuo, Opel se vraća u visoku klasu, ponovo će se proizvoditi Omega. E sad, da li pod tim imenom ili nekim drugim, ne znam. Deka Senator je dobro rešenje sigurno još par godina, ionako kažeš da ćeš da ga penzionišeš za koju godinu. Za to vreme: čuvaj, sipaj, vozi i uživaj. :wink:

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2012 12:05 
1st Gear
Korisnikov avatar

Speedy ... vozio sam dosta omega, a medju njima i neke sa istim 3.0 motorom... po stabilnosti se ipak dosta razlikuju. Šta je u pitanju... vešanje, težina ili nešto treće ne znam. Ne kažem da je omega loša (daleko bilo) al' ko se u senatoru vozio znaće na šta mislim. Nekako se mnogo komotnije osećam a kad jurim ne brinem. (grešnik sam i vooolim brzinu)

Ipak, omega nije u razmatranju... Razlog je što će dedu da nasledi neki noviji model kada za to dodje vreme. Ko zna šta nose novi dani ... možda bude novaca i za novu limuzinu ... nikad se ne zna. (nada umire poslednja :D )

Razmišljao sam i o nekoj jačoj novijoj vektri mada njih slabo poznajem, ali sve su indicije da je sledeća limuzina biti iz neke konkurentske firme. Audi je tu prvi na listi razmatranja.

No, konstantin je u pravu ... sipam , vozim i čekam da se kockice slože. Do tad možda i kvalitet goriva ovde poprave pa sednem i u insigniu... Nikad se ne zna.

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2012 13:57 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Nov 2011 15:28
Ime: Ivan
Opel: Omega b, Astra g
Nisam se nikad vozio u Senatoru, al' matori je imao Omegu A a sa njom sam imao dosta kontakta, e sad koliko se razlikuju ne znam, ali osnova im je ista. Omega B je zauzela Senatorovo mesto, a ni Vectra ni Insignija im nisu ni blizu po udobnosti.
Sledeća stvar je i zadnja vuča, od koje mnogi beže ali ja je volim.
U pravu si za starost, ipak je Omega sad već prevaziđen auto, sa Insignijom nećeš pogrešiti, ali ipak joj nedostaje taj neki ''limuzinski'' šmek... :)

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2012 15:57 
1st Gear
Korisnikov avatar

Razlikuju se i to dosta... no nije bitno.
Inače i ja sam ljubitelj zadnje vuče... mada je se mnogi klone, naročito zimi. Većina automobila su mi bili sa pogonom na zadnjim točkovima. Nikada nisam sa ovim autom imao bilo kakav peh u snegu a pregazio sam sa njim i Karpate jedared po opasnom kijametu. Samo dobro opteretiš pozadinu i vooozi Miško.

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2012 19:19 
5th Gear

Pridružio se: 17 Feb 2012 03:26
Ime: Aleksandar
Opel: VECTRA A 2000 16v
Za rzliku od BMW_a MERCEDESA , OPEL je dao domaci zadatak , jes svi modeli zadjih vuca preko 2.0litra imaju LSD DIFF , tako da sa dobrim zimskim gumama i sperom 45% mozes gde god pozelis da izadjes i po najotezanijim uslovima , sto se stabilnosti tice , SENATRORI I OMEGE 3000 24V imaju drugaciji zadnji trap u odnosu na klasicne omege , tako da i tu je OPEL nedostizan konkurenciji , mislim da i dan danas vise ne prave takve automobile

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 89 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]