Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 04 Maj 2025 16:07

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Duhovi ili šta već...
PostPoslato: 23 Avg 2012 18:26 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2012 09:33
Ime: Dragan
Opel: Vectra 1.4
Pozdrav svima na forumu. od pre mesec dana imam problem sa mojom vecom. U pitanju je 1.4s, 1991. godište sa ugrađenim gasom. Naime, u toku vožnje mi se desi da baš jako trzne i onda nastavi da radi bez problema. Onda mi se nakon par dana desi da se ugasi u toku vožnje i ne mogu da je upalim bar minut. Kada upalim ide odlično. Pre desetak dana sam je odvezao kod drugara u ZP koji radi elektriku (inače je i vrh majstor za ugradnju gasa) i on je pregledao i bobinu i komitator i skidao kapu i ruku razvodnika, merio nešto na komutatoru... i pronašao da je bio (negde, nekada) ugrađen prekidač za neku vrstu blokade motora, prevezao sve to kao fabrički i auto radi normalno. Vozio sam je sve ovo vreme bez problema, išao u Zaječar i nazad i nijednom nije trznula, sve do juče, a jutros se i ugasila (kako sam to prethodno opisao) kada sam išao na posao. Imam ugrađen alarm na veci, ali sam ga iskjlučio pre dvadesetak dana, misleći da možda on brljavi, ali očigledno nije on. HELP!
Slika

Vrh

Tema posta: Re: Duhovi ili šta već...
PostPoslato: 23 Avg 2012 21:40 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jan 2010 13:54
Ime: Boban
Opel: vektra 1.4
Mislim da su u pitanju gremlini :) Salim se :) Ako ti je taj drug vrh majstor za ugradnju gasa kako ne moze da nadje problem on? Proveri svecice i dovod vazduha ( filter vazduha ) i naravno struju opet. I kad si radio servis zadnji put gasnog uredjaja?

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2012 23:16 
1st Gear
Korisnikov avatar

Zaboravih da napomenem da se isto ponaša i na gasu i na benzinu. Pregled gasne instalacije i zamenu filtera sam radio pre mesec dana. Definitivno je neki problem sa strujom

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2012 23:22 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jan 2010 13:54
Ime: Boban
Opel: vektra 1.4
Pogledaj kablove sve, jedan po jedan. Izvadi ih i pogledaj dal neki nije uhvatio koroziju ( pozeleneo ), ili nocu podigni haubu u neka radi motor da vidis dal nije neki probio. Bacace varnicu spolja na kablu.

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2012 08:52 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2012 19:30
Ime: Gordan
Opel: Astra 2.0 DTI
Garaza: pogledaj
E moj kolega Dragane.... Nikako da pobegnes od tih tvojih gremlina.....
A da si bolji sa SbSl mozda bi i znao malo vise o vozilima....

:dzony: :dzony: :dzony: :dzony:

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2012 18:56 
1st Gear
Korisnikov avatar

Problem sa gašenjem i trzanjem je i dalje aktuelan. Nisam uspeo da ga rešim. Čini mi se da bi bilo lakše da skroz stane da bi moglo sa sigurnošću da se utvrdi šta je problem. S kim god da sam razgovarao svi se slažu da je problem struja (definitivno). E sad, neko tvrdi da je komutator, neko razvodnik, neko bobina a kažu da je možda i brava u pitanju (a možda su i u šumi :ludilo2: ). Elem, može li iko da mi da informaciju gde bih mogao da nabavim (i naravno koja je cena) razvodnik za moju vecu, jerbo kažu da je prava retkost (kažu da su ove vece rađene za italijansko tržište i da su pravljene u Španiji). Da li može da se ugradi razvodnik sa nekog drugog opelovog motora? Pozdrav!

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2012 08:14 
1st Gear

Pridružio se: 01 Nov 2010 20:56
Ime: Aleksandar
Opel: Kadett E
Imao taj problem na Kadetu, u toku vožnje počne sitnije da trza pa prestane ili trzne jednom jako, ili trze i pukne i vrati mi dim u kabinu. Onda radi normalno, vozim se, ugasim ga i probam da upalim i neće da mrdne. Milion puta sam gledao šta je i šta može da bude i na kraju sam skontao da treba da probam 100 puta da verglam i onda jednom pogodi i posle pali normalno, dok opet ne počne da zeza. Niko nije imao pojma da mi kaže šta je, menjao i kablove i svećice i kapu i ruku i bobinu i komutator na kraju se ispostavilo da je razvodnik bio problem, na kraju stao sam i nije hteo da upali nikako. Zamenio razvodnik i od tad nemam problema.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]