Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 13 Maj 2025 09:44

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: zafira - curenje
PostPoslato: 19 Jul 2012 13:37 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Maj 2011 17:33
Ime: Vlada
Opel: Opel Zafira 1.6 16v Z16XE 2002.
Imam opel zafiru 1.6 16v z16xe 2002.god.Tamo gdse zivim nisam mogao da primetim ovo sa curenjem zbog mest gde parkiram auto,ali kada dodjem kod mojih i kada auto parkiram u garazu vidi se da nesto curi ispod auta,a videcete na slikama tacno gde i koji je deo konkretno vlazan i gde curi,a sad sta curi ja ne znam jer se iskreno ne razumem.To sto curi je zuckaste boje i masno je,samo toliko ja mogu da kazem.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh

Tema posta: Re: zafira - curenje
PostPoslato: 19 Jul 2012 14:16 
5th Gear
Korisnikov avatar

Problem mi je i taj sto nisam u mogucnosti da odem kod nekog majstora pre utorka jer tada idem da ugradim sekvent

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2012 16:02 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Okt 2008 19:59
Ime: Miroslav - Miki
Opel: Corsa C 1.4 16V
Garaza: pogledaj
Ovo mi deluje kao da je hladnjak u problemu, jer imas dovoljno rashladne tecnosti u boci?

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2012 16:27 
5th Gear
Korisnikov avatar

Da,posuda sa antifrizom je puna,ali mi se desavalo da sam morao par puta da dosipam antifriz u proteklih 5-6 meseci jer mi je nestajala tecnost.Znaci moram kod majstora definitivno.Nadam se da nije nista opasno i da moze da izdrzi bar mesec dana ovako,naravno uz dosipanje u posudu.Ovo se desava kada posle voznje parkiram auto.Sada sam sa caletom gledao i on je slucajno primetio malo vlage na jednom podebelom crevu koje ulazi u hladnjak i to bas tamo gde je spojka.Malo kasnije cu da provozam auto i da ga parkiram na isto mesto pa cu vam reci da li se pojavila sada vlaga na tom crevu

Imam jos jwdno pitanje vezano za klimu.Da li postoji neko crevo iz kog izlazi voda koja se stvara prilikom rada klime u autu?Ja sam par puta video malo vode na patosnicama kod vozaca,mada nisam 100% siguran da nisam nesto rasuo,ali mislim da ipak nisam

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2012 16:30 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Dobro, ja sam malo pozurio :banghead: podignite auto i nadjite gde curi, mozda je samo neko crevo u problemu ...vodi racuna da ne ostanes bez vode da ne pregrejes motor :dedica:

Postoji odvod kondezanta, al taj odvod definitivno nije u kabini...jesi siguran da je na patosnicama voda? Da nije kojim slucajem antifriz?

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2012 16:34 
5th Gear
Korisnikov avatar

U pa to nisam gledao,samo znam da je u pitanju bila neka tecnost.Sada cu da odem da se provozam pa kada se vratim javicu se

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2012 17:25 
5th Gear
Korisnikov avatar

Ipak mislim da nije crevo i da nam se ucinilo da je ono vlazno. Evo slike pa cete sve videti

Slika

Slika

Izgleda da je hladnjak procureo.Ja sam samo na tom mestu video da curi,mada verovatno jos negde curi,ali to mora majstor da vidi. Zvao sam autoline,ali je vec bilo kasno jer rade do 17h. Da li znate kako se krecu cene hladnjaka originalnih i ako ima neka dobra kopija i da li je bolje da kupim nego da npr uzmem sa otpada u Selevcu?

Oko 17h sam stavio novine i papirnu maramicu preko nih ispod mesta gde je do sada kapalo na beton pa cu videti da li ce maramica biti mokra,a za sada nije

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2012 18:24 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Maj 2010 15:30
Ime: Dejan
Opel: nemam, Laguna 3
auto mis
011/241-2444
rade do 19h

top auto
011/286-2211
rade svaki dan do 22h

De gustibus non est disputandum.

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2012 18:43 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Za prvo vreme odi do prodavnice auto delova i nadji onaj "StopLeak" aditiv,za zaptivanje hladnjaka, mozda ces uspeti da zaustavis curenje, i neka to bude prelazno resenje dok ne nabavis nov haldnjak. ;)

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2012 18:58 
5th Gear
Korisnikov avatar

d3us, hvala ti za br.Zvao sam auto mis i javio mi se jedan decko koji me je odusevio.Covek kao da je vidovit,sve mi je ispricao sta se desava kod mene.Auto je poceo da trosi ulje i on kaze d aje velika tolerancija izmedju klipova ili kako vec tj da se ocigledno povecala sa 0.2 na 0.8 pa zato trosi vise ulja,a rekao mi je da je hladnjak 4800din.Cim se vrati sa odmora moracu da zamenim hladnjak,a videcu da odradim i to sa "StopLeak-om" sto je rekao Mickey. Takodje mi je decko iz auto mis rekao da je ovo sto se desava sa klipovima kod mene standardna boljka za motor na mojoj zafiri i da ne trebam nista da diram dok ne pocne da guta 1l ulja na 1000km.Sve mi ovo uzasno strasno zvuci

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2012 20:43 
5th Gear

Pridružio se: 29 Apr 2011 19:44
Ime: Milorad
Opel: Askona 1.6s
Ne bih pokusavao sa bilo kojim sredstvima za krpljenje hladnjaka jer imam strasno losa iskustva,pa to ni tebi ne bih preporucio!Kupovina novog ili reparacija postojeceg su bolja resenja.Ne opovrgavam nicije misljenje samo iznosim licno iskustvo u nadi da ce nekome pomoci.

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2012 21:04 
5th Gear
Korisnikov avatar

Mozda je onda najbolje da se ne igram sa tim i da imam uz sebe jedanu bocu antifriza sa sobom dok ne kupim drugi hladnjak.Koji antifriz je najbolje da kupim?

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2012 21:06 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Daj Vaske kazi cisto da znamo i drugu stranu medalje :)

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2012 02:07 
5th Gear
Korisnikov avatar

Imam jos jedno pitanje za vas. Kada mi je majstor ugradjivao plin ja sam mu spomenuo da mi curi hladnjak i on je onda pipnuo ono debelo crfevo koje ide pri vrhu u hladnjak i rekao mi je da je previse tvrdo i da ne sme tako da bude i da je navodno preveliki pritisak tu i da ono mora da bude mekano i posle voznje. Kao moguc uzrok toga mi je rekao da moze da bude problem do cepa koji se nalazi na posudi za antifriz,a kao drugi razlog mi je spomenuo cini mi se da postoji mogucnost da nije u redu nesto sa dihtungom na glavi motora ili tako nesto. Ja sam danas narucio taj cep koji kosta samo 300 din sto mi je bilo cudno pa cu ga sutra probati. Sta vi mislite o ovom problemu? Da li je ovo sto se desava sa tim crevom da je previse tvrdo zbog pritiska moglo da prouzrukuje to da mi zato procuri hladnjak? Da li je opasno da vozim auto zbog ovoga? Dok vozim ja naravno pratim temperaturu i krece se oko 90, s tim da je cesto jedva malkice preko 90

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2012 14:19 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Ispravno je to sto ti je majstor rekao u vezi creva.Nadji krsten servis koji ima manometar da izmeris pritisak rashladne tecnosti u sistemu, ako je povecan pritisak, bilo bi dobro da se proveri i postojanje CO2 u sistemu, to je ona zezancija koja ima plavi reagens koji detektuje gasove.

E sad imas, i metodu uradi sam, a to je da na blago zagrejanom motoru otvoris ekspanzionu bocu,nalijes vodu do vrha, bukvalno da prelije preko cepa, i dok neko drzi konstantan gas na nekih 1500o/min posmatraj dali ce se javiti mehurici u boci. Ukoliko se jave, ima sumnji da je dihtung glave nagoreo i da deo kompresije vraca u vodeni prostor.

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2012 15:00 
5th Gear
Korisnikov avatar

Upravo sam dobio novi cep za posudu sa antifrizom. Sta podrazumevas pod tim blago zagrejan motor,do koje temperature da ga zagrejem pre nego sto probam da uradim ovo sto si mi rekao? Reci mi samo jos ako je u pitanju mozda taj dihtung na glavi motora da li je to opasno i da li puno kosta to da se zameni?

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2012 15:03 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pa nek bude na 60,70 stepeni, da bi mogao da otvoris cep...

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2012 16:08 
5th Gear
Korisnikov avatar

Ok, sada sam u guzvi pa cu najverovatnije sutra to da probam

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2012 01:33 
5th Gear
Korisnikov avatar

Samo da vam kazem da sam se danas prosetao do Vrnjacke Banje i da sam posle nesto vise od sata voznje proveravao ono crevo i sada je mekano i vise nema onog ogromnog pritiska u crevu od kad sam danas zamenio cep na posudi za antifriz.Ocigledno nije bio ok stari cep

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]