Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 28 Jun 2025 14:49

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Pravila foruma

1. Naslov - treba da sadrzi model auta,
2. Slike da se ubacuju preko http://www.imageshack.us/ i u formatu thumbnail i to po tri do cetri slike u redu, sve radi lepse preglednosti i zbog ljudi koji imaju i dalje dial-up, pogledajte temu "Kako postaviti slike Vašeg automobila!"
3. ovde mozete predstaviti vase vozilo u potpunosti, znači opis + slika. Garaža bez slika automobila se smatra nekompletna.
4. Svaki off u garazi ce se brisati tako da nemate potrebe skretati s teme.

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1026 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 42  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Opel Manta A 1900 cc 90 ks L
PostPoslato: 21 Maj 2012 14:41 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Apr 2012 21:06
Ime: Aleksandar
Opel: Manta b 1.2s 75', volvo v40 1.9dci 2004.
Garaza: pogledaj
mracni je napisao:
Na ovo tvoje "bilo ne ponovilo se " AMINNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN !!! :D

Ode mi tema u zaborav , ovo je postalo vrzino kolo ... Imam kuci gro delova tipa ,sedista,tabla,tapaciti,retrovizori,farovi,felne,ozvucenje,lajsne...
Svi ovi delovi cekaju na presvlacenje farbanje itd ... ali dzaba niti jedan deo nesmem na slepo da presvlacim i radi nista ne mogu da uradim dokle manta ne dodje od majstora ... da covek poludi ...

A uz sve to , u ovo danasnje vreme ne da ne mogu da isplaniram 1 mesec unapred finansije a kamoli posle godinu dana ... sad je doslo do toga da zbog finansiskih razloga ni ja vise ne jurim majstora da nesto brze radi mantu ... jbg za godinu dana se 10x preokrenu neki planovi...

Nadam se da cu za koi dan poceti sa nekim aktivnijim zalaganjem oko mante ...

:ziveli:

Ma polako samo, a nije ni fora da sve za dan zavrsis. Kao ameri iz filmova, kupe krsha i sredjuju ga godinama, ali kad dodje onaj dan da ga izglancanog izveze iz garaze onda sve bude lakse i zaborave svu muku :)

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2012 15:01 
5th Gear

Pridružio se: 11 Jan 2011 00:06
Opel: Manta A 1.9L
Evo nekih sitnica , danas stigli nikl podizaci haube ... polovni ali kao novi za celih 10e :D
Oni su mi vrlo bitni posto je hauba gotovo napravljena od gita ,pa ni u ludilu nesmem da zamislim da nekom padne iz ruku sa visine od oko tridesetak centimetara :P
Nesto nece ovaj postimage da radi na forumu,probacu sam da ubacim slike da ako mi podje za rukom :P

Slika
Slika

Usput da okacim i koju sliku mantice ,nesto se i ne moze videti napredak ali ajde cisto da i to malko ponovim :P
Slika
Slika

Za sad krov , krila , vrata i hauba predjeni rucno rashpom ... ostalo jos ova dva zadnja boka da se preslajfaju pa jos jedna ruka pa tek onda rucno rashpanje :D
Naravno posle toga ide armirani git , tek ce se tad videti neka razlika ovako ni nema neke velike sto se slika tice :-(

Sad videh ovaj poklopac pa se setih i njega...
Evo par slika ,poklopac rezervoara skinut sa vectre A ... Po meni nije se lose uklopio jbg tu je bio stari pa i nisam imo puno izbora gde ce ovaj stajati :P
Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2012 16:49 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Mar 2009 20:47
Ime: Mario
Opel: Manta B 2.?
ja bih tom limaru nabio kolut žice u guzicu,koji ju k**** štedi

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2012 17:21 
5th Gear

Ma to je sasvim dovoljno ,nego ja slikam sve u detalje pa izgleda kao da je veliki razmak ...
Ne mogu ja da opalim 1 sliku sa 20 metara i da pricam kako je sve bajno :P
Sta je tu je idemo dalje :P

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2012 17:27 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2011 20:28
Ime: Milan
Opel: Manta A,Meriva A Cosmo
Acko brate u pravu je Mantafan,nije ovo do slikanja,mnogo je bre retko :banghead:

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2012 17:33 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jan 2010 02:44
Opel: Kadett E & Astra G Bertone & BMW E93
+1 :dedica:

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2012 19:40 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jul 2007 23:27
Ime: Bozidar
Opel: Vectra 2.0i automatik TNG
Garaza:
uh,mnogo je retko... treba to gusce...

Slika Slika Slika

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2012 19:50 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Okt 2007 21:12
Opel: Omega B2 2.0
Ovo je pravi var, prebrusi se premaze antirostom, pa epoxi bojom, pa diht masom za varove pa zastitom preko, i na kraju preko zastite plastik prajmer pa se prelakira, garantovano dozivotno reseno, a iznutra vara (sa unutrasnje strane) da se namaze tovatnom masti razredjenom sa uljem. AMIN :dedica:

Slika

za vidljive varove se izostavlja zastita i diht masa, ali ide git

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2012 19:57 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Garaza:
ovo je samo deo slika,a i ja nisam stigao sve da uslikam posto sam imao i druge obaveze...

inace svuda je mazano sa minijumom,pa varovi sa dekalinom (body 999) pa na kraju je zasticeno sa body 939. naravno,gde je trebalo da se kituje,tu je isto kitovano pola/pola metalnim i vlaktnastim kitom.
sto je od mene i od onoga sto je radio,dosta je... :lokomotiva:

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2012 20:33 
5th Gear

Omg ljudi ovde se prica o poklopcu ... nije ni bitno kazem nije toliko strasno kad se ni sam nisam bunio ...
A za ovu sliku sto si postavio na istom mestu kao na toj slici je i kod mene iso pun var i to na vise mesta de je bilo potrebno .
U svakom slucaju kad budem imo para za kalaisanje i plastificiranje varova mislim da ce onda svi reci da mi je poklopac ruzan :D

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2012 20:42 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Okt 2007 21:12
Opel: Omega B2 2.0
hahaha, to, to :ludilo:

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2012 20:54 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Garaza:
ma opusteno acko,nema nista lose. to je - sto je,nadam se da ces imati,dace bog musku decu pa ce ona to ispraviti sto si ti propustio. :ludilo:
a ti ces ih mudro savetovati kako da se uce na tvojim greskama :postovanje:
nije samo taj poklopac u pitanju. ko bolje zagleda,videce i da rub ispod poklopca nista bolje nije uradjen.
al' ajde,nek ide nisava,da ne kazem toplica :ziveli:

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2012 23:22 
5th Gear

Slika Slika Slika[/quote]

Evo slike pa mi reci koja je razlika izmedju ovih 3 slika koje si ti postavio,i ovih moih 3 slika

Slika
Slika
Slika

prva slika: kod tebe pun var ,kod mene pun var ... mesto vara gotovo identicno , i normalno je da tu ide pun var ....

Druga slika : pod mesto obe slike gotovo identicno POD kod tebe tackasto ,kod mene tackasto , vrlo mala ako ne i neprimetna razlika izmedju tackastog vara ...

Treca slika : na ovim rubovima gorovo da nema mesta jos jednoj tackici izmedju , da sad krenem da tackam jos po jednu izmedju to bi bio pun var !!!

Znaci da sam hteo da pricam kako je moja restauracija bajna i kako je naj bolja od svih ovde na forumu stavljao bi ovakve slike ... a posto nisam stavljam i slike de ima propusta i de nije naj kvalitetnije uradjeno ,ali naj naj kvalitetnije !!!

Tako da ono gore je cep rezervoata koi se nalazi na sred boka i koi nema ama bas nikakvo opterecenje,s'toga i onako malko veci razmak ...
ali to je toliki razmak da kad su se varovi pobrusili gotovo da su se tackice spoile , slika je takva da sa 5 mega imas utisak da izmedju varova ima celi santin a nema ...

Ovo sam ovako stavio nemoj da mislis da sad hocu da se prepirem ili da sam nesto ljut ,stvarno volim i kritiku i pohvalu ...
ali ne volim kad idim slike koje nemaju veze sa onim sto sam ja postavio a pritom na tim tvoim slikama su mesta gde je i kod mene islo puno varenje itd...
Da si tuRio sliku poklopca rezervoare koi nista ne nosi i bukvalno moze da stoi na 5 tackica ,al ti si stavio sliku poda praga-ruba i kazes kako treba pun var ,pa i kod mene je na tim vaznim mestima pun var :D

aj ziveli :ziveli:

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2012 23:34 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Apr 2010 22:13
Ime: Marius
Opel: Manta A
ala ste se napricali.Kako je tako je , bolje nego da je ostala da truli
Sad ozbiljno pozuri to pa da idemo malo u kruziranje, imam utisak da ces da omatoris a auto se jos uvek radi :D

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2012 01:48 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jan 2010 02:44
Opel: Kadett E & Astra G Bertone & BMW E93
kvcali je napisao:
Ovo je pravi var, prebrusi se premaze antirostom, pa epoxi bojom, pa diht masom za varove pa zastitom preko, i na kraju preko zastite plastik prajmer pa se prelakira, garantovano dozivotno reseno, a iznutra vara (sa unutrasnje strane) da se namaze tovatnom masti razredjenom sa uljem. AMIN :dedica:

Sve potpuno tacno, samo bih na ovo dodao da su mnogi poceli da izostavljaju antirost, jer on pored otklanjanja korozije, moze da je i izazove ako se posle nanosenja lepo ne ispere, pa je zato bolje izbeci ga, jer nikad ne mozes da budes siguran kako si ga isprao, a antirost nije nista drugo nego razblazena sona kiselina, tako da...

A na ovo

kvcali je napisao:
za vidljive varove se izostavlja zastita i diht masa, ali ide git

bih dodao da posle varova na mestima gde treba kitovati se treba dodati epoxy dvokomponentna osnovna boja, pa onda kit, jer ona bez problema primat kit, a bolje je na go lim naneti prvo nju, pa tek onda kit.

Eto, mali doprinos i od mene, u vezi kvalitetne restaturacije :) :ots:

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2012 07:18 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Garaza:
acko...

1. majstor ti je uzasno los,sa tim moras da se pomiris. ja to odlicno znam jer sam ja rodjeni prokupcanin i imao sam prilike sa njim da saradjujem.
2. auto ti radi vise od godinu dana,i sa tim moras da se pomiris. neko ko uzalud traci necije vreme,znaci da ne postuje stranku/musteriju.

kad saberes gore ova dva,pa dodas kvalitet uradjenog,i angazovanost majstora,onda si platio na cupriji vec posle sest meseci od kada si mu auto ostavio u garazi.

nema ljutnje,ovo ti pricam kao iskusniji.
zato postoje forumi ovakvog tipa,da se iskustvo podeli sa onim ko hoce da ga dobronamerno prihvati i ko zeli na pravi nacin da ga upotrebi.
zato gledaj da ti to odradi maksimalno kako treba jer je i on zagrizo,a i ti zajedno sa njim pa sad moze da te maje i da ti prica bajke a izmendju toga da te zavlaci...
na kraju krajeva svaki dan idi u garazu kod njega da bi ga animirao da radi i pitaj ga sta je danas uradio na tvom autu,jer za tvoje pare to imas pravo.

ziveli :ziveli:

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2012 12:09 
5th Gear

Okej nije ni bitno , preskocite po 3-4 strane pa onda komentarisete ili lose shvatite to sto ste citali ... ali dobro ...

Sto se mene tice manta je perfektno odradjena ,jeste sto se varova tice NEGDE ali NEGDE malko redji var ,ali posle onakvog auta koi je bio 60% truo ,ja ni u ludilu nisam mislio da ce onoliko da ga posece , tu je ispo fer za sve pare ...

Mnogi bi preskocili trulez pobruslili okolo i udarili fleku ,ja samm zadovoljan sto sad bukvalno imam nov pod sa komplet novim pragovima ojacanim , nove grede , nove rubove , ni grem stare rdje nema na autu ali ni gram ...

To je za mene licno dobar majstor , i ja mu verujem kako god vi mislili jel da ste imali prilike da radite ovakav auto pito bi vas dal bi ste vi gledali na te detalje a pola auta napravljeno od kockaste table lima... ko sto stolar napravi od table iverice regal tako je i on od table lima napravio auto ...

Ja samo mogu da mu kazem svaka cast ,alal mu ruke ...

A sto se tice onog gore sto sam reko da ne citate ,pa bozo nije problem da mu zanocim u garazi da je zavrsi za 5 dana ,ali pre jedno 7-8 posta sam napiso da se svasta izdesava coveku za 6 meseci a kamo li za godinu dana ... tako da ga sad ne napinjem jel sam neka sredstva koja su bila namenjena njemu otisla u druge ruke ...

U svakom slucaju idemo dalje i mislim da sam shvatio i da imam loseg majstora i da mi je radio lose varove , eto kazem shvatio sam !!! nadam se da opet za jedno 10 strana nece biti imas lose varove posto smo to vec 2-3x utvrdili ...znam imam lose varove ...

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2012 13:14 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Apr 2012 21:06
Opel: Manta b 1.2s 75', volvo v40 1.9dci 2004.
:ludilo:

@mracni nemoj da se sekiras, znas kako se kaze, koliko ljudi toliko cudi, i ljudima je tesko ugoditi :) svako za sebe misli da sve zna i da je najpametniji. Samo polako, veliki posao si uzeo da radis i zavrsices ga i vozices mantu. Isto tako sam i ja slusao razne kad sam moju sredjivao ali nisam obracao paznju.

Pozz

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2012 14:57 
5th Gear

Ma kazem nije frka stvarno volim da cujem bilo cije misljenje ,ali povodom ovih varova stvarno sam se umorio da to vise slusam ,znam da na nekim mestima nije sve idealno ali svaki put ista prica ...

Nije boza bilo ko volem ja da cujem svacije misljenje al ,da je bar neko reko e ruzni su ti podizace ,kineski su ,nece se uklopiti , bice funkcionalni nece biti ,ma bilo sta od ovoga ...
al jok idemo jovo nanovo ne valjaju ti varovi hihihihihi :D

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2012 15:10 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2011 20:28
Opel: Manta A,Meriva A Cosmo
Znaci kupio si Kineske podizace :ludilo: ,bas su ti ruzni :ludilo: :ludilo1: :ludilo2:
Acko polako,niko ti ne govori sve to zato sto te mrzi,nego iz dobre namere :respekt: ,ja kad pocnem moju da radim slobodno me kritikuj jer cu ja sam da je radim tj da varim,a kod tebe je aktuelno varenje ternutno pa shodno tome i ljudi komentarisu,pozdrav :ziveli:

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2012 15:29 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Garaza:
:ludilo: milane ti ces tek da budes na tapetu :ziveli:

elem,podizaci su dobra stvar,ja isto planiram ovakve na moju haubu ali nigde ne mogu da ih nadjem za crvenu :D

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2012 09:32 
Opel Team Member
Opel Team Member

Pridružio se: 19 Jan 2007 22:22
Ime: Milosh
Opel: Calibra CweLET
Aleksandre, ako mene pitash var na chepu ti je odlichan, nishta ja tu ne bi diro, mozhda josh po jednu tachkicu izmedju chisto da se ne uvija od bassa jer je chep udarno mesto!

@volim_opela bash lepo shto sam sada nauchio da se antirost ispire ja sam malo ucebao pod krpom i zveknuo najjeftiniju zashtitnu boju jer drugu nisam nashao u datom trenutku i to je bio moj prvi susret sa limarijskim biznisom, takodje se nadam da ce mi trajati bar 17.5god. Iste varove je radio drug i nisam ih brusio :) mrzelo me a u pitanju su bile sitne zakrpe, josh ako voda prestane da se sliva u kabinu to ce biti vechno!

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2012 14:04 
5th Gear

Ahahahhahah e sve si sasHav :D
:bekelji:

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2012 21:59 
Opel Team Member
Opel Team Member

Pridružio se: 19 Jan 2007 22:22
Ime: Milosh
Opel: Calibra CweLET
DVOJE SU SE TAKO SMUVALI

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2012 13:39 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2011 15:41
Ime: Ilija
Opel: Zafira A X16XEL + LPG
Malo sam zbunjen ovim što pišete da se Antikorozin (AKA Antirost) ispiru.
Znam da su na bazi kiseline, ali u uputstvima piše da on ujedno služi kao zaštita
i da nema potrebe za naknadnim brušenjem ili ispiranjem.
E sad, ili je to dobar marketinški trik da za godinu dana ponovo kupujemo
ista sredstva jer je sve prohrđalo ili
dolazi do neke kemijske reakcije sa hrđom
pa sloj koji ostane na metalu više nije agresivan.

:?: :?: :?:

Vectra A C18NZ '94-služi

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1026 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 42  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]