Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 11 Maj 2025 07:21

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Opel Vectra A 1989 2.0 problemi
PostPoslato: 18 Maj 2012 16:58 
1st Gear

Pridružio se: 11 Maj 2012 01:53
Ime: Darko
Opel: Vectra A 2.0 1989
Kupio sam svoj PRVI auto Opel Vectra A 1989 2.0 i trebam da poradim na nekim stvarima na njoj.
Evo sta sam zapazio da sada ne valja:
Zadnji elektricni podizaci ne reaguju, prednji rade ali ona gumica je bila savijena unutra ja sam je ispravio ali opet poidzaci mnogo sporo se spustaju i stalno prekida skripe ne znam sta je to. I podizac na suvozacevo mesto kada zakljucljam na centralno on se podigne do kraja i spusti 1cm i tako ostane.
Kola jos nisam registrovao tako da ih nisam ni pomerao i kad bila ova kisa na suvozacev pod sve je mokro ispod. Gde bi mogla da mi tu propusta vodu?
Nemam ni auspuh, jel za nju ide prednji i zadnji lonac?
Nista se ne razumem prvi mi je auto i tek ucim oko toga.

Vrh

Tema posta: Re: Opel Vectra A 1989 2.0 problemi
PostPoslato: 18 Maj 2012 19:59 
5th Gear

Pridružio se: 17 Feb 2012 03:26
Ime: Aleksandar
Opel: VECTRA A 2000 16v
ima tek da ucis , idu srednji i zadnji lonac , a prozore za pocetak skini tapacire i sve lepo ispodmazi , pa ces videti do cega je

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2012 18:26 
1st Gear

Za podizace sam video da i akomulator je bio slab pa slabije isli ali svejedno moram da ih otvorim i podmazem to, a akomulator sam napunio i sad bolje idu. Nego zanima me koliki je minimum goriva da bi upalio kola? Prodavac mi je rekao da bez 9-10L nema sanse da je upalim jer tek tad ce pumpa da se potopi u gorivo posto joj rezervoar 72L.
U nju imam samo 3L goriva i nece da upali. Jel tacno to da moram da imam bar 10L da bi startovao motor?

I kako mogu da proverim da li sam spojio lepo plus i minus zice od pumpe za gorivo? Znam da ako stavim pogresno ima da vraca prema rezervoaru, a valjda ako je dobro onda ce da baca ovamo napred na motor kad se otvori onaj cep? Jel moze nesto da se pojebe ako stavim obrnute zice da vraca prema rezervoaru? Da mi ne crkne pumpa i slicno? Ovako trenutno cujem da zuji i radi pumpa bilo kako da okrenem zice samo sto nije jos dovoljan nivo goriva da bi pumpala

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2012 19:54 
5th Gear

crveno plava ti je + , a braon - , na samoj pumpi imas obelezen polaritet + i -
moras imati barem 7-8 litara goriva da bi pumpa ako je u ok stanju povukla gorivo

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2012 20:05 
1st Gear

DEXTER LE je napisao:
crveno plava ti je + , a braon - , na samoj pumpi imas obelezen polaritet + i -
moras imati barem 7-8 litara goriva da bi pumpa ako je u ok stanju povukla gorivo

Hvala ti puno, pumpa je nova stavljena samo nije bila povezana sa zicama, a kad sam povezao cuje se da radi da zuji Sipacu jos 6L goriva pa bi trebalo da upali

Sad ima 8-9L benzina i nisam mogao da ga upalim zato sto predhodno se istrosio akomulator nisam ga napunio mozda do kraja ili akomulator ne valja. Stavio sam sad na sporo punjenje celu noc da se puni pa cu da isprobam sutra i dolicu mu ako treba jos 2L goriva.
A sto se tice zice pozadi ima plavo-crvena i braon a na sredini gde su izvedene zice od pumpe ima braon i plava. Ja sam spojio braon i braon, plavu i plavo-crvenu.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2012 03:35 
Iskusni Opeldžija

Pridružio se: 10 Avg 2011 15:04
Ime: Miroslav
Opel: E46 Coupe
Ipak ti odjednom sipaj 15l benzina... :ludilo:

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2012 06:27 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jul 2007 23:27
Ime: Bozidar
Opel: Vectra 2.0i automatik TNG
Garaza:
ko ti je rekao da vektra ima rezervoar od 72 litra?
sira buksna na pumpi je + ,a uza -

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2012 14:46 
1st Gear

Ovaj sto mi prodao mi rekao da ima 72L rezervoar. Na tabli pise max 60L. Uglavnom sad u rezervoaru imam oko 11L ali skazaljka mi se i dalje ne pomera za gorivo. Buksne za pumpu ne mogu da vidim zato sto je on tu pumpu LEPIO sad kako i sta lepio ne znam znam da je zalepio i mozda ne mogu ni da je skinem. Cuje se da zuji pumpa i kad okrenem zice i plus i minus. Ovamo gde pise INJECTION ima onaj zuti cep naslikana slavina sa kapljicom jel tu trebam da vidim jel ima goriva? Posto nema, samo sam verglao. A i izgleda gubi se i neki kontakt na akomulatorum, prvo nije htelo ni da vergla posle htelo, pa onda nije htelo centralno zakljucavanje da radi pa htelo, pa sad nece da se dizu uopste elektricni podizaci a retrovizori oce. Ovo je akomulator od neke masine nije od kola...ima 100 ampera mozda je i on sjeban mada dobro verglao ali nije htelo da se upali. Izgleda da se gubi negde kontakt.
Sad nece nikako da mi rade elektricni podizaci a centralno nece uvek da radi pogotovo nece sa brave vozacevog mesta a iz gepeka uvek oce centralno.
Jel je normalno sto minus na akomulatoru se ugreje?

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2012 18:21 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jul 2007 23:27
Ime: Bozidar
Opel: Vectra 2.0i automatik TNG
Garaza:
samo hrabro prijatelju :wink:

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2012 22:58 
1st Gear

Pumpa verovatno uzela dovoljno goriva zato se sad ne cuje da vuce i probali smo baca varnice na svecice znaci ima struje, stavljali smo i drugi akomulator sa ispravnih kola koja se voze i samo vergla nece da upali. A i alanser ne okrce se bas najbolje iako pre nedelju dana su paljena kola na plin. Ne znam sta moze da bude pa nece da upali?
I jel moze neko da mi odgovori sta mogu da budu posledice usled pogresnog povezivanja polariteta pumpe za gorivo? Zato sto sam spajao u oba dve kombinacije i kako treba i kako ne treba? Jedan mehanicar mi rekao da moze da se polome peraja ako se okrece u suprotnom smeru. Jel to tacno?

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2012 13:27 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2011 15:41
Ime: Ilija
Opel: Zafira A X16XEL + LPG
iceman je napisao:
Ovamo gde pise INJECTION ima onaj zuti cep naslikana slavina sa kapljicom jel tu trebam da vidim jel ima goriva? Posto nema, samo sam verglao.

Možda bi bilo bolje da ti to pogleda netko tko se bolje razumije.
Nemoj zamjeriti, ali po ovome što si napisao, čini se da stvarno ne
znaš mnogo o autima.
Iako, moram pohvaliti tvoju želju za učenjem i sređivanjem auta.
Najbolje da za početak provjeriš pritisak goriva tj. dolazi li uopće
gorivo do raila.
Možda je pumpa slaba, a možda su i dizne začepljene.
Čini mi se da si rekao da ima i plin pa je lako da na benzin uopće nije ni vozio.
Surfaj po forumu!
:ots:
Naći ćeš puno korisnih informacija.

Usput, ovo što si pitao, a što sam citirao pretpostavljam da si
mislio na čep za dolijevanje ulja.
Molim te, nemoj tu točiti benzin!
:dedica:

Vectra A C18NZ '94-služi

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2012 20:00 
1st Gear

Zbunio sam se za ono za injection znam na sta mislis. Vlasnik ga terao na gorivo zadnjih 60km zato sto mu se pokvario isparivac za plin. A pumpu je bio lepio budzio ne znam ni ja.
Uglavnom terao sam ga sad kod majstora i ugradio mu NOVI isparivac za 40evra i sad kola rade na plin. A za pumpu mi majstor rekao da ovo nije od njega pumpa, da za njega ne ide u rezervoar nego ide od spolja i da je ovaj bivsi vlasnik nesto budzio i stavio drugu pumpu i rekao mi kao i onako neces da ga vozis na benzin da ne diramo to sad ima svasta da se radi. Zato sto nije uspeo iz pumpe dole da istoci gorivo ima 10L ne znam ni ja uglavnom kaze mi to sad ne treba, da me ne kostaju badava pare za to.
Sto se tice dizni mislim da ne mogu biti zacepljene ako je nedavno pre 2-3 nedelje vozen na benzin?
Moram sad da vidim ovo sto mi propusta vodu na suvozacev patos. Sad kad padala kisa opet negde propustalo i mokar suvoazcev patos

Poslednji put menjao iceman dana 23 Maj 2012 20:04, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2012 20:03 
Iskusni Opeldžija

Pridružio se: 10 Avg 2011 15:04
Ime: Miroslav
Opel: E46 Coupe
Aj tacka tu i tamo, al bre si cuo za zarez aman za ime boga.

A i jos nesto, kad pricas o naftnim derivatima i gorivima, BENZIN, NAFTA I PLIN su goriva (iako se neki ne slazu) :ludilo:

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2012 01:33 
1st Gear

Miki22 je napisao:
Aj tacka tu i tamo, al bre si cuo za zarez aman za ime boga.

A i jos nesto, kad pricas o naftnim derivatima i gorivima, BENZIN, NAFTA I PLIN su goriva (iako se neki ne slazu) :ludilo:

Hvala na pravopisnim savetima, nadam se da cu dobiti tako od nekog i auto savete

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2012 01:45 
5th Gear

imas spozadi kod pumpe za benzin u instalaciji 4 zice , 2 deblje i 2 tanje e sad te deblje idu na pumpu za benz a te 2 tanje idu na plovak rezervoara..

proveri ima li pritiska goriva u sistemu , dali pumpa sem sto zuji , sisti i vristi vuce uopste gorivo ili samo radi u prazno....

nemoj se ako neznas zezati s tim opravkama ipak je to BENZIN.....

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2012 14:21 
1st Gear

Dobro hvala videcu,uglavnom sad mi to nije toliko hitno zato sto sam kupio isparivac za plin i auto mi je u voznom stanju. Sad mi je vise bitno ovo sto mi propusta vodu na suvozacevo mesto, auto mi je na putu sad jos ova kisa navalila opet ima da mi napuni vodu.
I zanima me da li je normalno da mi na leru bude 1000 obrtaja? Temperatura mi je dosla do 45 a ler je i dalje bio 1000. Jel to ok? (naravno bez auspuha jos mu nisam stavio)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]