Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 08 Maj 2025 23:24

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: slanje robe brzom postom - sta da radim dalje ?
PostPoslato: 19 Maj 2012 05:19 
Club 1000

Pridružio se: 08 Jun 2009 19:03
Ime: Igor
Opel: NOW Insignia - ex Corsa A - D, Astra F, Astra G, Vectra C, Zafira B x2, Zafira C
Garaza: pogledaj
Otvaram ovu temu, posto sam se jako dobro uverio da jos tu nisu sve stvari dosle na svoje po pitanju njihove odgovornosti za robu koja se salje..
Prethodno sam poslao sigurno stotinu paketa, guma,felni i sta ti ja znam uz otkup i nikad nisam imao slican problem kao pre neki dan :

po prethodnom dogovoru sa kupcem iz Tutina, i to jedno 3-4 razgovora u kome se dokazuje kao ozbiljan kupac, posaljem 2 gume uz otkup...

i od tada krece zurka, prvo ga zovem sutradan 5 puta do pola 3 da vidim jesu li stigle gume ( koje su trebale stizi najkasnije do pola 12-12) , da bi mi tek tada rekao da su stigle i sve je ok..
posle dobijam poziv uvece da mu gume ne odgovaraju, da ih je stavio na kola i vozio 500m i da su mu presiroke..
Hoce da mi ih vrati, ali eto da ne budem na steti platice on postarinu i umanjice cenu ako treba..... I cak je imao ideju da mi on iste gume posalje nekom drugom postom nazad uz manji otkup...
Ja mu kazem ako su gume montirane i vozene, nema vracanja jer su sigurno cesale rub i mene vise ne zanimaju...

sutradan mi se vracaju gume, naravno ocesan rub, na dostavnici pise ODBIO DA PRIMI PAKET , i platim postarinu...

Zovem njega, posaljem ga u ., obecam mu . i td, zatim AKS reklamacije i ne mozete da verujete kako postoji ustaljena sema i slozena prica za ovakve situacije...
Znaci ocigledno je u pitanju da kurir dao gume tom liku da proba, a posle se kao napravili blesavi da nista nije bilo...
Posto meni ne prolazi da intervenisem dalje kod njih, a ocigledno je u pitanju varanje ljudi i ko zna sta se jos radi, moracu da nadjem neki put do nekog iz policije tamo pa da vidimo o cemu se radi :respekt:

Vrh

Tema posta: Re: slanje robe brzom postom - sta da radim dalje ?
PostPoslato: 19 Maj 2012 06:13 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jan 2010 01:54
Ime: Aleksandar
Opel: Vectra B
Pa verovatno je u kontaktu sa likom koji mu je doneo te gume...ili mu je drugar ili ga je castio :":
Ne verujem da policija moze da ti pomogne tu...gume ti nisu ukradene pa samim tim to mora pravno da se resava jer si ti ostecen tu...
Pusti im tuzbu...
vozaci imaju bedne plate pa ih nista ne interesuje...srecom ovde u Nisu znam nekoliko njih pa mi paze stvari...inace ih boli ona stvar....bacaju, sutiraju pakete itd...
Naravno zelim da isteras pravdu...samo mislim da neces nista postici...sve najbolje :ziveli:

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2012 09:20 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Avg 2009 18:57
Ime: Branko
Opel: ...,... (OO=II=OO)
Tacno je da je AKS najgori za bilo kakve kombinacije! Nemoj te njih koristiti,...samo postexpres.

Mozes se ganjati sa njim i preko tuzbe,...ali samo ako hoces sebi da iskomplikujes zivot. Zaboravi na brzinu resavanja sporova u siudovima,..a racunaj na zapostavljanje ili cak i gubljenje predmeta,...a advokatu samo chuka taksimetar. ;)

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2012 10:01 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2012 08:52
Ime: Slobodan
Opel: Yugo 1.1EFI
Mislim da je tu tesko isterati nesto posto nemas nikakve dokaze sem sto ti licno znas sta se odigralo... Ja sam inace do sada najbolje saradjivanje imao sa BEX kurirskom sluzbom, tu mi se desio samo jedan peh, polomljena mi je jedna lajsna za krov sto mi je poslata, ali nije bila adekvatno upakovana a i vozac mi se izvinjavao 5 min jer je slucajno stao na nju... Sa ostalima sam imao problema, neljubazni vozaci, vecito za jedan nivo skuplja postarina od one koja bi trebala da bude, jedan paket mi kasnio vise od nedelju dana (a bio sam platio unapred 70e, zivce sam izgubio jer sam mislio da me zajebao lik) a desavalo se jos par puta da zakasni po 1-2 dana...

Nekakava tuzba i slicno bi isterala mnogo para iz dzepa i dok ne bi isterao pravdu, gume bi ti izbile vrednost, pojela bi inflacija... Jedino otici i direkno razgovarati sa nekim sefom, izneti svoj problem ljubazno i zamoliti da provedu neke sankcije ako zele. Cisto da eto ne bude da nisi nista uradio...

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2012 10:37 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2011 19:45
Ime: Mile
Opel: Kadett C
Inace radim za DHL kao kurir,i dosta sam upoznat sa svim ostalim brzim postama,kako rade,pod kojim uslovima,njihove plate,itd...
Znam naravno kako radi AKS,njihovi kuriri,pod kojim pritiskom,kojim radnim vremenom,ali naravno da ne opravdavam ovakvu neozbiljnost,i ne profesionalizam,i mislim da je doslo do nekog dogovora izmedju kurira i tog tamo primaoca posiljke!!!
Ovde ja radim vec 2 pune godine i za to vreme se nijednom u DHL u Srbiji nije desilo da je neka posiljka izgubljena,jer postoje mnoge provere,pracenja,i jos mnogi sistemi zastite posiljaka!!
Jedino sto nemamo je to otkupljivanje posiljke,tako da ti tu nemogu preporuciti ovu kompaniju,ali sam ja licno uvek slao i primao posiljke preko Post Expressa,i nikad nisam imao problema sa njima (ne obracati paznju na neke mizerne sitnice,tipa izdavanja racuna,trazenja licne karte...) sto mi inace radimo!!!
Tako da eto ti savet od jednog kurira!!! :wink:

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2012 11:25 
Club 1000

Pridružio se: 05 Jan 2009 15:44
Ime: Milenko
Opel: VW Passat CC
DHL... :ludilo2: :ludilo:
Secam se prosle godine sam trebao da saljem nesto za Temisvar, neki telefon... Posle je trebao da mi se vrati nazad... Secam se da je u jednom pravcu kostalo toliko da sam ja mogao da sednem u auto, odem, jedem, pijem, vratim se i da mi jos ostane para! Toliko! :postovanje:
Za te pare koliko naplacujete usluge i mora sve da bude kako treba! :dedica:

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2012 11:44 
Opel Team Member
Opel Team Member

Pridružio se: 30 Jan 2011 20:12
Ime: Rade
Opel: Kadett E
Da se nadovezem, u protekle 3 godine sam koristio kurirske usluge AKS-a i nisam imao problema, medjutim u poslednja 3 meseca su postali nepazljivi, te se desi da iskrive spoiler(rep) iako piseda je lomljivo, sva sreca pa je elastican te se da ispraviti na suncu uz odredjene zahvate, kao i par ostecenja pojedinih branika, iako napisem sa svih strana lomljivo, nadje se neko kome devojka,zena,decko nije dao sexa pa je besan na ceo svet i briga ga za lomljive stvari. sto se City expresa tice, tu pricu sigurno neki znaju, ja sam '96-te radi za njih i tada su bili ok, posle toga je nastao haos i ljudi su izgubili poverenje, jer se desavalo da nnestaju teh uredjaji kao i otkupnine. postexpres je sasvim ok, ako te ne nadju kuci, ostave ti poruku i kraj price, ima jos jedna cijeg vlasnika znam, zasad nisam koristio ali cijem da su korektni i klijenti zadovoljni, u pitanju je daily express

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2012 11:58 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Perkele je napisao:
DHL... :ludilo2: :ludilo:
Secam se prosle godine sam trebao da saljem nesto za Temisvar, neki telefon... Posle je trebao da mi se vrati nazad... Secam se da je u jednom pravcu kostalo toliko da sam ja mogao da sednem u auto, odem, jedem, pijem, vratim se i da mi jos ostane para! Toliko! :postovanje:
Za te pare koliko naplacujete usluge i mora sve da bude kako treba! :dedica:

Obozavam ovakve komentare kod klijenata!!!
Dobro,nek ti bude!!!
Jel si ti poslao na kraju taj telefon za Temisvar?

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2012 12:02 
Club 1000

Poslao sam, drugar iz Indjije je radio kao direktor Meridijan Kladionica za Rumuniju i bas u Temisvaru je radio tako da je on odneo i posle nedelju dana vratio! :)
75e mislim da su trazili iz DHL-a za jedan smer, znaci 150e u oba smera. :banghead:

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2012 12:09 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Ok,ne znam koliko su ti procenili tezinu tog telefona,al recimo da je do 0.5 kg,onda je cena skoro duplo manja,u jednom pravcu!
Jbg,naplacujemo kvalitet,i odlicnu uslugu,zato drugi propadaju i imaju onakve kurire!!!

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2012 12:24 
Club 1000

Druze, do Temisvara ima 190km od Indjije, plin tada nije bio skuplji od 45-50dinara, auto mi trosi oko 8l plina znaci oko 1600din sam imao troskova da odem i da se vratim. Telefon je tezak 100grama, jedini Elco iz Temisvara u celom svetu je mogao da ga uradi tad a bio je ubijen Boot.
Dati 150e za tamo i nazad to je bilo besmisleno. Sreca pa sam iao ovog momka koji je svaki vikend dolazio u Indjiju.
Kasnije ko god je od mojih kolega imao ubijene te Omnie preko tog mog drugara je slao tom Elcu, niko nije poslao DHL-om. :dedica:

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2012 12:47 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Maj 2010 15:30
Ime: Dejan
Opel: nemam, Laguna 3
perkele, cist monopol... :)
DHL u americi nije toliko skup i mahom ga koriste....

inace, ja najbolje iskustvo, pored DHL-a koji kida sa cenama, imam sa post expressom, kao sto je noise vec napisao, ako te ne nadju kod kuce, ostave ti poruku, a paket se moze pokupiti u posti
AKS je bio super ranije, ali su sada uzasni, posiljke su pocele da kasne, zovu me da dodjem na skroz drugu lokaciju da pokupim paket jer kurir nema vremena... da naglasim samo da kurir prosli put nije imao da mi vrati 150din i kao.. jel mozemo da zaokruzimo ?!?!?!?!
BEX mi je isporucio paket posle 6 dana!!! to je njihova usluga "danas za sutra", jbg radni ljudi... njihov dan traje 140h
objasnjenje kurira je bilo "zao nam je, mi imamo samo jednu pandu (?!) za isporuku na paliluli (najveca jebena opstina u beogradu), pa nisam stigao ranije" :seci:
Daily express, luckygsxr mi je 2x poslao paket preko njih, oba puta je kasnilo, oba puta su izmisljali neke razlicite postarine, a euro racunaju po visem kursu nego bilo koja banka!!!

De gustibus non est disputandum.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2012 12:52 
Opel Team Member
Opel Team Member

hah, onda se i daily pokvario :D

koliko ja vidim moracemo napraviti OTS kurirsku sluzbu (samo bahato, samo bezorazno)

inace na onaj prvi post, mozes licno da tuzis tog lika i tog njegovog kurira, prvo nisi trebao primiti nazad gume, jbg danas gleda ko koga da zajebe, tako da ili batine ili sud, u oba slucaja odu novci

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2012 14:39 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2010 23:23
Ime: Gavrilo
Opel: Kadett C 1.2
Saljem iskljucivo post express-om, a primao sam i aks-om i bex-om. Nekih ozbiljnijih problema i nisam imao, ali propusta od post express-a je bilo. Poslednji mi se desio pre nepunih 7 dana. Slao sam hard disk i zapakovao ga tako sto sam ga uvio u sundjer, ubacio u balon vrecicu, stavio u kutiju zguzvane hartije da ga dodatno zastitim, zapakovao u dosta vecu kutiju, insistirao da stave nalepnicu da je lomljivo na paket da bi na kraju hard disk stigao mehanicki ostecen od potresa. Covek je ulozio zalbu, e sad videcemo sta ce biti, a koliko sam shvatio ovo je samo moglo da se desi ako je kurir bacao paket, sto najverovatnije i jeste, a video sam da i sluzbenici u posti pri prijemu paketa imaju obicaj da ga bace ili u one plasticne gajbe ili do vrata odakle se dalje prenosi(u glavnoj posti u NS za post express na Limanu).
Pored ovog bezobrazluka imao sam slucaj da kada sam jednom narucio kurira da dodje po paket koji sam trebao da posaljem, on se uopste nije pojavio, imao sam jos jedan slucaj da su mi ostetili jedan paket koji je primalac reklamirao(nadam se uspesno) i imao sam slucaj da ceo dan cekam kurira u stanu, da bi posle nasao cedulju ubacenu u postansko sanduce - navodno me nije nasao kuci, a ja ceo dan bio kuci. Ali opet sto se tice dostave, tu su mi ok(osim taj jedan put), znaci donesu mi posiljku na sedmi sprat, jedino me oni nikad nisu kontaktirali na telefon. Dok na primer iz AKS-a kurir mi se redovno najavi na mobilni, ali trazi da ga sacekam ispred zgrade da mi preda paket, mada su uglavnom neki manji paketi u pitanju.

Sto se tice prvog posta i teme, koliko sam ja razumeo lik je preuzeo gume, namontirao ih i kada je video da mu ne odgovaraju, zamolio kurrira da ih on vrati u fazonu kao da nije ni primio paket, verovatno su drugari pa mu je ovaj doneo gume kad je bio slobodan i ovaj nije potpisao preuzimanje a ni isplatio otkupninu, tako da je paket vracen kao da nije preuzet, sto je opsana prevara. Mozes da ih tuzis, kurira i tog lika, ali neku vajdu neces imati, osim neke licne satisfakcije. Kurir ce verovatno ostati bez posla, prevara nije izvrsena tako da si ti ostecen materijalno(ili da si ostao bez guma ili da nisi dobio pare), ali ako su gume unistene potpuno(onda jesi ostecen materijalno) i ako mozes da dokazes da se to desilo bas kod njih, mozes da ih tuzis a i to bi ti se isplatilo samo ako su gume u vrednosti 150-200 eura. Znaci ako imas slike pre slanja i slike vracenog paketa sa vidljivim ostecenjima. Da je to bio poste express, mogao bi dan kasnije uloziti zalbu i post expres bi ti morao refundirati vrednost paketa + postarina(zato sto bi se to vodilo kao ostecenje u transportu), ne znam da li takvu opciju ima i AKS, trebao si proveriti.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2012 15:36 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Okt 2008 19:59
Ime: Miroslav - Miki
Opel: Corsa C 1.4 16V
Samo postexpress i kraj! :dedica:
Pa recimo ja podjem od sebe, donese mi vozac deo, nadjemo se u gradu, on popije kaficu i kokakolu na moj racun dok ja pregledam deo, to ti je po sistemu il placamo il vracamo :)
Bugarska sluzba EKONT, ima extra opciju da se paketi salju po sistemu da legalno mozes pogledati paket pre nego sto odlucis dal uzimas il vracas.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2012 16:01 
Iskusni Opeldžija

Pridružio se: 10 Avg 2011 15:04
Ime: Miroslav
Opel: E46 Coupe
Ja slao pakete par puta preko AKS-a i uglavnom je kasnilo, dzimiju sam poslao branik u Bor i stigo je tek posle 3-4 dana, a meni pare stigle tek 10-12 dana nakon dana isporuke paketa...

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2012 16:38 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Avg 2007 21:23
Ime: Milos
Opel: Skoda Superb 1.8TFSI,Vectra C 2.2DTI,Pajero Big foot itd
Ja sve delove saljem vec dugo Daily express-om znam licno kurira pa cesto da bih smanjio troskove kupcu napisemo manju tezinu paketa. Tako je postarina za cetri felne sa gumama izlazila od 600 do 800din :D Svi paketi su stizali na vreme a i meni lova :ok:

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2012 17:51 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2008 12:12
Ime: Radmilo
Opel: Od 1.3 do 2.0 :)
ja sam sad :krmljam: poslao 2 gume aksom pa ce da vidimo kako ce izaci..elem pre par meseci aksom posaljem 2 telefona,stignu kupcu posle 4 dana o.O a ja po pare isao 8 dan kod njih u firmu i jos mi naplate dostavu novca na kucnu adresu 50 dinara...smesno al cu ih zameniti..pred nosom su mi,kilometar od mene najlakse mi je da saljem sa njima al jbg

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2012 20:35 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2012 07:03
Ime: Milan
Opel: Zafira A 2.0DTI
Ja danas zvao Aks, kazu ne primaju posiljke subotom, tako da u ponedeljak saljem po prvi put u zivotu i to biciklO!!! :mig:

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2012 21:02 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2009 00:52
Opel: Astra F X16XEL Corsa C Z12XE MG ZR. A4B8.5
Bane66 je napisao:
Tacno je da je AKS najgori za bilo kakve kombinacije! Nemoj te njih koristiti,...samo postexpres.

U vecini slucajeva AKS se iskvario, postali su neprofesionalni, neljubazni, lik mi poslao podizace ja nisam odmah pokupio oni sutra ujutru vratili... Biciklu sam iz Bora slao za Nis, stigla je sa polomljenom kocnicom. :seci:
Tako da Milane, pazi kako saljes. :wink:

I jos mnogo sitnica, tipa sa branikom od Mikija, ali progutao sam to sve i precrtao ih kao kurirsku sluzbu, cao dovidjenja. :postovanje:

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2012 21:54 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2012 07:03
Ime: Milan
Opel: Zafira A 2.0DTI
Ma, i ovako nije neko.... :roll: Nego, jel treba ja bajs da upakujem u nesto, tipa neke samolepljive folije i sl. ili samo kad dodju da im "tutnem", ono uuuuzi ga... :ludilo2:

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2012 21:59 
Club 1000

Mora biti upakovano, obmotaj ga nekom folijom. :dedica:

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2012 23:56 
Opel Team Member
Opel Team Member

kao sto kazu umotaj folijom, stavi ako imas nekog stiropora , jer ce ozuljati farbu, mada, prosle godine je pikec poslao hondu dominatora pa mu nista nije falilo, jedini uslov je bio da se isprazni rezervoar skroz.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2012 00:12 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2009 00:52
Opel: Astra F X16XEL Corsa C Z12XE MG ZR. A4B8.5
Jos na jednu stvarcicu obrati paznju, pazi kada ti lepe onaj dokumenat koji prati posiljku, meni zalepili za cev od rucica do sedista (mada da naglasim da nisam morao da pakujem bajk) i sada se to ili jedva skida ili nikako. :grrr:

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2012 00:54 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009 16:49
Ime: Toni
Opel: Bertonka 2.0 Turbo
Slabo koristim te kurire a i kad koristim obicno su manje stvarcice i nisam imao problema do sada osim kad sam slao motor...Kupio motor u NS-u i posto je stranac reko bolje da ga posaljem za 2 soma dinara do kuce nego da rizikujem,inace u pitanju je Yamaha dt 125 znaci ne bas mali motor.I sve super,dodjem kod kurira "overnight" i likovi naplate,ubace ga u kombi i kazu sutra do podne stize.Sutra u podne zove lik kaze stizem,ja ga cekam kad lik dolazi sa pikapom ja gledam vatafak? Znaci likovi su okrenuli motor kontra i ubacili ga po dijagonali da bi ga upasovali,kad je otvorio vrata na pikapu kadar nevera...motor izgreban na nekoliko mesta,korman kriv,lanac spao...Kako su to uspeli nije mi jasno,jedino ako su pokusavali da ga voze u tovarnom prostoru pikapa.Tad sam ih zvao,rekao sta je bilo i sve oterao 3 pm al nije ih to tolko zanimalo.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]