Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 11 Maj 2025 07:40

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Pravila foruma

1. Naslov - treba da sadrzi model auta,
2. Slike da se ubacuju preko http://www.imageshack.us/ i u formatu thumbnail i to po tri do cetri slike u redu, sve radi lepse preglednosti i zbog ljudi koji imaju i dalje dial-up, pogledajte temu "Kako postaviti slike Vašeg automobila!"
3. ovde mozete predstaviti vase vozilo u potpunosti, znači opis + slika. Garaža bez slika automobila se smatra nekompletna.
4. Svaki off u garazi ce se brisati tako da nemate potrebe skretati s teme.

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Vectra C 2.0DTi
PostPoslato: 08 Mar 2012 01:27 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Mar 2012 09:20
Ime: Miki
Opel: Vectra 2.0 DTi
Evo i mog auta. Tek je pristigao, urađena carina i za par dana bi trebalo da padnu table (ali ne pre nego što stignu OTS okviri :D )
2004.godište je, prešla 180000 (ako je verovati satu), ništa posebno, ali eto, meni se model dopao od kada ga je OPEL izbacio, velika porodica hvala Bogu, često se putuje, skupilo se malo parica i nadam se da ću biti zadovoljan. ne znam puno o njoj, pa listajući forum svašta videh. Šta da kažem osim: HVALA :ots:

Evo nekoliko slikica kako je ona pristigla i kako trenutno izgleda:

Slika Slika Slika Slika Slika

E sad, ovo je bilo ono što lepo izgleda, ali ima nekih detalja koji bodu oči i koje moram rešiti čim je registrujem i odradim jedan detaljan pregled "na dizalici":
Slika
Rekao bih da je ovaj far na strani vozača polomljen bio, pa je postavljen novi (nekako mi ovaj tamni bolje leži nego ovaj beli).
Slika

Ovo je nešto što nemam ideju kako da rešim (još uvek), ali definitivno moram smisliti (ako neko ima predlog, biće mi lakše) :)
Ne liči kao da je air-bag izletao, samo je pukao onaj tvrdi sunđer ispod površine table.

Slika Slika

Ovde slike govore sve :(

Nije sjajno, ali mislim da uz malo truda može sve ovo da se utegne. Ako neko ima neki savet ili ideju za ove moje popravke :wow
Moraću da posetim neki auto-otpad da pokupujem neke sitnice koje nedostaju: piksla zadnja, upaljač, zavrtanj koji priteže rez.točak, poklopac (plastiku) koja ide preko motora.... i tako to.

Vrh

Tema posta: Re: Vectra C 2.0DTi
PostPoslato: 08 Mar 2012 01:38 
Iskusni Opeldžija

Pridružio se: 10 Avg 2011 15:04
Ime: Miroslav
Opel: E46 Coupe
Far nije taman vec je potamnio od svetla, pocrnio iznutra, jbg posledica dugog koriscenja. Ovo kod airbaga stvarno ne znam kako je moglo da pukne samo od sebe, ne ide mi u glavu. Ai fale ti neke plastikice na ventilaciji. Koza menjaca bas poderana. Svetlo na displeju crklo, a ove plastike sto se sve ogulile to mozes da prefarbas, samo da potrefis nijansu. Prekidac jemogao da bude za svasta, ja sam kod sebe stavio isti takav za pojacalo.

Sve u svemu izgleda kao da je presao 300.000+

Samo volje i para i da se enterijer srediti, nista nije nemoguce, samo nek je motor dobar...

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012 02:30 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pa da, sve to što sam zaokružio crvenom je nešto što baš bode oči i to ću što pre da rešim. Neću da smaram sa pitanjima, evo već danima listam teme da vidim šta ste sve ispisali do sada. A trebaće mi pomoć oko skidanja ovih plastika, menjanja sijalica, skidanja tapacira sa vrata.... (čisto da ne skrljam nešto prilikom skidanja i sl:)
Far sam baš zagledao i izgleda kao da je fabrički taman, a ovaj beli je menjan sigurno jer je bio polupan.
Kilometraža je proverena u Minhenu, poznato je poreklo vozila, jedina mana je što je stajao 2 god i nije vožen. Pred polazak ovamo je proveren, zamenjen kraj letve (samo je to bilo otkazalo) i u principu je ok. Danas sam radio tehnički i čuo sam da mi nešto lupa jako kod zadnjeg desnog točka (čuje se kada silazim sa ivičnjaka npr). Neko reče da je verovatno neki "stabilizator", ili tako nešto, ali ovih dana ću negde skoknuti do servisa da ga pogledamo detaljnije.

Jel ima neka preporuka za nekog majstora ili servis (NBg - Zemun) gde bih mogao da održavam auto, a da me pritom ne biju po ušima baš da boli? :)

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012 02:49 
Iskusni Opeldžija

Nije takav fabricki sigurno, drugaciji je fabricki zatamnjeni jer sekod fabrickog tamne delovi unutrsnjosti a ne stakla. Inace stradaju od duge upotrebe, dokazano...Mozda je i presao samo 180k ne kazem da nije, ali po sveukupnom stanju izgledakao da ima mnoooogo vise...

Sto se ticelupkanja moze da bude mnogo toga, aovako mozemo samo da nagadjamo, nego teraj ti to na dizalicu pa lepo pajserom proveri :D

Za servise ce se javiti neko informisaniji od mene :D

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012 03:31 
1st Gear
Korisnikov avatar

Baš ću da se malo pozabavim tim farom da vidim šta kaže :)
Predpostavljam da može da se sredi/ispolira ako nije zatamnjen?

...a da ga prethodni vlasnik nije čuvao - vidi se :( ...ali zato sam prilično lepo prošao sa kintom :wink:

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012 11:24 
Iskusni Opeldžija

Tek treba da prodjes sa kintom :ludilo:

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012 11:49 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Nov 2010 11:33
Ime: Milan Radović
Opel: Meriva 1.6 Z16XE
Garaza: pogledaj
Miki22 je napisao:

:bekelji: Da da... fun starts at 3000rpm.... and ends with check engine and limp mode :D

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012 23:00 
1st Gear
Korisnikov avatar

Miki22 je napisao:

....ma pare nikada nisu bile problem - jer para nema :)

Nego dajte neki OK servis ili majstora u Bg da idem da otvorim servisnu :wink:

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012 23:06 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2010 22:11
Ime: ladislav
Opel: Insignia 2.0 turbo,ex astra h gtc irmscher
ako nije tajna koliko te je izašla vecana?

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012 23:14 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Okt 2008 19:59
Ime: Miroslav - Miki
Opel: Corsa C 1.4 16V
Kakva god da je tu smo pomocicemo da Veca bude jos bolja.
Ovo za suvozacki airbag, probaj da skines kasetu ispred suvozaca, pa da lagano rukom vratis taj sundjer koji je ispucao, samo vodi racuna jer je na tom mestu tabla oslabljena zbog airbaga.
A ove ostale sitnice ces lako resiti, polovan je to auto nije stajao u salonu :thumbup:

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2012 15:44 
1st Gear
Korisnikov avatar

Mickey je napisao:
Kakva god da je tu smo pomocicemo da Veca bude jos bolja.
Ovo za suvozacki airbag, probaj da skines kasetu ispred suvozaca, pa da lagano rukom vratis taj sundjer koji je ispucao, samo vodi racuna jer je na tom mestu tabla oslabljena zbog airbaga.
A ove ostale sitnice ces lako resiti, polovan je to auto nije stajao u salonu :thumbup:

..pokusavao sam da skinem ovu kasetu kod suvozaca, ali mi ne ide. Jel neko raspolozen da podeli iskustvo kako se skida. Prvo sto mi nije bilo jasno da li moram da skinem lajsnu koja ide od kontakt brave, preko auto cd/a, pa do desnog kraja table, ili se ova ladica skida nezavisno od lajsne?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]