Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 08 Maj 2025 13:33

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: zafira 2.0dti problem!
PostPoslato: 23 Feb 2012 00:42 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jan 2007 19:19
Ime: milija
Opel: vectra a 2.0
Imam problem sa paljenjem zafire, par puta mi se desilo da predjem 2000km. i odjednom nece da upali. Zovnem drugara koji je mehanicar on nekako poveze creva dovodno i odvodno bez filtera i upalimo je. posle toga na kucistu filtera goriva izmenjamo sve gumice i palila je nekih mesec dana. i opet odem kod komsije stoji auto 3-4sata i nece da upali. Opet zovnem drugara i stavimo filter od golfa 3 pre mesec dana, auto bio u garazi dok su bili ovi mrazevi i sneg palio je na svaka 2-3dana
(na -15Cpalila sa 1 grejanjem) , presao oko 500km. vozio zadnjih 2-3dana normalno, i danas oko podne zaverglam ona se javi i nece da upali,goriva vise od pola rezervoara, stoji na ravnom. pogledam creva jedno je providno vidim vazduh u sistemu. Sutra je vozim kod drugara da zameni prelivna creva i
teflone (koje ovde kod mene u prodavnici auto delova nemaju i nisu culi da postoje)
Po internetu se prica o pumpi vp44,ali mi nepokazuje nijednu gresku i kad ode pumpa ili radi ili neradi.

Jer zna neko sta je problem?
Unapred Hvala!

Vrh

Tema posta: Re: zafira 2.0dti problem!
PostPoslato: 23 Feb 2012 10:06 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Apr 2010 21:29
Ime: Goran
Opel: Vectra B 2.0 DTI
Ocito vazduh u sistemu samo da se pronadje gde.pretrazi malo po forumu bila je skoro slicna jedna tema,kod AckoNi je bila gumica na bos pumpi gde je vukla fals vazduh.Kuciste filtera za gorivo bih izbacio eventualno jer kazes da ste probali s drugim kucistem.Moras najpre da otkrijes dal se vazduh pojavljuje pre ili posle filtera za gorivo....

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2012 10:08 
Iskusni Opeldžija

Pridružio se: 10 Avg 2011 15:04
Ime: Miroslav
Opel: E46 Coupe
Teraj ti to kod majstora koji poznaje stvar, uradis nesto pogrsno i rikne ti pumpa, e tek ce onda biti belaja...

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2012 16:47 
3rd Gear

Pridružio se: 21 Avg 2009 23:38
Ime: Bojan
Opel: Opel Astra g 2.0 dti
Slabo pretrazujete forum. O ovom problemu je pisano x puta. Pogledaj malo, na Goranovom (Godza), postu imas po redu sta treba da otklanjas, od jeftinih ka najskupljim stvarima.

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2012 00:35 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pretrazio sam ne samo ceo forum, nego sam celo posle podne guglao po netu.
Dolazio mi je drugar upalili smo auto na flasu prirodnim padom direktno u pumpu,namestili filter, posle toga se vozio ,palio gasio,sve radi normalno.
Vecina ima problem da nepali auto kad stoji 24casa, ali meni auto pali sasvim normalno jedno mesec dva i po ovim mrazevima, sneg je bio veliki pa sam vozio vise vectru i zafira je stajala 5 dana i sa dva grejanja upalila na pola kljuca, i odjednom se desi posle voznje i predjenih 100km uvece parkiram i sutradan oko podne nece.
i jos jedna stvar ako su prelivna creva ili gumice na diznama ili pumpa kako se sve to desi jadnom u mesec dana kao da je neko navio sat racunao sam na svakih 38dana se desi ista stvar!
U ponedeljak menjamo oring gumicu na pumpi, prelivna creva,gumice na diznama...sve sto sam video na netu, idemo redom od najeftinijeg!

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2012 00:38 
Iskusni Opeldžija

Pridružio se: 10 Avg 2011 15:04
Ime: Miroslav
Opel: E46 Coupe
milijas je napisao:
i jos jedna stvar ako su prelivna creva ili gumice na diznama ili pumpa, kako se sve to desi jadnom u mesec dana kao da je neko navio sat racunao sam na svakih 38dana se desi ista stvar

Izvini brate, sazaljevam slucaj ali ovo je bilo jace od mene :ludilo: :ludilo: :ludilo: :ludilo: :ludilo: :ludilo:

Inace, samo prati upustva koja si nasao i sredices stvar, a ja sam ubedjen da je to objasnjavano ovde na forumu...

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2012 23:31 
1st Gear
Korisnikov avatar

Zamenom gumice na pumpi resen problem!

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2013 21:18 
1st Gear
Korisnikov avatar

Posle predjenih 30000km. danas u voznji auto se ugasi,greska p1631 i p1651 elektronika pumpe!
Zvao sam dva servisa jedan u bg. trazi 150evra za elektroniku i daje 6 meseci garanciju
a drugi u arandjelovcu 100evra i 3 meseca garancija.
jer radio neko skorije i gde?

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2013 21:10 
1st Gear
Korisnikov avatar

milijas je napisao:
Posle predjenih 30000km. danas u voznji auto se ugasi,greska p1631 i p1651 elektronika pumpe!
Zvao sam dva servisa jedan u bg. trazi 150evra za elektroniku i daje 6 meseci garanciju
a drugi u arandjelovcu 100evra i 3 meseca garancija.
jer radio neko skorije i gde?

Uradjena elektronika na pumpi,
ociscena usisna grana koja je bila 80% zatvorena,
zamenjen filter goriva.
Auto dosta startniji i ima vise snage!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]