Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 28 Jun 2025 22:19

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Pravila foruma

1. Naslov - treba da sadrzi model auta,
2. Slike da se ubacuju preko http://www.imageshack.us/ i u formatu thumbnail i to po tri do cetri slike u redu, sve radi lepse preglednosti i zbog ljudi koji imaju i dalje dial-up, pogledajte temu "Kako postaviti slike Vašeg automobila!"
3. ovde mozete predstaviti vase vozilo u potpunosti, znači opis + slika. Garaža bez slika automobila se smatra nekompletna.
4. Svaki off u garazi ce se brisati tako da nemate potrebe skretati s teme.

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1026 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 42  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Opel Manta A 1900 cc 90 ks L
PostPoslato: 14 Feb 2012 15:17 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Feb 2012 23:14
Ime: Ivan
Opel: Astra 1.7 cdti
manta manta manta sve mi se manta :D

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2012 22:54 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2010 17:20
Ime: marjan
Opel: manta c20xe,calibra c20let,bmw e46x2 bmw e34,nisan terrano 2.7td,mazda 323 1.6
marius je napisao:
raspitivao se,
taj c20xe ti je nalakse za ubaciti u odnosu na ove druge v6.Na taj motor ide menjac od mante 1800 ili omege (ne znam tacno model) pa treba da se premesti razvodnik paljenja, naprave nosaci motora ,iseci tunel, modifikovati kardan.
Clan ascona75 sa ovog foruma rece da razvodnik paljenja + nosaci motora+karter sa mante 1800 pasu na c20xe i da nije potrebno nikakvih drugih modifikacija samo se zasrafi na mantu i to je to.
.

da je to tako bilo bi extra!! ima tu mnoooogooo vise zezanja da se to ubaci ;)

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2012 23:54 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Avg 2008 20:59
Ime: Zoran
Opel: Kadett D 3.0 mv6 & Pontiac Trans Am Targa 5.0 v8
Garaza: pogledaj
Ja stvarno ne znam sto se toliko drami oko ubacivanja motora,ubaci se unutra sta hocete bez problema...

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2012 00:10 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Mar 2009 20:47
Ime: Mario
Opel: Manta B 2.?
Uz volju i odredjeno znanje da,ali ako neznas i radi ti netko drugi,tu moze nastat problem,nemojte mislit da nekoga omalovazavam,al preko tipkovnice sve djeluje jednostavno,ali bas i nije....

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2012 00:45 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Jan 2011 02:43
Ime: Darko
Opel: Commodore A, Kadett C Coupe,Vectra A2000, Ascona Cabrio, Omega 3.0 24V, SenatorB
Ako neko kaze da je ubacivao takav motor, sta je tu za nevericu?
Ako komentar pise neko ko je to ubacio, onda ga saslusajte, uvazite misljenje, a ostale koji samo tipkaju, pametuju malo u tom trenutku ignorisite...
Na taj motor mozes staviti menjac od mante b/rekord/e2 samo sa motora 1.8 ili iz omege a 1.8 ili 2.0!
E taj omegin menjac sa 2.0 nosi oznaku R25...
Medjutim postoji razlika i u gabaritima, pa se rekordov menjac od 1.8 ubaci u fabricku tunel samo uz prepravku rupe za rucicu menjaca-saltalicu, a za omegin menjac je potrebno znatno prosirivanje tunela, cemu prethodi secenje...
Znaci bolji je menjac od 1.8, laksi za ubacivanje! Sto se tice obrtnog momenta, nije velika razlika, omegin je jaci, ali za drift po nekad i solidnu voznju ni rekordovom menjacu ne moze biti nista!
C20XE ima aluminijumski karter i motor je postavljen poprecno, na fabricka mesta se zavrne karter od mantinog/rekordovog motora 1.8, dihtung kartera im je isti...
takodje nosaci motora su odgovarajuci i sve leze na mesto bez prepravke kada su u pitanju Manta b i kadet c, a za mantu a se pretpostavlja da je isto...?
posto c20xe ima senzor polozaja bregaste u razvodniku, on nije mali, pa se mora eliminisati kutija za grejanje ili razvodnik ukloniti sa tog mesta...
Ako se iskoristi multiplicirajuca ploca i razvodnik od pomenutog 1.8 i to je lako resivo.
Uslov je da taj c20xe ima zupcasti sa 141zub tj roler i spaner, jer su u tom slucaju remenice iste, pa se na jednoj bregastoj zameni remenica i stavi od 1.8...
ako c20xe ima zupcasti sa 176 zuba tj.spaner i DVA rolera, onda remenice nisu iste, pa je prethodno pomenuti zahvat ne moguc...
ako ce se na motor ugradjivat karburatori ili vems, omnda se samo ugradi razvodnik od 1.8 i komplet tranzistorsko paljenje, ali ako ce ostati sve fabricki SFI, onda se taj razvodnik od 1.8 rasklipi, izvadi sve iz njega, a iz fabrickog razvodnika izvadi halov davac i ugradi u kuciste razvodnika 1.8...
Ja mislim da vam je sad sve dovoljno jasno pojasnjeno...

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2012 00:50 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Opel: Commodore A, Kadett C Coupe,Vectra A2000, Ascona Cabrio, Omega 3.0 24V, SenatorB
Od omege B moze menjac od motora 2.0 16v, naravno uz prosirivanje tunela
od 2.5 ili 3.0 ne moze, tj moze kao i svaki drugi, ali da se pravi medju ploca, a i oni su svi hidraulicki, pa je problem malo veci...

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2012 01:08 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Avg 2008 20:59
Ime: Zoran
Opel: Kadett D 3.0 mv6 & Pontiac Trans Am Targa 5.0 v8
Covek lepo objasnio
e sad mi nije jasno samo,ako menjac sa C20XE moze na 2.5-3.0 zasto nebi moglo i obrnuto...?

A sto se tice hidraulicnog kvacila ni to nije problem,prepravi se lako,ili moze i da se napravi da imate hidraulicno kvacilo sa ubacivanjn klipa i resen problem

Poslednji put menjao Zoki SO dana 15 Feb 2012 03:10, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2012 02:10 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Evo, uz malu proveru i konsultaciju sa Zokijem, dosli smo do saznanja da ipak moze i menjac od omege b 2.5/3.0...
Mada se postavlja pitanje zasto kupovati neki menjac koji je mladji, redji i samim tim skuplji, kad postoje i drugi, sa starijih modela, pa i jeftiniji...

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2012 02:54 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Apr 2010 22:13
Ime: Marius
Opel: Manta A
:) vidim rasirila se tema.
Kao sto sam obecao raspitivao se na manta forumu, kolega ankosa81 je u pravu ti menjaci(r25/26) pasu na taj c20xe jedino sto mozda nece da se uklopi jeste prenosni odnos brzina
:ziveli:

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2012 03:21 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Pa da, ali opet sa mante 1.8 je mnogo slicniji ili to i jeste ist, zavisi sa cime se uparuje...
a njega i preporucujem za ugradnju...
cak mislim da znam i gde ima jedan na prodaju, ali bih morao da proverim...

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2012 12:26 
5th Gear
Korisnikov avatar

Mjenjac od Mante 1.8 5 brzina je Getrag 240,isti mjenjac dolazi i na Rekordu 1.8...al isti takav mjenjac(mislim na omjere,u ovom slucaju je zvono drukcije zbog anlasera s druge strane) je i na Manti B sa CIH motorom i Rekordu sa CIH motorom...kolega anoksa je sve jako lijepo objasnio....ja jedino ne mogu potvrdit da pase karter od 1.8 Rekorda jer ga nisam nikad vidioo uzivo,znam da pase Mantin jer Manta ima grbu kartera sa zadnje strane,dok Rekord ima na svim modelima tu grbu sa prednje strane(za 1.8 ne znam),jedino je moguce da i 1.8 ima s prednje strane pa se karter samo kontra okrene i pase na Mantu...kazem,nisam vidio pa necu tvrdit.....kolega je zaboravio napisat,da kad koristis te nosace i karter da ti SFI kutija smeta da zatvoris haubu do kraja,pa radis grbu na haubi ili mices SFI kutiju....i jos sam zaboravio napomenut,Getrag 240 je vec stara getriba i bolesne su na sinhron 2 brzine...

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2012 14:27 
5th Gear

Pridružio se: 11 Jan 2011 00:06
Ime: Aleksandar
Opel: Manta A 1.9L
i ja sam se malko raspitivo ,menjac od omege b 2.5 3.0 moze da se ubaci ali odnos snage tj brzine nebi bio zadovoljavajuci za ovaj motor tj nebi izbacio punu snagu ....
kao sto marijus rece ...
Ne mora da znac da je to 100 posto upravu ali ...

Inace sto se tice te razvodne kape tj paljenja ja to nebi ni diro ,vec bi izbacio kuciste klime (da je tako nazovem )
I to bi leglo na svoje mesto ...

Menjac koliko vidim mogu da nabavim posto ima dosta modela koi bi mi odgovarali ...cak i anoksa rece da mozda zna gde ima :P
Matori nebi bilo lose da pustis sms i pitas koliko para itd ...pa javi ...

Jedina prepreka mi je karter koi nema ni na ebay-u tj ima ali 300 E :(
Jos to kad bih uspeo da nadjem ,onda bi pokupovo sve ove delove ...
Mislim i da kardan nije problem da se nadje ,a drzace bi pravio majstor ako nista drugo ...

U svakom slucaju ima tu jos kojekakvih kombinacija iz omege 2.4 koi pase sa moim drzacima i karterom na sraf ... ali mi je to plan B :D

Hvala na pomoci oko ovih zezalica sad mi je puno lakse da se odlucim na ovaj ludi korak ... cak sam i finansiski spreman :D samo da ubodem karter posto bez njega koliko sam shvatio sve to moze samo da cuci u garazi :D

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2012 14:46 
5th Gear
Korisnikov avatar

Ako stavljas 2.4 treba ti usisna grana od 2.2 Rekorda,jer je 2.4 grana previsoka i neces moc haubu zatvorit

Slika

Evo ti slike od 1.8 kartera,uzmes limeni karter od Vectre/Calibre 2.0 8V i napravis ove "grbe sastrane",bolje nego dat 300 eura

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2012 15:25 
5th Gear

Ma jeste to da mozda moze da se uradi od calibre ,ali ja se nebi igro sa time ,treba ja mislim tu tacna litraza ulja pa pritisak koi pravi ...
a ja sam to da odradim i da preracunam to je malo teze ....
Pusticu glas sad de god mogu za karter pa ako ispadne neki eto mene kod mexanicara s motorom za manticu :D

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2012 17:32 
5th Gear
Korisnikov avatar

Ma ne treba neka tocna litraza,ako ti fali pola litre ukupno stavis hladnjak ulja i u njega ti taman stane tolko...kolega ima na OHC Manti karter sa jedva 3 litre ulja i auto radi savrseno,ionako pumpa vuce ulje sa dna kartera

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2012 18:22 
5th Gear

Ma nema veze , ja sve i da hocu da budzim karter nemam kod koga ,ko to da mi odradi ...

Ali danas sam obrnuo preko 10tak broja u potrazi za karterom i menjacem i doso sam do nekog kartera , sutra cu imati broj od tog coveka kome je bio visak pa cu da vidim sta je uradio s njim ...nadam se da ga nije poseko ili prodao :D

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2012 03:17 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Apr 2010 22:13
Ime: Marius
Opel: Manta A
ako se ne budes snasao za karter , ima kod mene u blizini neki majstor vari sve zivo :) , blokove motora, glave motora... pa ti on moze zavrsiti posao

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2012 15:29 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Ima menjac 5brzina od 1.8 i jos nekih delova od istog, a uzduznog motora-sto je bitno...
063/827-44-68

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2012 18:23 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jan 2012 22:04
Ime: Maksa
Opel: Manta A, Kadett B kiemen, Kadett B rallye
Pozdrav,druze! kako napreduje,tvoja zverkica? Ako ti zaskripi nesto od delova,ti vici...ima nesto delova na raspolaganju!

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012 00:31 
5th Gear

anoksa81 ,hvala ti druze za ovaj kontakt ... u medjuvremenu sam naso ... drzace motora od 1.8 mante B onda menjac sa 5 brzina od iste mante ,karter,kardan...

E sad treba lik da mi pusti oznaku menjaca i mms kartera pa cu da se konsultujem sa vama da mi kazete dali je to to :D

A ako od trgovine ne bude nista zvacu ovaj broj sto si mi ostavio :D

Mada sam naso ali je nisam gledo samo sam cuo od ljudi da se u nisu prodaje manta B 1.8 i da bi je lik dao za 300 jura na nase table ,registrovana ... :D
Pa ako nista drugo da i to pogledam i razmotrim sta mi je bolja i jeftinija varijanta :D

@maksO ,za sad nista necu da ulazem sem u motor i ove gore navedene delove ... ali bi se mozda izbacio za prednji branik :D ako imas branik za prodati pusti ponudu na pp :P

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012 01:26 
5th Gear

Malko sam zbunjen ...
1.
anoksa81 je napisao:
ako ce se na motor ugradjivat karburatori ili vems, omnda se samo ugradi razvodnik od 1.8 i komplet tranzistorsko paljenje, ali ako ce ostati sve fabricki SFI, onda se taj razvodnik od 1.8 rasklipi, izvadi sve iz njega, a iz fabrickog razvodnika izvadi halov davac i ugradi u kuciste razvodnika 1.8..

Dali u oba slucaja moram imati razvodnik od mante 1.8 da bi motor radio ?
Ja nebi pomero razvodnik vec klimu , i nebi stavljo karburatore i vems vec bi ostala sfi kutija ...

2.
drugo .
MantaFan je napisao:
Mjenjac od Mante 1.8 5 brzina je Getrag 240,isti mjenjac dolazi i na Rekordu 1.8...al isti takav mjenjac(mislim na omjere,u ovom slucaju je zvono drukcije zbog anlasera s druge strane) je i na Manti B sa CIH motorom i Rekordu sa CIH motorom

E sad sta me zanima ,dali postoi razlika u manti b 1.8 ohc i 1.8 cih ... ako sam lepo shvatio ima razlike u ta dva motora ili jedan od ta dva motora ni ne postoi :D
Sad sam se zbunio , ja sam se raspitivo za mantu B 1.8 misleci da ima samo jedan model motora 1.8 ... a ovde koliko vidim ima 2 tipa motora 1.8 ? Tripujem ili ? :D

3.
MantaFan je napisao:
kolega je zaboravio napisat,da kad koristis te nosace i karter da ti SFI kutija smeta da zatvoris haubu do kraja,pa radis grbu na haubi ili mices SFI kutiju

Sta znaci ovo MICES ? jel to znaci da vadim kutiju van auta ili da je samo pomeram gde bude bilo mesta pod haubom ...
Ako je pomeram dali to iziskuje neke posebne delove ili je to samo kuciste filtera ?
Ako je u pitanju samo filter , onda bi mogo neki istureni K&N pa da sve lepo stane pod haubom ... Ako sam lepo shvatio :D

4.
Sto se tice kardana ,ako ubacim mantin menjac 1.8, sa kardanom takodje manta B 1.8 i u obzir uzmemo da je moj zadnji diff od mante b ... dali ce kardan upasti bez ikakve prepravke ?

:ziveli:

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012 16:29 
5th Gear
Korisnikov avatar

Ne posstoji 1.8 CIH,mjenjac ce pasat na XE motor,mices znaci da ju treba maknut kompletnu,kardan ti 99% nece pasat iz razloga sta je Manta A kraca od Mante B,pasao bi ti od Mante B automatic original jer je on kraci

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012 21:52 
5th Gear

E tnx na odgovoru :P
Znaci menjac ne mogu da pogresim kad trazim od mante B 1.8 ...
Nista ova kutija ce da se pomakne to valjda nije neki problem ,a i kardan cu naci :D

Nista u ponedeljak idem u zvanicnu kupovinu hihi barem se tako nadam :D

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2012 20:30 
3rd Gear

Pridružio se: 12 Feb 2010 01:30
Ime: Bane
Opel: Chevrolet Aveo 1,2 LPG POWER
sta se desava sa autom???? cekam nove slike... ;)

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2012 00:51 
5th Gear

Ma bice slika :P
Nista se posebno ne desava zato i nema slike ...

Evo pre neki dan jurio karter od mante b 1.8 , i covek mi poslo ovaj tj sliku kaze ovo ti je od rekorda isto 1.8 kaze to ti je to ...

Slika

Ali nidje veze sa karterom od mante b 1.8 :P

Sad sam sve vise i vise odlucniji da ovako nesto moze da se odradi ovde kod nas :scratch:

Karter je sa motora c20xe , prepravljen za mantu ...

Slika

Slika

Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1026 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 42  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]