Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 23 Jun 2025 20:58

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 195 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Oglas za posao
PostPoslato: 31 Jan 2012 23:40 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Okt 2008 19:59
Ime: Miroslav - Miki
Opel: Corsa C 1.4 16V
Garaza: pogledaj
Ma daj bre Cvorke nemoj zajebavati, dok sam bio student mislio sam da se konkursi otvaraju da se ljudi zaposle, sad vidim da se konkursi otvaraju za ljude koji vec rade.
Druga stvar, ko bre ceni znanje, pa konkretno lik koga znam preko najboljeg druga, zavrsio elektronski u Nisu, konkurise u P&G u Beogradu za Key acount managera, i prime ga. Sad je postao direktor prodaje za Srbiju, i kakvo je on znanje imao u toj struci?Nikakvo!Seminar ovde, seminar onde, master na giga-mega-uni-trendu, i od elektronicara napravis dobrog prodavca!

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012 23:44 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Sep 2009 18:21
Ime: Nikola
Opel: Vectra B 1.6 8v
Cvorke je napisao:
Znanje se sve vise ceni, nemojte se mnogo oslanjati na to da je bitno KOGA znate. Sve je vise stranih firmi ovde, a samim tim i zapadni principi dolaze u velikoj meri. Sve vise vidjam koliko se ceni ono sto znas, a sve je manje onih koji "znaju" nekoga pa zarad toga dobijaju posao. A pritom i nasi privatnici nisu spremni da zaposljavaju preko veze, nego itekako cene znanje. Siguran sam u to jer se cesto krecem u tim krugovima, pa vidim kako razmisljaju "male gazde". Nisu blesavi da zaposle negod debila koji im ne pravi pare. :)
.

naranvno kolega pa zato si i upisao nas faks :ok: al da je sada bitno koga znas, bitno je u vecini slucajeva

daj boze da dodje i za 8 godina, kako smo krenuli sa punjenjem javnog sektora, zavrsicemo gore nego braca grci :steva:

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012 23:53 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007 11:10
Ime: Milos
Opel: Astra Bertone 2.0 Turbo, Corsa C 1.3 CDTi
jbg takav smo mi narod uvek cemo kukati, naci nesto sto nam smeta da dostignemo nase ciljeve, ovaj drugi ima vezu, ovaj lakse zavrsio fakultet, ovoga jebe drzava, ovaj ne moze jer mu ne da mama itd

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012 23:55 
Opel Team Member
Opel Team Member

Pridružio se: 18 Apr 2008 00:06
Ime: Стефан
Opel: Астра Ф гејси
јел су те то на АЕСИЦ-у научили

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012 00:00 
4th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010 20:28
Ime: Goran
Opel: kadett E CC 1.6
Mihajlo_J je napisao:
Marcus je napisao:
Singidunum + Drzavna firma = Marcus na poslu :D Eto toliko od mene... Kazem ja, faks je nebitan, trebao mi je taj papir zvani diploma :)

Ti si specifican, mislim na struku :D

Znam i ja jednu devojku, zavrsila visu trogodisnju, posle se doskolovala, sve vreme sljakala po malo pa onda i ugovor i eno je sada u Vojsci Srbije. Takodje graficki dizajner

Naravno, u Vojsci ti je uvek bio i ostao vro bitan kvantitet....a kakve veze graficki dizajner ima sa vojskom uopste nije ni najmanje bitno

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012 00:02 
Iskusni Opeldžija

Pridružio se: 24 Jun 2010 19:23
Ime: Mihajlo
Opel: Corsa C GSI
Ima vojska svoje publikacije

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012 00:02 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

@stroki ne nego moje licno zapazanje :(

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012 00:03 
OTS Osnivač
OTS Osnivač
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2006 16:41
Ime: Бошко
Opel: Мазда 323 БГ 16v, Корса А СОХЦ Турбо
А ви сте некад, негде, радили? :P

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012 00:08 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pazi Nezki, delom si i u pravu, al evo konkretno cu izneti svoj primer...
Radim u skoli, kao profesor, posao sam dobio 2008god tako sto sam bio jedan od 4 saobracajaca na teritoriji Pcinskog regiona, odnosno zvali me iz skole da pitaju hocu li da radim, aj reko jbg, trenutno nema boljeg, pocecu pa cu u medjuvremenu naci nesto...posle 3 pune godine nisam dobio ugovor na neodredjeno, iako za 3godine nemam ni jednu jedinu greskicu u poslu...ALI za te tri godine, ugovor na neodredjeno, dobio je profesor prakse-visa saobracajna skola, profesor ekonomike, prfesorka biologije,profesor fizickog i jos par njih u sa slicni "kvalifikacijama"...za te tri godine, poslao sam preko 180 CV-ja,nema sajta za zaposlenje na kome nemam profil, poslao molbe sa dokumentacijom kadrovskim sluzbama svih vecih javnih preduzeca juznije od BGD-a, i ja i dalje radim kao profa, sa ugovorom do 31.og avgusta....

Poslednji put menjao Mickey dana 01 Feb 2012 00:45, izmenjena samo jedanput
Editovao sam post, zbog razmisljanja naglas na javnom delu foruma

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012 00:11 
Iskusni Opeldžija

Pridružio se: 10 Avg 2011 15:04
Ime: Miroslav
Opel: E46 Coupe
I da li bi ti ako bio kvalifikovan za posao koji nudi moja komapnija dosao dva dana nedeljno da radis to?

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012 00:20 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

uf sad ne znam koliko je lepo da ja popujem starijima o mene koji ipak imaju vise radnog iskustva... iskreno ja ne verujem u to slanje CVeva preko grupa, infostudova itd. Smatram da treba imati drugaciji prisutup poslodavcu i naterati ga da on vas pozove...

na sta mislim konkretno, npr. bio sam na par seminara i konferencija gde su treninge drzali HRovi. Posle kratke price sa njima poceli su da mi pricaju o mogucnostima prakse u njihovim kompanijama (licno su me zvali da radim praksu u oblasti ljudskih resursa u jednoj od pivara, ali nisam mogao zbog mastera)

Drugar se zaposlio tako sto je otisao u kompaniju, poslao mail u fazonu ja sam taj i taj interesuje me da li postoji neka praksa, zavrsio sam taj fax zelim da steknem prakticno iskustvo... Primili su ga, imao je praksu 4 meseca (neplacenu) i posle su ga zaposlili. Znaci nikakva prethodna veza vec prosto sami stvarate svoju vezu. Morate nekako da izadjete na povrsinu mora CVeva koje oni dobijaju ;)

A ovu pricu kada cuje pola studenata budu u fazonu, ma jebe mi se da radim za nekoga besplatno i to 4 meseca hocu ja stalni posao. A i da ne dobijete posao 4 meseca iskustva i preporuke prethodog poslodavca nisu za bacanje.

Naravno sve vreme pricam o nedrzavnim firmama, i ljudima kojima je bitno kako funkcionise organizacija, a ne drzavne koje se finansiraju radili ne radili

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012 00:29 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

U tom delu se slazem sa tobom, ne treba cekati prilike, prilike moras stvoriti sam!
I samo jos da dodam u drzavnim sluzbama nema sexa izmedju zaposlenih-svi su familija :ludilo:

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012 00:42 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2010 20:27
Ime: Vilim
Opel: Astra Bertone 2.0t
Pazite ovo...procitam u nekim dnevnim novinama da Beogradu treba u rekordnom roku par stotina vatrogasaca jer je to navodno deficitarno zanimanje. Posto sam budala i od malena volim to zanimanje bez obriza na njesra platu i na to sto mi ostalo dva ispita do kraja odo ja lepo da se informisem u Zemunski vatrogasni dom. Posle malo duze price shvatih ja da vatrogasci jedva ubacuju svoju decu da rade to "deficitarno" zanimanje i da moram da potplatim svakog zivog....rece mi covek iskreno da su meni sanse da upadnem mizerne bez obzira na sposobnosti, fazon kankurs uvek postoji ali niko ne upada osim shake izabranih. E zato ja gledam da bezim odavle i serem se po Srbiji :)

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012 00:45 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

Moj drugar ima super izreku: "Jeste ovde sranje, ali nemoj da mislis da Nemci kenjaju zlatnike"
Jeste sve to sranje, ali mislim da se moze snaci. Opet i u inostranstvu trebas da se snadjes u drugoj okolini, nemas porodicu prijatelje koji su tu da te podrze itd...
Ja bih voleo malo da zivim van, ali svuda podji domu dodji :D

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012 00:50 
Club 1000
Korisnikov avatar

Ne trazim ja nista specijalno vec da imam neku vrednost jer ja bez veza i brda love da finansiram sebe da upadnem u neku drzavnu firmu ne vredim nista. Inace ortak iz zezanja otisao da se zaposli kao djubretar...nema teorije da upadnes. Zelenilo,MUP,Vodovod.....ni za najjednostavnije poslove nema teorije da upadnes bez veze. Za mene bi rekli da sam prekvalifikovan jer cu imati visoko obrazovanje :)

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012 00:51 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

a sto trazis posao samo u drzavnim firmama?

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012 00:55 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

I to je tacno, jako je lepo zaradjivati preko, a trositi ovde...Medjutim treba otici, treba osetiti zivot uzivo...

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012 00:58 
Club 1000
Korisnikov avatar

zato sto necu da rintam do 60 i kusur za privatnika u Srbiji....nije bez razloga zaposlenje u drzavnim firmam minimum 5k evra (to pod uslovom da nemas neku jaku vezu da te ubaci). Ali reci mi da li je normalno da nemam sanse da budem vatrogasac ili policajac ako nemam jake veze a preko medija seru kako niko nece da se bavi time i da niko ne izlazi na konkurse.

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012 01:01 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Sep 2009 18:21
Ime: Nikola
Opel: Vectra B 1.6 8v
Nezki je napisao:
Moj drugar ima super izreku: "Jeste ovde sranje, ali nemoj da mislis da Nemci kenjaju zlatnike"
Jeste sve to sranje, ali mislim da se moze snaci. Opet i u inostranstvu trebas da se snadjes u drugoj okolini, nemas porodicu prijatelje koji su tu da te podrze itd...
Ja bih voleo malo da zivim van, ali svuda podji domu dodji :D

za razliku od nas nemci kenjaju dijamante suvo zlato brilijante :wink:
ja cak imam neke ono kao veze u javnom sektoru pa opet cim uzmem diplomu palim preko pa sta bude... bolje to nego da budem na grbaci poreskih obveznika srbije

znam i ja par slucajeva gde su ljudi tako slali cv preko mejla i kad su vec mislili da od toga nema nista dodje nesto od neke njima nepoznate firme i isto to radis 2 meseca za neku simbolicnu zaradu i posle te prime...
covek treba uvek da uradi sve sto je u njegovoj moci da nadje posao (da se odskoluje, da se obrazuje, da nakon toga pokuca na sva vrata, posalje sto mejlova) pa ako to nista ne upali onda ima puno pravo da pljuje...

Miki22 je napisao:
I da li bi ti ako bio kvalifikovan za posao koji nudi moja komapnija dosao dva dana nedeljno da radis to?

jel mogu ja tamo da idem, jes da nemam jos diplomu al blizu je al zato cu da radim za manje, pa ako ne valjam vi me sutnite? :)

otacon, cuo sam da su panduri jaaako deficitarni u bg, zasto ne probas to? :)

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012 01:08 
Club 1000
Korisnikov avatar

kao prvo ne volim to zanimanje, zelja mi je bila da budem vatrogasac ali nedavno su mi rekli da sam sa 24 mator pa nema shanse :) kao drugo deficitarno je sa razlogom, nekome odgovara tako da bude, zacudio bi se koliko mladih hoce da ide u policju ali jednostavno ne primaju.

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012 01:21 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

to je ono sto kazem, kukamo kako je sranje u drzavnim firmama, a svi hocemo da radimo (tj uletimo pa da lencarimo). Kada treba da se radi necemo da radimo kod privatnika...
Ne razumem zasto je problem raditi u nekoj nedrzavnoj firmi? Ne pricam samo o privatnicima nego i o vecim firmama ciji vlasnik nije drzava...

evo moj burazer je do skoro bio u Berlinu na praksi u jednoj IT firmi. Sve je super, ali tamo disciplina i rad na koji mi nismo navikli mora da se postuje. I radno vreme od 9-4 zaboravite :) jbg nema i jare i pare. a i tamo jezik mora da se zna, srpski slabo pricaju :D

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012 01:28 
Iskusni Opeldžija

A zasto neces da radis za privatnika? Jel mislis da kad se upadne u drzavnu firmu i dobije ugovor za stalno da si zavrsio posao do kraja zivota? Da narednih 40 godina radis jedan isti posao za istu platu, da svakog meseca zivis isto i da krpis kraj sa krajem. Pa covece to traze ljudi koji nisu sigurni ni u sebe ni u svoje kvalitete da bi napredovali u zivotu. Nemoj mi reci da je nekome u zivotu cilj da samo prezivi. Tek se u privatnoj firmi vidi ko koliko vredi jer tamo niko ne mora da te gura da bi ti nesto uradio i zaradio platu, vec ces samog sebe da motivises kako bi se pokazao i dobio unapredjenje. Veruj mi da vecina privatnika ume da ceni sposobnost za rad i necije vestine jer ti njemu pravis novac a ne on tebi. privatnik te nikada nece spreciti da napredujes u poslu ako ce to njemu obezbediti veci priliv novca. Znas ono kad zaposleni kaze sefu: Volim vas sefe, a sef njemu kaze: Ja tebe volim jos vise...

U zivotu postoje jos neki ciljevi osim pukog prezivljavanja, ukoliko ih osoba ima. Treba se kupiti novi auto jer trenutni nece trajati zauvek, ako je tebi neko mogao da obezbedi stan ili kucu sto i ti ne bi obezbedio za svoju decu, nece ni to trajati vecno. Po meni je rad u drzavnoj firmi davljenje u g*v**, jeste da mi je cale nastavnik u skoli, ali to je jednostavno tako, kao nastavnik ili profesor nikada, ali nikada neces napredovati u zivotu vec ces ostariti kao profesor ako ne uzmes stvari u svoje ruke, jebes ti taj zivot, da svake godine radis jedno te isto, gledam caleta kako svake godine prepisuje isti plan i program za matematiku i fiziku i svake godine predaje isti materijal koji na kraju i ne donosi nista novo vec samo vrtenje u krug.

Na kraju krajeva sto ne zapocnete svoj biznis, postoji milion biznisa koji mozete pokrenuti ako ste malo zainteresovani i kreativni, tu su i start up krediti za mala i srednja preduzeca, ako nemate vec neku ustedjevinu. Pre par meseci je moja devojka pokrenula sopstveni biznis. Otisla u banku, podigla kredit, stavila auto pod hipoteku kupila masine za pravljenje kora za pitu i baklavu, koliko god smesno da zvuci nekome. Ona sada pravi mesecni prihod od preko 400e od kojih moze da plati ratu i da joj ostane i vise nego sto joj je potrebno. Sve je to uradjeno bez ispitivanja trzista, marketinga, identifikovanja ciljnih grupa, identifikovanja konkurencije itd. Kada bi se sve od navedenog uradilo i napravili ugovori sa marketima taj bi se prihod povecao za jos nekoliko stotina evra mesecno. Ona sada shtanca pare, zavrsava faks, pa dace bog pa i prosiri proizvodnju, pa postane MENADZER u sopstvenoj firmici (a mozda i ode u miraz pa ja budem menadzer :ludilo: )

Moj cale je jednom rekao, i bio je totalno u pravu, da: "Porodicu u Srbiji samo jedna plata deli od bankrotstva." Ne treba cekati i dozvoliti da se to desi vec nesto treba preduzeti povodom toga.

Eto ja sam israo toliko govana sada. Vecina nece ni da cita ovako dug post, ali ako neko stvarno hoce moze da nadje neko resenje bas ovde...

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012 01:35 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

:respekt:

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012 01:43 
Opel Team Member
Opel Team Member

Pridružio se: 18 Apr 2008 00:06
Ime: Стефан
Opel: Астра Ф гејси
Лепо срочено Мики, само бих још додао

start up krediti = почетни зајам (зајам за почетнике, зајам за предузетнике)

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012 01:45 
Iskusni Opeldžija

Hahahahahaha, brate, aman za boga miloga, nemoj to vise da radis, pa nisi Milka Canic brate...zajam, kao da pozajmljujem pare od komsije...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 195 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]