Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 13 Maj 2025 00:57

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: cudan zvuk
PostPoslato: 29 Jan 2012 15:44 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Maj 2011 17:33
Ime: Vlada
Opel: Opel Zafira 1.6 16v Z16XE 2002.
Isao sam kod mojih za Novu godinu i presao bez problema 160km i samo sto sam usao u moje selo naletim na ogromnu glavu od ovna koja mi se zaglavila ispod auta pa sam morao da stanesm da je nekako iscupam.Jedva sam je izvadio jer se zaglavila u neke rupe od zastite,ali gledao mi je jedan auto limar i kaze da nista nije ostetila.U trenutku kada sam skino tu glavu poceo je da se cuje cudan zbvuk koji sam ja povezao sa tim sta mi se desilo,mada kasnije kada sam pricao sa ljudima i rekao da sam u to vreme kada mi s eto desilo ostao na rezervi i upalila mi se lampica za gorivo.Cuje se neki cudan zvuk u zadnjem delu auta i to tamo gde se nalazi rezervoar.To se cuje samo kada je auto upaljen i u leru i cujese neki zvuk slican kao da se nesto zakacinje o nesto i posebno se cuje kada dam gas i pustim ga.Zvuk je isprekidan.Neko mi je rekao da je mozda u pitanju pumpa za gorivo i da se ona cuje i da nije dobro da auto ostaje na rezervi jer je navodno ta pumpa za gorivo potapajuca i da moze da crkne ako se to vise puta desi.Da li mozda znate zasto mi se pojavio taj cudan zvuk,da li je opasno to i mozda neki savet sta da radim?Samo da napomenem da auto odlicno vuce i skroz se normalno ponasa u voznji.U pitnaju je opel zafira 1.6 16v z16xe 2002.god.

Vrh

Tema posta: Re: cudan zvuk
PostPoslato: 29 Jan 2012 16:50 
OTS mechanic team
OTS mechanic team
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Feb 2009 21:52
Ime: Goran
Opel: Vectra 2.2 16v GTS Insignia sport tourer 20cdti
Garaza: pogledaj
Muka je naterala tu elektricnu pumpu da se cuje, najverovatnije osovinica u lezistu pumpe, cetkice ili neka prljavstina koju je pumpa povukla na rolnice ili zupcanike same pumpe.

Treba izbegavati rezervu goriva jer se sama pumpa hladi gorivom, ako ima pet ili ispod pet litara goriva dolazi do ovakvih problema a mogu biti i veci.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2012 20:22 
5th Gear
Korisnikov avatar

Hvala puno na odgovoru Godza.Mozes li mi reci sta sada trebam da radim i moze li se to popraviti i kolika to moze da bude investicija?

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2012 21:26 
OTS mechanic team
OTS mechanic team
Korisnikov avatar

Probaj da izvadite pumpu napolje, ako ima nekog taloga sve to ocistiti, proveriti sito na pumpi, po potrebi zamenite filter za gorivo.

Kada se sve ovo odradi a ona i dalje ima taj neprijatan zvuk, potrebna je zamena pumpe za gorivo.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2012 22:47 
5th Gear
Korisnikov avatar

Hvala ti jos jednom na odgovoru. Mozes li mi reci samo jos to da li taj zvuk i to sto se desava sa pumpom moze da povuce sa sobom jos neke posledice po auto ako to ne odradim sto pre ili je samo taj zvuk sto se cuje jedina poseledica? Nadam se da cu u narednih mesec dana da odradim veliki servis i da mi majstor zameni zupcastu letvu koju sam vec kupio i ujedno da pogleda tu pumpu za gorivo

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2012 23:09 
OTS mechanic team
OTS mechanic team
Korisnikov avatar

Nikakvih drugih posledca po motor nema, sem sto pumpa od opterecenja moze da izadhne.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2012 23:59 
5th Gear
Korisnikov avatar

Ok,to mi je bitno da znam. Ako pumpa izdahne da li da kupujem novu ili polovnu?Cuo sam da je nova mnogo skupa.Pozvacu sutra Mirkos,a i par radnji u PO da vidim kolika je cena jer moram da se spremim i za najgore. Na kraju ce me ovaj auto kostati kao da sam kupio nov jer od kada sam ga kupio samo mu nesto radim pocevsi od bobine,preko zupcaste letve pa sada do pumpe za gorivo :( Navodno je auto imao 95000km kada sam ga kupio,ali mu je na instrumental tabli pisalo 175000,kao zbog carine.Kada mi kupimo takav auto nije ni cudo sto je zreo da mu se sve izmeni

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2012 01:45 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Okt 2008 19:59
Ime: Miroslav - Miki
Opel: Corsa C 1.4 16V
Kolega, imas gomilu radnji u BGDu, a koje su nasi sponzori, u kojima ces sigurno naci jeftinije nego u PO.Koliko sam ja iz tvojih postova video ovi u Mirkosu su teske derikoze! :dedica:

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2012 02:14 
5th Gear
Korisnikov avatar

Bukvalno deru kozu ovi iz Mirkosa. Imam jedan br od neke radne u BG-u pa cu i njih sutra kontaktirati da se informisem oko cene pumpe

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2012 02:19 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pozovi Autoline, imas broj u sobi Sponzori ;)

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2012 03:06 
5th Gear
Korisnikov avatar

Hvala na pomoci

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012 23:30 
5th Gear
Korisnikov avatar

Zvao sam auto line i evo cene delova za veliki servis i jos nesto sto ne ide u veliki servis:
Set razvoda / zup.kais, roleri i spaner/ original GM 10.387.00 din.
Fil. ulja original GM 322.00
Fil. vazduha Wix USA 570.00
Fil. goriva Wix 544.00
Fil. klime, ima 2 vrste. kada se skine zna se koji je, imamo obe vrste "delfi" 1.543.00 original GM, "behr" 1.504.00
Pumpu za gorivo nememo iz originala, porucuje se i rok isporuke je 7-10 dana i cena je 25.700.00, imamo je it Toprana Nemacka 2.411.00

Samo mene po malo brine ovolika razlika u ceni pumpe za gorivo.Original GM kosta 25.700,a ta Toprana Nemacka pumpa je 2.400.Cudna mi je tolika razlika,a iskreno ne daje mi se 250eua za tu original pumpu pa mi treba vase misljenje kada je u pitanju ova Toprana Nemacka pumpa jer me palsi ovako niska cena.Pre bih kupio tu jeftiniju,ali mi ipak mnogo znaci vase misljenje

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012 23:42 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Nemoj Topran, pozovi AutoMIS, iscimaj clana Zemundac, nacice ti neku "renomiraniju" marku ;) po takodje povoljnoj ceni.

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012 02:10 
5th Gear
Korisnikov avatar

Ok,hvla na savetu.Pokusacu da ga pronadjem na forumu

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012 20:18 
5th Gear
Korisnikov avatar

Konacno sma uspeo da pronadjem roletnu za gepek za moju zafiru kod Zlaje u Selevcu :) Sada ce mi se malo prolepsati auto,tj necu morati cebetom da krijem sadrzaj gepeka :) Zlaja mi je rekao da ima neku polovnu pumpu za gorivo Bosh i trazi mi za nju 40eura.Da li vredi nju da kupim ili da kupujem ili da kupim neku novu,ali neoriginalnu poreklom od nemackih proizvodjaca?Zvao sam Auto MIS i kazu d aimaju dve pumpe od nemackih proizvodjaca,ali mi nisu rekli koji su proizvodjaci i jedna je 3400din,a druga 4300din

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2012 01:18 
5th Gear
Korisnikov avatar

Danas mi je majstor uradio veliki servis pa je zamenio:
1) PK kais + spaneri i roleri za njega
2) Set zupcastih kaisa i spanera
3) Vodena pumpa
4) filtere goriva,vazduha,ulja i ulje ( sipao je 3,5l )
5) Filter kabine je zaboravio da zameni:(
6) Cuo mi se neki cudan zvuk vec neko vreme kod zadnjeg tocka i ispostavilo se da se u stavri nije cuo zvuk kod zadnjeg tocka vec kod prednjeg jer NISAM IMAO STABILIZATOR KOD LEVOG TOCKA. Kako nisam imao taj stabilizator nije mi uopste jasno.Majstor kaze da ne postoje sanse da se sam odsrafio i d aje ispao.Zamenio mi je taj stabilizator i sada se vise ne cuje skripa koja se cula kada prelazim preko neravnina na putu.

Pisao sam pre da mi se cuo kada sam na leru zvuk cudan zuboru vode kada okrecem volan pa sam isao u Mirkos i oni su pregledali auto i utvrdili da mi je iscurelo ulje na zupcastoj letvi pa su dosuli ulje i rekli su mi da trebam da kupim novu zupcastu letvu ili da repariram ovu moju pa sam ja od jednog kolege sa foruma kupio novu letvu.To sa tim zuborom mi se dogodilo jos u septembru i do danas se nije cuo nikakav zubor i majstor je gledao ulje i kaze d aje na maksimumu i gledao je zupcastu letvu i kaze d auopste ne curi na njoj i cudi se sta su mi rekli ovi u Mirkosu da mi je procurela zupcasta letva.Kako je moguce da mi je dosuto ulje za servo jer ga nije bilo dovoljno,a sada mi majstor kaze da mi zupcasta letva nije procurela?Da li je moguce da zbog hladnoce danas majstor nije video da je zupcasta letva zamascena?Samo d akazem da mi je ovaj majstor rekao da ne menjam zupcastu letvu jer nema potrebe i rekao je da cuvam novu koju sam vec kupio.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]