Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 09 Maj 2025 13:41

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Kontakt brava
PostPoslato: 10 Jan 2012 20:08 
4th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Nov 2009 19:24
Ime: Miki
Opel: kadett 1.6i
Garaza: pogledaj
Zadnjih mesec dana počela je da me zeza brava za paljenje. Kad se izvadi ključ umesto da se čuje ''cak'', ništa se ne dešava. Nekada cakne, a nekada ne. Juče nova zezalica (koja je verovatno povezana sa ovom navedenom). Ključ normalno upadne u bravu, a kad sam hteo da okrenem nisam mogao. Morao sam da prodrmam i ključ i volan da bih dao kontakt. Onda sam nekoliko puta isprobavao da vidim u čemu je problem i primetio sam da ključ treba da pritisnem malo više unutra da bih ga okrenuo. Sad sledi pitanje. U čemu je problem kod brave? Da li se kupuje cela brava zajedno sa uloškom brave ili posebno? Ima li razlike među bravama za različite modele kadeta ili su sve iste? Ima li da se kupi nova? Koja je orjentaciona cena nove, a koja polovne? I na kraju kako se namešta brava? Da li mora da se skida volan pa skinuti kompletan metal koji se nasađuje na osovinu volana ili se nekako drugačije radi? Skidao sam one plastike oko volana ali nikada nisam obraćao pažnju na to.

Vrh

Tema posta: Re: Kontakt brava
PostPoslato: 10 Jan 2012 20:28 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2009 00:52
Ime: Milos
Opel: Astra F X16XEL Corsa C Z12XE MG ZR. A4B8.5
To sto nisi mogao da okrenes kljuc (u smeru paljenja) to je zato sto je brava povezana sa volanom radi zakljucavanja volana kada kljuc nije u bravi. To nije nikakav problem i dobro je sto ti tako radi.
Kada izvuces kljuc, okreni volan levo-desno i zakljucace se. Onda kada ubacis kljuc potrebno je malo volan da vrtis da bi mogao kljuc nepo da se okrene.
I to sto je do prve pozicije kljuca potrebno da kljuc pritisnes pa okrenes i to je normalno.
Ostalo kako se menja itd ne znam :ok:

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2012 20:50 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2010 13:41
Ime: dragance
Opel: Kadett
ma samo zamenis ulozak brave , 10 minuta posla

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2012 22:06 
4th Gear
Korisnikov avatar

dzimi je napisao:
To sto nisi mogao da okrenes kljuc (u smeru paljenja) to je zato sto je brava povezana sa volanom radi zakljucavanja volana kada kljuc nije u bravi. To nije nikakav problem i dobro je sto ti tako radi.
Kada izvuces kljuc, okreni volan levo-desno i zakljucace se. Onda kada ubacis kljuc potrebno je malo volan da vrtis da bi mogao kljuc nepo da se okrene.
I to sto je do prve pozicije kljuca potrebno da kljuc pritisnes pa okrenes i to je normalno.
Ostalo kako se menja itd ne znam :ok:

Ma znam da treba ključ malo više da se gurne i okrene - nisam debil, a i ovaj auto posedujem 13.5 godina. Volan nije bio zaključan pa nisam mogao da okrenem ključ nego sam morao da ga varkam. A to što je brava povezana sa volanom zbog zaključavanja, i to znam ali sada ili neće da cakne ili cakne sa zakašnjenjem a ne odmah nakon vađenja ključa. Drugačije se ponaša nego do sada. Ima neku boljku 100%.

DRAGANCE je napisao:
ma samo zamenis ulozak brave , 10 minuta posla

Misliš li na mehanički deo - gde stoji ključ ili na uložak brave sa zadnje strane gde se nalaze elektropriključci? Ima li taj uložak da se kupi nov sa odgovarajućim ključem?

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2012 23:22 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2010 13:41
Ime: dragance
Opel: Kadett
aj da kazemo ,,,,mehanicki deo , kupis drugi , na kucistu imas jednu rupicu gde gurnes nesto tanko a cvrsto i malo cimas i ispadne "mehanicki deo" , stavis novi i vozi

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2012 21:43 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Okt 2011 21:10
Ime: Aleksandar
Opel: Astra G 1.7 DTi 16V (Y17DT)
Miki da probam da ti pomognem....Probaj kad ubacas kljuc da uzmes malo na kljuc da stavis masinsko ulje ono za masine za sivenje ili za oruzje sto se koristi,a ako nemas stavi malo ulje jestivo(zejtin :D )i gurni kljuc u bravu i izvadi ga napolje i ponovi taj postupak nekoliko puta....Mozda se malo brava "osusila",jer kao sto si reko,vozis ga 13 godina i znas ga u prste kako je pre bilo,a kako sad,pa vidi ovaj metod....Jer od toliko godina,a i pre toga moze da se desi da se brava malo osusi....Ako i ovo ne bude pomoglo,moraces da skidas oblogu oko volana i da skines celu bravu pa da zamenis.... :banghead: ne znam sad de tacno zivis u KS-u,ali mozda onaj sto prodaje OPEL-ove delove u Cara Lazara bi imao ili bar znao de ima da se nadje,ili Joca Rapid ili AP Sport....ne znam ko bi jos mogao da ima....Mozda i otpad u Pepeljevac "Malisa otpad" mozda i on nesto ima....Vidi raspitaj se malo....Trebalo bi to neko da ima....pozz :ok:

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2012 21:52 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2008 21:22
Ime: Паја
Opel: Vectra B 2.0 DTI Krompirwagen 2002.
Garaza:
Zajebi tu radnju sa podmazivanjem. Samo ces da ostanes na sred puta jednom kao sto sam ja uspeo. :D Kupi samo ulozak i zameni i nece te boleti glava.

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2012 07:24 
4th Gear
Korisnikov avatar

Našpricao sam pre WD40 pre dva dana i sada funkcioniše odlično. Problem je rešen, a ako kojim slučajem samo posumnjam da će se desiti nešto onda odoh u prodavnicu po nov komplet.
Aca_KS je napisao:
Miki da probam da ti pomognem....Probaj kad ubacas kljuc da uzmes malo na kljuc da stavis masinsko ulje ono za masine za sivenje ili za oruzje sto se koristi,a ako nemas stavi malo ulje jestivo(zejtin :D )i gurni kljuc u bravu i izvadi ga napolje i ponovi taj postupak nekoliko puta....Mozda se malo brava "osusila",jer kao sto si reko,vozis ga 13 godina i znas ga u prste kako je pre bilo,a kako sad,pa vidi ovaj metod....Jer od toliko godina,a i pre toga moze da se desi da se brava malo osusi....Ako i ovo ne bude pomoglo,moraces da skidas oblogu oko volana i da skines celu bravu pa da zamenis.... :banghead: ne znam sad de tacno zivis u KS-u,ali mozda onaj sto prodaje OPEL-ove delove u Cara Lazara bi imao ili bar znao de ima da se nadje,ili Joca Rapid ili AP Sport....ne znam ko bi jos mogao da ima....Mozda i otpad u Pepeljevac "Malisa otpad" mozda i on nesto ima....Vidi raspitaj se malo....Trebalo bi to neko da ima....pozz :ok:

Znam sve te autootpade ali uglavnom nabavljam kod Pavla i Dobrija u Parunovcu. To su mi drugari još iz škole.
PS. Živim kod Tomine kafane - kod aerodroma. Mogli bi da se dogovorimo da dođeš na pivo i da pogledamo tu tvoju Astru.

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2012 13:20 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Okt 2011 21:10
Ime: Aleksandar
Opel: Astra G 1.7 DTi 16V (Y17DT)
Uca je napisao:
Znam sve te autootpade ali uglavnom nabavljam kod Pavla i Dobrija u Parunovcu. To su mi drugari još iz škole.
PS. Živim kod Tomine kafane - kod aerodroma. Mogli bi da se dogovorimo da dođeš na pivo i da pogledamo tu tvoju Astru.

Videcemo za nesto kasnije,sad se nema vremena.... :banghead: U svakom slucaju hvala na pozivu i da auto sluzi jos bolje i bez problema....Pozdrav!!! :ok:

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2012 23:02 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2008 21:22
Ime: Паја
Opel: Vectra B 2.0 DTI Krompirwagen 2002.
Garaza:
Spricao i ja WD i samo jednom corak. Nece, ne radi. I onda su mi dali ubedjivac... :D

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2012 23:09 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2010 12:51
Ime: Marko
Opel: Ascona 1.6i & Punto 1.2
spricao i ja pa evo radi vec godinu dana bez problema.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]