Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 25 Jun 2025 22:58

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Zamena guma, kočnica, amorta, ...
PostPoslato: 08 Dec 2011 01:40 
1st Gear

Pridružio se: 08 Dec 2011 01:10
Ime: Dušan
Opel: Corsa B 1.0 12V
Ćao,

da li bi neko mogao da mi preporuči šta da kupim za Corsu B, potrebni su mi novi amorti, gume, kočnice... Ustvari, za gume sam jedino odlučio, i mislim da ću uzeti Tigar Wintera gume za 4100din po komadu.

Za ostalo sam pozvao Ćirkom servis iz ZR i cene idu ovako:
Kočnice
prednji disovi par 5966din, prednje pločice par 4797din, 2000din zamena
zadnje kočnice par 3634din, 2000 zamena

Amortizeri
7114din po komadu prednji, 2250din zamena
4912din po komadu zadnji, 1500din zamena

Malo sam lista teme ovde i vidim da se pominju dosta niže cene! :dedica: Samo, problem je što nemam pojma šta meni tačno (koja marka, model) treba od delova i pratećeg materijala (ako idu još neke sitnice kad se menjaju recimo amorti). Takođe ne mogu u ZR da pronađem neki servis koji radi Opela po "normalnijim" cenama. :D

Unapred hvala na pomoći! :ots:

Vrh

Tema posta: Re: Zamena guma, kočnica, amorta, ...
PostPoslato: 08 Dec 2011 15:39 
1st Gear

Pridružio se: 08 Dec 2011 01:10
Ime: Dušan
Opel: Corsa B 1.0 12V
Zvao sam par prodavnica, uglavnom pitaju šta mi treba jer kao ima više veleprodaja, više brendova kod svake, ne drže ništa na stanju zbog krizne situacije, nego bi poručili i ... nešto nisu puni entuzijazma da kopjau po cenovnicima.

Ovo sam do sada saznao da može da se nabavi u ZR

Prodavac 1
-----------
amortizeri prednji 2350 din/kom švarc
amortizeri weber 1150 din/kom
prednje pločice 850 din/kom švarc, 1350 din/kom remsa
zadnje pakne 950 din/kom kina, 1850 din/kom remsa

Prodavac 2
-----------
diskovi 2500 din/par Ferodo, 2500 din/par febi bilstein
pločice 1250 din/kom china, 1500 din/kom bosch
pakne 1550 din/kom china, 1850 din/kom bosch
amortizeri prednji Alko 4000din/kom gasni, 300din manje uljni, Gabrijelovi 3500din/kom, Optimal 3300din/kom, Bilstajn 5700din/kom
amortizeri zadnji Saks 2860din/kom (ima i boge, ne zna cenu)

Može li savet šta bi od ovoga bilo najbolje da kupim? Obićiću još par prodavnica danas-sutra.

Takođe, ako neko može da preporuči dobrog servisera za Opel iz ZR, bio bih mu zahvalan. :)

Vrh

Tema posta: Re: Zamena guma, kočnica, amorta, ...
PostPoslato: 08 Dec 2011 16:41 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jan 2011 14:08
Ime: Slobodan
Opel: Corsa B X10XE, Alfa 147 1.9JTD, VW Buba 1200J.
Garaza: pogledaj
Aj ovako sto se tice diskova i plocica:

-Pozovi Masscompany (nadji sajt,poslovnica BG ili NS) i vidi da nemaju slucajno na akciji ATE diskove 236x12.7mm (sifra ti je 413161) jednodelne koji ti trebaju i ako budes srece pazarices premium diskove (ja sam naleteo kod njih za 5500din(oba diska) za corsu B GSI 256x20mm).
-Plocice ATE su kod njih skupe (ja pazario na Ebay dva para za 30e) ALIII drugar je neki dan u BG kupio iste ATE original za 2400 :love: dva para i cim mi javi postovacu ovde

Gore navedeno je best by marka.

Zadnje pakne ,preporuka za Ferodo premier ,bile su 1200-1400 din dva para(kod mene rokaju vec 70k km) i kocioni aparati ako su ti vrisnuli (15e kom GM ili 8e kopija)

Ako ne nadjes pomenuto onda saljni pp kvcaliju,zaboravio sam u kojoj radnji je kupio za svoju kalibru SWAG germany diskove i plocice i zadovoljan je.Ako ni tu ne nadjes kontaktiraj zemudca pa izaberi Feroddo plochke i diskove

Amortizeri

Zadnji amorti Bilstein B4 gasni oko 3500komad ili Kayaba Excel G gasni 3500/kom(kod zemudca) ili Sachs oko 4000.Mislim da je i meni desni zvizno posle 80k km pa je vreme za menjanje.Podrazumeva se da kupis originale.

Prednji amorti takodje Bilstein,Sachs,Kayaba.Proveri u kakvom stanju su "pogache" pa ako su vrsinule menjaj ih jer ce ti lupati.

Sto se tice menjanja ruke jesu skupe ali ako nemas metalne shape za prednje amorte onda mozes da se hebes samo tako.Zadnje amorte sam zameni na parkingu i ustekaj 15e.Gore iza sedista imas poklopce i odvijes maticu a dole ih drzi samo jedan sraf sa mostom.Skines,vratis i to je to.Odbojne gume na amortima bi trebalo da dju u paketu.
Diskove i plocice takodje mozes sam zameniti.

E da,zadni amorti su mi BOGE i vrede svaku paru.Poslaces mi br od tog prodavca na pp

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]