Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 13 Maj 2025 19:04

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 4689 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 188  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Pitajte "astru" sve u vezi Astre
PostPoslato: 12 Sep 2011 01:33 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2010 20:40
Ime: Goran
Opel: Astra Coupe Bertone
Garaza: pogledaj
ma na dijagnostiku ce mu rec gdje je problem... pedal test, tj drzi kocnicu i drzi gas, daj kontakt, i ne pustas gas ni kocnicu, i pocet ce lampica da svitka, proprati koji kod svitka zapisi, dodji ovdje pokazi i rijesti ce se dijagnostika... ili snimi to aparatom kako svitka pa cemo mi provalit koji je kod, ako ne razumijes kako to ide

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2011 11:40 
3rd Gear

Pridružio se: 08 Jun 2011 19:23
Ime: nemanja
Opel: astra g
drugari mozda cu da idem do cg na more na par dana pa me interesuje jedno pitanje menjao sam ulje i sve filtere na svakih 7000km i sad mi je ostalo jos do zamene ok 800 850km a do tamo i nazad ima 1100km i plus malo ako se svckam dole pa dal da menjam ulje i sve filtere sad ili kad se vratim gmovo ulje je u njemu ovi svi kazu na 10000km se menja al meni to malo mnogo a i predhodni vlasnik je menjao na 7000 pa sta da radim

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2011 11:44 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Okt 2007 21:12
Ime: Aleksandar
Opel: Omega B2 2.0
teraj slobodno, pa menjaj kad se vratis, dal ga zamenio na 7 ili 8 skoro pa beznacajno !

samo prati nivo da ne padne ispod pola

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2011 13:30 
3rd Gear

to sam i ja mislio videcu koliko ima ulja i videcu kakav je filter za vazduh malko cu ga otresem od prasine i kad se vratim onda ide menjanje

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2011 13:44 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Apr 2010 21:29
Opel: Vectra B 2.0 DTI
Ne znam svako po svome,verovatno nema mnogo znacaja,i meni je do servisa ostalo bilo oko 1000 km. i takodje sam trebao na more,ali ipak sam odradio servis pre mora,takodje zamenio i rashladnu tecnost :D

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2011 16:35 
3rd Gear

pa ne znam stvarno sta da radim videcu jos

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2011 17:47 
1st Gear

Pridružio se: 06 Maj 2010 07:38
Ime: Lemi
Opel: Astra 1.6 8v
Garaza:
Ma prijatelju teraj to i uživaj prvo kakva crna promena ulja na 7000 još ako ti troši ulje ti dospeš skoro pola ulja novog dok ga zameniš.
Ja recimo menjam ulje na oko 10000 km i to kad stignem a ne trčim tačno u kilometar da to sve odradim. Kao što je neko rekao najbitnija je količina ulja da se prati a ostalo,ne obaziri se previše.
Ljudi ne komlikujte stvari već trudite se da vam automobil bude rob jer zato ste ga i kupili a ne da robujete vi njemu.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2011 18:31 
3rd Gear

pa za ovih 6000km nije mi nista potrosio mozda vrlo malo ne da bi morao da dosipam

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2011 10:40 
1st Gear

Pridružio se: 06 Maj 2010 07:38
Ime: Lemi
Opel: Astra 1.6 8v
Garaza:
Samo uživaj i vozi jedino ako misliš da ćeš da se istrošiš na moru(teško da će biti drugačije) pa nećeš imati čim da zameniš ulje kad se vratiš onda zameni sada.
Da dodam još jednu konsttaciju ja inače ne volim da radim nikakve zahvate na svom automobilu neposredno pre nekog dužeg puta. Znajući naše majstore često se nešto iskomplikuje i onda ostanemo na pola puta recimo ni tamo ni ovamo. Primera radi,servis klime,zadnje kočnice,mali servis,veliki servis,sve sam to radio otprilike da imam oko 1000 km da pređem posle toga a pre polaska na put.
To je moje neko pravilo jer znam dosta ljudi koji "peglaju" automobil pre odlaska na more ili u inostranstvo a onda stanu posle 200 km puta jer majstor nije dobro postavio filter za naftu npr....

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2011 14:51 
3rd Gear

zato sam ja sam svoj mastor prvo sam mislio da je to neka velika nauka kad je dosao auto u moje ruke jel ima brdo kablova sve zasticeni, a pre toga vozio golfa2 tamo ima u celom motornom prostoru 5kabla, ali posle sam video da je to sve isto ,mislim prosto, i sad uglavnom sve sam radim na njemu, za to su posebne pare koje su odvojene pa samo pitam sta je pametno da ne bacam ulje koje moze jos da se vozi ma nece mu nista bar se nadam gleda cu ulje i vozi misko

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2011 22:53 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Apr 2010 21:29
Opel: Vectra B 2.0 DTI
F1ST je napisao:
Samo uživaj i vozi jedino ako misliš da ćeš da se istrošiš na moru(teško da će biti drugačije) pa nećeš imati čim da zameniš ulje kad se vratiš onda zameni sada.
Da dodam još jednu konsttaciju ja inače ne volim da radim nikakve zahvate na svom automobilu neposredno pre nekog dužeg puta. Znajući naše majstore često se nešto iskomplikuje i onda ostanemo na pola puta recimo ni tamo ni ovamo. Primera radi,servis klime,zadnje kočnice,mali servis,veliki servis,sve sam to radio otprilike da imam oko 1000 km da pređem posle toga a pre polaska na put.
To je moje neko pravilo jer znam dosta ljudi koji "peglaju" automobil pre odlaska na more ili u inostranstvo a onda stanu posle 200 km puta jer majstor nije dobro postavio filter za naftu npr....

+1 mislim da si potpuno u pravu,ja imam komsiju mehanicara koji mi manje vise odrzava auto i on evo vec dve godine zaredom ceka zadnji dan pred more da mi odradi servis iako sam mu najavio mesecana ranije.Ove godine nije mi dradio selen blok kaze mnogo posla treba da se rastura ceo trap,i tako ja isao na more uz lupnjavu a usput mi komp prijavio nizak nivo rashladne tecnosti jer sam istu menjao a verovatno je negde postojao vazdusni cep.Sreca da sam imao destilovanu vodu kod sebe jer sam racunao na tako nesto.

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2011 18:33 
3rd Gear

drustvo treba mi broj nekok dobrog majstora za branike al da bude bas dobar i da je negde u bgu, ima jedan kod mene to jest blizu mene na miljakovcu cim se spusti sa banjice prema miljakovcu sa leve je strane al ne znam kakav je jel radio neko kod njega ?

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2011 19:12 
Kod slodesa? Gde je car glass? Ok su, nisu losi

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2011 19:22 
3rd Gear

jesi radio ti druze kod njih imas li neku sliku kojim slucajem kako su ti uradili .ako si radio uopste nesto kod njih

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2011 19:26 
Slikacu ti sutra od druga auto ;) nisam ja radio ali njemu je ok ispalo!

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2011 19:41 
3rd Gear

ok hvala ti

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2011 18:08 
1st Gear

Pridružio se: 28 Sep 2011 14:52
Ime: Damir
Opel: Nista jos
Imam u planu da uzmem neku Astricu dizel, 2001 pa na vamo pa imam par pitanja. Cuo sam da Astre G su radjene u Nemackoj, dok Classic II je radjen u Poljskoj ili tako nesto. Da li je to tacno i koja je razlika. Koja je razlika izmedju dizel motora jer sam video da ih ima dva ili tri? Cuo sam i za Isuzu motore. Koji je bolji? Da li svaki model prikazuje trenutnu potrosnju ili za to treba board komp. (slabo se razumem u novije automobile) Koliko kosta mali servis a koliko veliki, sta cesto strada, sta im je mana itd, sta treba pogledati pri kupovini? Svaki savet dobrodosao :D

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2011 18:25 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2008 21:22
Ime: Паја
Opel: Vectra B 2.0 DTI Krompirwagen 2002.
Garaza:
Poljaci su losijeg kvaliteta i manjeg nivoa opreme(ti klasici). Dizela imas 1.7 i 2.0 u razlicitim varijantama. Posto imam 2.0 DTI, recicu ti o njemu. Veliki servis nema. Ulje i filteri se menjaju na 10 hiljada i sve to kosta oko 7 crvenih. Motor je odlican, a auto ide lepo. Da li je japanac ili italijan, pojma nemam, jer je na njemu znak Opela i napravljen je u Riselshajmu. Auto je za svaku preporuku, ako ga nadjes kvalitetnog. Inace, ima obicaj da mu strada turbina ili pumpa na oko 200 hiljada sto nije malo para. Nije obavezno da oce, ali je obavezno da je jedno od ta 2. :wink: Za potrosnju ti svakako treba Board.

I da, ovih klasika imas samo sa 1.7 motorima.

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2011 18:31 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2010 20:40
Opel: Astra Coupe Bertone
Garaza: pogledaj
Evo dok sam ja kucao preduhitrise me :) ali necu ga brisat sad vidi nema sile !!!

Opel ima praksu da kad izbaci novi model auta, konkretno astre, da proizvodnju starog modela prebaci na fabriku u Poljskoj, koja i dalje proizvodi stari model i prodaju ga po nesto jeftinijoj cijeni nego kad je bio novi model, takodje ga umjesto npr astra G imenuju astra 2 klasik..... ali kazes da oces 2001 godiste, a to neces naci iz Poljske jer se tad proizvodila u Njemackoj.

Najbolji dizel... pa pokazao se 1.7dti, to je isuzu-ov moto, tako da tu tesko da mozes pogrijesit, za 2.0 dti vazi prica da im je pumpa goriva slaba i da crkava, a nova je preskupa...

Prikazivanje potrosnje je nista drugo nego putni racunar/bord kompjuter, a to zavisi od opreme same astre.

Servis veliki nesto oko 300e ako se ne varam, bar je tako bilo na majkinu korsu C 1.7dti

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2011 18:34 
Iskusni Opeldžija

Pridružio se: 10 Avg 2011 15:04
Ime: Miroslav
Opel: E46 Coupe
Moj glas ide za 2.0, njega imam i prezadovoljan sam, nisam nesto mnogo presao sa njim, oko 4000km za nepuna dva meseca ali do sad sve ok. Inace kao sto Paja kaze nemas velikog servisa jer je na lanac i nema da brines dal ces da menjas kais ili dal ce da pukne ako stavis jeftiniji. Potrosnja se kod 2.0 krece u proseku od 5.8 do 7.3, meni je prosek na ovih 4000km 6.6l. Auto vuce ko blesav za svoju konjazu i ide mnogo bolje od 1.7 a razlika u potrosnji je 1.5l otprilike. U svakom slucaju isplativiji je...Ova moja je skockana u Antwerpenu, Belgija valjda, ili tamo neka "niska zemlja" a za poljake ne znam kakvi su, jedino znam da vecinu klasika koje sam video imale bar matirane farove kao manu...

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2011 20:18 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Maj 2009 20:01
Ime: Andrej
Opel: Calibra c20xe, zauvek, a trenutno i Corsa D1.3 i Golf 5 1.9tdi
Da li z18xe ima isti uložak termostata kao c20xe? Ako nema, sa kim deli isti uložak?

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2011 20:23 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

ja mislim da je Godza pricao da je isti od :ne: ali je verovatno mislio na termostat sa kucistem , a inace ulosci su isti i na NE i na XE tako da ti po toj logici pasuje, ali javice se on vec...

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2011 20:37 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Maj 2009 20:01
Ime: Andrej
Opel: Calibra c20xe, zauvek, a trenutno i Corsa D1.3 i Golf 5 1.9tdi
Od čega zavise te dve varijante?

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2011 20:56 
1st Gear

Pridružio se: 28 Sep 2011 14:52
Ime: Damir
Opel: Nista jos
Mislio sam da uzmem astru koja je najvise 10god stara i sam uspeo da saznam, astra g se proizvodila od 1999-2004, a posle je postala classic?
Mislim da bih se pre opredelio za 1.7 zbog manje potrosnje. Negde 1.7 ima 68ks a negde 75ks? Predpostavljam da i 1.7 ima turbinu? Procitao sam neke teme na forumu i jos vise pao u razmisljanje. Neki hvale, neki kazu skupi delovi za dizela, neko kaze remont pumpe 700-800e.....

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2011 21:10 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Druze, uzmi 1.6 od 100ks benzin i da te glava ne boli, taj isuzu 1.7 ima gomilu problema, pisano je o tome mnogo, pumpa, elektronika iste, turbina, gumice i mali hladnjak, dizne, remenice,,,i trista cuda, a na benzinca mozes i plin da ugradis, pa ti vidi sad

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 4689 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 188  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]