Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 13 Maj 2025 22:55

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 4689 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 188  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Pitajte "astru" sve u vezi Astre
PostPoslato: 30 Avg 2011 23:48 
3rd Gear

Pridružio se: 08 Jun 2011 19:23
Ime: nemanja
Opel: astra g
pozdrav drustvo, na mojoj astri g pre jedno 3 meseeca su mi riknule obe sijalice u onom ekranu de je sat datum i temperatura to sam uspesno sredio ali mi je sad riknula sijalica u onom delu de je dugme za klimu e sad me interesuje jesu iste sijalice kao u ekranu ili su drugacije da ne rasturam bezveze da vidim i dal se lako menjaju, i jos nesto posto imam osecaj da ce sad redom sve da crkavaju hteo sam sve da ih izmenjam i da zavrsim posao ali sam hteo da promenim boju da bude belo pa jel to moguce mislim jel dovoljno kupito samo bele diode ili se mora uraditi jos nesto
hvala na odgovoru unapred

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2011 00:14 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2010 20:40
Ime: Goran
Opel: Astra Coupe Bertone
Garaza: pogledaj
dugme za klimu, imaju 2 vrste prekidaca za klimu, tj spolja je isto unutra se razlikuje, uzmi jedan od 3 kotura, iscupaj ga (tako se micu, samo povuci dok ne ode) i pogledaj unutra kakva je sijalica, meni je slicna onoj u display, ali bez kucista, samo znaci onaj stakleni dio...

a mozes samo sa dioda-sijalicama, ako su u kuciste, ali ne znam koju ce ti jacinu dati, jer najjace sija ova fabricka, dioda bude slabije jacine

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2011 00:34 
3rd Gear

moja greska :( svetlo na dugmetu klime radi kad se pritisne dugme nego se ono osvetljenje nevidi lepo znaci ne svetli lepo krug de se podesava dal da duva toplo ili hladno i ja mislim da 1 takodje slabije se vidi i dugme za biranje dal da ubacuje svez vazduh ili da vrti ovaj iz kabine on se u opste nevidi i dugme od klime ono se i vidi al ne toliko jasno, ne znam dal sam sad bio jasna znaci dal su te sijalice iste kao u displeju i dali mogu da ih sve zamenim sa belim diodam pa da mi svetli cela tabla u belo ili ce i dalje da svetli zuckasto
hvala jos jednom i izvinjavam se na gresci :banghead:

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2011 02:02 
Club 1000
Korisnikov avatar

dugme za cirkulaciju vazduha u kabini ti svijetli tj radi samo u pojedinim modovima, tj kad je onaj skroz desno kotur podesen da hladi na odredjena mjesta... bar je tako kod mene ili se ja tripujem... a za ovo ostalo, opet procitaj moj post, ne mogu jedno te isto pisat opet, kad sam rekao dugme za klimu mislio sam na citavi onaj dio :)

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2011 18:33 
3rd Gear

drustvo imam jedno pitance tetka otisla na godisnji pa mi ostavila njenu astricu njena je isto g ali 2003g i 2.0dti i vozio sam je juce nesto po gradu i primetio da povremeno kad je zgazim purnja crn dim ko da idem na ugalj kao da kad dam gas ko da se malikice ugusi i onda drmne nazad crni dim i onda pocne da pici ko blesava ja predpostavljam da je egr ventil zaprljan pa jel to ili je mozda nesto drugo nikakve lampice nepali, e i zanima me jos nesto njen auto kad gasim on se nekako postepeno gasi dok kod moje astre nekako se trese auto ne znam kako da opisem jes da je 5 g razlika izmedju njih ali jel bi mogo ja da napravim kod mene tako da se gasi ne znam dal sa bio dovoljno jasam

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2011 16:59 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2011 11:36
Ime: Aleksandar
Opel: Astra Bertone Z20LET
sto se gasenja tice moze da se desi da je zbog kvacila odnosno lamele zamajca itd. meni se isto na focusu desava da kad ga gasim cuje se kao da se gasi hilikopter ali na njemu znam da je plivajuci zamajac pri kraju pa se zbog toga tako cuje..moze da se desi da je to u pitanju.. razjasnice dilemu strucniji ljudi.. :) :ots:

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2011 00:35 
3rd Gear

pa nije meni tako strasno nego je fazon nekako se nemirno gasi ne znam kako da opisem dok tetkin postepeno utihne a moj od jednom e u tome je razlika pa jel to drugacija bos pumpa u pitanju ili u cemu je fazon jel zna neko i da za ovaj crni dim sta je to?

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2011 10:58 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Maj 2010 15:30
Ime: Dejan
Opel: nemam, Laguna 3
i moj auto kad se ugasi, protresu mi se bubrezi :?
..nemam problema sa crnim dimom

De gustibus non est disputandum.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2011 15:14 
3rd Gear

kod mene ne trese bas tolko jako al se cuje dok kod tetke samo utihne bukvalno malo po malo se gasi pa jel neko zna u cemu je fora voleo bi i meni tako da se gasi a crni dim na tekinom autu izbacuje na mom je sve ok

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2011 21:32 
OTS mechanic team
OTS mechanic team
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Feb 2009 21:52
Opel: Vectra 2.2 16v GTS Insignia sport tourer 20cdti
maxa je napisao:
drustvo imam jedno pitance tetka otisla na godisnji pa mi ostavila njenu astricu njena je isto g ali 2003g i 2.0dti i vozio sam je juce nesto po gradu i primetio da povremeno kad je zgazim purnja crn dim ko da idem na ugalj kao da kad dam gas ko da se malikice ugusi i onda drmne nazad crni dim i onda pocne da pici ko blesava ja predpostavljam da je egr ventil zaprljan pa jel to ili je mozda nesto drugo nikakve lampice nepali, e i zanima me jos nesto njen auto kad gasim on se nekako postepeno gasi dok kod moje astre nekako se trese auto ne znam kako da opisem jes da je 5 g razlika izmedju njih ali jel bi mogo ja da napravim kod mene tako da se gasi ne znam dal sa bio dovoljno jasam

Jedna od mogucnosti je da je motor zagusen od gradske voznje, ovo za egr da je on na vecim obrtajima prijavio bi gresku.

Za gasenje motora ima razlike u usisnim granama, (stari i novi tip grana, usisna grana sa vakumskim egr-om i sa elektricnim egr-om) na usisnoj grani ima leptir klapna sa vakumom koji sluzi za lakse i mekse gasenje motora i to bas od modelne godine 2003, i otuda je ta primetna razlika u gasenju motora.

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2011 00:00 
1st Gear

Pridružio se: 22 Mar 2011 01:26
Ime: Nikola
Opel: Astra H 1.9 cdti,74kw 2007. god.
Da ne kucam ponovo,evo link ka mojoj temi i problemu pa ko zna nek pomogne :D

viewtopic.php?f=139&t=16285

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2011 00:40 
3rd Gear

pa vozio sam ga ja 150 i nista nije prijavljivao a mogu ti reci da sad manje dimi od kako sam ja poceo da ga vozim koji ti je predlog da ga cepam malo auto putem da izbaci tu cadz ili, i sto se tice gasenja jel postoji neka fora da ja na svom autu to namestim da se tako gasi

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2011 11:55 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011 23:38
Ime: Nikola
Opel: Astra G 1.6
to sto dimi je skupio cadz jer je vozen 90% gracke voznje.... i zato dimi... znam ja tako dok sam vozio ford sieerru vozim auto putem 130-140km/h pogledam iza curi kao lud vozio ga tako sve manje i manje... kada sams e vracao sa puta vozim istom brzinom i jace nema nista.... znaci da da je izbacio garez...

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2011 22:15 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Maj 2011 17:55
Ime: Borislav Bucan
Opel: Mokka 1.7 CDTI 4x4
E doslo vreme da se menja ulje. Naravno, zbog deficita u racunu moracu sam, a i vecina mi kaze da to nije nikakav problem. Interesuje me sledece:
1. za odvrtanje srafa na karteru, imbus ili kljuc?
2. koje ulje i filter (samo da cena ulja ne prelazi 600rsd/litra)?
3. Koliko je stvarno lako/tesko menjanje s obzirom da mi je to prvi put (nemam kanal pa cu ja to onako elegantno da se zavucem :) )?

Video sam u Idei kljuc za skidanje filtera, oko 230rsd. Mislim da je to sasvim dovoljno za moje potrebe.

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2011 00:01 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2010 20:27
Ime: Vilim
Opel: Astra Bertone 2.0t
ako pod elegantnim zavlacenjem podrazumevas da barem malo podignes auto i stavis neke klocne ispod posto pretpostavljam da nemas profi dizalicu nego ces koristiti gm-ovu standardnu uspeces da uradis kako valja. jesi li proverio da li imas neku zastitu preko kartera? sto se tice ulja samo gm,jeftin je i dobar. staro ulje nemoj da bacas u vodu ili sl. vec nadji neki servis da ga oni stave u kanister.

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2011 00:45 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Do sada sam koristio Mobil 10w-40. Ako se dobro secam, cena je oko 550rsd. Ne, nisam proveravao za zastitu. Sutra prvo odoh ujutro da uzmem ulje i filter pa onda lagano. Ceo vikend je predamnom. :)

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2011 19:17 
3rd Gear

drustvo prekljuce sam nesto skidao branik sa astre nesto pokusavao i onaj senzor za temperaturu sam slucajno prilikom namestanja cuknuo u lim i jutros je malo brljavio pokazivao mi 2stepena jutros pa posle 13 i 14 u podne posle je pokazivao 30 ne znam koliko je bilo e sad jel moguce da je pobrljavio od udarce i dali je to moguce ili mu je doso kraj znam sigurno da jutros nije bilo 2s

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2011 19:21 
Club 1000
Korisnikov avatar

druze, nije bilo 2 stepena pa da si u moskvu :)
kupi na otpad to i stavi ga

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2011 19:23 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Jel' zna neko kolika je cena novog hladnjaka sa ventilatorom za astru 1,6 16v '99 godiste? Pokusavao sam da nadjem na netu ali svakave cene iskacu.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2011 19:35 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009 23:10
Ime: Slobodan
Opel: Astra G 1.6 16V, Signum 2.0T
Ja sam nov hladnjak bez ventilatora platio 6.500 din.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2011 19:58 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Ako sam dobro razumeo majstora, to kao ide u kompletu (spojeni su). Posto sam posteno probio hladnjak, nije se moglo krpiti pa je rekao da kupim (nov ili polovan) komplet hladnjak sa ventilatorom.

Pitao me da li hocu i hladanjak od klime da menjam posto je i on najverovatnije stradao, ali nisam hteo jer trenutno nemam kesa tako da ce to cekati bolja vremena. A ionako je nisam ni koristio.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2011 23:07 
3rd Gear

koliko je nov taj senzor i dal ga u opste ima novog i da sad sam vozio i mislim da pokazuje ok temperaturu

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2011 01:13 
2nd Gear

Pridružio se: 11 Sep 2011 02:07
Ime: darius
Opel: Astra GTC
Garaza:
Imam ja problem u vezi astre...Imam astru Gtc 2005 godiste 1.9 motor 110kw(150ks) i upalila mi se lampica za air bag a nisam je nigde udario...sta da radim?

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2011 01:24 
Club 1000
Korisnikov avatar

dijagnostikuj sta je razlog lampice, a vjerovatno je kontakt neki, desava se cesto... mozda samo brisanje greske otkloni lampicu a mozda mora nesto da se zamijeni...

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2011 01:31 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jan 2010 01:54
Ime: Aleksandar
Opel: Vectra B
Komsija je imao problem sa losim kontaktom ispod vozacevog sedista, pa je zato palio lampicu...ne znam sta je tacno uradio, ali mu je majstor rekao da mora kontakt da bude iskljucen obavezno.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 4689 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 188  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]