Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 09 Maj 2025 23:26

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Problem oko paljenja auta
PostPoslato: 16 Jul 2011 21:54 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jun 2009 09:04
Ime: Vladan
Opel: Vektra A 4x4 2.0 16v
Vec sam predstavio problem u garazi ali ajde i ovde postavim posto ima nekih novih desavanja.
Znaci, pri verglanju mi se par puta desilo da se cuje tup udarac u motornom prostoru i da mi se usled toga pogase lampice u autu, kao da negde povuce veliku struju...Ali je vec u narednom pokusaju palio bez problema...Poslednjih da kazem 20-ak dana paljenja nije se javljala ta pojava...I danas kada sam hteo da upalim, nije hteo..Nisam uopste dugo verglao, po 5-6 da kazem okretaja i nije hteo...A vec posle treceg pokusaja mi se akumulator ispraznio...Mozda je to povezano sa javljanjem tupog udaraca..Kako da proverim da li mi negde vuce struju?..I da li je nekom poznata ovakva pojava i sta moze biti njen uzrok? Hvala unapred

Vrh

Tema posta: Re: Problem oko paljenja auta
PostPoslato: 16 Jul 2011 22:05 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2008 21:44
Ime: vlada
Opel: renault laguna 1.8 16v initiale
Garaza: pogledaj
stavi instrument redno izmedju akumulatora i jedne kleme u stanju mirovanja (naravno stavi ga u najveci polozaj,recimo 20A,toliko moze da ponese moj instrument),verujem da ce pokazati nesto sitno sto je i normalno jer neki delovi u autu vuku struju uvek ali je to mala potrosnja...dali ti se nekad desilo da auto ne upalis recimo 5 dana i da zateknes prazan akumulator...?

inace,verujem da ces utvrditi da ti je akumulator mrtav i da nije vezano sa tim tupim udaranjem,verujem da je vezano na neki nacin sa bendiksom ili sa onom viljuskom koja treba da podigne i vrati bendiks...

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2011 22:11 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

Jeste mi se desilo da je prazan akumulator posle 5 dana, ali posle udesa...Negde je izvukao struju...Onda sam stavio stari koji bio pre...I rednovno mi je auto ostajao po 6-7 dana i palio je sa tim slabim akumulatorom od 45ah...Obicno kada odtoji tako 5-6 dana, zaverglam prvi put 2 sekunde...I ne upali..Ali zato na sledecem pokusaju upali na pola kljuca...Danas sam sa prvim pokusajem paljenja video da nesto ne valja..Nije hteo da upali onako kako je inace palio, a i osetio sam da sporije vergla...I zatim je akumulator umro...

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2011 22:19 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Avg 2009 18:57
Ime: Branko
Opel: ...,... (OO=II=OO)
Pokusaj da se setis da li si nesta (bilo sta) radio u motornom prostoru u periodu izmedju kad je odlicno verglao i kad je poceo da pravi probleme!
Onako na prvu loptu, sumnjam na anlaser! Ako imas od nekog da pozajmis za probu, bilo bi odlicno.

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2011 22:22 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2008 21:44
Ime: vlada
Opel: renault laguna 1.8 16v initiale
Garaza: pogledaj
rekao bi da je taj akumulator ionako mrtav...taj zvuk nije vezan za akumulator ali moze biti vezan sa anlaserom a mislim da postoji mogucnost da ti taj zvuk potice i od lamele ako se javlja dok palis auto bez kvacila...ili kad pustis kvacilo...meni se taj tup zvuk javlja na prvom paljenju i vise ne u toku dana...

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2011 22:23 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

NA auto putu ono sa kaisem...I Posle toga mi se prvi put desilo da se cuje tup udarac...Ali je palio...Mozda je onaj ''majstor'' nesto prikljestio...A i ima neki drugi koji mi je vracao kais na servo pumpu..PA je skidao kompresor klime...Ali opet, palio je :D..Ne znam da li si obratio paznju na skupu kod Arene...Upalio je bez problema..Moram prvo akumulator da nabavim...

vlado, uvek pritisnem kvacilo pri paljenju..

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]