Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 27 Jun 2025 09:52

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Pravila foruma

1. Naslov - treba da sadrzi model auta,
2. Slike da se ubacuju preko http://www.imageshack.us/ i u formatu thumbnail i to po tri do cetri slike u redu, sve radi lepse preglednosti i zbog ljudi koji imaju i dalje dial-up, pogledajte temu "Kako postaviti slike Vašeg automobila!"
3. ovde mozete predstaviti vase vozilo u potpunosti, znači opis + slika. Garaža bez slika automobila se smatra nekompletna.
4. Svaki off u garazi ce se brisati tako da nemate potrebe skretati s teme.

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1026 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 42  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Opel Manta A 1900 cc 90 ks L
PostPoslato: 17 Jan 2011 03:13 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jan 2010 02:44
Ime: Milan
Opel: Kadett E & Astra G Bertone & BMW E93
Vezano za ovo

mracni je napisao:
... kad ja to peskiram majstor mora da nabaci 30 kg kita da bi izvuko linije...

razumem da mozda hoces i da ustedis, ali tako neces sigurno ustedeti, jer peskarenje utice na to da ti se posle ne javi korozija, a ako ti se ubrzo javi korozija i digne farbu, nista nisi ustedeo, nego cak napravio dupli trosak ;)

A peskirao bi i unutrasnje povrsine, koje se posle ne bi kitovale, nego bi posle njih isla samo zastita...

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2011 03:17 
5th Gear

Pridružio se: 11 Jan 2011 00:06
Ime: Aleksandar
Opel: Manta A 1.9L
Garaza: pogledaj
Aha za boju sam znao da je to razlika,samo nisam znao dal mora komora itd .a kolika je razlika u novcu.
Primer farbanje auta obicnom bojom-metalik bojom ,sa komorom i svega ostalog sto treba za pripremu i stati ja znam :D od prilike .
A sto se prikolice tice ja sam 1 dan da odem do sapca i nazad platio 50e ,e sad moguce da bi mi takodjer za 1 dan spustio cenu posto bi iso nis - pk 30 km je daljina :D ali opet nije jeftino al videcu sta mi najvise odgovara,nezalim ja sto se para tice meni nije problem da ja skupim i da dam , problem mi je vreme za koje ja to mogu da skupim :-( tako da sto je pre napravim pre cu je voziti :D:D:D:D a to nemogu da opisem koliko sam zeljan :D:D:D

Ps.da odgovorim za onaj sper! Kad sam radio felne digo sam mantu na klocne ubacio u brzinu i tako smirglao , e sad kad sam to radio samo mi se 1 tocak okretao pa sam ja istripovo da nesto nije uredu al mi posle brat rece da to mora tako :D
Ako sam lepo razumeo to ste me pitali :D Znaci nema sper diferencijal :D

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2011 11:35 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jul 2007 23:27
Ime: Bozidar
Opel: Vectra 2.0i automatik TNG
Garaza:
volim_opela je napisao:
Najkrace: obicna boja daje i nijansu boje i sjaj, a kod metalik boje se prvo nanosi boja (baza), pa se lakira i metalik sadrzi kristale u sebi, a obicna boja ne.

Koju god varijantu da radis, mada je metalik po meni varijanta bolja 5 puta, radi u komori! Sad vise nije skupo farbanje u komori kao sto je nekad bilo i cena je skoro ista, a razlika ogromna!

samo mu nisi napisao da je ceo postupak farbanja metalik bojom 2x skuplje od obicne boje
za metalik boju nije obavezna komora,treba ti dobar majstor koji ima pristojnu garazu i dobar kompresor.
ko ima komoru,naplatice ti mnogo skuplje uslugu

da ja vama nesto svima kazem ljudi...

lepo ste vi krenuli da savetujete coveka,ali ja vas savetujem,idite kupite jedan ovakav auto pa da vas vidim sta bi radili. 25 po tudje dupe je najbezbolnije,pa hajde,ispeskari auto,pa hajde ofarbaj u najskuplju boju,pa hajde ovo pa hajde ono...

neka covek odluci sta je za njega najbolje,on zna koliko para ima i koje su mu mogucnosti...

opet vam ponavljam,peskaru nigde nece naci na jug srbije. a da se cima do beograda i tamo da plati imada ga kosta ko svetog petra kajgana :dedica:

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2011 12:36 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Mar 2009 20:47
Ime: Mario
Opel: Manta B 2.?
Evo,da ljudi znaju o kojoj boji pricas.....Gracinova Manta(lijeva)
Slika

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2011 14:57 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Okt 2007 21:12
Opel: Omega B2 2.0
Slazem se sa bozom sve al, nije ovaj auto bas ko svaki drugi, trebalo je kadeta da kupi i da ga vozi i budzi,
ipak ovo zasluzuje ono "nesto vise" mi zbog toga :D , mada na coveku je da odluci sta i kako, mi mu zelimo sve najbolje... :P

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2011 15:02 
5th Gear

Hvala mantaFan-u nisam znao dal smem da okacim gracinovu sliku , eto cisto da se ne ljuti ali posto si ti to uradio tnx:D
Bozzo koliko je skuplje odprilike lupi neku razliku za metalik boju,da vidim dal je uopste to pristupacno.
A sto se peskiranja tice to odpada jbg kazem opet mozda i bi ali stvarno nema gde :-(
Znaci kako vidim ovu gracinovu boju tako odlepim istog momenta :DMNOGO JE DOBRAA ! ! ! :D

Bozo a de se nalazi taj tvoj majstor mozda bi otiso do njega da vidim kako stoje stvari pa ako ima vremena da odemo do prokuplja i vidimo kakvu bi ponudu dao ? Ako ti lakse daj br moba na pp pa da se cujemo kad imas vremena pa zajedno da odemo do njega itd :P

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2011 15:08 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Garaza:
farbanje u metalik boju izlazi sugurno duplo skuplje od akrila ili sintetike. ako je obicno farbanje izlazi 300e ovo je sigurno oko 500-600e
skuplja je priprema,skup je materijal,skupe su ruke...
kada se farba u metalik boju,ona iziskuje da povrsine budu idealne da bi sve to posle ispalo kvalitetno

pusticu ti ja moj broj mobilnog,pa cemo se ja i ti dogovoriti da odemo zajedno kod coveka koji radi limariju i farbanje,cisto konsultativno,ta vidis kako stoje stvari.
pa ako bude bilo potrebno,najmanji je problem da se ode do prokuplja...

nebi bilo lose da spremis neke slike,cisto da ima covek prestavu o cemu mu pricas...

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2011 15:16 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Nov 2008 22:48
Ime: Dejan
Opel: Kadett C 1.2
bozza je napisao:

da ja vama nesto svima kazem ljudi...

lepo ste vi krenuli da savetujete coveka,ali ja vas savetujem,idite kupite jedan ovakav auto pa da vas vidim sta bi radili. 25 po tudje dupe je najbezbolnije,pa hajde,ispeskari auto,pa hajde ofarbaj u najskuplju boju,pa hajde ovo pa hajde ono...

Boza za predsednika 100% si u pravu
Pogotovo sto coveku treba auto sto pre,za peskarenje mora da poskida sve sa kola,a onda se pojavljuje 1000 problema,koje traze jos vise novca i ima da se oduzi slaganje auta na godinu - dve dana...

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2011 15:37 
5th Gear

Sto se slika tice,imam ja lap top jel nije glupo da ponesem slike na njemu to mi najlakse,al da ne ispadnem smesan s istim u radionici :D ?
A ovo drugo kad mi budes poslao br moba pa da se cujemo,kad tebi odgovara da odemo do njega ja sam svaki dan online samo je bitno da ti nadjes slobodnog vremena pa da odemo do njega :P

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2011 16:36 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Garaza:
jos bolje ako imas lap top. majstor je ok lik,mladji je sto se tice godina,tako da je dobar za saradnju.

pusticu ti ja broj,pa cu ti tamo napisati sta i kako...

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2011 22:12 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

kvcali je napisao:
Slazem se sa bozom sve al, nije ovaj auto bas ko svaki drugi, trebalo je kadeta da kupi i da ga vozi i budzi,
ipak ovo zasluzuje ono "nesto vise" mi zbog toga :D , mada na coveku je da odluci sta i kako, mi mu zelimo sve najbolje... :P

Upravo tako... Zato sam i ja pisao tako, jer po meni tako treba raditi s Mantom A i isto mislim da je trebao da kupi neki drugi auto za svaki dan.. Ali dobro, verovatno je mlad decko (sto apsolutno ne znaci nista lose!!!) i ne razmislja isto kao mi u vezi Mante A.

Sve u svemu, taj auto je kupio, pa ce raditi onako kako moze i misli da treba, a mi cemo mu pomoci shodno tome! :ots:

BTW, imam ja coveka pored Nisa koji farba u komori za 50e i to perfektno (samo farbanje, znaci ako se doveze pripremljen auto), sto je itekako povoljno. Ali necu da se mesam, jer je tu vec Boza, pa samo ako eventulano zatreba kontak, poslacu na PP

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2011 03:32 
5th Gear

Hm da pojednostavim,planiro sam ja da radim auto natenane i da 80 posto stvari uradim sam posto sam majstoricav ide mi od ruke , ali za sve to je potrebna garaza , alat koi imam solidno , i vreme .
E sad kad sam nekad gledo po oglasima mantu i manje vise sanjao o njoj da je kupim,jedina prepreka da je uznem bila ta GARAZA sta god da krenem sve se svede na garazu, i onda sam reko sebi da ocu da vozim mantu kakvu god i da me boli dupe sto cu je vucarati po majstorima i sto nemam garazu jednostavno prevagnula je zelja za mantom , i eto kupih je i sad jedino mi ostaje da jurim majstore i sredim je sto bolje mogu.
Imam ja i 2gi auto tj porodican (caletov) koi koristim kad ocu i koliko hocu , ali to nije manta!
Vecina sa foruma ima ispravno misljenje i ja bih tako radio ali posle svega sto sam napisao,jedino mi preostaje da je sredim da bude u prikladnom stanju , vratim je u zivot koliko toliko itd.
Meni nista neznaci da cekam 1-2 godine i posle toga da vozim istu tu mantu samo peskiranu i farbanu u komori s novim delovima i da kad zatvorim vrata moram da imam resetku na zadnjem stubu da mi od tolikog dihtovanja nebi izletela soferka :D :D:D
Srbija je ovo odvajam svaki dinar ali svaki da bi je sklopio i to je tolika zelja da prosto nema de vise da se stegnem :D
Ne planiram auto srediti da bi njime iso od sajma do sajma i palio ga 1 godisnje to mozda nemci mogu ali ja NE ! :D
Ocu je za svoju dusu i za svaki dan . :D
Udavih ali moro sam da podelim muku,ne znam de bijem u nista se nerazumem a ocu mantu verujte nije mi lako :D

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2011 21:01 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Sep 2008 22:25
Ime: Tata
Opel: Seat
ma razumeju tebe svi ovde, poenta je da ne uradis limariju kao neprijatelju, predjes to sa 10kila gita i gotov auto.
Kad pismeno uradis limariju to ti je 80% bitno za dugovecnost i podmladjivanje vozila.
Svakako neces zavrsiti auto pre maja/juna, tako da lagano.....

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2011 21:18 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Dec 2010 12:16
Ime: Dusan
Opel: Omega B 2.5 V6
Peskarenje u Nisu kosta nekih 100 evrica! Znam da je drugar peskirao bmw karavan 150e!

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2011 21:30 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Garaza:
gde ima to peskarenje u nisu da cujem...?

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2011 21:38 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Dec 2010 12:16
Ime: Dusan
Opel: Omega B 2.5 V6
Koliko sam ja razumeo ovog drugara na izlazu iz Nisa, donja vrezina, prema Svrljigu. Pozvacu ga sutra da vidim gde tacno, inace on je morao da peskari auto, malkice je izgoreo :D

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2011 00:57 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

Javi obavezno! Jer i je ne znam da ima u Nisu, pa ako ima, vredelo bi znati!

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2011 18:15 
5th Gear

MantaFan-u reci mi ako znas jel je gracinova manta farbana u metalik boji ili obicnoj ?

Pozdrav ! ! !

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2011 19:18 
5th Gear
Korisnikov avatar

Obicna,akril!

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2011 22:11 
Opel Team Member
Opel Team Member

Pridružio se: 19 Jan 2007 22:22
Ime: Milosh
Opel: Calibra CweLET
mracni je napisao:
i to je tolika zelja da prosto nema..

Shta li Dara misli o ovome :P

Des mrachni, nisam ti video temu jbt, poz flash-a, a ova narandzhasta ko onaj audi :) nije metalik to je sad feshn :P

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2011 22:59 
5th Gear

Cut mislis meni lako da se izborim oli da smirglam ili da setkam zarukicu :D
Ma ne znam sta je fensi ali onaj audi i ova manta su cista 10 sto se boje tice(mada i svega ostalog :D)

Nista mantafan-u jedino mi preostaje da pitam gracina :) ako oce reci koja je tacno nijansa farbe znam da je glasurito-va ili da znam koja je sifra proizvoda posto bi morao da je narucim preko neta .
Toliko mi se svidja da sam odlucio da bude narandzasta :P

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2011 23:46 
5th Gear
Korisnikov avatar

Sumnjam da ces saznat broj boje,jer mislim da ga ni on nema vise.....al vrijedi probat,mogu ga ja pitat u nedjelju kad se vidim s njim...

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2011 00:56 
5th Gear

Ako ti nije problem , znaci bio bih ti zahvalan . . . :respekt: Pitaj ga ako slucajno zna ako ne nikom nista narandzasta pa koju ubodem :D
Verujem da nije uzimao neku posebnu mada to je kao da trazim iglu u plastu sena :P ima tih nijansi sacuvaj boze :D

Hvala unapred ! ! !

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2011 01:37 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2007 23:36
Ime: Pedja
Opel: Kadett B '72 1.2 i Coupe Rallye 1.2S, Kadett C Coupe '77 1.2, Monza A2 2.0 E
Gadzo jesi li se raspitao za to peskarenje? I mene bas interesuje....

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2011 11:24 
5th Gear
Korisnikov avatar

mracni je napisao:
Ako ti nije problem , znaci bio bih ti zahvalan . . . :respekt: Pitaj ga ako slucajno zna ako ne nikom nista narandzasta pa koju ubodem :D
Verujem da nije uzimao neku posebnu mada to je kao da trazim iglu u plastu sena :P ima tih nijansi sacuvaj boze :D

Hvala unapred ! ! !

Pa nije bas da nije posebna,akril je,nije metalik,a u hladu se presijava na crvenu a na suncu u žutu....u svakom slucaju,interesantna boja

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1026 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 42  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]