Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 05 Maj 2025 19:22

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 4689 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 188  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Pitajte "astru" sve u vezi Astre
PostPoslato: 21 Dec 2009 16:58 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Avg 2009 23:28
Ime: Đorđe
Opel: Astra G 1.7 DTI
Imam jedan problemcic sa mojom astrom!!ovih dana dal zbog niskih temperatura ili neceg drugog ne radi senzor spoljne temperature,juce je pokazivao samo crtice a danas pokazuje 69 stepeni u plusu pa onda opet crtice!Verovatno je crko!! :-( Gde se on tacno nalazi???ja koliko sam ustanovio on je tacno na sredini branika kod spoljne resetke ispod tablica!odozgo idu neke zice u bozuru ili nekom plasticnom omotu do ispod tablice i tu se zavrsava pa sam pretpostavio da je to!!da li zna neko gde ima taj senzor da se kupi??kolika je cena??i da li se lako menja?eventualno i postupak menjanja!!UNAPREDD HVALA!!!!

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2009 18:02 
Club 1000

Pridružio se: 08 Jun 2009 19:03
Ime: Igor
Opel: NOW Insignia - ex Corsa A - D, Astra F, Astra G, Vectra C, Zafira B x2, Zafira C
Garaza: pogledaj
Znas gde se nalazi, znaci samo ga iscupaj iznutra i skini dzek od struje.. Malo ga ocisti pa vidi sta je..
Ako je imao crtice, znaci da je izgubio kontakt, a ako je pokazivao toliko u plusu onda je izgleda ispao i suvise je blizu motora...

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2009 18:40 
1st Gear
Korisnikov avatar

Gledao sam nije ispao znaci ne verujem da je temperatura od motora ali u svakom slucaju cu da ga skinem i vidim sta je,da ga ocistim malo!a kad izvucem dzek gde se on nalazi?i kako uopste taj senzor izgleda??jer on unutar dzeka!!??stvarno blage veze nemam ali snacicu se volim da petljam!! :ludilo: :ludilo:

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2009 18:46 
Administrator
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2007 22:25
Ime: Nenad
Opel: Astra G 1.7DTI, Astra H twin top 2.0T
ovako izgleda, cena im je 500-600din i ima da se nadje u skoro svim prodavnicama Opel delova...
Slika

pokusaj da ocistis kontakte, mada slaba vajda od toga :P

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2009 19:30 
1st Gear
Korisnikov avatar

hvala ti puno Nenade na savetu i slici,probacu sutra da ocistim kontakte mada ne verujem da je do toga!!promenicu ga uopste nije skup!!!

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2009 14:27 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2009 21:35
Ime: Zafirash
Opel: Zafira A 2001 2.0DTI
Jel zna neko meni da kaže nešto oko skidanja plastike B stuba, pošto mi se pojas ne vraća nazad!?

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2009 17:32 
1st Gear
Korisnikov avatar

djolej85 je napisao:
hvala ti puno Nenade na savetu i slici,probacu sutra da ocistim kontakte mada ne verujem da je do toga!!promenicu ga uopste nije skup!!!

promenjen je senzor vrlo prosto i lako cena je 640 din radi ko nov!! :ludilo: :ludilo:

Slika

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2010 15:46 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jan 2010 10:56
Ime: Bojan
Opel: Astra F
pozdrav! :)
nisam nasao temu u kojoj bih sve ovo pitao,pa cu probati ovde, ako neko moze da mi pomogne.
planiram da malo doteram svoju astru f,pa da pre kupovine delova proverim ima li sve to smisla:

-da li mogu bez prepravki limarije da na mesto mojih narandzastih zmigavaca ubacim bele sa facelifta?
-da li mogu da stavim na 5ta vrata onu siroku lajsnu izmedju stopova (gde se srafi tablica) iako je moja astra fabricki nema?da li cu morati da menjam bravu na 5im vratima?

kad sam vec poceo,da pitam jos nesto. koji bi trebalo da bude pritisak u gumama (astra f 1.4i 5v.)? kad sam bio na pumpi nasao onu plocicu na kojoj inace to pise.

hvala :)

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2010 22:45 
1st Gear
Korisnikov avatar

koje sijalice idu za astru g za dugo svetlo? h1,h3...??

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2010 23:16 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2009 00:52
Ime: Milos
Opel: Astra F X16XEL Corsa C Z12XE MG ZR. A4B8.5
Kada okrecem volan, kod desnog tocka mi se cuje neko pucanje od punog levog u pun desni puca tri puta ponekada manje/vise
i hoce u voznji da mi vuce na stranu, pa stanem okrenem u suprotnu stranu, ono pukne jednom i posle auto ide pravo
Jel mozda opruga, lager...

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2010 23:21 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009 16:23
Ime: Vanja
Opel: ex Astra G 1.6 16v
djolej85 je napisao:
koje sijalice idu za astru g za dugo svetlo? h1,h3...?

HB3 60w

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010 00:45 
1st Gear
Korisnikov avatar

hvala Vanja!

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2010 20:05 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jan 2010 14:03
Ime: Dragan Saponjic
Opel: Astra G 1.7dti
Pozdrav svima. Opel Astra 1.7dti, 2000. god. Vlasnik sam od pre 3 meseca, uvezena iz Italije, presla 180.000 km. Posle resavanje "decjih bolesti" Astre G (hladnjak klime, unutrasnji grejac,...) na red je dosla i turbina koja je otkazala prilikom voznje na autoputu (normalna voznja, oko 120 km/h). Prilikom zamene turbine (ugradjena reparirana, kako serviser kaze, turbina kojoj je unutrasnjost potpuno nova a kuciste polovno, dobio 6 meseci garanciju) primeceno je da je ulje dosta gusto, filter je nakupio na sebi dosta ulja koje vise lici na bitumen, ulje prilikom istakanja skoro da nije kapalo koliko je bilo gusto. Inace, sipano je Wurth ulje 10/40 5000 km pre tog dogadjaja i filter je zamenjen. Pre toga je ustanovljeno da ulje dospeva u rashladnu tecnost, verovatno zbog neispravnosti malog hladnjaka za ulje (otkljonjen prilikom zamene turbina), gubio je rashladnu tecnost otprilike 1l na 300 km. U ekspanzionoj boci je bila ona belicasta masna skrama. Posle zamene turbine, ulje ne dospeva u eksp. bocu, tecnost i dalje nestaje istom brzinom kao i pre (sumnja se na krivu glavu i gumice i dihtung). Sada je u motoru Opelovo ulje, nivo ulja je stalan. Elem, sada se desava da prilikom naglog ubrzavanja, recimo od 40-120 km/h dodje do ukljucivanja signala za gresku u motoru (ili sagorevanju, kako pise u uputstvu, zuta lampica koja lici na motor) i tom prilikom motor kao da izgubi snagu. Imam osecaj kao da turbina ne daje punu snagu tada. Inace, ova "nova' turbina se cuje prilikom ubrzavanja kada je motor hladan (pod ubrzavanjem podrazumevam ubrzavanje do 2000 o/min i menjanje stepena prenosa). Kada se motor zagreje (a u poslednje vreme jako tesko dostize radnu temperaturu, ukoliko je grejanje ukljuceno ne dostize uopste) turbina se skoro da i ne cuje. Prethodna turbina nije nikada zujala, ni kada je motor bio najhladniji. Inace, auto lepo ide, ne dimi. Ima li neko ideju sta je uzrok?

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2010 22:48 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2009 19:40
Ime: Miroljub
Opel: ex ASTRA G 2.0 DTI 16V sport
to belicasto gusto + mesanje vode i ulja mi zvuci kao da ti se pregravao motor i iskrivila glava...

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2010 00:01 
OTS mechanic team
OTS mechanic team
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Feb 2009 21:52
Ime: Goran
Opel: Vectra 2.2 16v GTS Insignia sport tourer 20cdti
Prvo:
Pa prvo bi trebalo izmeriti pritisak u sistemu za hladjenje, motor radi u leru do radne temperature, ukljuci i iskljuci ventilatore, a za to vreme je manometar prisrafljen na posudi za tecnost hladjenja.
E posle toga se donosi odluka zavisno od pritiska sistema da li demontirati glavu motora ili ostaviti.
Drugo:
To sto pali ceking lampicu mora ici na dijagnostiku motora uzroka ima dosta.
Trece:
Ako je taush turbina ne bi smela da se cuje da zvizdi, negde na dihtunzima vuce fals vazduh ili neko crevo ili nesto nije stegnuto, uzrok paljenja lampice i gubljenja snage motora moguce da lezi i u ovom pistanju turbine.

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2010 01:18 
1st Gear
Korisnikov avatar

Godza je napisao:
Prvo:

Drugo:
To sto pali ceking lampicu mora ici na dijagnostiku motora uzroka ima dosta.
Trece:
Ako je taush turbina ne bi smela da se cuje da zvizdi, negde na dihtunzima vuce fals vazduh ili neko crevo ili nesto nije stegnuto, uzrok paljenja lampice i gubljenja snage motora moguce da lezi i u ovom pistanju turbine.

Bio sam na dijagnostici, nikakva greska nije prikazana. Sto se tice zvizdanja turbine, serviser rece da je to OK. "Samo vozi i uzivaj"-kaze on. Ovih dana planiram da opet odem na proveru kod servisera koji je menjao turbinu. Poznat je kao dobar poznavalac Opel-a (radio u ovlascenom servisu, njegove kolege ga preporucuju u slucajevima kada ne mogu da rese problem). Mada, razmisljam da odvezem auto u ovlasceni servis, jos tamo nisam bio. Da li je moguce uraditi kompletnu proveru/dijagnostiku stanja motora i turbine, merenje pritisaka u sistemu hladjenja, turbine, ulja, svega sto bi moglo da da dobru sliku stanja motora? Koliko kosta takva provera?

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2010 02:12 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2009 19:40
Ime: Miroljub
Opel: ex ASTRA G 2.0 DTI 16V sport
pronadji na netu negde "turbo servis" iz uzica. odlicni strucnjaci za turbine. ima ih u uzicu i u beogradu. pozovi ih i pitaj, nista te ne kosta...

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2010 01:21 
1st Gear
Korisnikov avatar

Cuo sam za Turbo Servis u Uzicu. Svakako cu ih posetiti. Sta moze biti uzrok zgusnjavanja ulja (pretpostavimo da je ulje bilo dobrog kvaliteta, nisam presao sa njim ni 6000)? Citajuci razne forume shvatio sam da je ovo verovatno bio razlog otkaza turbine, pukla je osovinica, verovatno od pregrevanja ili nedovoljnog podmazivanja.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2010 13:19 
4th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jan 2010 13:38
Ime: Marko
Opel: Astra 2.0 DTI 16V, vw polo 1.2
Danas upalim auto i nestala temperatura na displeju. Stoje samo crtice koji je uzrok i kako to da vratim?

I sto je masan iberlauf? Jel to problem neki sa motorom ili?

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2010 15:46 
OTS mechanic team
OTS mechanic team
Korisnikov avatar

imas vec je pisano na forumu za temperaturu na display, u pitanju je senzor spoljne temerature ili kontakt.
Ovo sto masti na iberu je malo do pritiska u motoru ali nista zabrinjavajuce.

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2010 20:24 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Apr 2009 21:57
Ime: Nenad
Opel: Ascona 1.6sv
Pozdrav
Imam i ja jendo pitanj u vezi Astre G
Problem ventilatora u kabini.
Znaci okrenem prekidac nista se ne desava u servisu kazu da je prekidac i da mora cel akonzola da se menja,
Motor testiran radi. Za sada sam spojio direktno cisto na neki poseban prekidacic da moze da radi bar stakla da mi odmagli
Pa bih vas zamolio za pomoc sta moze da bude neku semu nesto jer koliko se ja razumem to ne ide direktno plus prekidac motor nego ima tu neka elektronika releji ili sta vec pa ko sta zna molim vas pomozite.

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2010 21:53 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2009 21:35
Ime: Zafirash
Opel: Zafira A 2001 2.0DTI
Evo i mene sa 1nim pitanjem.
Jutros isteram kola iz garaze odrade nekih 5min i ugasim ih, (redovno paljenje 1nom nedeljno kad se ne vozi)i posle 1no 1h upalim ga da ga uteram, kad ono upali se auto,ali se desi to da je kazaljka za obrtaje 1vo drhtala u mestu nekih4-5 sec i tek se onda popela na 950Obrtaja.
Sta je ovo moglo da bude? E da i kada se skazaljka popela na radne obrtaje, lapica rucne kocnice i pokazivaca rezerve su svetlele posle toga jos 1-2sec i istovremeno se ugasile.

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2010 10:19 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Dec 2008 14:32
Ime: Milovan
Opel: astra 1.6 16v
Imam jedan sitan problem ali je problem,zna da nervrira.U suvozackom sedištu ima neka tvrda žica koja služi za zatezanje navlake(pliša) sedišta koja se otkačila pa ludački zveči.Zanima me da li se i kako može doći do te žice a da ne sjebem još nešto više.Da napomenem u sedištu ima valjda vazdušni jastuk bočni

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2010 18:53 
OTS mechanic team
OTS mechanic team
Korisnikov avatar

Posto imas air bag zadnja stranica sedista se skida (platno se skida), probaj sa prstima malo da razdvojis sa leve i desne strane one plastike na kom je platno, kada si oslobodio platno naslona sedista vise nije napeto i moci ces nesto da odradis.

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2010 20:11 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009 23:10
Ime: Slobodan
Opel: Astra G 1.6 16V, Signum 2.0T
Divian je napisao:
kad ono upali se auto,ali se desi to da je kazaljka za obrtaje 1vo drhtala u mestu nekih4-5 sec i tek se onda popela na 950Obrtaja.
Sta je ovo moglo da bude? E da i kada se skazaljka popela na radne obrtaje, lapica rucne kocnice i pokazivaca rezerve su svetlele posle toga jos 1-2sec i istovremeno se ugasile.

Možeš li da pišeš normalno, bez brojeva umesto reči? Teško se razume :wink:.

E sad što se tiče problema: tabla hoće da poludi ako je akumulator slab, barem je tako bilo u mom slučaju. Taj problem je počeo da mi se javlja sa hladnim danima, a rešen je zamenom akumulatora.

Evo kako se ponašala moja tabla:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 4689 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 188  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]