Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 05 Maj 2025 01:33

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Astra G 1.6.16v - Problem sa ler gasom
PostPoslato: 20 Mar 2009 10:21 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Mar 2009 21:04
Ime: Nemanja
Opel: Astra G 1.6 16V
E ovako,po ko zna koji put pokrecem ovu temu u nadi da cu konacno resiti svoj problem!!!!
Problem moje astrice je sto trokira pri kretanju.Kada hocu da krenem broj obrtaja naglo opadne,pa skoci.Takodje ponekad kada sam na leru auto hoce da se gusi,tj. broj obtaja skace ko jara,varira od 500-900 o/min.Inace imam i sekvent plin ugradjen i na njemu je ovaj problem intezivniji.Sta sve nisam probao!!!!Cisti EGR,dizne,klapna ler gasa,kontrolisao lambda sonde,sve elektronske uredjaje i opet nista.U jednom trenutku kad sam bio kod mehanicara sa ovim problemom,auto je na dijagnostici konstatovao problem sa smesom,greska obrisana i majstor skunu svecice pogleda ih ,vrati i ja upali auto i krenuh kad auto poce da radi na 3 cilindra,nazad u garazu ,ponovo na komp i ono komp prjavljuje gresku sa brizgaljkama,koja se ne da obrisati.Svaki sledeci put kad upalim auto radi na 3 cilindra,a nekad i na 4.Ciscenje dizni,posle toga ok na benzinu,ali i danje mi malo trokira!!!Ne znam vise st ada mu radim!!!!!Hteo sam da idem kod elektricara da mi proveri,mozda je do struje??!!Zamenim svecice,onaj dis modul,kako njega da ispitam??!
Probao bih da ocistim i motoric ler gasa sam,pa me interesuje kako da to uradim????!
Jel moze neko da mi objasni gde se nalazi,sta da mu radim i da mi baci slike????!

Vrh

Tema posta: Re: Astra G 1.6.16v - Problem sa ler gasom
PostPoslato: 20 Mar 2009 13:49 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2006 02:07
Ime: Vlada
Opel: Vectra C 1.9cdti
pa motor ler gasa ti je na onoj dozer klapni sto ti je ciscena, videces jedan crni deo prcvrscen sa dva torex-a mislim t20, njega skines naprskas ga sa wd-om ili nekim sredstvom za ciscenje, sacekas malo, pazljivo ga posusis i vratis nazad, mora se osetiti razlika...

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2009 15:21 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Nov 2008 19:17
Ime: Nikola
Opel: kadet 2.0 16v
e ovako jednom prilikom sam skidao dizne cistio ih i lose vrati onaj dzek na diznu i isto mi se desavalo ... tako pogledaj da li su ti dzekovi OK ...
a upali auto i skini dzek sa protokomera ... ako se ne promeni rad motora ili ako se ne ugasi onda je protokmer riknuo ...

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2009 15:52 
OTS mechanic team
OTS mechanic team
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Feb 2009 21:52
Ime: Goran
Opel: Vectra 2.2 16v GTS Insignia sport tourer 20cdti
Garaza: pogledaj
Da li na leru radi normalno ili trokira? Da li kada je motor hladan radi normalno?
Da li kada se ugreje motor pocinje da trokira?

Ako na dijagnostici prijavljuje visestruko nepaljenje u cilindru 3 ili 4, ili samo visestruko nepaljenje u cilindrima, moze da bude do modula paljenja, dizni za gorivo, glave motora tj, (nenaleganju ventila na sediste ventila) i na kraju ecu ( kompjuter ).
Naravno treba ici jednim redosledom u defektazi od merenja kompresije, zatim na dijagnostici parametar po parametar, jer i ono sto ostane u memoriji dijagnostike kao kvar, nemora da znaci da je to i uzrok kvara.

To je vrlo cesta pojava kod svih 14 i 16 motora, a o tome je vec i pisano na forumu.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2009 19:29 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Mar 2009 21:04
Ime: Nemanja
Opel: Astra G 1.6 16V
Godza je napisao:
Da li na leru radi normalno ili trokira? Da li kada je motor hladan radi normalno?
Da li kada se ugreje motor pocinje da trokira?

Ako na dijagnostici prijavljuje visestruko nepaljenje u cilindru 3 ili 4, ili samo visestruko nepaljenje u cilindrima, moze da bude do modula paljenja, dizni za gorivo, glave motora tj, (nenaleganju ventila na sediste ventila) i na kraju ecu ( kompjuter ).
Naravno treba ici jednim redosledom u defektazi od merenja kompresije, zatim na dijagnostici parametar po parametar, jer i ono sto ostane u memoriji dijagnostike kao kvar, nemora da znaci da je to i uzrok kvara.

To je vrlo cesta pojava kod svih 14 i 16 motora, a o tome je vec i pisano na forumu.

Pa ovako kada ga upalim,i kad ga pustim par minuta da se zagreje,pri kretanju auto kao da izgubi snagu i na moje davanje gasa na papucici slabo odreguje,kao da malo spadne,pa je neodlucan i onda odreaguje.Ovo sve pricam kada je na benzinu.Kada se zagreje onda je to mnooogo manje izrazeno,ali hoce da obrtaji malo padnu pri laganom davanju gasa,pa skoce!!!Takodje sam primetio da kad okrenem volan na suvom i servo odradi svoje obrtaji u tom trenutku sa 900 padnu na 500 o/min.,dok svi ostali uredjaji svetlo,klima... kad se upali promeni se broj obrtaja,ali za vrlo malo tj. sve normalno!!!!Sto se tice kada auto radi na plin,sve ovo navedeno mnogo izrazenije.Dam gas obrtaji padnu pa skoce,u leru kad dam gas obrtaji,padnu ne odreguje u trenutku nego zakasni vise nego na benzin.Cak mi se desava i to uglanom kada je auto prebacen sa B. na P. da kada auto radi u leru obrtaji skacu od 500 - 900o/min,znaci trokira.Da vi to samo vidite!!!Na velikim obrtajima ide dobro,nece ni da secne,ali na niskim,pri kretanju..
Stvarno vise ne znam sta da radim!!??
Mislo sam da malo pogledam elektriku..,motoric ler gasa.....
Posavetujte me vi????!!
Mozda svecice,onaj dis modul,kakve je vase misljenje,moze li to biti!!
Zvao sam nekog elektricara da mi pogleda struju i trazio mi 6000 dinara,mislim da je malo mnogo!!!
Gde da idem?
Sta da radim!! :(

-- 21 Mar 2009 10:54 --

Evo i jos nekih novosti!!!!
Skinuo sam dzek sa protokomera.Upalila mi se lampica i auto je poceo da trokira,ali samo pri davanju gasa i to vrlo slicno kao i kad je dzek prikacen,ali malo izrazenije,dok u leru radi normalno,bez trokiranja!!!Takodje sam primetio da su simptomi trokiranja izrazeniji kada je motor hladan ili blago zagrejan nego kad je duze vremena vozen,mada i tad zna da zatrokira!!
Kad sam bio kod mehanicara na dijagnostici je navodno video da je protokomer ok,e sa kome verovati i sta raditi!??!

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2013 19:03 
1st Gear

Pridružio se: 01 Mar 2013 12:05
Ime: Stanic
Opel: Astra H Z16XEP
Čini mi se da sam imao slične simptome pre zamene EGR, nestadoše nakon toga :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]