Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 12 Maj 2025 01:22

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Pravila foruma

1. Naslov - treba da sadrzi model auta,
2. Slike da se ubacuju preko http://www.imageshack.us/ i u formatu thumbnail i to po tri do cetri slike u redu, sve radi lepse preglednosti i zbog ljudi koji imaju i dalje dial-up, pogledajte temu "Kako postaviti slike Vašeg automobila!"
3. ovde mozete predstaviti vase vozilo u potpunosti, znači opis + slika. Garaža bez slika automobila se smatra nekompletna.
4. Svaki off u garazi ce se brisati tako da nemate potrebe skretati s teme.

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 94 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Crna Calibra C20NE
PostPoslato: 12 Avg 2012 11:26 
4th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jul 2012 19:21
Ime: Dejan
Opel: Calibra C20NE
Evo nadjoh ja juce auto koji mi odgovara. Opel Calibra 2.0 8v 1993.
Mnogi ce reci kako je C20NE slab i trom ali za moje potrebe i ocekivanja je sasvim dobar.
Limarija je zdrava, lupao sam k'o magarac 15min lezeci ispod auta sa svih strana.Pod gepeka kao nov.
Motor se cini da je zdrav. Ne baca ama bas nista na auspuh kod turiranja sa zagrejanim motorom.Kompresija preko 10 na svim cilindrima.
Lepo ide,nema knedli,nema stucanja.
E sada ima par stvari koje treba resiti:
Za pocetak ler gas,koji je nizak, oko 600 rpm. Sa upaljenim kratkim svetlima,stop i rikverc svetlom mi se juce i ugasio jednom.
Treba da promenim lezaj alternatora koji zuji i to bas solidno, nervira totalno,a mozda je i potreban remont celog alternatora.
Vozaceva vrata malo "padaju" pa cu morati da sredim sarku vrata. Centralna radi samo ako se suvozaceva vrata otkljucaju.
Vozaceva brava uopste ne reaguje na kljuc tj.ne moze ni da se okrene kljuc u njoj. Na daljinski ne reaguje,da li je baterija ili ne videcemo.
Sumnjiva mi je i temp. motora,dosta je niska, uglavnom je na onoj prvoj beloj crti, ako i stigne malo ispod druge-90c, pali se ventilator i vraca je opet na tu prvu belu crtu. Kontam da je ta prva bela oko 50-60c sto nikako nije radna temperatura motora.
Rucnu treba da nastelujem,skroz gore hvata.
Eto toliko za pocetak, par slika, doduse sa oglasa, jer ja nisam jos stigao da je slikam.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Vrh

Tema posta: Re: Crna Calibra C20NE
PostPoslato: 12 Avg 2012 13:03 
Opel Team Member
Opel Team Member

Pridružio se: 12 Jan 2010 23:44
Ime: Nemanja
Opel: Calibra C20LET '96
Garaza: pogledaj
Fina kolibrija... baš se pitam čime je ofarbana izduvna grana?

... za početak, mogao bi da zameniš taj siroti filter vazduha, da staviš fabrički panelni.... ili makar da povadiš mrtve indijance iz njega.

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2012 15:25 
4th Gear
Korisnikov avatar

Hvala, covek nije imao fabricki poklopac za filter,tako da cu morati da ga kupim i da mu stavim redovan filter,necu ostaviti ovaj sigurno.
Pa valjda je farban necim za visoke temp. meni lici na ono iz bocice za sporete :) Ili si pak na nesto drugo ciljao?

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2012 15:41 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Dec 2008 23:21
Ime: Njegos
Opel: pjesak
Fina cali! Mozda neke druge felene :)

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2012 16:32 
Opel Team Member
Opel Team Member

Ma ja sam probao nekom bojom za peći..... i nekom za radijatore... međutim nikada nije držalo duže od par dana.

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2012 16:56 
4th Gear
Korisnikov avatar

Ma felne su shit a profil guma tek...185/65 :palica: ali ce verovatno ostati ove "sezone" jer uskoro moram da razmisljam da kupim zimske gume.Pa dok sredim sve ove zezancije na kolima,da dovedem u red, pitanje koliko ce para ostati. Razmisljam i o ugradnji gasa :banghead: tako da...
@webboy
Pitacu coveka sa cim je granu farbao, kada se budem cuo sa njim,pa cu ti reci.

Inace maopre sam skontao da mi ne radi kazaljka za gorivo, ja sipam ko magarac,da ne ostanem bez corbice...a ono kuca rezervu i dalje

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2012 18:46 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jun 2011 13:57
Ime: Stefan
Opel: ex Kadett e 1.3
lepa kalibra, kolika je cena bila ako nije tajna? :)

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2012 23:21 
4th Gear
Korisnikov avatar

Nije tajna, trazio covek 1800, kupljena za 1450.

Moze li mala pomoc?
Ako se ispostavi da mi je plovak ok,i da moram da kupujem drugi kilometar sat, mogu da uzmem i od Vectre A samo je uslov da bude sa auta koji je imao 2.0 8v motor? Da bi mi lepo radila kilometraza i obrtomer. Mogu li da kupim od bilo koje Vectre A i da samo prepakujem pokazivac goriva u moju tablu?

Rastavio sam kljuc i video da nema cip a bogami ni bateriju,samo mali "predajnik",kao bubica/burence sa koga je nesto otkinuto i vire 2 zicice u prema rupici na kljucu. Da li je tu bila dioda koja svetli kada se stisne dugme ili je to ono "malo cudo" sto salje talase tj.sustina daljinca?
Moram nekako da resim daljinsko zakljucavanje,pod hitno, posto mi je brava u vozacevim vratima prsla,mogu da gurnem kljuc ali ne i da ga okrenem. Kao neki bolid otkljucavam suvozaceva vrata i onda idem okolo i sedam u kola :ludilo:

Inace ovi sonar farovi su losi, da losiji ne mogu biti, u kombinaciji sa halogenim sijalicama.
Moram da kazem da me je Calibra odusevila :love: Kako se ponasa na putu i koliko je tiha unutra. U nekim novijim kolima u kojima sam se vozio je dosta neprijatnija voznja. Bice da nisam pogresio sa izborom marke i modela :) Skoro da sam bio poludeo i kupio jednu Lagunu I jer sam se smorio od Calibri tj. krsina koje sam isao da gledam...kako neki ljudi lazu i kako neke boli uvo za stanje auta, koji voze...nikada to necu razumeti.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2012 00:43 
Opel Team Member
Opel Team Member

Pridružio se: 19 Jan 2007 22:22
Ime: Milosh
Opel: Calibra CweLET
Super ti je calibra, alternator sredi mozhe on da ubija obrtaje i ugasi auto lepo proveri i instalaciju od alternatora mada ce to verovatno elektrichar koji radi da pretrese... Ako je filter K&N kupi cleaner i oil za njega deluje kao univerzalac koji uvaljuje nash uvoznik ja sam ga vratio i naruchio za cali po katalogu izasho me skupo a i ovaj je oko 70e :P... Motorni prostor fino udeshen ;) ja moj perem jednom u 4god sad mu je vreme... Shto se tiche plovka kod mene je jedno vreme prestao da radi pa je pocho sam od sebe :) ako ti treba tabla javi se mogu raspariti taj deo sa gorivom jer sam obrtaje sjebo :) meni taj kljuch deluje kao da nema nikakvo daljinsko zakljuchavanje vec samo lampicu :P

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2012 01:20 
4th Gear
Korisnikov avatar

Mislim da cu ja biti elektricar :) posto vidim da je alternator dosta pristupacan za skidanje. Sam alternator,k'o alternator. Razbucam ga,zamenim lezajeve, proverim cetkice i premerim diode , kad vec bude rastavljen. Radio sam to na mom starom Ritmu par puta.
Taman da mi ovo bude prvi DIY na Calibri!
Za kljuc...ebem li ga,ima mesto za bateriju i kontakte u sebi. Opelov znak spolja je ujedno i dugme ispod koga je opruga koja stiska bateriju na kontakt.
Bas sada sam citao DIY temu, gde je Calibrica objasnio, da se mora skinuti ceo rezervoar da bi se doslo do plovka...nesto mi se i ne proverava plovak odjednom hahaha. Sibni na pm cenu za taj satic za gorivo, pa kad proverim instalaciju u tabli i uverim se da je ok,onda cu da probam prvo da zamenim satic.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2012 16:54 
4th Gear
Korisnikov avatar

Posto ne mogu da editujem,moracu novu.
Zaleteo se ja dana da skinem alternator kad ono cvrc! Ne cuje se on,malo sam bolje oslusnuo i nije od njega. Servo puimpa sigurno i jos nesto,cini mi se tj. nadam se iz razvoda,posto svakako to moram da zamenim. Cuje se uvek dok motor radi,i na leru i u voznji.Sto veci obrtaji,to glasnije.
Poznat mi je taj zvuk,jer sam cuo dosta Opela sa tim "stenjanjem".

Moram da se pohvalim da sam se obrukao za medalju danas. Isao da zakazem kod elektricara za,zbog pokazivaca goriva i temp.motora.
Kazem mu da nece da mi radi centralna, preko daljinca. Kaze covek,nije to centralna,nego bi trebala da bude led dioda da svetli hahaha u zemlju sam propao.
Jos jedno pitanje imam, smejanje je dozvoljeno :) Kako se pali faking svetlo kabine kada su vrata zatvorena??? Ima nego dugmence pored prekidaca prozora ali ne reaguje na to? Jel bi to trebalo da je to.
Sutra stizu xenoni, da progledam malo i ja.
Izvinjavam se ako sam smorio.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2012 17:05 
Opel Team Member
Opel Team Member

Svetlo kabine se pali na glavnom prekidaču za svetlo tako što ga povučeš ka sebi.

Pod glavnim prekidačem mislim na onaj veliki točak sa 3 položaja na kome pališ poziciju i oborena svetla.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2012 17:28 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2010 12:51
Ime: Marko
Opel: Ascona 1.6i & Punto 1.2
proveri da ti zvuk ne prave kaisevi, meni zupcasti cesto pravi tako zvukove i onda prsnem ili wd-a za kratkotrajnije ili sapunicu za dugotranije resenje.dal je do remenica ili do kaiseva ne znam al pre ce biti do kaisa video sam prosli kako se raspao na ne punih 40tkm.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2012 21:29 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2012 10:51
Ime: Dragan-Gargy
Opel: Calibra ,No Fear'
Kakvi su dalji planovi,oce se nesto vise sredjivati,mislim spolja?Jesu to angel eyes farovi ili je tako ispalo na slici....

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2012 07:18 
4th Gear
Korisnikov avatar

Aaaaa znaci tako se pali svetlo. Za sta li je onda ono malo dugme kod rucne?
Ja se iskreno nadam da taj zvuk potice od razvoda. ne bih bas da prskam i mastim kais,svakako cu da odradim veliki servis sl.nedelje i da to sve zamenim.
Sto se sredjivanja spolja tice,bice samo poliranje i vracanje fabrickih sajtni. Planirao sam da uzmem 17-ke za leto,ali ce ipak sacekati sledecu sezonu. Mozda onda padne i neko blago spustanje. Da to su Angel eyes- sonar farovi.
Sto se unutrasnjosti tice,enterijer ce verovatno biti presvucen,samo da navatam komsiju tapetara,da ugrabi malo vremena.
Moram da odvojim jedan dan da montiram ozvucenje, al kada se setim svih onih silnih kablova i skrivanja istih,muka me hvata.

Sada mi je prioritet da sve pod haubom dovedem u red. Da me ne boli glava posle. Kada to sve odradim,onda cu da vidim koliko i sta jos mogu... zasada.

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2012 12:27 
Opel Team Member
Opel Team Member

Tu kod ručne može da bude nekoliko prekidača:

- skroz napred: 2 prekidača za bord kompjuter
- malo iza: 4 prekidača (po 2 u paru) za kontrolu prednjih stakala (dizanje i spuštanje, jel :D )
- iza prekidača za staklo: jedan mali taster za kontrolu osetljivosti podizača. Njime određuješ da li motor podizača treba da stane kad naiđe na prepreku (recimo, da ne bi nekoga povredio ako mu je ruka ispružena iznad stakla).... ili ne treba da stane (recimo zimi, kada se nahvata malo snega/leda na kederima),

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2012 12:31 
Iskusni Opeldžija

Pridružio se: 10 Avg 2011 15:04
Ime: Miroslav
Opel: E46 Coupe
Ili ako nekome hoces namerno da uhvatis ruku, ili jos bolje glavu. Narodski receno da ga "precvikaš" :ludilo:

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2012 12:34 
Opel Team Member
Opel Team Member

Inače, onaj veliki okrugli kao točak ispred vozača je volan.... njime obično, ali ne uvek, određuješ usmerenost prednjih točkova automobila.... :ludilo:

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2012 15:03 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2012 18:16
Opel: Truli kadett na klocnama
Lepa kalibra, srecno u sredjivanju i respekt za ovo
djzecky je napisao:
Sada mi je prioritet da sve pod haubom dovedem u red

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2012 18:28 
4th Gear
Korisnikov avatar

webboy je napisao:
Inače, onaj veliki okrugli kao točak ispred vozača je volan.... njime obično, ali ne uvek, određuješ usmerenost prednjih točkova automobila.... :ludilo:

Hahaha znaci za toooo sluzi taj veliki tocak,bas sam se cudio gde mi nabise rezervni tocak pred nos,kad ono volan :ludilo1:
To famozno dugme je onda za osetljivost podizaca.Inace sada vidim da ima cela tema o tom dugmetu. BC nemam,ali znam (bar nesto) kako izgleda.
Nisam nikada pre ni sedeo u Calibri,cak ni kao suvozac, a kamoli vozio i cackao po enterijeru.
Odoh da probam da oborim malo farove (ako nadjem pajser, da mogu lepo da nategnem :ludilo: ) pa da ubacim Xenone. Stigose jutros, 4300k sam uzeo,valjda nece biti previse zuti.
Hvala na odgovoru :ok:

E da, kaznili :banghead: me juce :banghead: 3000din i to za glupavi prsluk.Zaboravio da ga prebacim iz drugog auta.
Cim je video da nisu nase opstinske tablice,izleteo iz zbunja k'o zecina. Za crvenu nece ni da cuje,kao da je gadljiv na pare.
Jos u onaj izvestaj upisao Opel Tigra hahaha

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2012 19:02 
Opel Team Member
Opel Team Member

Ako ako.... niko se nije naučen rodio.... mnogo veći calibra stručnjaci (da ne imenijem sad ovde po forumu) nisu znali do skoro digitalni sat na bordu da podese :ludilo:

Inače za xenone... jbg, bolje 6000K da si uzeo, ovi će biti baš žuti.

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2012 19:05 
Iskusni Opeldžija

Pridružio se: 10 Avg 2011 15:04
Opel: E46 Coupe
Ako nisi platio kaznu mozes slobodno da ponistis prijavu zato sto podaci nisu tacni...

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2012 18:38 
4th Gear
Korisnikov avatar

Moze li da me prosvetli neko ko ima Sonar farove i Xenone u njima,kako ih je uglavio.
Popizdeo sam. Kao prvo ne mogu da provucem dzek od Xenona kroz rupicu na plasticnom polu-loptastom poklopcu fara. Dobro,to je jos i manji problem. Veci problem je sto ne mogu uopste da uglavim Xenon sijalicu u socivo,sa zadnje strane, malo je sira sama sijalica od halogene!
H1 je i halogena i xenon. Kako su to drugi resili?

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2012 18:58 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2012 10:51
Ime: Dragan-Gargy
Opel: Calibra ,No Fear'
Pa ja imam xenon na obicnom faru i sasvim normalno uguras sijalicu a na poklopcu moras probusiti rupu da bi i sijalaca i kablovi sa njom prosli kroz i onda gumena zastita preko tog otvora da zacepi :D Potrudi se i imaj strpljenje,mozda jeste sijalica malo sira al cim po cim i uglavices...

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012 02:51 
Opel Team Member
Opel Team Member

Pridružio se: 19 Jan 2007 22:22
Ime: Milosh
Opel: Calibra CweLET
Samo slushaj gargija i to je to...

Tip: pretrazhi forum!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 94 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]