Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 14 Maj 2025 01:16

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 72 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: AUTO LOSE PRIMA GAS
PostPoslato: 30 Avg 2011 18:11 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Maj 2011 17:33
Ime: Vlada
Opel: Opel Zafira 1.6 16v Z16XE 2002.
Nisu prosle ni tri nedelje i konacno sam poceo da vozim moju zafiru jer mi je istekla kazna zato sto sam oprosao kroz crveno i javio se novi problem.Do juce je auto dobro primao gas i vukao je bas dobro,mada sam cini mi se par puta osetio kako jedva primetno zatrese.Danas sam jedva izasao iz dvorista u rikverc jer mi je garaza malo ukopana pa jkad idem u rikverc ima brdasce i auto mi se ugasio pa sam ga ponovo upalio i tresao se dok sam pokusavao da izadjem.To je samo 5m sto sam trebao da idem u rikverc i do sada to nije predstavljalo problem.Krenuo sma onda do skole koja je u usednom mestu i auto je vukao ok,mada ga nisam forsirao.Kada sam pokusao da izadjem iz skolskog dvorista,a i tu je mala uzbrdica auto se opet ugasio i tresao se.Kada sam krenuo ka kuci pocela je da se pali neka zuta lampica,a to su mi rekli da je lampica za kompjuter.Ja sam pokusavao da dam gas na otvorenom putu,ali auto do odredjene brzine dodje i onda pocne da se trese i vise ne prima gas i naravno svetli lampica za komp.Kada naidjem na neku uzbrdicu tu se javlja bas veci problem jer auto gubi snagu i ne prima gas tako da moram da ubacim u drugu da bi me izvukao uz brdo.Kada sam doosao kuci jedan prijatelj mi je gledao svecice i one nose oznaku GM i kaze da su mnogo crne i da nisu dobre.Ja sam se iskreno mnogo zabrinuo zbog ovog sto se dogodilo pa sam otisao ponovo do susednog mesta do majstora koji radi francuska vozila da ga on pogleda.Naravno i dalje sam imao problem jer je auto lose vukao,dosta je bucan i mnogo lose prima gas.Na otvorenom kada je ravno uspem da u petoj vozim 85km/h i ni km brze ne moze jer sam pristisao papucicu gasa do poda i ne prima gas.Majstor ga je prikacio na komp i izbacio mu je gresku na cetvrtom cilindru i rekao mi je da na cetvrtom cilindru gotovo da ne baca varnicu.On kaze da ne popravlja opele i da ne zna sta to sa sigurnoscu moze da bude u pitanju,ali kaze da je moguce da je bobina ili svecice ili ventili.Mozete li vi da mi pomognete i da mi date neki savet i da mi kazete sta bi to moglo da bude u pitanju.Nemam novca do 6-og tako da ne mogu nista do tada da uradim.U pitanju je zafira 1.6 16v.HVALA VAM UNAPRED

Vrh

Tema posta: Re: AUTO LOSE PRIMA GAS
PostPoslato: 30 Avg 2011 18:37 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Maj 2009 20:01
Ime: Andrej
Opel: Calibra c20xe, zauvek, a trenutno i Corsa D1.3 i Golf 5 1.9tdi
Baš kako ti majstor kaže, mogu biti svećice, bobina ili ventili. E sad, učestala pojava je loše naleganje ventila, koje se rešava skidanjem glave, čišćenjem koksa i šlajfovanjem ventila u siceve.
Ja sam prošlog meseca imao identičan problem kao ti, isto mi je na dijagnostici izbacio odsustvo varnice na 4-om cilindru. Sistemom eliminacije sam došao do zaključka da je dis modul otišao. Zamenom bobine, rešio sam problem. Istine radi, moj motor je 1.8 16v, ali generalno gledano, kreni prvo od zamene svećica, a ako to ne da rezultat, zameni bobinu a ako ni to ne reši - skidaj glavu.
Bilo bi dobro da se organizuješ sa nekim ko ima isti motor kao ti, da ti posudi bobinu na probu, da je eliminišeš kao uzrok i da je ne kupuješ u napred jer nisu ni malo jeftine. Idu u rasponu od 6.500 za kineski Topran do 19.000 za GM.

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2011 19:45 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2008 21:44
Ime: vlada
Opel: renault laguna 1.8 16v initiale
Garaza: pogledaj
meni se ne svidja ovaj deo da prima gas samo do odredjenog dela...odi na dijagnozu,ako se na dijagnozi pojavi greska potenciomera gasa vise se ni tebi nece svidjati kako to zvuci...

moj predlog,odi na dijagnozu i moli se da nije ovo sto sam pomislio....

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2011 19:53 
4th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2009 22:58
Ime: milan
Opel: Vectra b 1.8 16v
Obavezno pozajmi od nekog bobinu jer su meni rekli da je bobina i ja je kupio a na kraju je ispalo da mi je crko komp.

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2011 19:57 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

to je i ono sto me brine...

ako ne prima drugu polovinu gasa 99% je komp.to je ono sto i najvise pravi probleme na tim motorima...na dijagnozi se pojavljuje kvar potencimera gasa,ali nije do njega...

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2011 20:29 
5th Gear
Korisnikov avatar

Ni malo mi se ne svidja ovo sto kazete ako je crkao kompjuter.Kolika je cena tog kompa novog,a interesuje me da li je moguce da se nadje i polovan?Probacu sa svecicama jer to mogu sa drugom da zamenim,ali na zalost nemam gde da pozajmim bobinu da bih i nju mogao da proverim.Ne mogu d averuje da sam toliki baksuz da samo sto kupim auto da mi sve krene nizbrdo :( Da li uopste valja da se vozi auto u ovakvom stanju?Koji je uzrok ako je crkao komp? Da li majstor moze da utvrdi da je bobina problem ili mora da stavi novu da bi video da li je do nje problem?Sto se tice primanja gasa primi on poprilicno dobro gas kada sam u trecoj brzini i onda moze da ide do 70-75km/h

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2011 21:01 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

ide on u petoj i 140 ali to ne menja cinjenicu da se gusi u visokim obrtajima,mada neko moze i bez toga...autu u principu nista ne smeta,moj prijatelj ga vozi tako vec dva-tri meseca..nema u planu ni da menja komp bar za sad...polovan je oko 250 eura i to naravno povlaci sa sobom nakon toga kodiranje kljuca i imobilajzera a mozes i njih kupiti sa kompom ali ne znam dokle bi stigla cena...

oteraj ti to na dijagnostiku,ako bude potenciomer gasa tek onda razmisljaj o kompu...

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2011 21:07 
5th Gear
Korisnikov avatar

Samo da dobijem platu i onda cu da odem na dijagnostiku.Samo ne razumem sta znaci sto mi je ovaj danas kacio auto na komp.Zar to nije dijagnostika?Izvinjavam se ako postavljam glupa pitanja

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2011 21:08 
Club 1000
Korisnikov avatar

Daj nam tačan broj greške. :wink:

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2011 21:12 
OTS mechanic team
OTS mechanic team
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Feb 2009 21:52
Ime: Goran
Opel: Vectra 2.2 16v GTS Insignia sport tourer 20cdti
Prvo bi trebalo da proverite na dijagnostici rad egr ventila, moze da bude do ecu-a ali treba sve ostalo eliminisati od modula paljenja, dizni pritiska goriva itd.

Po gore datom opisu moguce da se zaglavio egr ventil i samim tim i cadjavi svecice.

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2011 22:22 
5th Gear
Korisnikov avatar

Kako mogu da vidim taj br greske?To se vidi kada se auto prikljuci na dijagnostiku ili?U utorak ce plata pa cu do tada samo da se nerviram sta je u pitanju,a u utorak cu nadam se da saznam zasto se nerviram.Koliko vidim mnogo toga je u opticaju kao potencijalni problem

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2011 23:06 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009 23:10
Ime: Slobodan
Opel: Astra G 1.6 16V, Signum 2.0T
vlada33 je napisao:
odi na dijagnozu,ako se na dijagnozi pojavi greska potenciomera gasa

Nije rekao da li je motor X16 ili Z16?

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2011 23:14 
5th Gear
Korisnikov avatar

Moja zafira je Z16XE

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2011 01:35 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009 23:10
Ime: Slobodan
Opel: Astra G 1.6 16V, Signum 2.0T
Onda ima potenciometar gasa.

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2011 13:50 
5th Gear
Korisnikov avatar

Onda znaci da postoji mogucnost da je komp otisao :( Koje svecice da kupim kada ih budem menjao?Kod mene su sada svecice GM i imaju one metalne pipke sa dve strane.Gledao sam svecice kod druga i njegove imaju samo jedan pipak

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2011 14:27 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

nek nadju po katalogu,to su te sa dva pipka...ja se ne secam oznake....mada mozda bolje da pocnes sa resavanjem problema nego ulaganjem u bespotrebno...

dali ikakav kvar prikazuje sada na tabli,bilo koju lampicu koja svetli?

sto se tice svecica,one su prilicno izdrzljive,ja moje nisam zamenio vec 60000km i nemam ni najmanji problem sa njima,tako da bi ja ipak brinuo o onome sto godza kaze (ipak je on doktor za opela),dakle da se proveri egr i da se provere bobine...iz mog ugla gledanja ja bih zanemario i dizne koje je godza spomenuo jer bi on mozda davio u startu (meni se to desava zbog plina) ali kad predje 1800 obrtaja onda ide kao lud a ti kazes da se davi na uzbrdici...

reci mi,dali auto na leru ima nemiran rad i dali radi bilo koja lampica na tabli nakon paljenja...?

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2011 15:33 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Maj 2011 22:18
Ime: Adnan
Opel: Vectra B 2.0 DTI Karavan
dis kada ode (moze da prestane radit jedan cilindar ili dva-tri, ne paljenje pravog cilinda i tako)... meni kada je otiso na astri 1.6xel od 1000 do 2000 rpm je trokirala, poslije je uzimala gas lijepo. zamijenje su svjecie i opet se to isto desilo dok modul (bobinu ili dis) zamijenio i onda je proradio. Ni komp nije mogao ocitati tu gresku, sve se cinilo ok. Ne mora znaciti da ti je ECU otiso, probaj sa zamjenom bobine prvo pa onda idi dalje

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2011 23:09 
5th Gear
Korisnikov avatar

Sada sam palio auto i probao ovo sto si mi rekao na leru da vidim kako se ponasa i ni jedna lampica nije upaljena kada auto radi u leru,ali mislim da rad motora nije kako treba jer kao da se cuje prvo lep rad i odjednom malo se pojhaca taj zvuk kao da se zagrcne i tako stalno,a cini mi se kao da se u pojedinim trenutcima kada se cuje da je malo glasniji da se auto blago zatrese

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2011 15:17 
5th Gear
Korisnikov avatar

Zvao sam neke ljude i kazu mi da su popravljali auta sa slicnim problemom i kazuda su velike sanse da kada pali zutu lampicu za komp da je u pitanju neki protokomer ili landa sonda.Sta mislite o tome

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2011 15:29 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Okt 2008 19:59
Ime: Miroslav - Miki
Opel: Corsa C 1.4 16V
Kreni redosledom...Skini DIS modul,skini svecice, nabodi svecice na dis, i nek neko zavergla, a ti prati ima li varnice na sveicama...i pazi da te ne zvekne struja :D ako ima varnice na svim svecicama, vati DIS, upali auto, sigurno ce ti goreti check engine lampica jer si verglao na suvo, pusti nek auto malo odradi u leru, ugasi i skini klemu da ponisti gresku.Ako to nije ides dalje...

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2011 15:48 
Club 1000
Korisnikov avatar

toda81 je napisao:
Zvao sam neke ljude i kazu mi da su popravljali auta sa slicnim problemom i kazuda su velike sanse da kada pali zutu lampicu za komp da je u pitanju neki protokomer ili landa sonda.Sta mislite o tome

Ne mora u opšte da znači. Ima par stotina grešaka koje pale lampicu. Ono što ti treba da uradiš je da tačno očitaš grešku, zatim da proveriš svećice i bobinu a potom da se hvataš za glavu.

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2011 15:49 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2010 23:23
Ime: Gavrilo
Opel: Kadett C 1.2
Bobinu mozes proveriti, tako sto proveris da li se posle nekog vremena greje. Znaci vozis auto i kad stanes, pogledas da li je vrela, ne bi smela da bude. Isto je bitno da proveris i kablove, dovoljno je da ti je jedan kabal probio i da imas takve probleme. Svecica ako je crna a suva, ne znaci da nema sagorevanje, ali ako je crna i masna, onda znaci da nema sagorevanja. Kreni provere polako i redom, najbolje je da ides od najjednostavnijih stvari za provere ka komplikovanijim. Prvo proveri svecice, kablove, bobinu, a potom predji na ostalo.

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2011 16:05 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Okt 2008 19:59
Ime: Miroslav - Miki
Opel: Corsa C 1.4 16V
Bobina radila ne radila na tom motoru ima da bude vrela,tako da to i nije bas merodavno...
I taj motor, nema kablove ;)

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2011 16:27 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2010 23:23
Ime: Gavrilo
Opel: Kadett C 1.2
Pardoniram onda, moja greska :)

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2011 16:29 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

utesno je to sto ne radi lampica...onda menjaj svecice i probaj da nadjes za probu bobine...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 72 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]