Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 08 Maj 2025 06:39

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: K: Klip za 1.2ohv
PostPoslato: 19 Jan 2010 01:40 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Nov 2009 02:12
Ime: Nikola
Opel: Kadett b ls coupe
Evo ovako imam jedan problem i ne znam da li je ovo pravo mesto za to ali nadam se da se necete ljutiti na mene ako sam pogresio... Imam motor od 1200 kubika u pitanju je OHV masina kome je radjena specijala ali nisam siguran da li je druga ili koja vec, e sad majstor koji je radio nije rekao mom caletu da je glava losa i da treba da se zameni nego spakovao sve i boli ga uvo! generalna motora je kostala oko 300e sutra cu da vam kazem ko je radio sad sam zaboravio, problem je sto je on grejao preterano ali je isao ko metak sa tim motorom, jednog dana se nesto desilo sa ventilom i on probusi jedan klip, na sredini napravi rupu... :shit: medjutim kada je motor otvoren i izvadjen klip videli smo da nesto nije uredu klip ima 4 karike a precnik klipa je 80mm sto nikako nije islo u motor 1.2ohv, taj motor nije presao ni 5000km od kako mu je radjena puna generalna i motor je odlican ali ja ne znam gde da nadjem klip za njega, ili cuo sam da se radi varenje aluminijuma pa me interesuje da li je to pametno?Imam drugu glavu za motor samo da nadjem klip koji odgovara i da spakujem motor...Na zalost nemam slike klipa jer trenutno nije tu moj cale je odneo taj klip drugaru mehanicaru koji je u draznju tako da nista od slika...Izvinite na ovako opsirnoj poruci ali morao sam da vam kazem za moju muku koju mucim vec 2 god... :(

Vrh

Tema posta: Re: K: Klip za 1.2ohv
PostPoslato: 19 Jan 2010 02:55 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jan 2010 02:44
Ime: Milan
Opel: Kadett E & Astra G Bertone & BMW E93
Da, mozes da ga varis, samo je pitanje da li se isplati, ako moze da se nadje polovan... Drugo ne mogu da ti pomognem...

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2010 16:31 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2007 14:25
Ime: Nenad
Opel: Vectra B 2.0 16v Karavan
vidi ovako
meni crkava motor taj 1.2 ohv tj nemam kompresiju na jednom klipu pa radi konstantno na 3.uzeo sam neki dan drugi motor pa cu ovaj rastaviti i videti sta je sa tim motorom pa cu mozda imati klip koji viska-verovatno ce ti pasati.
planiram da rastavim ceo motor i da polako ga sastavljam a to podrazumeva i kupovinu novih klipova pa ce mi ovi biti visak

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2010 22:28 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Nov 2009 02:12
Ime: Nikola
Opel: Kadett b ls coupe
Ja sam nasao na vise mesta klipove od 12 ohv ali ni jedan nije imao precnik 80mm to mi je najveci problem... :(

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]