Opel Team Serbia
https://opelteamserbia.com/forum/

Corsa D 1.2 benzin plin PALJENJE
https://opelteamserbia.com/forum/viewtopic.php?f=40&t=37962
Stranica 1 od 1

Autoru:  93aleksandar [ 16 Jun 2019 20:55 ]
Tema posta:  Corsa D 1.2 benzin plin PALJENJE

Pozdrav svima. Novi sam na forumu pa se izvinjavam ako vec postoji slicna tema.

Naime, pre par meseci sam kupio Corsu D 1.2 benzin plin 2008. godiste. Pre par nedelja mi se pojavio problem da auto vergla dugo kada se startuje. U pocetku je malo duze verglao i samo povremeno i palio je, a sada svaki put kada ga palim (nebitno jel hladan ili vruc motor) auto uvek vergla i tek iz druge upali. Poslednjih dana dam kontakt, pumpa goriva se upali na par sekundi i tako uradim jos jednom i tek onda upali normalno. Sto se tice voznje i svega ostalog sve je savrseno osim sto me paljenje zeza.

Sutra teram auto kod majstora ali bih voleo ako je neko imao isti ili slican problem da mi kaze kako je resio.

Autoru:  niktan82 [ 22 Avg 2019 23:56 ]
Tema posta:  Re: Corsa D 1.2 benzin plin PALJENJE

Imam isti auto i motor, isto godiste, jedino nemam plin.
Meni često zna da se desi da ne upali iz prve kada je hladan, ja opet dam kontakt sačekam da se pogase lampice i onda bez problema upali.
Kada je zagrejan auto uvek upali iz prve. Tako mi je od kad sam kupio auto pre 4 god.
Nisam tome pridavao mnogo značaja ali vidim da imaš sličan problem pa napiši ako ustanoviš šta je kod tebe.
Pozdrav

Autoru:  Daka [ 23 Avg 2019 13:35 ]
Tema posta:  Re: Corsa D 1.2 benzin plin PALJENJE

Lose su benzinske dizne :dedica:

Autoru:  bogdan08 [ 22 Okt 2019 12:58 ]
Tema posta:  Re: Corsa D 1.2 benzin plin PALJENJE

Da ne počinjem novu temu jer je problem sličan, a možda neke informacije budu od koristi. U pitanju je astra 2009, 1.4. samo je razlika što se problem ne javlja kada je motor vruć.
Interesuje me dali znate po kom pravilu pumpa odrađuje one 2 sek. kada se da kontakt?
Kod mene se pumpa čuje na prvo davanje kontakta, a ako ne upalim auto , nego ponovo dam kontakt, pumpa se nečuje. Merio voltmetrom na đzeku od pumpe: bez kontakta 3,6v, kada se da kontakt oko 2 sek 12v i opet 3,6. Kada krene verglanje 12v.
Takođe, posle vožnje nemogu da uhvatim pravilo kada će uključiti pumpu na kontakt a kada ne. Ako je auto ugašen neko vreme (5 , 10 min. do sat vremena) nekada upali pumpu na kontakt a nekada ne. Mislio sam da reaguje na pritisak benzina- da ako opadne pritisak ispod neke vrednosti da uključi , ali sumnjam jer bih rekao da nekada uključi pumpu i posle male pauze kada pritisak još nije opao.
Merio sam manometrom pritisak . Kada auto radi pritisak je 3,8 b, kada se ugasi polako pada, do ujutru padne na 0, na prvi kontak digne na 3,2 na verglanje 3,8, na drugo verglanje 3,8 i tada upali.
Skidao sam dizne, mehanički ih očistio. Bile su zagaravljene. Iznenadila me neka prljavštvina u onoj četvrtki gde su prikačene dizne. Planiram za vikend da ponovim postupak i da malo detaljnije očistim dizne i da priključim pumpu da izbaci neku količinu benzina.

Autoru:  Nesha [ 22 Okt 2019 13:54 ]
Tema posta:  Re: Corsa D 1.2 benzin plin PALJENJE

Dizne nemoj sam da cistis, odbesi ih na ultrazvucno ciscenje i proveru. Ne treba pritisak da ti padne na 0. Mozda ti je problem pumpa, regulator pritiska, creva ili same dizne.

Pumpa se ne pali kad das kontakt, a pritisak goriva je odgovarajuci

Autoru:  Rax77 [ 22 Okt 2019 23:10 ]
Tema posta:  Re: Corsa D 1.2 benzin plin PALJENJE

Imam Corsu C 1.2 benzinac, obavezno pali iz druge, prvo zaverglas malo, pustis i iz druge pali kao mina.. kada je vruc iz prve pali bez problema.. takodje ne pridajem veliki znacaj, Corsa se vozi skoro 2 godine.

Autoru:  Masamunea [ 23 Okt 2019 10:50 ]
Tema posta:  Re: Corsa D 1.2 benzin plin PALJENJE

Masa, vidi kakav je spoj masa-karoserija, imaš čvorište ispod osigurača.

Autoru:  petarc1971 [ 26 Okt 2019 13:12 ]
Tema posta:  Re: Corsa D 1.2 benzin plin PALJENJE

Rad pumpe kontroliše računar - na davanje kontakta odradi toliko dabna ije pritisak dovoljan za startovanje motora i isključi se iz razloga što ako nestartujemo motor ona bi radila nonstop, na verglanje senzor bregaste šalje impuls računaru koji ponovo uključuje pumpu.

Autoru:  bogdan08 [ 01 Nov 2019 14:44 ]
Tema posta:  Re: Corsa D 1.2 benzin plin PALJENJE

Problem je verovatno rešen ( barem ova 3 jutra pali iz prve).
Glavni uzrok problema su dizne a i svećice. Nisam spomenuo da se dešava u nekim trenucima nepravilan rad( kao na tri klipa i na plinu i na benzinu).
Kada su dizne oprane počeo je da pali iz prve a zamenom svećica izgubio se i nepravilan rad. Svećice su kupljene prošle godine, prešle 22.000, NGK ZFR5F-11, i opet te kupljene.
Dizne oprane u uradi sam tehnici. Kupio sam polovnu ult.z. kadicu i napravio od automata migavaca za skutere okidač. Testirao ih pomoću šprica od 5ml, vodovodne gumice za dih šprica i dizne i univerzalnog sprej čistača iz Uradi sam radnje.

Stranica 1 od 1 Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/